Jelenlegi hely

Foci

Utolsó bejegyzés


úgy gondolom a példamutató, valamiben tehetséges embereket az államnak kötelessége támogatni. Legyenek művészek, sportolók, bármi. Színházak se a jegybevételből működnek...

Kiváló példa!!

A színházakat szerintem is érdemes támogatni. Tizenegy kiemelt fővárosi színház összesen 3,5 milliárd forinton osztozkodhat.
https://fidelio.hu/szinhaz/kiderult-mennyi-tamogatast-kapnak-a-kiemelt-s...

És akkor lássuk a falábúakat (maffiózókat):
25,6 milliárd évente (ez az egész, nem csak a fővárosi).
https://24.hu/belfold/2019/04/25/tao-tamogatas-felcsut-labdarugas-kezila...

Kézilabda is bezsákolt amúgy 22,6 milliárdot, Zoo mindjárt megver, de én ezt is k*rvára sokallom. Biztos a sok visszaosztás, na.

Ja és mindezt úgy, hogy amúgy színházba se járok (már évtizedek óta) egyáltalán :) De arra azt a pár milliárdot "nem sajnálom".



Itt egy '2 éve 3.3 milliós átlag' indította a shitstormot.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Angoloknál olyan jó a pénzügyi modell, hogy mindjárt bedől egész Premier League, meg a kisebb klubok a 2 hónapos válság miatt... Tele vannak óriási hitelekkel, meg hatalmas befektetők vannak a klubok mögött, és valszeg ott is durva korrupció megy a háttérben.



https://www.kormany.hu/download/6/49/81000/2019%20%C3%A9vi%20feloszt%C3%...

szinhaz: 14mrd (2018)

a foci TAOnak jelentos resze utanpotlasra, edzok dijara, ilyesmikre megy el, kis csapatok is kapnak, a mi megye1-es csapatunk egy mufuves fel nagypalyat csinalt, 100 milla koruli osszeg lehetett. amit a nagycsapaton kivul a 10 korosztalyni gyerke hasznal elsosorban.

de az mlsznel meg lehet nezni, mire ment el a TAO

Parizer forever.



Én mondjuk valószínűnek tartom, hogy bizonyos fogadási bizniszeknél néha megy a bunda. Mondjuk ez nyilván nem biztos, hogy így is van.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök




Na azert nem kell egybol kifele mutogatni csak azert, mert felhoztam peldanak. A fo befekteto legalabb nem az allam. Az is valami. Az, hogy melyik csapat hany milliot bukik a sajat penzebol az mondjuk engem pont nem erdekel. Plusz minosegben tovabbra is oriasi a kulonbseg. Ha mar nagyon hasonlitgatni akarjuk a dolgot csakhat felesleges.



Moken írta: Angoloknál olyan jó a pénzügyi modell, hogy mindjárt bedől egész Premier League, meg a kisebb klubok a 2 hónapos válság miatt... Tele vannak óriási hitelekkel, meg hatalmas befektetők vannak a klubok mögött, és valszeg ott is durva korrupció megy a háttérben.

Ezt honnét szedted? Semmiféle probléma nincs magával a Premier League szervezetével, sőt, pont nemrég hozták előbbre a bajnokság végén esedékes kifizetéseket a kluboknak, hogy segítsenek nekik. A tévés pénzeket előre kell perkálni, és nem naptári évre, hanem szezonra szólnak, így nem véletlen az sem, hogy eddig fel sem merült a liga korai lezárása, hanem a jelenlegi álláspont az, hogy az első adandó alkalommal, zárt kapuk mögött lejátsszák a meccseket - nem nagyon akarja a liga visszaadni a részarányos lóvét :-D

Bedőlés közelében az első osztályban meg pont azok a klubok vannak, amelyek túlköltekeztek, vagy eleve nem voltak rendben a pénzügyeik. Hosszú távon problémák azért lehetnek, ezért is lesz (valószínűleg) általános fizetés-csökkentés, de a klubok többsége egyáltalán nincs csődközelben. Nyomás az van rajtuk, de bedőlés nem fenyegeti őket.

A kisebb ligákban, ahol a tévés pénzek mellett a jegybevételek is fontosak, na ott tényleg vannak gondok, de ez már azt hiszem, általnos.



https://index.hu/sport/futball/2020/04/23/teljesen_lehetetlen_a_magyar_-szlovak_kozos_focibajnoksag/

újabb érdekes írás, hogy megy vmi piaci alapon a szlovákoknál és, hogy megy honiban állam bácsival. a szlovákok ugye oda-vissza vertek minket a selejtezőn, és több játékost is adnak olasz első osztályú kluboknak. (érdekük hiszen a játékosok felfedezésére, és eladására mennek, hogy fenn maradjon a klub). nem utolsó sorban ott a foci nem is az első számú sport, a jégkorong megelőzi.



Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója pont abban bízik, hogy máshol esnek a piaci bevételek; az ugyanis a magyar csapatoknak kiváló hír, mert nekik olyan nincs, az ő bevételeik ettől függetlenek. Ha pedig a piacról élő csapatok bevételei csökkennek, a magyaroké viszont nem, akkor relatívan sokkal gazdagabbak lesznek a magyar klubok, még jobb idegenlégiósokat hozhatnak.

Ez az idézet el is mond mindent a jelenlegi helyzetről :-D Ezek ellen próbál küzdeni Csányi és az MLSZ elnöksége (azért a mostani elnökség elég korrekt szerintem), jelenleg inkább a "lassú víz partot most" elve mentén.



ezt az idiotat

Parizer forever.



Csak kimondta a nyilvánvalót.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Na jó, de ettől még nem lesz jobb az utánpótlásnevelés.
Se.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Én 9,8mrd-ot latok.

Attól még kösz a helyesbítést.

Mondjuk ez már nem is kevés, ahhoz képest, hogy felőlem be is szánthatnák a múzeumokkal együtt :D






kiprintelt nézők

Én már itt leakadtam. Ezt nem tudom értelmezni, úgy hogy nem is olvastam tovább.



rwurl=https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2005/2020052368.jpg
Guminőre nem volt pénz biztos.



Mia san Mia! Bayern über alles!
Szegény Messi :(



És tudod mi a legszebb abban a meccsben? Coutinho, aki 2 gólt lőtt, és egyet előkészített, ugye pont a Barcelonától van ott kölcsönben. De nem ez a szép, hanem az, hogy ha ezek után meg is nyeri a Bayern a BL-t, akkor a Barcelona még egy extra 5 millió eurót fizethet a Liverpoolnak, mivel Cou vételi szerződésében csak annyi volt, hogy ha BL-t nyer, akkor ez még jár, az nem, hogy melyik csapattal :-D :-D



PSG csillio-milliot ero tamadosora :DDDDDDDDD
Elso felidoben nem passzoltak, a masodikban pedig konkretan nem tudtak lekezelni es vezetni a labdat. Na nem mintha lett volna ra lehetoseguk, mert az egesz csapat leereszkedett az o szintjukre

Megerdemelte ezt a Bayern, nem semmi csapatot raktak ossze



Keg gyenge csapat dontoje volt ez. Sehol nincsenek ezek egy par evvel ezelotti Realhoz vagy a tavalyi Poolhoz.



Mekkora hulladék csapat ez a Szeged :D Gabika gyorsan vidd át fiadat valami más akadémiára, mert itt csak elfelejt majd focizni :D



nem nalam van a felugyeleti jog, vagy ide jar vagy sehova.

szerk: egyelore nem igazoltak le, edzeni jarhat oda. szinte senkit sem igazoltak az upba, minden penz a nagy csapatra kell (mennyit kaptak ma nalatok, 3-ig lattam a szoveges kozvetitesben)

Parizer forever.



focidrukker haverom mondta: konkrétan addig ment jól a Szegednek, amíg a portugál edző itt volt, mert volt játék, más felfogás... A covid miatt ugye haza lett zavarva, helyette jött ez a valaki: na, ő a tipikus magyar edzőmentalitást képviseli - tehát a játékosok ugyanazok, csak az irányítás az, ami hulaldék.

Más: azért ahhoz képest, hogy mennyi rohadt pénzt eltapsoltak erre a szarra, 1 év után már esik szét? Röhej.
https://444.hu/2020/08/28/ez-az-ember-nagysagu-kotomb-esett-le-a-puskas-...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Fradi egymás után két évben Európa Liga csoportkörös, idén még a BL főtábláért is játszik egy kört, ahol szinte esélyesnek is fog számítani.
Szlovák bajnokságot vezeti a Dunaszerdahely magyar zséből, horvát bajnokságban Eszék vitézkedik (Mészáros csapata).
Magyar válogatott is egész jó formában várja bolgárokat az Európa bajnoki selejtező előtt.
Úgy látszik Orbán tényleg gatyába rázta a focit, még ha sokáig is tartott és csilliókba került.



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Trollfocin rárakták a benny hill zenét, úgy még jobban üt :D De ez a nein nein nein se rossz :D



Vagy inkább csak annyi történt, h a szlovákoknál és meg sok más helyen ahol piaci alapon menne a foci, meghúzták a nadrág szijjat, esetleg el is adták a legjobb játekosaikat, míg a magyar illetőségű csapatoknál semmi ilyen nem történt.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!