Hozzászólások

2021.12.02 - 21:30,cs Kívánalmak Kívánalom: Felhasználótörlés? ugrás a hozzászólásra

De akkor ki ír a Supergiant Hades-utódjáról?

2021.12.02 - 18:26,cs Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Az RDR2 is megcsinálta. Egy ideje már nem számít nagy hírnek, hogy az aktuális blockbuster játék lenyomja a blockbuster filmeket.

Mindenesetre szerintem, ha van elég lemez (a mai digitális világban pedig ez sem kell), könnyeb "daykevés" rekordokat döntögetni, mind moziban, hiszen az előrendelőknek nemcsak több játékpéldány állhat a rendelkezésükre, de rá sem kell érniük a mozizásra abban a pár napban. Ráadásul az is ritkább, hogy valaki egy hét múlva és két hét múlva vegyen még egy példányt, szemben a mozijeggyel.

2021.12.02 - 12:11,cs Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Pont ezt írtam a másik topikban is, hogy én elhiszem, volt benne technikailag előremutató, de éppen ez az, hogy laikus szemmel pont nem úgy nézett ki, mint egy grafikai techdemó. Az az egyszeri játékost meg kevésbé érdekli, hogy szakmabeliek nyalogatják-e az ujjukat. Nyilván PC-n az ottani a csúcsgrafika és a kétéves csúszás is betett a co-op hiányán az FPS(-multi) természetességén túl, sőt már a járműhasználat is létezett normális szinten addigra (vagy akár 2001-re). Persze a játékban tényleg volt grandiózus járműves csaták, jól is kellett futnia stb. Szép teljesítmény, de szerintem sosem volt látványért játszós a széria. (Hozzáteszem, a technikailag tagadhatatlanul előremutató, de szürkésbarna Gears of War 1-re is gyűlölök ránézni, pedig három különféle verziót is végigjátszottam.)

Illetve pont a 4-től az lehet, akár a mai napig, hiába 360-ra jött ki először, és hiába van meg ennek az ára. (Személy szerint nem szerettem a sorozat art directionjét, de a forerunnerek után úgy sírom vissza a Covenantot, mint a Die Hard 5 után a 4-et.)

Amúgy a Halo 1-ből a demó Silent Cartographer volt, én is így találkoztam vele először, volt annyi esszük, hogy ne az elejét süssék el. A backtrackeltetés és ismétlődő szobák az sokkal tovább védjegy maradt, legalábbis engem végig zavart, ahogy - akár a rajongó - a játékostársaimat is. (Ezt persze a repetitivitásra írom, de grafikailag is ad egy spórolód élményt.)

A 3-ban a karaktermodelleket már a trélerek kijövetelkor sem akart elhinni, játszva néha felnyerítette.

Egyszer összeírtam a teljesség igénye nélkül a Halo 1-4 éveiben kijött különböző stílusú lövöldék krémjének tekintetteket (plusz általam kedvelteket), hogy látszódjon, mikkel lehetett "pont akkori" még játszani, illetve, látványra miből lehet kiindulni. Az 1 után a 2-3 azért elég könnyen elsüllyed a mezőnyben.

2001-es (Halo 1) FPS-ek: Return to Castle Wolfenstein, Serious Sam: The First Encounter, Tribes 2, Clive Barker's Undying, Operation Flashpoint, AvP 2 (+kiegészítők Half-Life-hoz, Red Faction innovációnak, TPS-nek Max Payne)
2004-es (Halo 2) FPS-ek: Half-Life 2, Doom 3, Far Cry, Painkiller (+kieg ugyanabban az évben), Chronicles of Riddick (+Battlefield Vietnam, definitív CoD: UO kieg, Battlefront multira, és jött Killzone is, de az tényleg szarabb)
2007-es (Halo 3) FPS-ek: STALKER: SoC, Crysis, BioShock, The Darkness, CoD 4 (+HL2 EP2, UT3 és TF2 multira vagy Uncharted más nézetű lövöldének, esetleg a Metroid Prime 3 nem FPS-nek, Mass Effectben lehetett sci-fi lövöldézni, gyenge gunplay de ezerszer jobb sztori mellett)
2012-es (Halo 4) FPS-ek: Far Cry 3, Call of Juarez: Gunslinger (+grafbuzulni Crysis 3, kicsit másnak Borderlands 2, Dishonored, multira CS: GO, PlanetSide 2, TPS-nek Max Payne 3)

