Jelenlegi hely

Katasztrófa

Utolsó bejegyzés


mi benne a clickbait? az hogy majdnem olyan durva, mint 2019-ben?

de jó, hisz akkor nem is süllyedünk!
rwurl=https://imgur.com/gallery/xB3jv

Vill du bli ihop med mig?



https://www.dailymail.co.uk/news/article-10299117/At-50-DEAD-Kentucky-tornado-Fears-100-people-killed.html
Uhh, mekkora ero van ezekben a tornadokban, teglahazak is szoptak rendesen, bar ott gondolom inkabb a beszakadt teto okozta a nagyobb kart



Csak nekem fura, hogy az Amazon összeomlott épületénél 12 órával később még ott tart a dolog, hogy szervezik a mentés és nem tudják mennyien voltak bent?



Annál a cégnél ahol se enni se vécére nem engedik a dolgozókat? Én nem lepődtem meg.



Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Most volt valami hír, hogy a kutatók elszámolták 28 évvel a felmelegedés ütemét, és valójában már ott tartunk, ahol 2050-re vízionálták az időjárást.
Ha ez így van, akkor esély bármit is tenni? Vagy mégis mi az ami talán esélyt adhatna megállítani ezt a folyamatot? Egyáltalán megállítható-e? Vagy milyen módon lehet tenni ellene? Én biztos vagyok benne, hogy az emberek között is szelektálni fog rendesen ez a hőség, vannak akik tudnak alkalmazkodni, vannak akik nem fogják bírni. De ha egy Dubaiban is képesek élni, akkor csak meg kéne tudni oldani egy Bécs vagy Budapest esetén is.
A skandinávokkal meg Angolokkal mi lesz?



Dubai bizonyítja, hogy minden csak elég klíma és hidegfényű izzó kérdése. Nálunk is többre lenne szükség.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



kitör egy menetrendszerű vulkán ami elég port visz a légkörbe és visszahül a föld :)



de amíg a klímát gázzal meg szénnel hajtjuk... Olaszoknál, spanyoloknál nincs víz. A városokban már kutakat lezárják, az erdőik égnek le sorra. Itt valami radikális újításra lenne szükség, kizárt dolog, hogy itt a napelem meg szélerőművek erőltetés bármi érdemit is változtatni tudna.



túl sok indexet olvasol. "egész nyugat-európa lángokban áll" meg nincs víz az olaszoknál meg a spanyoloknál, ja persze...



nem, általában német újságokat olvasok. Ahányszor voltam spanyolban vagy görögben nyaralni, már akkoriban is mindig volt erdőtűz, azóta ez csak romolhatott. Most kollégám nászútra megy Bibionéba olaszba, ott is leégett csúnyán minden. Rómában meg ott voltam, amikor minden szökőkút el volt zárva és meg lehetett veszni a melegtől...
De Ausztráliában is biztos csak az index szerint voltak brutál erdőtüzek anno...



de értsd már meg hogy az egész fel van fújva... nem a globális felmelegedés, az valszeg egy tényleg létező és nagyon veszélyes jelenség, de az hogy "egész európa lángokban áll" meg ilyesmik sima bulvármédia trükkök, amikkel hiszterizálják az embereket hogy többet kattintson.
az hogy "brutál erdőtüzek voltak" nem egyenlő azza hogy "az egész európa lángkokban áll"



és ki a fasz mondta hogy egész európa lángokban áll? Ha valahol így írták az szokásos média bullshit, az ilyet reflexből ignorálni kell. De igenis nagy problémák vannak, szárad ki minden itthon is. Alpokban már alig vannak gleccserek, teljesen átalakul a klíma a hegyekben is. Tavaly pl. csomó hó volt ott ahol futottunk, meg egy darab bogár se volt. Most zégó hó, pisi méretű patakok, millió bogár... nem akarom elhinni, hogy 2022-ben még nem tud az ember mesterségesen esőt csinálni pl.



jó de akkor foglalkozz inkább a magyar aszállyal, ami sokkal durvább mint pár tűzeset.
sokkal...



magyar aszály annak köszönhető, hogy nem építettek ki anno megfelelő csatornarendszert öntözéshez. A fúrt kutak kiapadnak, nem bírják kapacitással. Itt az Alföldön már elkezdték kiépíteni az új csatornarendszereket, de mire ebből lesz valami... Pedig tudniuk kellett előre, hogy ez lesz, és mégse léptek időben.



ez igaz, csak ez most nem válasz arra amit írtam. :)
amúgy szánalmas volt pár napja hírtévén, az agrárminiszter ilyen szöveget nyomott az öntözőrendszerek hiányára, hogy "tudtuk hogy a felmelegedés gondot okoz, de nem gondoltuk hogy ilyen hamar"



Felkészültünk a télre, de a hóra nem.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Meg Széchenyiéknek is, nem volt nagy ötlet a legnagyobb magyartól és más reformnagyjainktól a Tisza szabályozása. Most isszuk a levét - vagy inkább a porát. Nem tudhatták persze.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ilyen volt Londonban is pár éve. Sajnos mindenhol vannak hülyék, így még exportálni sem tudjuk a sajátjainkat kellő ütemben.

Sors bona, nihil aliud.



baromsag. kozben az atlaghomerseklet kurvara nem akar ugy emelkedni, ahogy josolgatjak. raadasul joval magasabb co2-homerseklet mellett is teljesen elheto volt a fold. (sot elhetobb mint most)

az utolso szogedi boszorkanyperekben kinoztak meg not mert elapasztotta az esot, es az nem ma volt. elofordul idonkebb szarazabb ev.

Parizer forever.



hát, ha elsivatagosodik európa, akkor majd kanada meg a tundra lesz élhetőbb



Ez a katasztrófavédelem hibája. Miért kell védeni? Meg ha nem is akarjuk, hogy örökre eltűnjenek a katasztrófák mostmár van elég. Bekéne zárni azt a hivatalt.



:-)



ehhez en hivtam a tuzoltokat

https://szeged365.hu/2022/07/20/eg-az-avar-a-mol-ipartelep-kornyeken/

bicajozas kozben vettem eszre

Parizer forever.



Te vagy az elsőszámú gyanusított!

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



te gyújtottad fel. Ment az info a rendőrségnek!



"hihetetlen de igaz". Basszák meg, mi ebben a hihetetlen? :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Nincs vizunk 48 óráig, Pest megye, csőtörés. Még a kutyáknak tudtam tölteni, én elvagyok fröccsel.

Chief Exorcist



Zoo írta: Meg Széchenyiéknek is, nem volt nagy ötlet a legnagyobb magyartól és más reformnagyjainktól a Tisza szabályozása. Most isszuk a levét - vagy inkább a porát. Nem tudhatták persze.

Azért itt ne feledjük, hogy akkoriban az árvízek voltak a pusztítóak, és a folyószabályozás volt a megoldás. Plusz még infó, hogy Hollandia után Magyarország az egyik legfelkészültebb ország árvíz esetére, megvan, hogy ha túl sok a víz, akkor melyik területeket, milyen sorrendben kell elárasztani, hogy mérsékeljék a katasztrófát.

És ja, nyilván senkinek se jutott eszébe akkoriban, hogy majd pont az aszály lesz a gond 150+ év múlva.

Tango

"Lagging is a lifestyle."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ezt mondom én is, hogy nem tudhatták. Az is nyilvánvaló, hogy nem azért álltak neki folyót szabályozni, mert sértette a pedantériájukat a kanyargás, de most ez eléggé visszaüt.

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!