Hozzászólások

2021.12.02 - 22:06,cs Moziguru HQ Ki milyen sorozatot látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Maximilian (Starz)
2017-es sorozat I.Maximilánról és Burgundi Máriáról (egyelőre). Az első rész alapján bejön. Nagyon szép helyszínek, díszletek*, kosztümök. *ha ugyan díszlet az ami amúgy eredeti :-)

2021.12.02 - 19:42,cs Mosoly HQ Rekeszizomtréning ugrás a hozzászólásra

Így történt! A kulászacskós posztod alól nyúltam le.
rwurl=https://i.imgur.com/cK7q8Gb.jpg

2021.12.02 - 16:51,cs Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Mi csak akkor értesülünk bármilyen változásról, ha megbüntetnek mert nem az új izé szerint csináltuk a minekhíjjákot, vagy ha a gysztári infós rendszer fejlesztője értesít róla hogy újdonságot találtak...

2021.12.02 - 16:48,cs Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Trail of Ayash
Törzsi/mitológiai akció-RPG.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Wk_VvIyu_Qc

2021.12.02 - 13:17,cs Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Magánnak is kötelező már az EESZT-be feltölteni, igen. Ennek nemrég hasznát vettem amikor a magánorvos plusz pénzért akarta odaadni az eredményt amit a másik, magán diagnosztikai cég csinált...

2021.12.02 - 12:45,cs Nagybetűs játékok Kispoén játékok ugrás a hozzászólásra

https://www.visitoregon.com/the-oregon-trail-game-online/
Ha valaki szeretne többször is meghalni vérhasban... ;-)

2021.12.02 - 12:04,cs Mosoly HQ Rekeszizomtréning ugrás a hozzászólásra

Bernard: If it's our job to carry out government policies, shouldn't we believe in them?
Sir Humphrey: Oh, what an extraordinary idea! I have served 11 governments in the past 30 years. If I'd believed in all their policies, I'd have been passionately committed to keeping out of the Common Market, and passionately committed to joining it. I'd have been utterly convinced of the rightness of nationalising steel and of denationalising it and renationalising it. Capital punishment? I'd have been a fervent retentionist and an ardent abolitionist. I'd have been a Keynesian and a Friedmanite, a grammar school preserver and destroyer, a nationalisation freak and a privatisation maniac, but above all, I would have been a stark-staring raving schizophrenic!

-Yes minister

2021.12.01 - 22:19,sze Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Az a zene meg atom! Azóta a Guy Ritchie-s Artúrkirályban is volt.

2021.12.01 - 21:17,sze Általános csevejfarm Vásárolni voltam ugrás a hozzászólásra

Halál nem értek hozzá, de én ezt csináltam anno: Megkértem több ismerős csajt, hogy jöjjenek velem illatot választani. Amitől a legtöbben odavoltak, az lett a nyerő. Bvlgari Aqua Marine volt. Azóta azt használom.

2021.12.01 - 20:18,sze Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Ez pedig egy Dungeon keeper szerű játék, de itt törp várost futtatunk a föld alatt, túlélésre játszva a támadó orkok stb. ellen.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=aHslgC1DaSU
Innen letölthető ingyen a jelenlegi verzió
https://failosipher.itch.io/beneath-the-mountain

2021.12.01 - 20:06,sze Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Wartales
Zsoldoscsapat irányítgatós nyílt világban mászkálós és körökre osztott csatázós dolog, jól néz ki.
Trailer arról hogy már őrlik is az acces-t:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=8lLyziem3KA
Egyén játszik vele:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=e3GcqWLyquM

2021.12.01 - 17:58,sze Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Én sajna nem tudom valójában hogyan működik, de most mondta ezen a héten két doki is, hogy nem rég óta ez így megy. Az egyiküket jól ismerem és nem hazudna ebben (ha csak nem téved).
Ha a körzetedben nincs valami, akkor küldhetnek máshova, de asszem az is megvan hogy hova. Nekem legalábbis így mondták.

2021.12.01 - 17:32,sze Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Folyamatban van. Az asszony egészségpénztára tud ilyet ami sok mindent kifizet, még két és fél hónapig kell fizetnünk és utána él.

A nagyobbik gáz, és ez nekem új volt, hogy a TB támogatás már nem átjárható a magán doki irányából. Tehát a magán doki semmire sehova nem tud beutalni, elküldeni, ami TB. Ha magánban diagnosztizálnak nálad valamit, amit műteni kell, a műtét is magánban lesz, durván sok pénzért, vagy végigvárod a TB várólistát a szakorvoshoz és az elküld TB-s műtétre.
Ja és az sem megy már hogy elmész ismerős dokihoz, vagy oda, ahol van kapacitás, mert már csak a körzeteden belül mozoghatsz a TBvel. Szóval ha ott kevés vagy szar az ami neked kéne, így jártál.

