Hozzászólások

2020.08.26 - 16:20,sze Nagybetűs játékok Destiny ugrás a hozzászólásra

Én szeretem nagyon, rendszeresen (negyedévente) előkerül 2-3 hétre/hétvégére nálam (Xboxon). A gunplay még mindig zseni, szerintem nincs nagyon párja, szeretem az eventeket, és a classokat is nagyon. De ezzel együtt tény, hogy ha a sztorikat egyszer végigtoltad, utána elég repetitív tud lenni. Viszont nekem a sztori kampányok borzasztóan bejöttek (kivéve persze a Warmind, az fos). A 100 gigát szerintem bőven megéri azért, nem 20 perc múlva fogod törölni :-)

2020.08.17 - 11:02,h Sport HQ Foci ugrás a hozzászólásra

És tudod mi a legszebb abban a meccsben? Coutinho, aki 2 gólt lőtt, és egyet előkészített, ugye pont a Barcelonától van ott kölcsönben. De nem ez a szép, hanem az, hogy ha ezek után meg is nyeri a Bayern a BL-t, akkor a Barcelona még egy extra 5 millió eurót fizethet a Liverpoolnak, mivel Cou vételi szerződésében csak annyi volt, hogy ha BL-t nyer, akkor ez még jár, az nem, hogy melyik csapattal :-D :-D

2020.06.30 - 13:53,k Általános csevejfarm Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok ugrás a hozzászólásra

nagi írta: A lakás random pontjába becsapó villámtól a villámvédős hosszabbító és hasonló nem véd. Az - nevével ellentétben - csak a relatíve apróbb spike-okat képes elkapni.

A logika ezt mondja valóban, viszont ment a tévé/xbox, nálam a gép/monitor, éppen kávét főztem az automatával, és CSAK az a két eszköz pusztult meg, amelyik egyedüliként NEM túlfeszvédelmes hosszabbítóba volt bedugva. Ráadásul...

egyébként optikai net, és akkor legalább azon nem jöhet be a villám.

...optikai szálas a Digi itt :-)

A router füstölt el teljesen amúgy, és netkábelen keresztül makkantotta meg a digis kábelmodem LAN1-es portját.

(Szerk: a szomszéd házba csapott be - kertvárosi részben lakunk - ott még a kapucsengő is szétrobbant kb., a műanyag fedele darabokra törve a járdán)

2020.06.30 - 12:36,k Általános csevejfarm Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok ugrás a hozzászólásra

Igen, ahogy írtam is, mindenütt másutt túlfeszvédelmes elosztó van, egyedül a szoba átrendezése után a kábelmodem/wifi router párosnak nem jutott, én meg halogattam...

2020.06.30 - 07:51,k Általános csevejfarm Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok ugrás a hozzászólásra

Tegnap volt itt egy kisebb vihar. A szomszéd házba becsapott a villám. Egyetlen aljzatunk nem volt levillámvédőzve: amiben a digis kábelmodem és a WIFI router volt dugva. A router teljesen kampó, és kiégette a kábelmodem lan portját is. Használjatok túlfeszvédelmes aljzatokat! :-)

2020.06.18 - 16:23,cs Kézzelfogható játékok Makettezés, modellezés, terepasztal ugrás a hozzászólásra

Helyednem kipróbálnám a citadeles Typhus Corrosiont, egészen kiváló rozsda-effekt (textúra is, nem csak festék), egészen sötét barnás rozsda, jól illene, persze ha csak ehhez az egy modellhez kell, akkor nem éri meg.

A figura nekem is megvan, de még össze se raktam, nemhogy festeni :-D

2020.06.15 - 15:11,h Általános csevejfarm Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok ugrás a hozzászólásra

Nem ezekre gondoltam, hanem a mindenféle online password managerekre :-)

2020.06.15 - 08:38,h Általános csevejfarm Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok ugrás a hozzászólásra

Szintén KeePass 2, szintén több helyre mentve (házon belül) az adatfájl. Online szolgáltatásban nem bízom, elég egy sunyi (kis "s"-sel!) alkalmazott... Ráadásul, extra védelemként, hogy a martalócok biztos ne jöjjenek rá, mi az, ha ellopják az adatmentős vinyót, a fájl is egy Windows rendszerfájl nevét kapta! :-D

2020.06.11 - 13:08,cs Nagybetűs játékok Destiny ugrás a hozzászólásra

Egyszerűen olyan, mintha az új játékosok egyáltalán nem érdekelnék őket, és csak az évek óta a játékot toló emberekre építenének. Nekik megfelel ez a felállás, mert ha a nem látogatott részekért cserébe új content jön, annak örülnek.