2021.12.01 - 18:49,sze Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Az Xbox-topikban a napokban a széria volt a téma, nem tudom, hogy ott találsz-e valami hasznos információt.

Szerintem mindegyik résznek nagyon jót tesz a co-op, annak megvalósításának hibáival együtt is. Az 1-2 eléggé elavultnak tud hatni tényleg (de én 1-2 pályát mindenképp megnéznék az 1-ből kezdetnek), a 3 már feszesebb (és innentől 3 fős a co-op, ami nekünk sokat számított), de backtrackeltetés és halós betegségek abban is vannak. Mindenesetre a sorszámozott részek szorosan összefüggenek sztoriban, a főhős is ugyanaz (bár a 2-ben és az 5-ben a játék felében nem MC-t irányítjuk), és az eredeti trilógia a 3-mal lezárult, de a 4-gyel kezdődő új trilógia felveszi a fonalat. (A Reach meg közönségkedvenc előzmény.)

Ha a grafika is fontos, akkor a 4-5-ön kívül a többi a maga idejében sem volt ütős, azok meg még ma is. Az MCC csinosításának ellentmondásairól már írtak mások, de az 1-2 a régi in-engine cutscene-ek helyett igencsak jól festő pre-render edátvezetőket kapott.

Még 2-2 RTS (Halo Wars 1-2) és twin-stick shooter (Spartan Strike, Spartan Assault) tartozik a frencsájzhoz. Az előbbiek akkor érdekesek, ha bejönnek az FPS-ek is, illetve van co-opra partner, műfajon belül nagyon limitálja őket a konzolos célközönségre, kontrollerre fókuszálás.

2021.11.30 - 21:32,k Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Végül kiderült, hogy RAID drivert kellett frissíteni az alaplapon.

2021.11.30 - 20:11,k Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

A Win 10 nem látja az elvileg jól bedugott SATA-s HDD-t, mely másik gépben előtte pár perccel még ment. Korábban már volt hasonlóra példa SSD-vel, volt rá valami workaround, de nem, nem a disk management csak úgy simán. Valakinek mond valamit ez a probléma?

2021.11.30 - 10:41,k Játékok holdudvara Xbox ugrás a hozzászólásra

Engem annak idején videók alapján se nagyon izgatott a Gears, nem tetszett a látványa, a 2 -é viszont már úgyis megütötte az ingerküszöbömet. Ez máig így van, a PC-s Ultimate sem néz ki jól (talán a legbugosabb Gears, a 360-as verzió jobban bejön), a 360-as második rész viszont meglepően jól néz ki XSX-en mai szemmel is.

Nekem akkoriban a Company of Heroes vagy a Medieval II: Total War jelentette a jó grafikát, a illetve a Tech 4 addigi csúcsa, a Prey futott normálisan a PC-men. Később végigjátszottam a GfWL-est (a 3 végiglövésből az volt az első), de egyedül inkább azt láttam, hogy a Max Payne 2-höz nem ér fel ez a fedezékesdi, a Mass Effectek meg jobb sci-fik. Aztán az Unchartedek vittek el.

Rendben, az Infinite majd kiderül, nem tudom még hányan leszünk, hány fős co-op lesz. A Gears 3-ra/Judgementre voltunk például négyen is, mert kombóban is lehetett (egyik gépről splitscreenről ketten, többiről online). Ha valamiben erre szépen ráfekszik az MS, csak a Gearsben sikerült csökkenteni azóta a co-op létszámát, a Halo 5-ből meg kivenni a széria történetében konzolon először a splitscreent.