2021.12.01 - 16:10,sze Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Köszi, kicsit jobb. A háziorvosom meg egy ismerős orvos is aszonták, meg lehetne próbálni egy másik, szélesebb spektrumú antibiotikumot, ami a húgyutakban meg a bélben is behatol a szövetekbe meg a zugokba. Na úgy néz ki attól talán már kevésbé csíp a pöss, illetve javult az emésztés. Mondjuk még nem rég szedem, szóval majd áfás számlával dícsérem a napot.
Aztán ha már tudom meddig kell szedni, utánára megbeszélek időpont egy magán gasztróra, meg elmegyek majd az SZTK-s urológushoz (ha már a magán ennyi pénzért nem gyógyított meg). De előtte még csináltatok egy ultrahangot, mert azt tudok jót olcsón, és legalább arra ne kelljen várni meg felárral fizetni amikor majd kérik...
Az egy szerencsém hogy nagyon jó a háziorvosom. Amit javultam eddig bármiből, azt mind neki köszönhettem.
A márciusi időpontot meg nem mondom le, már csak azért sem, hogy legyen alkalmam érdembenmegköszönni a gasztroenterológiának az áldozatos munkát és a rendelkezésre állást 3:-)

Aranyerem nekem is van, néha kicsit vérzik de eláll magától, meg van nálam Hemorid hogy ha jobban vérzik is az elállítja. Aztán ennyi.

2021.12.01 - 11:16,sze Mosoly HQ Rekeszizomtréning ugrás a hozzászólásra

Umberto Eco jópár regényt írt :-) Bár többnyire nem vidámak. Ez a Bábeli beszélgetések c. gyűjteményes kötetéből van, antikvárban fillérekért megkapod, abban van még sok ilyen kis szösszenet, változó hogy mennyire jók. Némelyik nagyon, némelyik abszolúte értelmezhetetlen ha nem olaszországban jártál általános iskolába, stb...

2021.12.01 - 07:12,sze Mosoly HQ Rekeszizomtréning ugrás a hozzászólásra

Umberto Eco: Hogyan menjünk át a vámon?

