Hozzászólások

2021.10.24 - 22:41,v Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

Nem hangzik jól, de tök jó, hogy valaji kipróbálta helyettem. Viszont kiscsikó koromban az 1-2 hasonló érzésekkel szakadt félbe számomra. Azokhoz képest is rosszabb, vagy csak a mai öregemberes mércénkhez?

2021.10.23 - 08:10,szo Sport HQ Bringa - Élet két keréken ugrás a hozzászólásra

Ami önmagában is kimerítené a rosszat csinált fogalmát.

2021.10.22 - 00:27,p Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Szuper. 5-10 év múlva lesz is olyan áron kurrens VGA, hogy megveszem hozzá, de hátha addigra viszi az integrált is. Addig passz.

2021.10.21 - 21:18,cs Moziguru HQ Készülő filmek, melyek érdekelnek! ugrás a hozzászólásra

Ez egy Mortal Kombatnál müködött, itt kevésbé.

2021.10.21 - 15:11,cs Moziguru HQ Ki milyen filmet látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Ja, akkor ez is kimarad moziban :(

2021.10.21 - 15:07,cs Mosoly HQ Cicás homártopik ugrás a hozzászólásra

Húgomnsk se volt még okyan állata, melyet ö gondozott utána. A másik véglet persze az állatbolond lány, akinek mindene a cicusa, kutyusa, az is gyakori típus. De ha Gabika nöje is ilyen lenne, jó eséllyel lett volna állata eddig is.

2021.10.21 - 10:55,cs Moziguru HQ Készülő filmek, melyek érdekelnek! ugrás a hozzászólásra

Vagy inkább már akkor is filmnek, mert a két végigjátszás ellenére játékként ez a rész nem hagyott sok nyomot bennem. Bírtam az 1-3-at, de nem feltétlen ezekért. A NOLF repülöböl kiugrós lefelé "ugrálós" része nekem pozitívabb, hangsúlyosabb emlék.

2021.10.21 - 10:48,cs Mosoly HQ Cicás homártopik ugrás a hozzászólásra

Éppen azt gondoltam, hogy volt. Nekünk is volt rumli idönként miattuk. Na meg a kajával tudtak zsírozni az edény mellé, az etetés kintre is lett szervezve (de nálunk egerésztek is, nem mindig jöttek haza enni). Az állat a lakásban több takarítást jelent, akármennyit mosdil, akármennyore szagtalan. Ha felugrik a konyhaasztalra, nyilván letörlöm. Ha meg macskaallergiás vendég jön...

Tudom, hogy mindez nyilvánvaló, csak túlságosan le lett egyszerüsítve a szagokra a kérdés, pedig benti állattartásnál nem az az egyetlen felmerülö probléma. Gyerekként én is imádtam, ha rajtam alusznak a dögök, ma már a tisztaságmániám miatt nem engedném öket be. Így is túl sok idöt töltök takarítással, és bizony bármennyit tudnék meg.

2021.10.21 - 08:17,cs Mosoly HQ Cicás homártopik ugrás a hozzászólásra

Ez a benti kutya büdösen hangzik, kinn meg nyilván összekeni magát. Macskával is az a baj a szörén túl, hogy be és át tud hozni egy kevés mocskot. Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy csupa stetil szobában tartsam, erkélytöl, kerttöl eltiltva. Büdösnek tényleg az ivartalanított kandúr akcióit vagy a ritkán cserélt almot mondanám. És biztos velem van a baj, de az összetört terrárium és a szétszórt forgács is takarítást jelent nálam.

Nagyanyámék kinti-benti welsh terrierje is tudott büdös lenni. Többek között azért is, mert szeretett szellenteni.

2021.10.20 - 21:37,sze Sport HQ Autómánia ugrás a hozzászólásra

Élelmiszert nem szállítatok, zöldségböl sok nem kell, mert rám rohad. Gyümôlcsbôl csak a banánt szeretem, ha nem akarom, hogy túlérjen, egyszerre csak egy fürtöt szabad venni. Vagy ha úton vagyok, egy darabot azonnal betolni.

