Hozzászólások

2021.01.30 - 18:47,szo Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

Fentebb írtam a Visage-ről, bár az first person nézetből van, de ha igényesebb horrort kerestek, érdemes ránézni. Egyedül az inventory kezelést kell kicsit szokni benne, ezt leszámítva viszont szerintem nagyon jó darab.

2021.01.07 - 16:23,cs Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

Visage

Már évekkel ezelőtt hallottam erről a kickstarter projektről, amit mindig is a Kojima Productions féle P.T. egyik utódjaként hangoztattak és egyértelműen annak a szellemében készült el, így hát amikor végre kikerült early access-ből is, kíváncsi voltam a végeredményre. Röpke 10 óra után azt kell mondjam, hogy ez a tavalyi év legjobb psycho-horror/adventure játéka szerintem. Ha pusztán a félelem faktort nézzük, nehezen tudnék mást mondani, ami ennyire félelmetes lett volna tavaly.

Kapásból egy igencsak nyomasztó intro-val nyit ami után megkapjuk az irányítást, hogy felfedezzük egy háznak a rejtélyeit. Remekül ötvözi a tagadhatatlan P.T., Silent Hill, Amnesia és Layers of Fear inspirációit, saját kreatív ötletekkel fejeli meg és mindezt igényes formában tálalja. A részletgazdag grafikai megjelenítés, a sound design, az atmoszféra, valamint az okosan épített sztori (ami nem egyértelmű, jócskán figyelni kell részletekre hogy összeálljon a teljes kép) és az ijesztő részek fantasztikusak, ezek a játék legerősebb pontjai. A játék 4 fejezetből áll, amiből 3-at tetszőleges sorrendben lehet teljesíteni. Jelen van egy Amnesia-szerű félelem rendszer (sötétségben emelkedik a stressz), valamint egy dinamikus ijesztegetés rendszer is, ami a jelenlegi elmeállapotunktól függően dobál felénk először finomabb, majd egyre fokozódó random ijesztegetéseket, mindezt elkerülvén józanságunkat pedig pirulák segítségével tudjuk visszanyerni.

Persze közel sem tökéletes a játék, a tárgy- és inventorykezelés feleslegesen túl lett bonyolítva szerintem (amiatt, hogy folyamatosan váltogathatunk tárgyakat két kézben), kissé clunky a kezelésük, főleg az Amnesia után érződik ez, de idővel bele lehet szokni. Előfordult az is párszor, hogy egyik-másik kézben tartott tárgyam beakadt az ajtóban vagy falban fordulásnál. Belerondít számomra az is az összképbe, hogy az első 2 fantasztikus fejezet (pandamaci rajz és tükörszoba kulcs) után a 3. (mankó) erős visszalépésnek hat, mintha elfogyott volna a fejlesztők ideje. Elkészültek egy remekül realizált helyszínnel, és gyorsan össze kellett dobni alá valamit, hogy kitöltsék a játékidőt. Lineárisabb, ötlettelenebb, lecsupaszított Layers of Fear adalék, ami nem épít a játék addig megalapozott erősségeire sajnos.

Összességében tehát egy remek élmény volt számomra a Visage, amit nagy kár lett volna kihagynom. Kíváncsian várom merre mennek ezután a fejlesztők. Minden horror fanatikusnak ajánlom a játékot, aki szerette a P.T.-t és a Layers of Fear-t!

2020.11.13 - 14:24,p Zenebona HQ Ki mit hallgat most? ugrás a hozzászólásra

Jesper Kyd / Sarah Schachner / Einar Selvik - Assassin's Creed Valhalla OST

rwurl=https://i.imgur.com/QX0dzH8.jpg

2020.11.10 - 19:57,k Moziguru HQ Ki milyen filmet látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Nem Netflix film, Paramount a stúdió és forgalmazó mögötte. Pár száz moziban játszották is, de mivel nagyban tombol a tudjuk mi, VOD-ra küldték inkább (Amazon, Apple többek közt), de nem Netflix-re.

2020.07.11 - 17:48,szo Moziguru HQ Ki milyen filmet látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Reaper írta:
Warrior (2011)

Ez viszont kurva jó volt, jóllehet nem szeretem a sportról szóló filmeket. MMA-ról pedig azt gondoltam, pláne nem tudnak jót forgatni. De sikerült, a három főszereplő (Hardy, Nolte és Edgerton) pedig nagyot alakított.

Jobb későn mint soha.. :)

But still:

rwurl=https://i.pinimg.com/originals/b9/36/d6/b936d6d6247faccc87e36d805ef60282...

2020.06.20 - 19:02,szo Moziguru HQ Anime - manga ugrás a hozzászólásra

Weathering With You

Nagyon kíváncsi voltam már a Your Name író/rendezőjének új darabjára.. és talán pont ez is az a tényező ami a leginkább ártott kissé neki :) Bár ez inkább az egyéni elvárások igazításának köszönhető, csak azért nehéz nem az előző műhöz hasonlítani a filmet..
A látvány, az animáció ismét fantasztikus, a zene ismét gyönyörű, a két főszereplő ismét szerethető és az érzelmi töltet is betalálni látszik itt-ott, de ugyanakkor elég kapkodósnak és felületesnek éreztem a sztorit (jópár helyen a hirtelen vágások sem segítettek azért ezen), 1-2 történetszálat pedig teljesen feleslegesnek, lényegtelennek éreztem, és sajnos a katarzis is elmaradt..
A negatívumok ellenére is persze jónak tartom a filmet, és ajánlom megtekintését azoknak akiknek tetszettek Shinkai-nak az előző művei, semmiképpen sem lesz az idejük feleslegesen eltöltve szerintem. A cameokért meg óriási piros pont! :)