2021.11.29 - 21:23,h Játékok holdudvara Xbox ugrás a hozzászólásra

Nem követem már nagyon a játékhíreket, így nem tudok semmit az Infinite-ről sem. Remélem minél jobb irányba mozdulnak, de kedvenc semmiképp nem lesz, co-opban meg úgy is végiglőjük.

Engem régen nem vonzottak a Gearsek, az 1 konkrétan színtelen szürkésbarnaság, de most már nagyon tudom értékelni a bullshitmentes co-op darát. Splitscreenben jó móka, de még az 55" vagy a 65" se túl nagy hozzá, a 2-ben a halbossnál meg le kellett venni a nehézségi szintet, mert vertikálisan nem fért bele úgy a mezőbe, hogy hova kell dobni a gránátot. De a 2 kampánya tényleg jól össze van rakva. Vannak jó dumák, Marcus jó alap macsó bakának, Baird morgós intellektuálisabbnak, de Domra csak a felesége miatt emlékszem, Cole meg önmaga paródiája volt, valószínűleg direkt.

Állandó rohanás nekem a Vanquishről, a Doomokról vagy a 2013-as Shadow Warriorról ugrik be, nem a CoD-ról.

2021.11.29 - 18:58,h Játékok holdudvara Játék a felhőben (Stadia, xCloud stb.) ugrás a hozzászólásra

Azért félő, hogy elveszi az ember kedvét :)

A Boxon űzött Outriders folytattuk PC-n, de az app bugja miatt nem tudtam letölteni, így megnéztük felhőben. Így persze nem támogatja a bill+egeret, mint a PC-s és konzolos verzió egyaránt, a Steam Controller jobb tapipadját sem jobb analógnak, hanem egérnek veszi be. DS4 vagy Xbox-kontroller persze oké, mire játszani kellett vele, volt mindkettő kéznél. De az az igazság, hogy a látvány szinte nem is hasonlít az XSX-esre (ez 42"-on is egyértelmű), az input lag pedig elég durva, mechanikailag sem túl mérvadó így az élmény, de persze jobb egy videónál. Végül is el lehetett így marhulni egy-két órát, de gyakran totál máshogy játszottam, hogy életben maradjak, tehát átrendezte a megszokott játékomat. Lehet, hogy konzolon jobban teljesít a felhő, nem tudom. Jó, hogy van, de borzasztóan kényszermegoldás.

Androidos telefonon néztem a Hadest, tök szép, van benne tapis irányítás, de hiába a Switch-méretű kijelző, ez arcba húzva is kicsi, akkor is az lenne, ha ki se takarnám az ujjaimmal a felét. Sose fogok rákattanni se a telefonos, se a marokkonzolos játékra. Tearingszerű behullámzás is volt, de a PC-s Outridershez képest jól teljesített, csak mázlis builddel se jutottam el az első bossig se. Nagyobb tapirutinnal el lehetett volna. Valakinek biztos jó ez valamire, de az biztos, hogy az a valaki nem én vagyok.

2021.11.29 - 18:49,h Negatív HQ Világvégehangulat és üvöltőszoba ugrás a hozzászólásra

Kitartás, ez elég extrém mókának hangzik, pláne manapság.

2021.11.29 - 17:18,h Játékok holdudvara Xbox ugrás a hozzászólásra

Igen, az nagyon fontos, hogy kit hogyan kap el a körítés, milyen emlékek fűzik hozzá (co-op, vs multi). Sok szerethető erénye van, ha a világ jobban bejönne, sokkal jobban kedvelném, és könnyű fájdalmas dolgokat írni a Half-Life-ról vagy a NOLF-ról is, az előbbivel is ellentmondásos a viszonyom. Egyszerre az a játék, mely új, elképesztő szintre emelte az FPS-eket, és az, mely elvett valami számomra nagyon fontosat belőle.