2021.10.20 - 21:33,sze Sport HQ Autómánia ugrás a hozzászólásra

Bármilyen hihetetlen, de van, ami még csak akkor lenne e-könyvben, ha beszkennelnéd papírról
Amikor meg böven négy számjegyü a könyvtárad, a könyvtár pedig fillérres tétel, akkor nem is érzed azt, hogy erre külön olvasót akarsz venni. Nekem amúgy kipróbápva nem is jönnrk be. A gyakorlat sajnos az, hogy hiába vannak a telefonomon könyvek és elöfizetések, nem szívesen olvasok rajta, a papír jobban motivál. Az elsö Eastern olvastam el a szerzö kedvéért kijelzörôl, kín volt.

2021.10.20 - 15:47,sze Sport HQ Autómánia ugrás a hozzászólásra

Na igen, én még gyalog jártam 5 percre a suliba (volt kocsink, és anyám kisiparos vállalkozóként rá is ért volna reggel, ha akar) egyedül 7-8 éves koromtól, a húgomat már kocsival kellett hordani. Aki nem érzi át a fejlödés fontosságát, az luddista!

Egyébként éppen a trend, a forgalom növekedése, a gyerek egyedül közlekedési képessége, neme és a közbiztonság változó szubjektív érzékelése játszott ebben szerepet.

Ezek bolti bevásárlásnál kevésbé fontos szempontok. Jó kocsi, de 10 percre van gyalog az összes bolt is, pofátlanságnak érezném beindítani. De én gyerekkoromban megszoktam, hogy bevásárlok nagymamámmal vagy akár egyedül, cigiért is engem küldtek. Szocializáció, na. Nagyobb mennyiségü (tálcánál több) sörért viszont ritkán sétálok le, de arra pont jó a házhozszállítás, ráadásul a hagyományos boltokban ótvar a kínálat. Könyv vegyes, azt nem annyira súly miatt rendelem néja házhoz, hanem hogy ne nekem kelljen a szállításhoz becsomagolni.

2021.10.20 - 14:47,sze Sport HQ Autómánia ugrás a hozzászólásra

Pedig család és gyerek nélkül más településtípusokon is müködik. De gyerekkoromban négy, majd öt före megvoltunk kocsi nélkül is. A mai "mindent meg kell venni a nagyboltban, ami akciós" fogyasztói kultúra is rátesz minderre.

Egyedül kb. nem tudok annyit vásárolni, hogy ne legyen tele így is mindig a fagyasztó. Gyalog.

2021.10.20 - 10:39,sze Nagybetűs játékok Diablo ugrás a hozzászólásra

A CD Projekt felpatcheli a Cyberpunkot, eladnak kétszázszor annyit, mint GTA V-öt, és megveszik az Activision Blizzardot. Majd portolnak, remasterelnek nekik régi játékokat GOG-ra, abban úgyis jók.

2021.10.20 - 09:51,sze Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Csak nekem nem filmszerep, hanem a covidra fogható izoláció segített.

2021.10.20 - 09:48,sze Nagybetűs játékok Diablo ugrás a hozzászólásra

Látom, be kell várni GOG-ra. Már a 3 sem volt soha tükörsima érzetre, tippre az online DRM miatt. Bevehetik.

2021.10.20 - 09:46,sze Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

10 éve vagy még több, amikor 130 voltam. A tavalyi maximumomhoz képest az idei minimumom csak 37 kilóval kevesebb.

2021.10.19 - 21:10,k Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

180/81, többnyire L vagyok én is, de használok M-est és XL-est is, van kisebb szórás méretben. De Gabika XXL-ezését egyszerüen nem értem.

2021.10.19 - 15:43,k Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

XXL és XXL különbözhet, meg hát a centi a lényeg, de erre nagynak tünik az XXL keményen.