Az alábbi zene és a hozzá tartozó jelenet volt egyértelműen a kedvencem a filmből. A látvány és a zene tökéletes kéz-a-kézben párosítása, elkerülhetetlen volt a libabőr :)

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=dDR1DFtik0E

2020.06.07 - 19:36,v Moziguru HQ Ki milyen sorozatot látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Johan Renck (a.k.a. Stakka Bo) fog rendezni a The Last of Us sorozathoz is, így a Csernobil író-rendező párosa ismét együtt dolgozik.

https://www.comicbookmovie.com/video_games/last_of_us/the-last-of-us-hbos-adaptation-finds-a-director-for-the-pilot-in-chernobyls-johan-renck-a175868

2020.05.23 - 11:11,szo Moziguru HQ Ki milyen sorozatot látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Better Call Saul S05

Nem gondoltam volna, hogy ennyire erős lesz ez az évad, az elejétől a végéig magába szippantott.. Remekül végigvezetett történések, érezhetően izgalmasabban és jobban felépített cselekmény, mint az előző évadokban. A második felére pedig még feljebb kapcsolnak, pazar részek követik egymást. Tudom, nem kellene (és szerintem is nagy hiba) a nagy elődhöz hasonlítani, de a 8-9. rész erősen idézte a BB érzést és minőséget.
El kellett telnie 1-2 évadnak ahhoz, hogy rájöjjek én is az elvárások igazítására és lássam a sorozat létezésének a jogosultságát. Lassan, sebészi pontossággal kimért és felépített karakterdrámából haladunk az elkerülhetetlen történések felé, szerethető új karakterek bevezetésével, akikért ugyanúgy lehet izgulni, mint anno azokért akiknek a sorsát már ismerjük.

A következő évad lesz az utolsó, én bízom Gilligan-ben, hogy még ezt is felül fogja múlni, és ismét egy minőségi zárással fog minket megörvendeztetni!

2020.05.18 - 22:42,h Moziguru HQ Ki milyen sorozatot látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Köszi! Akkor végülis érdemes megnézni az akciók miatt?

2020.05.18 - 14:47,h Moziguru HQ Ki milyen sorozatot látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Gangs of London-t próbálta már itt valaki? Erősen szemezek vele, a Raid 1-2 rendezője, Gareth Evans állítólag kemény és brutális akcióval tömte tele a két filmjéhez hasonlóan, csak úgy hallom eléggé ellaposodik a végére és a színészi játék is meh..

2020.05.08 - 13:22,p Nagybetűs játékok Assassin's Creed ugrás a hozzászólásra

AC 2 -> Brotherhood -> Revelations (én még ezt is ajánlanám hogy kerek legyen az Ezio sztori, plusz a vége nekem nagyon bejött) -> Black Flag -> Origins (főleg a Curse of the Pharaohs DLC-vel!!!) -> Odyssey.
Ezeket ajánlanám kapásból. A Black Flag bármikor játszható, a többi menjen sorrendben mert kapcsolódnak egymáshoz. Origins-nél a DLC nagyon nagyon ajánlott, remek kiegészítése a világnak és az egyiptomi lore-nak!

2020.03.20 - 15:22,p Nagybetűs játékok Doom ugrás a hozzászólásra

Nincs még, Mick még nem tett bejelentést ezügyben. Biztos lesz, kérdés, hogy mikor.

2020.03.06 - 14:17,p Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Amnesia: Rebirth bejelentés!

rwurl=https://youtu.be/3NiQAlGUw_o

“We’ve had to twist expectations, refine old features, and up the ante on everything you’ve seen from us,” he said. “As you might expect from a Frictional game, we’re not simply going for a carnival attraction of jumpscares. Amnesia: Rebirth is an emotionally harrowing journey — something different, something less predictable. It will test you in ways you haven’t experienced before, and will make you think about the things that really scare you.”

2020.02.27 - 20:39,cs Kvíz-só Kvíz-Só ugrás a hozzászólásra

Így van bizony, gratulálok, nyert! Damn it, pedig volt még betárazva pár nyomravezető kép.. :)

rwurl=https://i.imgur.com/83zVUq9.jpg

2020.02.27 - 20:32,cs Kvíz-só Kvíz-Só ugrás a hozzászólásra

Nem nyert.

Mivel lehet nem túlságosan könnyű, jöjjön egy double tap :)

rwurl=https://i.imgur.com/TEX5GP3.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/R55S3bP.jpg

2020.02.27 - 19:43,cs Kvíz-só Kvíz-Só ugrás a hozzászólásra

Egyik sem!

Next:

rwurl=https://i.imgur.com/ui0BCau.jpg

2020.02.27 - 19:14,cs Kvíz-só Kvíz-Só ugrás a hozzászólásra

Nope!

Következő:

rwurl=https://i.imgur.com/KkVl6tw.jpg

2020.02.27 - 19:08,cs Kvíz-só Kvíz-Só ugrás a hozzászólásra

Egyik sem! Vajk mondjuk jó tipp volt, a tippelt film elején valóban van ott egy hasonló jelenet :)

2020.02.27 - 18:49,cs Kvíz-só Kvíz-Só ugrás a hozzászólásra

Nem tudom mennyien látták itt, lehet niche lesz, de hajrá :)

Első:

rwurl=https://i.imgur.com/LwbI5ps.jpg

2020.02.27 - 18:31,cs Kvíz-só Kvíz-Só ugrás a hozzászólásra

Kb. ugyanígy lepődtem, amikor Moken egy árva étkezős shotból kitalálta az American Psycho-t :D
Indítok egy egy újabb menetet nemsokára.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!