A Bungie játékaiban nem rossz lőni, de sajnos pont azoknál érzed ezt (impact, recoil), melyeket jól ismersz (izmos pisztoly, shotgun, miben nincsenek ezek? a HL-ben is hasonlóan működtek, csak az előbbi lézeres volt, nem távcsöves), az assault rifle pedig a viszonylag közelre használható nagy szúrású ereje mellé mégsem volt elég tekintély parancsoló érzés, inkább az alienses töltényszámlálóját szerettem. Az Covenant-fegyverek meg végképp másról szólnak. Nem csoda, ha a klasszikus FPS-ek kedvelői és a "realitás" felé sodródók (->HL és háborús FPS-ek) egy része lemorzsolódott.

Egyébként szerintem elég jó lőni a Destiny 2-ben is (sokkal jobb, mint a Borderlandsekben), ott a performance és a kipakolt grafika aránya is tetszett a Bungie-tól, a rájuk jellemző sci-fi látvány ellenére pedig emészthetőbbnek találtam a Halónál. De XYZ darab looter-shooter után az MMO-íz végképp megölte, így játékostárs ellenére sem maradtam, ha nem kikoptam belőle. Szerintem nagyon rossz értelemben nyíltak ki lövöldék. Régen nem jött be a Gears csősége, de mostanság nagyon tudom értékelni őket, és a Halókat is felhúzza ez a trend a szememben. Most az Outriders megy (nyilván co-op), People Can Fly meg minden, de minden más játékuk jobban esett a - gyakran másik végletet képviselő - feszesség miatt. (Bár humorra az alapvető komolysága mellett tán még jobb is a Borderlands-féle helyenként jópofa, de többnyire erőltetett vicceskedésnél.) Párhuzamosan a Control megy mellette (nyilván egyedül), és mint játék jobban nekem való, pedig a Remedytől meglepő módon az nem csőlövölde, hanem kvázi metroidvania. Co-opra Remnant from the Ashesben reménykedem még, illetve a majdani Dying Light 2-ben (az 1 és a Dead Island is jó volt).

Remélem az Infinite co-op kampányát nem looter-shooteresítéssel szúrják el. A 343i nem innovátor, mint a Bungie, könnyen lekövehethetik a trendet, bénán.

2021.11.29 - 15:39,h Játékok holdudvara Xbox ugrás a hozzászólásra

Hál' Istennek nem sikerült! :)

Nálam egy jó lövöldéhez az kell, hogy...

...legyen benne élvezet lőni!

Vagyis jó gunplay, jó fegyverek és adott esetben járművek. Ebben a Halo nem is volt rossz, és tudott újat mutatni. Járművek bevetésében ugyan nem volt az első, de mindenképpen az egyik korai értelmezhető próbálkozás volt, és szépen beadagolták a járműves csatákat a kampányba is. A fegyverek között voltak szokásosak és érdekesebbek is, még a plasma pistol is használható volt pajzsleszedésre a charge-nak hála, a needle gun érdekes újítás volt, gránátot másra tapasztani jó móka. A Halo 2 előtt pedig nem is tudom, hogy siekrült-e jól megvalósítani a dual-wieldet.

Cserébe a színes puttyogtatás a nem rajongók számára súlytalannak tűnhet, és az említetteken kívül minden mást látott a rutinos játékos korábban hasonló szinten megvalósítva. A pajzshasználatot (auto-regen, bár nem minden részben korlátlanul) szerintem jól oldották meg, de egy megosztó feature-ré vált, és az már a többi fejlesztő sara, hogy átvették. A 3-ban meg a shotgunt nerfelték a fenébe (ez persze felértékelte a melee-t, illetve jelentőséget adott a behozott lángszórónak), az ODST óta nincs dual-wield. A 4-gyel a 343i jellegtelen és kiegyensúlyozatlan újdonságokat hozott, jellemzően az is bullet sponge-dzsá vált, ha rájuk kényszerültél váltani, akin normál fegyverrel átgázoltál.

