Destiny

Utolsó bejegyzés


En arra gondoltam, hogy kivesznek par eventet vagy max az elso hulladek raidet. Viszont ez tobb mint nevetseges. Szvsz mar az is pofankopes volt mikor a 100 euros year 1 f2p lett, de most, hogy konkrentan ki is veszik a jatekbol a kampannyal egyutt... Hat rohadjanak el ott ahol vannak. Nem mintha jatszanek vele, de b+. Ilyet en meg eletemben nem hallottam, hogy tul nagy az online jatek, vegyuk ki a zonak felet meg a kampanyt. :D Mekkora lenne a Blizz kozolne, hogy hat tul nagy a WoW, kiveszik Kalimdort.



Én se teljesen értem azért, bevallom, azzal együtt, hogy pl. a Marson a Warmind óta nem jártam én sem, az meg eléggé ótvar fos volt :-D Viszont pénzbe került.

Redditen olvastam egy teóriát - valami másik projekten dolgozik a Bungie, így kevesebb az erőforrás a játékra, viszont az új konzol generáció miatt át kell dolgozni a területeket/pályákat/térképeket, és egyszerűen megnézték, hogy melyik 3-4 helyen van a legkevesebb játékos egy átlag szombat délután. Reálisan hangzik, pláne, ha hozzáveszed, hogy Destiny 1-es tartamakat újítanak fel és adagolnak vissza részben majd a kivettek helyett.


LY képe
LY
Donator

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=1qbYUt07_0g

Mill nevű filmes cég volt



Nem hiszem el hogy ennyire lenyirbálják?!? Nem hallottam még hasonlóról se... Eddig se nagyon tudtam követni a küldetéseket, mert mindig megakadtam vagy azon, hogy "XY szintet érj el továbbhaladás előtt" vagy valami PVP lófaszt kellett volna csinálni, amit fogalmam sincs hogy hol lehet elindítani. De akkor ezek után már lehet nem is kell... COOP-ba nagyon élnénk, csak hát mindig valami frusztráló hovatovább miatt hagyjuk rá.



Ezeket a contenteket kiveszik jól értem? Hát hülyék ezek? Sose láttak még MMO-t, hogy lássanak egy példát, hogy hogyan kéne ezt normálisan csinálni?



Jól érted. Amivel még nem is lenne bajom nekem például, mert tényleg vannak olyan helyek, ahova kb. senki nem jár. Ha az alap játékhoz tartozó (ingyenes) területeket szedik ki, szava nincs senkinek. De ezek a fizetős DLC-k területei!



Igazából nekem ingyenes terület kiszedésével is van bajom, mert a kampányt is kiveszik onnan. Meg mondjuk a fizetős DLC is a f2p modell része volt már ha jól tudom. Mind1, patkány lépés bárhogy nézzük. Nagyon sokan nagyon sok pénzt fizettek azért a kontentért most pedig ha szeretnél vele játszani se fogsz tudni. A Bungie már nagyon sokadjára köpi arcon a saját játékostáborát és fel nem tudom fogni, hogy ússzák meg. Lásd most se cikkeznek sehol arról, hogy a játék felét kiveszik csak arról, hogy milyen jó, hogy jön a Destiny 1-ből a cosmodrome. Nevetséges.



Pragmatisták szerintem az emberek. Mondom, a többség a hivatkozott területekre évek óta nem jár, ha ez az ára az új contentnek, akkor ez. És azért ússzák meg, mert jelenleg nincs alternatívája, legalábbis konzolokon biztosan. Én is emiatt térek vissza újra meg újra a játékba.



F2P játék, amivel nem tudsz játszani fizetés nélkül, mert kikerül minden belőle 2 zónát leszámítva. Ha új karaktert kezdesz és végig akarod játszani a sztorit? Ja nem tudod, mert kiveszik a játékból a kampányt. :D Itt nem arról van szó igazából, hogy jár-e oda az ember vagy nem. Valszeg ha játszanék én se IO-n farmolnám a public eventek, de azért ez elég nagy kibaszás azokkal akik majd az új kiegen felbátorodva úgy döntene, hogy na majd most. Aztán néz ki a fejéből, hogy nincs single kampány. :D



Szerkeszteni már nem akarom, de még egy adalék - a stream során elhangzott, hogy a Destiny 3 helyett lesz ez a módszer. Innét nézve nem logikátlan ez sem, egybevág azzal, amit korábban is írtam: készítik elő az új generációs konzolokhoz a játékot. De ettől még a korábban fizetős tartalmak kiszedése továbbra is fasság.



Path of Exile 2 is jön, és:
"Path of Exile 2 retains all expansion content that has been created over the last six years and introduces a new skill system, ascendancy classes, engine improvements and more."