2020.06.11 - 09:31,cs Nagybetűs játékok Destiny ugrás a hozzászólásra

B3asT61 írta: Persze ízlések és pofonok, nekem a WF jobban tetszik alapból, de D2-ben jobb érzés volt durrogtatni a fegyverekkel.

Ez itt a fő baj, a gunplay része egyszerűen tökéletes :-D Még konzolon is.

2020.06.10 - 18:14,sze Nagybetűs játékok Destiny ugrás a hozzászólásra

Szerkeszteni már nem akarom, de még egy adalék - a stream során elhangzott, hogy a Destiny 3 helyett lesz ez a módszer. Innét nézve nem logikátlan ez sem, egybevág azzal, amit korábban is írtam: készítik elő az új generációs konzolokhoz a játékot. De ettől még a korábban fizetős tartalmak kiszedése továbbra is fasság.

2020.06.10 - 18:07,sze Nagybetűs játékok Destiny ugrás a hozzászólásra

Pragmatisták szerintem az emberek. Mondom, a többség a hivatkozott területekre évek óta nem jár, ha ez az ára az új contentnek, akkor ez. És azért ússzák meg, mert jelenleg nincs alternatívája, legalábbis konzolokon biztosan. Én is emiatt térek vissza újra meg újra a játékba.

2020.06.10 - 17:31,sze Nagybetűs játékok Destiny ugrás a hozzászólásra

Jól érted. Amivel még nem is lenne bajom nekem például, mert tényleg vannak olyan helyek, ahova kb. senki nem jár. Ha az alap játékhoz tartozó (ingyenes) területeket szedik ki, szava nincs senkinek. De ezek a fizetős DLC-k területei!

2020.06.10 - 09:28,sze Nagybetűs játékok Destiny ugrás a hozzászólásra

Én se teljesen értem azért, bevallom, azzal együtt, hogy pl. a Marson a Warmind óta nem jártam én sem, az meg eléggé ótvar fos volt :-D Viszont pénzbe került.

Redditen olvastam egy teóriát - valami másik projekten dolgozik a Bungie, így kevesebb az erőforrás a játékra, viszont az új konzol generáció miatt át kell dolgozni a területeket/pályákat/térképeket, és egyszerűen megnézték, hogy melyik 3-4 helyen van a legkevesebb játékos egy átlag szombat délután. Reálisan hangzik, pláne, ha hozzáveszed, hogy Destiny 1-es tartamakat újítanak fel és adagolnak vissza részben majd a kivettek helyett.

2020.06.10 - 08:03,sze Nagybetűs játékok Destiny ugrás a hozzászólásra

Annyiból van benne ráció, hogy már így is 111 gigás a telepített csomag, és gondolom az új generációt nagyobb textúrákkal tisztelik majd meg. De azért a 4 bolygón én is felhúztam a szemöldököm, gondoltam kivesznek egyet vagy kettőt...

2020.06.09 - 08:00,k Kézzelfogható játékok Warhammer Multiverzum ugrás a hozzászólásra

Hosszabb, mint a várható élettartam... "Only in death does duty end" :-D

Hosszabb válasz: az Imperial Guard regimenteket (nem Planetary Defense Force) általában egy adott hadjárathoz, adott céllal toborozzák össze. Ha az adott hadjárat véget ér, és nincs szükség rá a szektorban, akkor feloszlatják a regimentet, és leszerelhetnek (sokszor a meghódított bolygón lehetnek telepesek).

2020.06.05 - 09:10,p Kézzelfogható játékok Warhammer Multiverzum ugrás a hozzászólásra

De :-) Tök jó gesztus szerintem.

2020.05.28 - 16:40,cs Kézzelfogható játékok Warhammer Multiverzum ugrás a hozzászólásra

Igazából jól is elsülhet. Ha belegondolsz, a HH egyik nagy erénye, hogy a globális történéseket egészen jól összefogja egy nagy történetté, folyamatként tudod végigolvasni az egészet.
Gyakorlatilag ezzel a sorozattal megregényesítik a történéseket, amiket jelenleg a codexekből, kampánykönyvekből tudsz összeszemezgetni, vagy különálló kötetekből, amik lazán kapcsolódnak egymáshoz.

Guy Haley könyveit amúgy is bírom, én adok neki esélyt.