2021.10.19 - 14:56,k Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Mekkora vagy? 180/130-cal voltam XL-XXL.

2021.10.19 - 11:14,k Technika HQ Űrkutatás ugrás a hozzászólásra

A zuhany alatt mindenki az.

2021.10.19 - 10:11,k Negatív HQ Szánalom, bulvár, kaka ugrás a hozzászólásra

Külföldön, miközben azt sem tudjuk, hogy beszédképes állapotban volt-e? Értelmetlen egy pár mondatos bulvárhír alapján Sherlock Holmest játszani.

2021.10.16 - 12:47,szo Negatív HQ Szánalom, bulvár, kaka ugrás a hozzászólásra

Mondjuk, világkiállításnak is csak a magyar nyelvü oldalukon nevezik azokat, az angolon nem, mert nem kaptak rá minösítést. Egyébként nekem a tömeg rossz reklám a Louvre-ot és az Eiffel-tornyot is passzoltam, az Ermitázs meg fasza volt, mert a Covid miatt kb. csak annyira volt tömött, mint a Tate-féle kollekcióval nemrég a Nemzeti Galéria.

2021.10.13 - 23:57,sze Általános csevejfarm Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok ugrás a hozzászólásra

Nem véletlenül írtam a görögöket, hiszen rettenetes szexisták voltak, lásd a Lakoma egyik szereplője is azzal magyarázza a homoerotikus férfiszerelem egyedüli valódiságát, hogy a nők hülyék, méltatlanok. A lányok sírjaiban talált babák pedig elég jó támpontot adnak, ahogy annak a kultusznak az ismerete is, hogy szűz Artemisznek a házasságkötésnél felajánlott egykori babák is.

A gyermekkort én nem zárnám le 6-7 évesnél, hiszen a szofisztikáltabb - nem Duplo - legók is 5-12-ig voltak ajánlottak már az én időmben is, szóval elég aszimmetrikus lenne leszűkíteni a kört korilag, de a gyermeki állapot megítélése korról korra valóban sokat változott (léleknélküliként, majd hirtelen miniatűr felnőttként való kezelésük). A gyermekkoromban egyébként nem volt ennyire agyondiverzifikált a legós portfolio, az 5-12-es kategória simán Legoland volt az akkori katalógusokban, és egyszerűen nem léteztek "rózsaszín" hangulatú készletek. F1-es készletem amúgy éppen úgy volt, mint darum, rendőrautóm vagy nem túlcsajosított családi házam (a linken szereplőket nem vette volna be a gyomrunk, és építést tekintve is túl egyszerűnek hatnak), de az igazán menő haver vára és szabadon felhasználható bálás építőanyag tömege adta, de a cápás-kalózos se volt rossz.

A XIX. századot én kevésbé hangsúlyoznám túl, bár a viktoriánus kor valóban nem tűnik fényesebbnek, mint a középkor, és elég sokat tett a nemi szerepek rigorózus rögzítéséért is. De az akkoriban elterjedt méregdrága babaházak olcsóbb elődeiként léteztek a babakonyhák, melyeket jellemzően lányok kaptak, és ugyanúgy a nemi szerepek bemutatására szolgált (ahogy arra te is céloztál) a játékon túl a nem éppen 6-7 éves lányok számára.

De fiatalabb gyerekeknél manapság is közelíthet az, hogy kicsiként dajkálnivaló plüsse nem csak a lányoknak van. Régen pedig ezt a gyakorlatban sokkal inkább valósággá tette a nagycsalád. Ezt talán nem szükséges magyarázni, mert logikailag nyilvánvaló, és azért lehet erre látni manapság is példákat, és akár Dickensnél is láthatunk munkáscsaládnál egésznapos babafelügyelettel megbízott és azt nagy odaadással végző kisfiút, ha már viktoriánus kor.

