Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés

Lou képe
Lou
Donator

+1 Sonyra.
Első generációs van nekem, de már az is kurvajó, azóta csak tovább javult

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Na ez egy nagyon eseti kérdés. Elméletileg az AptX low latency az ilyen 10-20ms körüli, a normál valami 100ms körül is lehet, szóval az azért nem kevés, legalábbis papíron. Aztán ott van az a fülhallgatóm, ami egy speckó energiatakarékossági cuccot is tud, ami gyakorlatilag kikapcsolja ha nincs jel a hangsávon, ezért hiába tudja a low latency módot, van, hogy 500-1000ms késést produkál az első hangokon egy hosszabb csönd után, szóval zenehallgatáson kívül totálisan alkalmatlan mindenre.

Elméletileg a következő kodekek vannak jól támogatva az egyes eszközökben:
Android: SBC (alap BT hang profil), AptX (qualcomm sajátja volt), AptX Low Latency, AptX HD (kurva ritka a fogadó eszköz), LDAC (android 9.0+, sony sajátja)
Windows: SBC, AptX, AptX Low Latency, AptX HD
Apple: SBC, AAC

Ez magában is hordozza a következő problémát, azaz, hogy mivel is akarod használni? A közös nevező gép és telefon között egyértelműen az AptX variánsok, de a legtöbb füles ami tud LDAC-ot az tud AptX-et is, szóval az csak egy extra gyakorlatilag. Van egy rakás füles ami csak AAC-t támogat, ezek az Apple ökoszisztémán kívül értelmezhetetlenek.

Latency tekintetében pedig figyelj az aptx low latency logóra, ha ez a fontos, de én javaslom, hogy inkább próbáld ki valahol, mediamarktban, bestbyteban vagy random hangcucc boltban és döntsd el magadnak, hogy elfogadhatónak érzed-e a késést, mert tényleg nagyon eltérő implementációk léteznek az egyes gyártóknál ami merőben más hosszúságú késéseket eredményez. Úgy általában nem árt minden hangcuccot élőben próbálni, aztán legfeljebb visszaküldeni, ha nem érzed kielégítőnek, főleg bluetoothos készülékeknél, mert az ilyen igazi nagy nevek mint a sennheiser vagy a denon is simán piacra dobnak elképesztő szar fejhallgatókat sokkoló pénzekért.

Edit: És hogy miért szar az SBC? Mert a fogadó oldal (füles, hangszóró) határozhatja meg az adatátvitel paramétereit, nincs egyáltalán egységesítve. Szóval lehet, hogy az egyik eszköz BT vezérlője amúgy tök jó minőségben tud fogadni zenét SBC-n is, de az is lehet, hogy ilyen 128kbit-es MP3 minőségben, és nem tudhatod, amíg meg nem veszed és le nem teszteled. Ezzel szemben az AptX és az LDAC is rendelkezik egy teljesen kielégítő minimum feltétellel, ezért nem is kerül bele az olcsó szarokba feltétlen.



Köszi a felvilágosítást!
Zenehallgatásnál a latency nem tényező, de már youtube-ozás közben is zavaró tud lenni párszáz ms, amit egyébként simán lehetne kompenzálni automatkusan is, de pl. az androidos youtube-ban még manuális lehetőségét sem találtam. Gamingnél viszont ez a fajta syncing sem játszana, úgyhogy eddig még nem is gondoltam rá, hogy bt-s eszközt használjak ilyesmire.
És akkor a másik, amit említettél, a hangminőség.
Szóval akkor vannak buktatók még mindig a témában.



Tegyük hozzá, hogy analóg jack kábelen is lehet használni, ha tényleg minden milliszekundum számít. Én pl VR-ezés közben Vive-val használom. Jah, és ott azért is bekapcsolom, mert erősebb basszust generál, mintha passzívban menne.

Nekem első generációs van, abban szerintem low latency nem is volt benne, csak sima aptx, és a bt latency-ben ez érződik is. Na nem annyira, mint a korábbi sennheiser fülesemnél, de video lejátszásnál igen, érződik.