2020.05.28 - 09:17,cs Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

CRPGs pályafutásom egyik legjobb jelenete volt az iszogatás a pappal... ha belementél, tudod :-D

2020.05.18 - 21:57,h Negatív HQ Szánalom, bulvár, kaka ugrás a hozzászólásra

Muffureern írta: Az a terv, hogy a fővárosban 30 km/h legyen a megengedett maximum.

Hádde' nem ez a terv... a terv az, hogy a főutakon/tömegközlekedési utakon 50 km/óra, és a kis mellékutakon lenne csak 30 (nyilván ebből van több, de a forgalom 80%-a azért a főutakon halad szerintem).

2020.05.13 - 18:03,sze Negatív HQ Szánalom, bulvár, kaka ugrás a hozzászólásra

Az összes ilyen gecit vaslapáttal verném arcon. Én teljesen normálisan közlekedek autópályán, nem lassan, nem gyorsan, GPS szerinti 130-135 km/órával, nem bélelem ki a belső sávot, stb.

Beérek egy kamionsort az M5-ön, de tényleg, 10-12 kamion egymás mögött sorban, közöttük nincs is nagyon hely, bemegyek előzni, a harmadik magassábánan rámjön két parszekről a paraszt fénysebességgel, és már messziről villog, hogy húzódjak le, de hát hova a kurva anyámba? Mögémér, bejön 1 méterre, villog, dudál... aztán elérem a sor elejét, visszahúzodok, elmegy mellettem, mutogat vörös fejjel, aztán elémvág az is fékezgetni... autópályán. Na, ezen eset óta a gyerek kis Xiaomi kamerája ott van elöl, ha megyünk Szegedre.

2020.05.13 - 10:38,sze Általános csevejfarm Vásárolni voltam ugrás a hozzászólásra

Két hete végképp tönkrement a Genius Home Theaterem. Mivel amúgy is utáltam kerülgetni a mélynyomóját, meg sóher is vagyok, valami olcsóbb 2.0-ás aktív hangfalpárt kerestem az asztalra, mondván munka közbeni zeneprüntyögéshez tökéletes lesz, játszani meg úgyis Xboxon játszom többnyire, gépen csak stratégiázok (Total Warhoz nem kell térhang) vagy repszimezek (azt meg fülessel). Mindenféle neten turkálás, fórumok butyraiba merészkedést követően berendeltem egy Microlab B77 típusú hangfalpárt, 20k-ért (+ szállítás), ez volt pont a felső limit, amit még hajlandó voltam kiadni.

Egy hete nyúzom, és számomra abszolút meglepő a hangminősége, a jó értelemben. Fadobozos, így nincs jelen a budget kategóriás műanyagok zizegése. Alapbeállításokkal teljesen hallgatható mélyek és magasak, alacsony hangerőn is telt a hangja mindennek. A mélyeket felcsavarva picit tompul a normál tartomány, de igazság szerint az alapértelmezett közép beállításokkal teljesen jól muzsikál (höhö).

Ha valaki ilyen ársávban keres aktív hangfalat, és nem probléma neki, hogy a nem repedezik az ablaküveg a basszusoktól a dedikált mélynyomó hiánya miatt, akkor bátran merem ajánlani. Remélem tartós is lesz.

Itt egy ánlius ribjú róla: rivjú

2020.05.07 - 10:00,cs Negatív HQ Szánalom, bulvár, kaka ugrás a hozzászólásra

Nekem eddig az az elmélet tetszett, hogy az X az a görög "kai", az Æ ejtése izlandon "áj", az A-12 meg az ABC 12. betűjére utal, ami az "L", azaz kai-áj-l = Kyle, és Muskék csak szoptják a zinternetet :-D

2020.05.04 - 17:22,h Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Jogilag társasház (mert ugye kötelező azzá nyilvánítani), de nincs közgyűlés, társasági szerződés, semmi. Sima Ptk. alapú közös tulajdon van.

2020.05.04 - 16:41,h Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Ez volt az első reakcióm nekem is, amíg az orrom alá nem dugták a törvényt... Családi házból kialakított társasház, a mi részünk tulajdonosa egyben kiadta a földszintet nekünk :-)

2020.05.04 - 16:32,h Általános csevejfarm Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...) ugrás a hozzászólásra

Ha valaki ért hozzá: bérelt lakás (családi ház része) esetén a külső festés kinek a költsége? A szerződés nem tartalmazza, az egyetlen releváns paragrafus meg, amit találtam, a lakástörvényből van:

13. § * (1) A lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és a lakás berendezéseinek karbantartásával, felújításával, illetőleg azok pótlásával, cseréjével kapcsolatos költségek viselésére a bérbeadó és a bérlő megállapodása az irányadó; megállapodás hiányában a karbantartással és felújítással kapcsolatos költségek a bérlőt, a pótlással és cserével kapcsolatos költségek a bérbeadót terhelik.