Izland történelme ennél bonyolultabb. A börtönsziget sem igaz, ha mentek is oda önkéntes vagy kényszerű száműzetésbe, lásd az említett sagát. Központi hatalom nem igazán volt, de egymással ebben is összecsaptak, és mentek a klánok a sima fosztogatáson túl külföldi (polgár)háborúkban is részt venni. Később is inkább polgárháborút szült a sagák keletkezésekor zajló norvég expanzió (éppen a nagy sagaírónak tekintett Snorri Sturluson családja volt akkor a vezérürü klán, ő így a legismertebb törvénymondójuk is, akit gyilkosai norvég kémnek tartottak). Később is részt vett Izland több katonai konfliktusban, a II. világháborúban például azért nem tudott semleges maradni, mert az anyaállam, Dánia német megszállása után a britek - majd más szövetségesek is - az izlandi tiltakozás ellenére megszállták őket. Persze azon kívül, hogy valóban nincsen hagyományos hadseregük, illetve az alkotmányuk nem ismeri a hadüzenet fogalmát így valóban nem nehéz klasszikus értelemben háborúzni. Amúgy NATO-tagállam, ugye. Az biztos, hogy a nyelvük és az irodalmuk régi és nagy kultúrtörténeti kincs.

2021.10.13 - 12:02,sze Nagybetűs játékok Might & Magic játékok ugrás a hozzászólásra

Heveny vágyat érzek, hogy folytassam a Heroes II-kampányomat. Meg az összes többit is.

2021.10.13 - 11:44,sze Általános csevejfarm Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok ugrás a hozzászólásra

Az ókori görögök például szerintem 1800 előtt éltek. Igaz, ők főleg az ebben indokalatlanul rossz hírű spártaiak kivételével előszeretettel szabadultak meg a lánycsecsemőktől, ebből a szempontból nem túl kedves civilizáció volt. Hiába Pallasz Athéné, Artemisz vagy Atalanta. (A mitológiában megjelenő amazonok ugye nem görögök.) A mintákhoz meg nem kellenek babák és webshopcímkék, bár nyilván ráerősíthetnek valamennyire, állsát foglalást jelenthetnek (ahogy a hiányuk is).

De én nem foglaltam állást a kérdésben, nem váltott ki belőlem különösebb érzelmeket, csak nem szeretem, amikor találnak egy harcosnőt egy sírban vagy egy mondában, és szalagcímekben körbehortdják, mint normát. Ha nem is ezt tetted, az efféle kiemelésekre ugrok, mert félreinterpretálják ezek a megjegyzések az eddigi ismereteink szerinti történelmet.

ShowHide spoiler #

Egyébként ha Izland érdekel - a Wikipedián túk ;) - tényleg nagyon ajánlom az Egils ​sagát, nyilván ez is későbbi, nem mindenben szó szerinti tényként kezelendő megfogalmazása egy családtörténeten keresztül a sziget benépesítésének, de amellett, hogy fröcsög vér, egymás szakállát hányják le, mert mindig isznak (a nőkkel is, amikor a kocsmában napjaink rapidrandi módjára emlékeztető módon ismerkednek), nagyon sokat ad abból a szempontból, hogy miért is állhatnak annyira másképp hozzá a dolgokhoz, mennyire mások az alapok.

2021.10.13 - 10:22,sze Általános csevejfarm Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok ugrás a hozzászólásra

A legendás nöi harcosok és a sajátos izlandi társadalomtörténet (marha szórakoztatóak és érdekesek a sagák) sem jelenti azt, hogy a nök túlnyomó többsége nem otthon ült, amíg a férjük fosztogatni volt.

2021.10.11 - 16:13,h Általános csevejfarm Mi jut eszedbe? ugrás a hozzászólásra

Mintha Lellén nem lenne kocsma! Na jó, azokat én is megunom az ott töltött évi pár nap alatt, csak a vitt társaságommal együtt müködnek.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!