...legyenek, akiket élvezet benne lőni!

Az AI az biztos, hogy már az első résznek is az erőssége volt. Aki unásig játszotta PC-n a Hlaf-Life-ot és a NOLF-ot, az már sok trükköt látott, de egyértelműen az egyik legjobb volt. Vetődések, bekerítések, gránáthasználat, pajzstöltés, nem voltak életképtelenek a járművekkel, a gránátok elől ügyesen kitértek, tornyok aktív használata stb. Az meg külön jópofa volt, hogy az elite-ek kilövése után a kis gruntok visítozva szétfutottak. Nem volt egy F.E.A.R., de akkor még az se volt a kanyarban sem.

Az ellenségek változatossága már csak a járművek miatt is jó volt, és bizonyos szituációkban töltésnél megvariálta a játék az encountert (a 2-ben biztosan), így máshonnan és máshonnan jöhetek a láthatatlan fénykardosok, ellehetetlenítve ezzel az eseménysor bemagolását.

A hupilila ellenfelekkel viszont nem tudott mindenki azonosulni, mint fenyegetéssel, messze nem a legizgalmasabbak szerintem sem. A Flood zombijai csak egy szintig voltak érdekes színesítés (náluk az AI-nak pont nem volt nagy szerepe), a túlhasználásuk belőlem frusztrációt váltott ki. A 4-ben behozott újak pedig érdektelenre, semmilyen sci-fisre sikerültek, és bullet sponge lett az összes, ami a játék legnagyobb gyengéje lett.

...nyújtson élvezetet a helyszín a gyilkolászáshoz!

Talán ez a játék legmegosztóbb része. A grafika a 4-5-ig mindig elmaradt a kor nagyágyúitól. Technikailag lehettek érdekesek, de laikusként mindig úgy éreztem, hogy keveset tud, és talán ez többet számít, mint az effektkatalógus pontos ismerete. A 343i viszont már odatette magát ebben. Az art direction is érdekes, megy a sci-fihez és a körítéshez, amit letettek az asztalra, de a sok lilát ebben se díjazza mindenki. Személy szerint ebből a szempontból sem szerettem ránézni soha (a 4-5-re sem, de azokban a technikai megvalósítás valamelyest kárpótolt).

A pályákkal viszont annál nagyobb bajok vannak. Jó a félnyíltság (ami inkább későbbi, CoD-os szemmel van jelen, annak idején kevésbé volt feltűnő), van bizonyos fokú változatosság (a 2-től ugye földi helyszínek is), de lássuk be, nem a Duke Nukem 3D, a Blood vagy NOLF szintjén. A Black Mesában és az elszúrt Xenen játszódó Half-Life-hoz képest jállja a versenyt, de abban puzzle-ként éltek a pályák, a Halóban nem, és nem is is egy mindenhol is játszódó "űropera" volt, a narratíva is szűkítette a keretet.

És igen, a konkrét level design elcseszett tudott lenni. Hiába az auto-regen, ha folyton elnyújtottak pályák. És hiába illenek bele a Covenant vagy a Halo designjába az ismétlődő "falanszterszobák", de mocskosul unalmas bennük backtrackelni, méterenként azon morogva, hogy itt nem voltunk már ezerszer?! (És tegyük hozzá, hibába az auto-regen, az 1-ben így is érdemes medkitekért rohangálni, magasabb szinten pedig a lőszert és fegyvert menedzselni al imitációk miatt. Szinte csak Fedex-küldetések hiányoznak belőle, hogy tökéletes legyen az élmény.) Az 1-ben a Library volt sokáig a legalja, de a 3-ban "bélben" kanyargós pályája még azt is alulmúlta. Nem tudom leírni az érzést, milyen volt benne szenvedni. Igaz, teli szájjal röhögtünk rajta. Az egyik játékostárs nagy rajongó volt, de mondta is, hogy ez így újrajátszva visszamenőleg is tönkretette az egyik kedvence renoméját, mert ez borzasztó.