A minap valamelyik szeretőmmel töltöttem az éjszakát, majd egy finom mívű Cellini-sótartót a fejéhez vágva örökre elhallgattattam partneremet. Tettem pedig ezt nem csupán ama szigorú erkölcsi neveltetés okán, melyben apró gyermekkorom óta részesültem, s melynek értelmében az olyan asszony, aki érzéki örömöknek engedi át magát, nem méltó a szánalomra, hanem esztétikai megfontolásból, a tökéletes bűntény borzongató öröme kedvéért is.
Feltettem egy angol barokk vizizenéket tartalmazó kompaktlemezt, megvártam amíg a hulla kihűl, és a vér megalvad, majd villanyfűrésszel nekiláttam a tetem feldarabolásának, de csak óvatosan, hogy az anatómia alapelveit ne sértsem, ezzel is adózva a kultúrának, mely nélkül nincs nemes érzemény és társadalmi szerződés. A darabokat ezután két kacsacsőrűemlős-bőr kofferbe csomagoltam, szürke öltönyt vettem fel, és felszálltam egy párizsi hálókocsiba.
Útlevelemet és a magammal vitt néhány százezer frankról kiállított őszinte vámáru-nyilatkozatomat átadtam a kalauznak, és nemsokára az igazak álmát aludtam, mert semmi sem tesz jobbat a pihenésnek, mint a jól végzett munka öröme. A vámosok sem merészeltek zargatni egy olyan utast, aki első osztályú különfülkére jegyet váltva ipso facto kinyilvánította, hogy a vezető osztályhoz tartozik, és mint ilyen, minden gyanú felett áll. Annál is örvendetesebb volt ez a helyzet, mivel az esetleges elvonási tünetek elkerülése végett szerényebb mennyiségű morfium, nyolcvan-kilencven deka kokain, és egy Tiziano-festmény is volt nálam.
Hadd ne meséljem el, hogy Párizsban mi módon szabadultam meg a földi maradványoktól. Ezt az önök képzeletére bízom, Elegendő, ha az ember elmegy a Beaubourg-ba, és a bőröndöket valamelyik mozgólépcsőre rakja: hosszú évekig nem fogja észrevenni senki. Vagy a Gare de Lyonon egy megfelelő méretű csomagmegőrző fülképe helyezi. A fülkék jelszóra működő nyitószerkezete annyira bonyolult, hogy a beléjük zárt sok ezer csomag ellenőrzésével senki még csak meg sem próbálkozik. De az is jó, ha csak odaülünk a Deux Magots egyik asztalához, és a bőröndöket a La Joie de Lire könyvesbolt kirakata előtt hagyjuk. Egy-két perc alatt lábuk kél, aztán már főjön tőlük a tolvaj feje. Mindazonáltal okozott bennem némi feszültséget a történet: no persze az is igaz hogy a művészileg bonyolult és tökéletes feladatok véghezvitele mindig feszültséggel jár.
Olaszországba visszatérve egy kicsit ideges voltam, így hát elhatároztam, hogy átruccanok Lcarnóba pihenni. Valami megmagyarázhatatlan bűntudat, a felismeréstől való leheletnyi félelem okán úgy döntöttem, farmerban és trikóban, másodosztályon utazom.
A határon buzgó vámtisztviselők vetették rám magukat, a poggyászomat végigvizsgálták, el egészen a legintimebb ruhadarabokig, és a fejemre olvasták, hogy illegálisan Svájcba akarta exportálni egy doboz füstszűrős MS cigarettát. Kiderítették továbbá, hogy az útlevelemben a pecsét két hete lejárt. Végül azt is fel vélték fedezni, hogy a záróizmomban egy bizonytalan eredetű svájci ötvenfrankost rejtegetek, és ezen összegről nem áll módomban szabályos pénzintézeti dokumentumot felmutatni.
Ezerwattos lámpa fényénél vallattak, vizes törülközővel vertek, majd előzetes letartóztatást foganatosítva magánzárkába vetettek, és az ágyhoz kötöztek.
Szerencsére eszembe jutott, hogy bevalljam, miszerint megalakulása óta tagja voltam a P2 páholynak, továbbá hogy ideológiai okokból bombákat helyeztem el néhány gyorsvonaton, valamint hogy politikai fogolynak tekintem magamat.
Egyágyas szobát kaptam a Grand Hotel des Iles Boromées Üdülőközpontjában. Egy dietológus azt javasolta, hagyjak ki néhány étkezést, hogy visszaszerezzem az ideális súlyomat, a pszichiáterem pedig kezdeményezte, hogy anorexia miatt helyezzenek át háziőrizetbe. Én mindeközben írtam egypár névtelen levelet a járási bíróságoknak, azt sugallva, hogy a bírók névtelen leveleket írogatnak egymásnak, és feljelentettem a kalkuttai Teréz anyát, amiért tevőleges kapcsolatban áll terrorista sejtekkel.
Ha minden jól megy, egy héten belül otthon vagyok.

2021.11.30 - 20:38,k Mosoly HQ Rekeszizomtréning ugrás a hozzászólásra

Még mindíg jobb, mint ha az lenne a keresztneve, hogy
rwurl=https://i.imgur.com/s2zxFMB.jpg
...de ismerek egy állatorvost is, aki Dr. Végh Béla...

2021.11.30 - 16:29,k Mosoly HQ Rekeszizomtréning ugrás a hozzászólásra

a tinta az ott az aláírása, azon nincs mit.
A pecsétben ott a neve viszont a doktorbácsinak, aki tényleg Doktor Bácsy.

2021.11.30 - 15:14,k Mosoly HQ Rekeszizomtréning ugrás a hozzászólásra

Nagyjából megvan fejben a legtöbb gyógyszer, azt nézzük melyikre hasonlít legjobban...
Azért nem mindíg segít ez se, pl. volt amikor lengyel importból jött a Pimafucort, és nem az volt a dobozon hogy Pimafucort kenőcs, hanem hogy Pimafucort proznik. A doki meg azt írta fel, hogy adassék a betegnek Proznik kenőcs... meg volt aki a gyártó nevét írta fel, és hát az sok mindent gyárt...
Másik vicces sztori amikor nem tudtuk kibogarászni, de arra tippeltünk hogy inkontinenciagyógyszer lehet, csak nem volt biztos, és hát ebben a szakmában nem hinni kell hanem tudni. Felhívtuk a rendelőt, orvos már nem volt csak egy random Manyika, aszonta ő nem tudja de megnézi mit írt a dáktörúr a füzetébe. Aszongya: Csőrepedés. Oké, akkor megvan mi az :-)

2021.11.29 - 22:19,h Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Ha jól értem, az egyik a másikból jön. Ha megáll a drekk, és nincs hova továbbmennie, szépen berohad. Összefertőzi a bélfalat, aminek aztán megy a levesbe a barrier funkciója a gyulladástól, vagy akár átszakad, ha túl naggyá válik a nyomás rajta...
Jól be is szartam* amikor felmerült hogy ilyenem van, de szerencsére nem.