Nekem ilyen van, szeretem: Beats Studio 3 Wireless



A Revolut került ki hosszú távon győztesnek, a Transferwise-t végül nem is használtuk/használjuk egyáltalán.
Ha még valakinek fúrta volna az oldalát azóta... :)



Nálam meg TW kártya van, ha valakit érdekel. :)



Te mi alapján választottad őket? Mi relatíve sokat vacilláltunk, de mivel az árfolyamokban olyan égbekiáltó különbség nincs, a mobil app meg a Revolutnál sokkal jobb, ezért annál maradtunk. Persze mi gyakorlatilag csak kártyás fizetésre/külföldi készpénzfelvételre használjuk, utalni szinte egyáltalán nem, bár amikor kell, az is szuper kényelmes.
Az persze nagy negatívum, hogy a Revolut (a Transferwise-zal szemben) egy utolsó szemét, gennyláda cég (alkalmazottak elmondása szerint Uber-szerű), de ennyire meg sajnos vagyok hipokrata.



Kényelem. :)

Anno TW-t csináltam (akkor még nem volt revolut), az elsők között csatlakoztam. Aztán meg ez nekem nem olyan s.o.s., csak amolyan tartalék, ha a főkártyámmal valami lenne, akkor se haljak éhen (főleg nem külföldön). Így aztán adódott a TW, nekem elég voltak az általa nyújtott szolgáltatások, meg nem is akartam még egyet csinálni csak emiatt.

Azt tudom, hogy arányaiban picit (de tényleg csak picit) gazdaságosabb a revolut, de ennyire már nem vagyok skót. :)

A TW szerintem amúgy korrektebb cég (nem csak a dolgozóival, ahogy olvastam), de egyelőre igazság szerint nagyobb összeggel egyiket sem ajánlom, mert nincsenek sem az OBA, sem pedig semmi más által biztosítva.



Köszi!



Mint írtam, tudok részletesebben is, ha érdekel. Bár ezek az infók lehet mindenhol fent vannak.

Mastercard, full dombornyomott, elvileg szinte minden megeszi (persze a hülye hollandok maestro terminálja nem*), limitek viszonylag nagyok, de le is lehet tiltani/engedélyezni appban bármikor mágnescsíkot is le lehet tiltani, online fizetést szintén, paypasst is, pin igényt is. Szóval totál testreszabható. Ha az 1000GBP-s limitet le lehetne vinni mondjuk 200-ra az lenne az álom :D
Ha van az adott valutazsebbe konvertálva, akkor a felvétel és vásárlás is ingyenes. Felvétel max kb. 250GBP-ig.

Persze csóró ország a magyar, nyugaton ez "semmi".

*Hollandiában sok szívás volt, mert maestro az a "királyi cégük", és azt tolják orrba szájba. Kb. 75%-a helyi cégeknek emiatt csak KP turistaként.
Hollandok meg persze only maestro, ami persze sehol máshol a világon nem jó. Aztán meg sírnak turistaként.
Fenomenális.



Nagyon köszi, ezek az infók megvoltak nekem is (lásd korábbi WoT-om). A személyes tapasztalatodra voltam kíváncsi, az nekem az érték. Azt meg meg is kaptam. :)



Eddig nekem semmi gondom nem volt vele. Németben is ment, utalás is, vásárlás is, steamen is, máshol is, élőben is. Készpénzt nem nagyon vettem fel, nem szeretem túlzottan. Németben, Belgában, Osztrák, Csehek, Spanyol, mindenhol teljesen jó volt. Mágnescsíkot egyből letiltottam, azt nem használtam sose.

Amikor a TW főrendszere (online és app) nem ment, ez akkor is jó volt. Amikor az OTP beszart itthon, ez akkor is működött szintén itthon.

Hollandoknál cumi, de ott minden cumi, ami nem maestro.



Nekem csak TW-s tapasztalataim vannak, Új-Zélandon pöccre ment vele minden, semmi gond em volt vele. Sőt, tárolgatom most rajta a valutát, mert amilyne fasza a forint, csak nő az értéke.