Félreértés ne essék, az alacsonyabb nehézségi szint tudja oldani ezeket a kínokat, és a co-op is. Ugyanis némi túlzással a Duke Nukem 3D szintjén van az 5-ig a co-op megvalósítása. (Igen, régen is voltak co-op FPS-ek, ment is nálunk jó pár, de a Halo akkor hozta vissza őket konzolon, amikor PC-n már mellőzték, ott sajnos a Master Chief Collectionig ők is.) Vagyis meghalsz, jöhetsz újra tét nélkül, kapsz érte lőszert is. (Most komolyan, a Gears 1 óta miért nem lehetett tanulni az Epictől?!) Ergo a backtracket azzal lehetett megúszni, hogy megöletted magad. Eltévedtek a pályán? Elindultok két felé, vagy egymásra popoltok, ha jó helyre él, vagy ráállsz egy gránátra, és ráteleportálsz fegyverrel. Nehéz szituációba futottál bele? Egyikőtök hátul marad, addig korlátlan a respawn. Hárman játszva a 3 szinte még akkor is cheat, ha ezeket nem tudatosan használod. Az 5-től már késleltetettebb a respawn, tehát sokat kell nézni a számlálót, de nem tudom megerősíteni, hogy ez az egekbe emelte volna a játékélményt.

Láthatod, minden negatív kicsengés ellenére sok erényét is leírtam a játéknak, és simán elfogadom, hogy sokakat elkaphatott a világa és az elsők közötti filmszerű sztorivezetés. Nagy dobás volt a Halo, pláne konzolon, és a kompetitív multihoz inkább nem is szólok hozzá. De sok olyan húzása volt, ami annak idején is fájdalmas volt, mai szemmel pedig egyenesen szürreális (főleg a level design, persze). Számomra mindenképp.

A Halo Warsok ugye erősen más esetek (meg twin-stick shooterek is), de hajdani RTS-huszárként bohóckodásnak tűntek. A HW1 útvonalkeresése kb. a WarCraft II szintjén volt, őrjítő sokat kellett menedzselni, máig nem értem, hogy sikerült az Ensemble Studiosnak. Olyan érzésem volt, hogy valami frencsájzátok tett be nekik: kellett valami érthetetlen szintű elcseszés. Viszont RTS-ként talán kevésbé evidens húzás volt a kooperatív kampány, igaz, a műfaj alapjai mindig kiáltottak érte, volt akkor már Red Alert 3. (A DoW 2-ben a kampány viszont nem éppen hagyományos bázisépítős, azt azért nem is említem.)

2021.11.28 - 21:18,v Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Az egyik PC-men az Xbox appban kapom folyamatosan a lejáró hitelkártyás üzenetet, és ezért nem tudom használni a Game Passt. Egy ismert bugról van szó. Valaki talált rá megoldást?

Egyszerűen hihetetlen (ja nem, megszoktuk), hogy a világ legnagyobb szoftveróriása fejleszti a legótvarabb, legéletképtelenebb klienst.

2021.11.27 - 00:10,szo Játékok holdudvara Xbox ugrás a hozzászólásra

Mondjuk, tényleg nehéz feladat elhitetni, hogy valaki élvezi a Halókat, tudtommal még soha senkinek sem sikerült. Persze propagandarivjúkat olvastam már róluk, de InGentől ilyesmit nem várnánk el.

2021.11.27 - 00:00,szo Játékok holdudvara Xbox ugrás a hozzászólásra

A Myth: The Fallen Lords frankó volt tőlük, sőt látványra is ütős ;) A Destiny gunplayre és grafikára is újra rendben volt, de az MMO-s jelleg számomra antijátékélményt adott. Shadow Warrior vagy Doom inkább, de a Wolfenstein: The New Order is okés FPS volt.