*illetve csak szerettem volna :-)

2021.11.29 - 21:44,h Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

A magán árlistákkal az a bajom, hogy asszed hogy ha a kolonoszkópia X, akkor az ár X. Ámde előtte a kötelező megbeszélés Y, a kötelező előkészítő recece 1 is Y, a 2 is, a kötelező diagnosztikai izé 1 is, meg 2 is, aztán ott van a szövegben elrejtve hogy ha talál benned valamit akkor az még Y, ésatöbbi ésatöbbi, és az az X kijön jó esetben 3, rosszabb esetben 5 X-re...
De amúgy ja, magán lesz belőle sztem, aztán ha bejutok március végén az SZTKba akkor forrón megköszönöm az ottani dokiknak ezt a sok szépet.

Ja meg hogy a magán doki már nem intézhet neked semmit TB-re, be se utalhat oda, tehát ha belém néz és kiderül hogy valamit műteni kell, akkor az is csak magánban mehet, ha jól értem.

2021.11.29 - 21:51,h Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Köszönöm szépen!

Gyomortükrözésem volt már, de nem lesz még egszer. Nem lenne olyan nagy cucc, ha nem lenne durva refluxom, de mert van, szanaszét marta a nyelőcsövemet meg a gyomorszájamat a sav mire végeztek, azóta kell folyamaosan a maximumot szednem savgyógyszerből... Alulról remélem nem jár majd ekkora problémákkal. Azzal nem lesz gond hogy nehéz lenne bemenni a fenekemen, azt most aztán alaposan bejáratták :-D
Eljutottam abba az életszakaszba, amikor már az se baj hogy fel akarnak tolni egy kábelt a seggembe, csak legalább ne kéne fizetni érte :-)
A bélcsavarodást/elzáródást kizárták a sürgősségin, aszonták saccra valami bélgyulladós dolog lehet. Mivel amúgy is pszoriázisom van, az rámehetett a belemre is, de lehet divertikulítisz (a baci a bél egy nehezen elérhető vagy lezáródott zugában lakik és onnan csinálja a balhét), lehet crohn betegség, lehet akármi... A véresdi és a sok-sok pisi ami besűrül ha nem iszok, meg lehet pl. egy akkorka kő, ami nem látszik a röntgenen meg a CT-n, mondjuk gombostűfejnyi, az pont elég. Meg akármi más is. Azt mondták mindkét helyen, hogy valószínűtlen, hogy az egyik helyről átjusson a másikra bármi, illetve ha igen, akkor nem állnék. Meg meg is nézték a hasüreget ultrahanggal, meg még az urológia okán MR-el is.
Szóval valszeg nincs semmi életveszélyes bajom, még csak nem is fáj igazán*, csak nem tudom hogy mi az, meg mitől múlik majd el.
A problémám a következő: Akkor most ha mondjuk vakbélgyulája lesz az asszonynak, akkor meg fog halni? Mert abból kiindulva, amit most az EÜből láttam, igen. Eddig nem gondoltam hogy ez így van, pár éve még simán ment minden a normál TB úton. Ezek ahol voltam pedig egyáltalán nem érintettek Covid ügyben, tehát nem amiatt nincs ellátás.

*csak rohadt kellemetlen.

2021.11.29 - 18:23,h Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Szóval hogy úgy négy hete az amúgy is ramaty emésztésem elszállt teljesen, hasmenés székrekedés felváltva, görcsök, miminden. Volt már ilyen máskor is de most tényleg rossz volt, puffad görcsöl minden szar. Csináltam ilyen bélfertőtlenítős kúrát, le se sajnálta. na mondom most péntek van, de hétfőn orvos, kivizsgálás, ilyenek.