MOndjuk azt azért tarkón csapnám, aki a neonzöld kártyaszínt kiválasztotta és jóváhagyta.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Ha valaki ért hozzá: bérelt lakás (családi ház része) esetén a külső festés kinek a költsége? A szerződés nem tartalmazza, az egyetlen releváns paragrafus meg, amit találtam, a lakástörvényből van:

13. § * (1) A lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és a lakás berendezéseinek karbantartásával, felújításával, illetőleg azok pótlásával, cseréjével kapcsolatos költségek viselésére a bérbeadó és a bérlő megállapodása az irányadó; megállapodás hiányában a karbantartással és felújítással kapcsolatos költségek a bérlőt, a pótlással és cserével kapcsolatos költségek a bérbeadót terhelik.

Egy külső festés felújítás? Egyáltalán, társasháznál mi béreljük a külső burkolatot? Segítsetek, különben öngyilkos leszek! :-)



Társasháznál a társasház tulajdona minden közös rész, ezért annak festéséért a ház felel. Erre való elméletileg többek között a közösköltség.

Én tuti nem fizetnék azért hogy a tulajdonos háza szebb legyen.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ez volt az első reakcióm nekem is, amíg az orrom alá nem dugták a törvényt... Családi házból kialakított társasház, a mi részünk tulajdonosa egyben kiadta a földszintet nekünk :-)



Ha társasház akkor az teljesen más. Ott alapból a meg kell szavazni közgyűlésen minden felújítást, és az vagy a befizetett pénzből lesz finanszírozva vagy a tulajdonosi hányadában a tulaj fizet. Nektek ehhez semmi közötök. Részt se vehettek a gyúlésen.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Jogilag társasház (mert ugye kötelező azzá nyilvánítani), de nincs közgyűlés, társasági szerződés, semmi. Sima Ptk. alapú közös tulajdon van.



rwurl=https://imgur.com/aacpZI1
rwurl=https://imgur.com/hmVWnOx

No srácok, próbáltam utánanézni, de sikertelenül. Van ötletek arra, hogy az új típusú kompozit (?) kimenetre hogy kell rádugni a régi típusút? A színek nem stimmelnek, véletlenszerűen meg a TV elhelyezkedése miatt nem igazán próbálkoznék.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Komponens az, kurvára nem kompozit. Totál más szabvány. Kb mint HDMI és VGA, vagy digitális optika mini-jack és analóg sztereo mini-jack.

tl;dr: sehogy. Aktív átalakító kellene hozzá, ami az analóg ősrégi analóg kompozit jelből ősrégi komponens hd jelet csinál.

Vannak scaler-ek, de a component az önmagában egy halott szabvány, minden gyártó hagyja el, hiszen nincs rajta DRM. Emiatt meg még a scaler-ek is inkább csak HDMI kimenettel vannak.



Nekem ehhez egy átalakítót kellett vennem.

https://www.youtube.com/watch?v=kG_q1aNS1fQ

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=component+video+rca&_sacat=0

Azt hiszem még mindig megvan és nem is használom.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése




Még annyit hozzátennék, hogy a baloldali 2 bemenet mindkét képen az a hangé, azt simán rádughatod.

...egyébként a második képen szereplő scart átalakító miért nem jó a scart bemenetbe?



Valószínű zajos :)



Mert alapból két cuccot szerettem volna használni. Köszönöm mindenkinek, akkor nem erőltetem :D

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



HDMI bemenet nincs rajta?



Van egy pár, de a ps1-en és az N64-en nincs sok :)

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Nézegesd MJR videóit, ő folyamatosan foglalkozik ezzel s hogy mi van a piacon.



Ismerősömnek kellene beáraznom ezt a típust, mert eladná:

https://focuscamera.hu/lenovo-thinkcentre-m720q-tiny-i5-8400t-8gb-256gb-ssd-szamitogep-p525987

Létezik, hogy ez a kis szar ennyibe kerüljön boltban? Azért mert kicsi, 8. genes I5-ös és SSD-s, megér tényleg 200-at?

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!