A Gearseket inkább megtanultam kedvelni idővel, a co-op mmellett a feszesség nagy erény az erőltetett loothegyes, "RPG-elemes" homokozó lövöldék korában.

2021.11.26 - 23:46,p Játékok holdudvara Xbox ugrás a hozzászólásra

Online co-opban jó volt együtt szidni a baromságait. De legalább szép se volt.

Azért a Bungie tudod újítani és érdekes dolgokat beledobálni, de sajnos fájdalmasakat is. Ironikus valahol, hogy nélkülük lett jó grafikás és élvezhető a játék a negyedik résszel, de cserébe lőttek az innovációnak. A széria meg tipikusan az, amelyiknek könnyű gyűlölni a látványvilágát.

A Burnoutokat én is sajnálom, hogy nincsenek BC-ben, mindig vonzottak, de a Pardise nekem se jött be. A Hot Pursuit viszont jó volt a Criteriontól, jót tett neki, hogy csak opció az utakon kószálás, de túl sok volt nekem az időhúzó sallang, a filmes bejátszások verseny közben, na meg a driftmánia.

2021.11.26 - 16:47,p Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

A helyedben belekeverném a macskák Pfizerébe a müködö külsö chipet.

2021.11.15 - 22:32,h Moziguru HQ Készülő sorozatok, melyek érdekelnek! ugrás a hozzászólásra

A játékokat inkább csak kooperatívban tudtam csak elviselni, ez is úgy jöhet esetleg, sok sörrel. Már csak az emlékek kedvéért is. Remélem, lesz Dragon Ballt idézően elnyújtott 20 epizódos Library, és a 3-ból is alig várom a "beles" pályát!

2021.11.15 - 22:14,h Játékok holdudvara Xbox ugrás a hozzászólásra

Microsoft’s Xbox backward compatibility program returns with 76 new games

Microsoft adds FPS Boost to 37 more games on Xbox Series X / S

Ez nem gyenge! A Red Dead Revolvert meg is veszem lassan, a Redemptionre a múltkori akcióban lecsaptam. Mindkettő megvan PS3-ra, csak minek?

2021.11.11 - 19:56,cs Mosoly HQ Kisgyermekes apukák ugrás a hozzászólásra

Nézőpont kérdése, az én apám se akart gyereket, aztán mégis csinált, csak nem tudott mit kezdeni vele. De legalább sokáig fizetett nevetséges összeget a bevallott fizetéséből, az igaziból meg semmit. Azóta se beszélünk. De én örülök, hogy élek. Az apám véleményét a témáról nem ismerem, mert nem beszélünk. Hál'Istennek.

2021.11.11 - 15:05,cs Negatív HQ Szánalom, bulvár, kaka ugrás a hozzászólásra

Nincs is jobb egy felesnél, mely örök emlék lesz.

2021.11.09 - 21:51,k Technika HQ 4K, HDR, 3D, VR, újkori nyalánkságok... ugrás a hozzászólásra

Kábel nekem is kéne, a videót még nem néztem meg. Szóval mire is kell figyelni?

Mondjuk, PC-n a VGA-árak mellett elvagyok az 1080p@120 Hz / 4K@30 Hz-et tudó kábellel, a konzolhoz meg adták normálisat, de azért jó lenne tudni.

2021.11.05 - 22:47,p Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

Back 4 Blood

Van némi újdonság a Left 4 Dead 2-höz képest (kártyák, fejleszthető fegyverek, különböző előnyökkel járó karakterek), de ezek számomra keveset tesznek hozzá, amúgy minden ugyanaz, csak bénább. Mármint a nehézségi szint nincs kisúlyozva, bizonyos fegyverek is kilógnak, a pályák nem a legjobbak, az egész tempója sem az igazi. Valahogy nem éreztem annyira a taktikázást sem, csak jöttek a hordák, és kész.