Így is lehet. Nem kötelező megszabadulni a játék nagy részétől (pl. sztori...) hogy ne legyen harmadik rész. =D Destiny helyett meg megint Warframe-el játszunk, onnal legalább nem szednek ki content-et. És az tényleg F2P. Persze ízlések és pofonok, nekem a WF jobban tetszik alapból, de D2-ben jobb érzés volt durrogtatni a fegyverekkel.



Micsoda? Azt hittem az egy az egyben új játék lesz?! Erre kiderül, hogy az meg továbbnyúzása az előzőnek?



Nem különálló játék lesz, hanem az első rész "mellett" játszható:
új skill-rendszer, új karakterosztályok, új sztori, de ugyanabba az end-game-be fut ki az egész (ami nem tudom, mi, mivel nem játszom a játékkal). A két kampány közt nem lesz átjárás, az engine se teljesen új. Minden kozmetikai cucc működni fog, szóval semmi nem veszik el. Hogy ez így jó-e lesz vagy sem, nem tudom, csak arra akartam ezzel célozni, hogy úgy is lehet folytatni valamit, hogy nem kukázzák a fél (vagy az egész) játékot.



B3asT61 írta: Persze ízlések és pofonok, nekem a WF jobban tetszik alapból, de D2-ben jobb érzés volt durrogtatni a fegyverekkel.

Ez itt a fő baj, a gunplay része egyszerűen tökéletes :-D Még konzolon is.



Destiny 3 helyett lesz ez a módszer

Igen csak ha belegondolsz azzal, hogy lenne egy Destiny 3 ha van kedved meg tudsz jatszani a Destiny 2-vel vagy akar 1-el is. Ertem, hogy nem akarnak uj jatekot kiadni, mert az rosszul hangzik es jobb kiegeszitoket arulni meg seasonoket csakhat... Attol meg ugyanugy kifizeted a "destiny 3" arat csak cserebe el is tuntetik azt a contentet amiert mar fizettel. Nekem pl most ha vissza szeretnek menni az uj kieggel jatszani akkor ugyanugy ki kene csengetni a 100 eurot a 3 kiegeszitoert mint ahogy azt mar tettem releasekor egy uj Destiny 3 meg lenne 60. Szoval nincs destiny 3 cserebe mar 200 eurot kifizettel. :D Mikozben hangoztatjak, hogy free to play.

En nem tudom lenyelni, hogy mindenki csak bologat, hogy hat igen, varhato lepes, meg destiny 3 helyett van, meg tul nagy a jatek, meg amugy se jatszott azzal a reszevel senki. WTF?! Senkit nem zavar, hogy kiveszik a Destiny 2 single kampanyt a jatekbol es elerhetetlen lesz mindenki szamara? :D dafuq



Live Service games, sosincs “végleges” verzió ugyanaz mint MMO-nál. Időbeli hozzáférésért fizetsz, időbeli tartalomért.



Sok live service jatekkal jatszottam az evek alatt. Ilyet meg soha nem lattam, hogy a teljes single kampanyt es effektive a jatekterulet felet kiveszik a jatekbol, de ha tudsz peldat erre szivesen hallgatom.

Ezzel az erovel barmelyik jatek eltunhet teljesen barmikor, mert csak hozzaferesert fizetsz. Valid argument, de attol meg...



Az hogy nem találkoztál még vele az nem azt jelenti hogy nincs benne lehetőségként az üzleti modellben. Régen vettél egy AdobeCS Verziót és addig használtad amíg akartad. Most yearly subsrciption, ugyanúgy mint MS Office és tsai. Ugyanez Overwatch a játék launchkor ami volt annak köze nincs már a mostanihoz lásd Mercy és Symmetra totál újragondolását. Ez van, ez a live Service mindig minden teljesen más lesz és a meta is. Lásd Dota még, köze nincs a mostani verziónak a 8 éves Dota2-höz pl. Teljesen más a map, a hősök még a core régiek is szinte mindegyik skillje máshogy működik, teljesen más metál az generálva. Alap játékmechanikán is változtattak. Ránézésre hasonló? Igen, ugyanaz? Rohadtul nem. Lehet játszani az originállal? Talán valami custom game-ben vagy behaxolva. És ezt az elmúlt 8-10 évben bármennyiszer eljátszották..

Mi a helyzet a megszűnt MMO-kkal mint Matrix Online? Sosincs már.