Egy külső festés felújítás? Egyáltalán, társasháznál mi béreljük a külső burkolatot? Segítsetek, különben öngyilkos leszek! :-)

2020.04.30 - 12:43,cs Nagybetűs játékok Assassin's Creed ugrás a hozzászólásra

Sztorit most félretéve, ha gyakorlatilag csak egy átskinezett Odysseyt kapunk (oké, pajzsot rakják vissza), már akkor ordítva előrendelem! :-D

2020.04.24 - 10:01,p Sport HQ Foci ugrás a hozzászólásra

Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója pont abban bízik, hogy máshol esnek a piaci bevételek; az ugyanis a magyar csapatoknak kiváló hír, mert nekik olyan nincs, az ő bevételeik ettől függetlenek. Ha pedig a piacról élő csapatok bevételei csökkennek, a magyaroké viszont nem, akkor relatívan sokkal gazdagabbak lesznek a magyar klubok, még jobb idegenlégiósokat hozhatnak.

Ez az idézet el is mond mindent a jelenlegi helyzetről :-D Ezek ellen próbál küzdeni Csányi és az MLSZ elnöksége (azért a mostani elnökség elég korrekt szerintem), jelenleg inkább a "lassú víz partot most" elve mentén.

2020.04.23 - 15:11,cs Sport HQ Foci ugrás a hozzászólásra

Moken írta: Angoloknál olyan jó a pénzügyi modell, hogy mindjárt bedől egész Premier League, meg a kisebb klubok a 2 hónapos válság miatt... Tele vannak óriási hitelekkel, meg hatalmas befektetők vannak a klubok mögött, és valszeg ott is durva korrupció megy a háttérben.

Ezt honnét szedted? Semmiféle probléma nincs magával a Premier League szervezetével, sőt, pont nemrég hozták előbbre a bajnokság végén esedékes kifizetéseket a kluboknak, hogy segítsenek nekik. A tévés pénzeket előre kell perkálni, és nem naptári évre, hanem szezonra szólnak, így nem véletlen az sem, hogy eddig fel sem merült a liga korai lezárása, hanem a jelenlegi álláspont az, hogy az első adandó alkalommal, zárt kapuk mögött lejátsszák a meccseket - nem nagyon akarja a liga visszaadni a részarányos lóvét :-D

Bedőlés közelében az első osztályban meg pont azok a klubok vannak, amelyek túlköltekeztek, vagy eleve nem voltak rendben a pénzügyeik. Hosszú távon problémák azért lehetnek, ezért is lesz (valószínűleg) általános fizetés-csökkentés, de a klubok többsége egyáltalán nincs csődközelben. Nyomás az van rajtuk, de bedőlés nem fenyegeti őket.

A kisebb ligákban, ahol a tévés pénzek mellett a jegybevételek is fontosak, na ott tényleg vannak gondok, de ez már azt hiszem, általnos.

2020.04.22 - 16:21,sze Sport HQ Foci ugrás a hozzászólásra

Pont most jött egy új cikk a témában, azt érdemes átolvasni:

https://index.hu/sport/futball/2020/04/22/mlsz_elnokvalasztas_tanulsag_c...

A lényeg benne ez a pont:

Azt is mondta, hogy az MLSZ elnöksége az amatőr futballért és a válogatottért felelős.

Erre írtam tegnap, hogy széllel szemben nehéz, mert az MLSZ a szabályozással tud belenyúlni a csapatok működésébe, ehhez pedig az elnökségnek meg kell szavaznia. Annak az elnökségnek, amelyiknek tagja pl. Garancsi István, a Videoton elnöke, vagy Bánki Erik (fidesznyik).

Ha le mer nyilatkozni olyanokat, amik a cikkben szerepelnek, abból én azt érzem, hogy talán picit kezd politikai támogatása is lenni Csányinak, hogy végigvigye a programot. Legfeltűnőbb jele, hogy újra a belga cég tanulmányát emlegetik, amit annak idején az akkori "szakmai" vezetés az asztal alá söpört.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!