Aha. Csak aztán hétfőn vért pisiltem töményen. Betojtam rendesen, mentem rögtön urológushoz, mivel sürgős volt (a háziorvosom nagyon jó és ő mondta rögtön hogy futva), magánba. Levett ő maga pénzre, vett belőlem mintákat (a fenekembe is felnyúlt), levett labor pénzre, elküldött MRI-re, ami amúgy ingyen van TBre de ő csak magánba tud szóval bazi drága. Elküldtem neki az eredményt, írta hogy köszöni. Felhívtam hogy oké hogy köszöni, de hogy most mi van? Hát baktériumos fertőzés. És attól véreztem? (Közben pár nap múlva elállt). Hát lehet. De nem szabad elhanyagolni mert ami vérzett az baj ha elállt is. Na mondom akkor antibiotikum, igaz? Igen. Na, melyik? Azt most így nem tudja elmondani. Miért, nem jött meg a tenyésztés? De. Akkor küldje át vagy olvassa fel nekem az utsó bekezdést, mert hogy oda van írva! Hát azt így nem lehet. Hú, öcsém, értem én hogy le akarsz gombolni még egy időpont árára, de hogy nekem meg meg kéne gyógyulnom! Na jó, de akkor hamar. Négy nap múlva :-P Odamentem, odaadta a papírt, meg megpróbált úgy tenni mintha bármi másról szólt volna ez mint a pénzről (nem ment neki). Elkezdtem szedni a bogyót.

Node eddigre feltűnt, hogy egyrészt nagyon feszül a hasam, meg úgy általában szar, másrészt enni eszek de ki nem jön semmi. Persze megint hétvége. Hétfő reggel bementem a háziorvosomhoz, aki kikérdezett megnézegetett, ballal megnyomkodott és közben jobbal már írta is a papírt hogy sürgősségi, bélelzáródás gyanúja. Aszonta vigyek magammal ruhát meg mimindent mert ha az, akkor kórház.

A sürgősségin részint kevés a szakember, orvos alig. Igaz, nagyon meggyőző a felkészültségük. Másrészt hát nem kapkodnak. Ehez hozzá kell tenni, hogy aki súlyosabb, azt előreveszik. Szóval én álltam ott egy olyan tizenegy-két órát, ülőhelyek alig és azon olyan ült aki vérzik stb. Aztán megnéztek, vérkép*, röntgen, felnyúltak a fenekembe megint. (*egy orvostanhallgatót kérdeztek hogy megengedem-e hogy gyakorolja rajtam a vérvételt, megengedtem, de nem ment neki, aztán az orvosnak sem, aztán hívtak egy szakápolót aki ilyen kétajtós szekrény volt és egy kotyogós kávéfőző volt rátetoválva, hogy ő nagyon tud, na annak sikerült. Be is tett egy kanült hogy akkor ő javasolna egy folyadék plusz elektrolit infúziót.)
Aztán aszonták, hogy no para, majd kijön az magától, csak várjak. Meg hogy a beleim szarok, menjek gasztroenterológiára, kolonoszkópiára, de nem küldenek ők innen, hanem utaljon be a háziorvos.

Valóban elkezdett kijönni a cucc, lassan nehezen szenvedősen. A háziporvos azonnal beutalt a legközelebbibe, ott adtak is időpontot...
...március végére.
A tetves qrva anyjukat, mondta erre a háziorvosom. Hívjam fel a világ összes gasztróját, ő beutal a Holdra is ha ott gyorsabb. Felhívtam, kiderült hogy nemrég óta csak a körzeten belül utalhat.
Százhalombatta: Hát idén már tele, a jövő évre meg nincs itt a Manyika, az szokta a kockás füzetet vezetni, hívjam hétfő du. Hívtam, nem vették fel. Szent imre: Tíz után nem tudnak időpont, hívjam tíz előtt, de mert péntek, ezért hétfőn. Hívtam: Az oltási hetet abba az épületbe csinálták, ezért nincs gasztro egyáltalán, nem tudják mi lesz. Budaörs: Március vége. Alma materem, a SOTE: Menjek anyámba, nem az a körzetem. Magán: Azzal kezdené hogy száz-kétszáz maga a vizsgálat, attól függően kérek-e érzéstelenítést-altatást, de előtte kell konzultáció, ami ötven, vizsgálatok, amik N+1 * 50, stb... Egy használtautó ára. Ja és jövőre.

Ha nem iszom rengeteget, besűrül a vizelet, ami nem jelent jót. A hasam feszül, szar, fél órát szenvedek mire produkálok valamit.

Ahogy Ford Fairlane mondta, a popszakma, meg úgy az egész világ.
Mindegy, asszony-gyerek egészséges, az a lényeg.

2021.11.29 - 14:18,h Mosoly HQ Kisgyermekes apukák ugrás a hozzászólásra

Zseni vagy! Veszek is két olyat ha nem drága :-)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!