Jo csak amit te mondasz az teljesen mas mint ami most itt tortenik. Mercy, Symmetra valtozasok ok, valtozik a jatek ahogy a Destiny is valtozott. Ezzel nincs gond. WoW-bol se veletlen van Classic viszont attol fuggetlen, hogy fejlodott a jatek te meg ugyanugy elmehetsz a regi zonakra es bar vannak uj jobb questek, de a zona ott van es jatszhatsz rajta. Azzal mar van ha a 10 mapbol kivesznek 6ot es a karakterek harmada is eltunik. Bukott MMO is mas, nyilvan SW Galaxies sincs mar es azert is fizettek az emberek csak ott nem azert nincs, mert megy tovabb a jatek hanem mert becsodolt a jatek. Kicsit mas a ketto.

Fejlodjon a jatek, menjen elore, csereljek le az asseteket (warframe-nel pl ez megy evek ota, egyszercsak jon a frissites es eltunik a regi elavult tajszett es bekerul az uj tovabbfejlesztett tajszett), valtozzon a jatek. Viszont az, hogy en meg nagyon sokan fizettek 100 eurot a destiny 2 sztoriert meg a 2 dlcert amit eloszor f2p tettek aztan meg konkretan teljesen kivesznek a jatekbol az akkora arconkopes amit kevesen tudnanak meglepni anelkul, hogy ne kurvaanyazza oket mindenki. A Bungie valamiert ilyen, fel nem tudom fogni miert hiszen az egesz Destiny 2 egy pofancsapas volt az 1 utan.



Volt már más is aki meglépte :)
rwurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/11/Evolve_Box_Art.png/...

értem én hogy fáj, de ez a helyzet jelenleg amit a p2w és mobil játékok elterjedése valamint lootboxok elterjedése hozott be a játékiparba. Gondolj bele hogy azok akik több tízezreket fektettek zynga meg clash of whatever játékokba miken mentek keresztül amikor rolót lehúzták vagy újat dobtak ki. Igen, lehúzást az egész de neked kell résen lenni hogy a DLC-k Live Service game-ék esetén szinte mindig ingyenesek lesznek egy idő után. Te 100-at azért fizetted hogy 0-day játszhass vele a többiekkel együtt. Azok az idők elmúltak és mostmár nem lesz ugyanaz sosem. Ez olyan mintha mindig ugyanazt a koncert/fesztiválélményt akarnád átélni...



Gondolj bele hogy azok akik több tízezreket fektettek zynga meg clash of whatever játékokba miken mentek keresztül amikor rolót lehúzták vagy újat dobtak ki

A Destiny soha nem volt freetoplay mobil jatek, hogy azt feltetelezzem rola. Az elso se lett f2p soha. Persze ha alapbol igy all hozza az ember akkor kit erdekel, hogy pofankopik. Tisztaban van vele mibe megy bele.

Ez olyan mintha mindig ugyanazt a koncert/fesztiválélményt akarnád átélni...

En inkabb azt mondanam, hogy ez olyan mint amikor egy 1 evadot megveszel egy sorozatbol VOD-n aztan 2 evvel kesobb kapsz egy emailt, hogy az evad felet kiveszik, mert tul hosszu a sorozat...

Mind1, bekaphatjak tovig ezek utan mostmar plane nincs az az isten, hogy penzt lassanak tolem.



De hát pontosan ezt csinálja a Netflix év(tized)ek óta :) vagy a Spotify.

Nyilván nem volt f2p játék az elején de ez a trend már több mint tíz éve amióta ezek az innovációk átgyűrűztek a “nagy” játékiparba... mutass egy olyan live service game-t ami nem lett f2p évek múltán? (Talán a WoW ahol még mindig van havidíj...)


Boz képe
Boz

Van igazság abban amit Re@L mond. Manapság ha megvettél egy játékot, már többnyire az se azt jelenti, hogy ott a dobozkában a CD/DVD és felrakod aztán tolod ahogy és amikor akarod...
Sajna ez már ilyen, aztán néha megesik mint amit most a Bungie is tol, de ez már a stúdióktól függ.

Éljenek a videojátékok!



Egy productert fizettem a Destiny eseteben nem egy subscriptionert. A netflix nem tudom mikor torolt egy fel evadot valamibol vagy a spotify egy fel albumot menet kozben, de akkor biztos volt ra pelda. Barhogyis nezem az is egy picit mas tema mint ez.

mutass egy live service game-t ami nem lett f2p évek múltán? (Talán a WoW ahol még mindig van havidíj...)

FF XIV, GTA Online, R6 Siege, Division 1/2, Rocket League, Overwatch, Sea of Thieves, Forza Horizon 4?

néha megesik mint amit most a Bungie is tol, de ez már a stúdióktól függ.

Erre tovabbra is varok peldat hogy hol vettek ki a jatek teljes single kampanyat raidestol, instanceostol mindenestol mert x.