Az egésznek külön gagyi érzetet ad, amikor becsapdáznak, de nem látszik az animációból sem, hogy a föld alól most miért és hogy, egyszerűen csak a semmiből, időnként átütnek, átjönnek a falakon a zombik, illúzióromboló az egész. Az egyik pálya végén mi is úgy szálltunk be a kocsiba, hogy a karaktereink egyszerűen szellemként átmentek az ajtón.

Nem tetszett sem nekem, sem a játékostársaknak, az Act I vége előtt ment az uninstall. Az alapok ott vannak ugyan, de ezt elszúrták, 2021-ben ugyanaz unalmasabbra skinezve már nagyon kevés. Majd játszunk mást, akár L4D2-t inkább.

Szerk.: Plusz azóta rengeteg zombis játék volt már. Kifejezetten bírtam a Dead Islandet és a Dying Lightot is co-opban, de ezt nem igazán. Hol van itt olyan hangulati elem, mint a witch sírására összerezzenés? Van a snitch meg madarak, de minden csak gyenge (ön)utánzat. Miért kellett 12 év ehhez? Ennyi idő alatt méltóbb Half-Life 3-at lehet összedobni Basicben.

2021.11.04 - 19:14,cs Mosoly HQ Kisgyermekes apukák ugrás a hozzászólásra

Ennyi szerintem határtesztelésre bőven belefér. Persze én könnyen beszélek, az én anyám szülőire se járt be, a jegyek miatt nulla nyomást helyzett rám, meg az se nagyon izgatta, ha a tanárok akartak beszélni vele. Tudta, hogy én kézben tartom a suliügyeket. Partnerként kezelt, nem debil alávetettként.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ne beszéljetek vele ezekről (bár szerintem némi csibészség nem árt), de semmi értelme ezekhez kötni az ajándékokat.

2021.11.03 - 12:10,sze Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Persze, legfeljebb átcsatlakozom, ha ezen múlik. De jelenleg telefonról is 90%-ban fal nélkül használom. Amúgy meg a telefonos adatcsomagom 5%-át se használom el egy hónapban, böngészéssel, szöveges üzenetekkel, képekkel nehéz.

2021.11.03 - 11:46,sze Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Csak a teszt erejéig vettem le róla a madzagot. De eddig amúgy előző csomaggal és routerrel wifiről ment, kivéve, amikor néhány játék esetében el sem indult a multi vezeték nélkül.

Inkább a lakás távolabbi részei érdekesek, komolyabb tevékenység így se laptoppal se asztali gépen nem menne vezeték nélkül, de a kábel még mindig olcsóbb és megbízhatóbb, mint egy komolyabb router. És egyelőre minden a router közelében van, konkrét terv sincs variálásra.

Egyébként a jóféle Asus routerem szintén gigabites nettel se volt mindig gyorsabb, mint a 4G.

2021.11.03 - 11:16,sze Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Tényleg nincs ráírva egyikre sem. De a mai áramtalanítás után a névleges 1000/300-ból ez jött ki:

rwurl=https://www.speedtest.net/result/12275918628.png

Szóval jó nekem a dzsunka. Mindkettő.

Szerk.: A wifi (5 GHz) viszont a routeren állva is 150/250, 2-3 méterre már csak 125/125 a telefonos Speedtest szerint. A routertől másfél méterre álló konzol ennél rosszabbakat mér.

2021.11.02 - 15:12,k Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Szerintem máshol gigabithez használtam ugyanezt a kábelt. Wifin is feltűnően éppen 100/100, pedig 5 GHz-en az is többet tud. És a gigabites routerhez tartozó kábel is ugyanúgy 100/100.

Amúgy nézegettem a kábeleket, de egyszerűen ráírni, hogy hányas a cat, nem képesek. Vagy én megtalálni.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!