Boz képe
Boz

Hát pl ott van Evolve amit lelőttek a faszba, nem? És ott nem csak egy részét hanem konkrétan az egész játékot.

Éljenek a videojátékok!



Pont arra céloztam, de ezek szerint Joda nem volt résen azon.

@Joda, nem producert fizettél hanem koncert/mozijegyet vettél VIP páholyba. Esetleg kaptál mercht is egy doboz/lemez/zene wallpaper címszó alatt meg 1-2 sört ingyen. Ha producert fizettél volna akkor te lettél volna a befektető, hedge fund stb. Ott benne van a pakliban hogy sosem látod vissza a pénzed és semmilyen szolgáltatást/teljesítést nem látsz belőle. Vagy szép megtérülést is akár. Gondolj Ben bácsi szavaira.

@Netflix, egyáltalán nem más téma mert ugyanúgy szolgáltatásért fizetsz. Live Service game-nél is szolgáltatásért fizetsz nem egy konkrét definiált termékért. Egy roadmap ígéretét ami lehet hogy be sem tartanak, Anthem khm. Te megvetted a hozzáférést 100€-ért akkor nem sajnáltad, utólag most hogy f2p meg kivágott lesz megjött a buyers remorse.

Minden hónapban jönnek-mennek dolgok Netflixen és spotifyon: https://www.digitaltrends.com/movies/new-on-netflix/
Amit megnéztem tegnap azt holnap nem biztos hogy újra meg fogom tudni nézni megint.



Resen voltam, de ahogy irtam bukott becsodolt jatek nem ugyanaz mint egy sikeres futo jatek megnyirbalasa.

Mind1, akkor ok mert a bungie csak azt csinalja ami standard barmennyire is gusztustalan es nem volt meg ilyenre pelda.



Ha nem látod az analógiát és nem látod hogy már évek óta ilyen üzleti modellek vannak akkor benned van a hiba & naivitás. FFXIV meg amit írtál pont hogy totál revamp volt vagy 3 év után és az originallal nem játszhatsz már egyáltalán.
https://time.com/3817373/final-fantasy-14-naoki-yoshida/


Boz képe
Boz

Ok, akkor ott van WoW mikor bejött Cataclsym és átszabták a zónákat. Régi kontent amiért anno fizettél elérhetetlenné vált, nem?
Vagy az nem ér, mert havi díjas MMO, a Destiny meg a klasszikus egyszer megvevősből állt át a f2p dlcfest "modern" modelre?

Éljenek a videojátékok!



Az analogiat latom csak nem ertek egyet azzal, hogy egy kalap ala van veve a ket dolog ennyi az egesz.

utólag most hogy f2p meg kivágott lesz megjött a buyers remorse

Oh ne aggodj par nappal release utan mar megbantam. :D A tobbi mar csak extra pofon volt, de ahogy irtam nincs az az isten, hogy en visszamenjek jatszani. Maga a jelenseg zavar, mert ha a Bungie elkezdheti buntetlenul kivagni a jateka felet mert "tul nagy" akkor semmi nem fogja visszatartani a tobbi idiotat, hogy elkezdje ugyanezt csinalni. Ahogy a Bungienak mar az is le volt nyelve, hogy miutan vegre kikalapaltak jova a Destiny 1-et eloaltak egy minden szempontbol visszalepesnek szamito fos 2. resszel ami szinten szembement az 1 idejen igergetett dolgoknak (nevszerint, hogy nem lesz 2. resz es 10 evig fogjak tolni a Destiny szekeret). Mar azon se lepodnek meg ha azert hoznak ezeket a donteseket, mert kivancsiak meddig lehet buntetlenul lehuzni/szopatni a vasarlotaborukat.

Minden hónapban jönnek-mennek dolgok Netflixen és spotifyon

Igen csak a netflixes peldanal elve en a Destinyt mint egesz ugy ertelmeznem mint egy sorozat/film neflixen, te meg a zonakat es kontetet kategorizalod be egy sorozatnak vagy egy filmnek. Szoval amikor tavozik egy film/sorozat netflixrol akkor eltunik az egesz es az okes, merthat elofordul nem pedig csak az elso evad fele.

akkor ott van WoW mikor bejött Cataclsym és átszabták a zónákat

Atalakult, tovabblepett a sztori es a vilag szvsz nem egyenlo azzal, hogy eltunik a jatekbol. Maskepp fogalmazva lehetne a WoWal ugy peldalozni, hogy miutan mar senki nem jar Outlandsen kivehettek volna a portalt es tobbet nem lehetett volna odamenni. Minek, nem relevans kontent. Megis ott maradt.

Mind1, latom meddo vita, mert alapvetoen nem ertunk egyet a dologrol. Szerintetek oke, szerintem nem.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!