Jelenlegi hely

Topikok

2020.11.18 - 03:52,sze Kész (kesz) Bug: Streamable

Bocsi lassan úgy érzem ezeket csak én posztolom, de ha már megláttam bedobom ide:
http://www.rewired.hu/comment/153115#comment-153115

Régi posztokban nálam nem játssza le a videót, csak áll az üres kép 0 mp-nél.

rwurl=https://streamable.com/1lg4l

Úgy látom újralinkelve megy?! Viszont látszik, hogy máshogy ágyazódik be, bedobja középre stb.

2020.11.18 - 04:00,sze Kész (kesz) Kívánalom: Streamable előnézeti kép

Ha már ilyen faszántosan működik a streamable-el 1-1 videóból kivágott részlet beágyazása, akkor esetleg érdemes lenne ránézni, hogy miért ilyen alacsony minőségű az előnézeti kép.

rwurl=https://streamable.com/1lg4l

2017.12.23 - 14:24,szo Kívánalmak Kívánalom: Youtube beágyazás (start, end, loop stb. paraméterek)

Zoo cikkével kapcsolatban merült fel bennem, hogy lehetne pofozni a youtube beágyazáson. Itt van hozzá, hogy melyik paraméterek működnek: https://developers.google.com/youtube/player_parameters#Parameters

Ezekből a loop, start, end-el meg lehet csinálni, hogy a videó egy részletét játssza a végtelenségig (berakott gif-hez hasonlóan)

Ízlés szerint ugye a lejátszósáv stb. is elrejthető. (controls=0, showinfo=0 stb.)

Lásd megvalósítva itt

2017.11.17 - 16:02,p Általános csevejfarm Black Friday és egyéb hatalmas cickók

Ha már van akciós játékok, akkor lehetne minden egyébnek is egy külön topik. Esetleg ha valaki talált valami nagy akciót, amit nem őriz magának féltve, az megoszthatná a többikkel. Illetve ha év közben van bármi kihagyhatatlan ajánlat, akkor ide meg lehetne írni. Például régebben láttam elég sokszor, hogy az idétlen színű gémer kiegészítőket 40-50% engedménnyel adják időnként.

Edigital küldözgette nekem eddig egyedül a Black Friday betekintő e-maileket, de elég "Meh" számomra. Kapszulás kávéfőző és Nokia 5 nem túl nagy kedvezménnyel elég lesúlytó kínálat. :/ (Idén most és jövő hét pénteken lesz a nagy őrület, ha valaki nem követné.)

(Rohadt fülhallgatót is végre megrendeltem emag-ról, utolsó darabos giga akcióban, erre törölték a rendelésem...)

2017.10.21 - 23:29,szo Cikkek Megszavazta a nép: theHunter: Call of the Wild

Ezer éve játszottam már vadászós játékkal utoljára, amiből annyi maradt csak meg, hogy órákig csúsztam-másztam, mire valami jószágra jó nagyot mellélőhettem. Így az első dolog, ami feltűnt, hogy ez már nem az a kategória, ami abból is látszik, hogy minden pályán rögtön elénk rak a játék egy bambit, amit rongyosra lőhetünk. Remek trailer is készült hozzá, ami tömören bemutatja a játék minden elemét:
 
Gyakorlatilag 1:1-be Far Cry-ra kell számítani. Minden területen egy vadőr ad ki küldetéseket a telefonodra, pl. lőjj ki ezt-azt, nézd meg a turisták sátrait milyen állat dúlta fel, menj el a kilátótoronyba stb. A vadőr a Firewatchhoz hasonlóan folyamatosan beszél hozzánk rádión, bár a szinkron egy kicsit erőltetett. Kilátótornyok egyébként pont ugyanúgy működnek, hogy ha felmászol a tetejére, akkor minden fontosabb helyszínt felfed a térkép egy szegletében. Minden kilőtt vadért/felfedezett részért stb. XP-t és pénzt kapsz, ami függ a trófea értékétől és épségétől is, így ha lehet, akkor nem érdemes ementálit csinálni az áldozatból. Szintlépésekből tudod a képességeid fejleszteni (nyomkövetés stb.), míg az aranyból a már unlockolt fegyvereket és speciális lőszereket tudod megvárásolni. Pisztolytól a vadászíjig elég vegyes arzenált fel lehet halmozni.
 

A játék elején talán csak az okoz némi nehézséget, hogy a kiskaliberű vadászpuskádtól még az őz is lazán tovább szalad, viszont ha eltaláltad, és vérzik, akkor valahol sokszáz méterre ki fog múlni, így egy jó 5-10 percig kell követni a vérnyomokat, hogy rátalálj. Ez időnként idegesítővé tud válni, amikor az állat menekülés közben fordul hirtelen 180 fokot, vagy beletapos más állatok nyomvonalába, akkor könnyű elveszíteni a nyomát, és minden hiába volt. 
 

A játék grafikája hihetetlenül szép, talán a The Vanishing of Ethan Carterhez tudnám hasonlítani, amivel simán benne van a top legszebb játékok listájában. Időjáráseffektekben verhetetlen, amikor egy komolyabb zivatar elkapott, akkor szabályosan a bőrömön éreztem az esőt. A vadász/a fegyverek/az állatok kaphattak volna kicsit szebb modelleket. Techdemónak se utolsó a játék, de főleg VR-ban tudnék elképzelni egy ilyet (unoffical mod van hozzá, alapból nem támogatja).
 

Sajnos a Medved Taiga, a havas terület külön DLC-ként vásárolható meg, az eredeti 2 helyszín (Közép-Európa és észak-amerikai tóvidék) nem túl változatos.

Összefoglalva tehát elég árkádosra sikerült, amit mindenki döntsön el magának, hogy jó vagy rossz. Igazi pihijáték, amiben megáll az ember nézelődni, és ha csak fél óránk van rá, akkor is nyújt kellő mennyiségű szórakozást. Rapalával egybegyúrva lenne az igazi, de így is bőven van tennivaló, ami viszi előre a játékost. 

Steam link
2017.10.20 - 00:02,p Kész (fixed)bug: Médiabeszúrás 9gag-ről

Pár hete megoldottátok, hogy a 9gag-ről beszúrt videók jól jelenjenek meg, viszont mostmár így a képeket nem engedi beszúrni, lásd:

Random kép, ami nem jelenik meg:
rwurl=https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aMAOjoP_700b.jpg

Random video, ami jól jelenik meg:
rwurl=https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a7DpEZz_460sv.mp4

2017.09.21 - 15:30,cs Cikkek Oriental Empires betekintő

Az Oriental Empires egy 2017. szeptember 14-én megjelent indie fejlesztésű, körökre osztott 4X stratégia a Civilization mintájára. A játékot a Total War széria volt fejlesztői hozták össze, tehát nem meglepő, hogy abból is bőven merítettek –  az ókori Kínában, a bronzkort megelőző időktől kezdve egészen a puskapor feltalálásáig tudjuk építeni birodalmunkat. Néhány újítást leszámítva nagyon ismerős lehet minden a Civ sorozatból, így nem nagyon lehet vele mellényúlni, főleg az ára miatt: mindössze 22 Euro, amiért egy abszolút teljesértékű játék birtokosává válhatunk.

​rwurl=https://youtu.be/tpGncxAQR04
A grafikai stílus (szemben a Civvel) teljesen realisztikus, ami – számomra – pozitívuma a játéknak. Nagy kiterjedésű városok, Total Warhoz hasonló több száz, vagy épp ezer fős seregek látványa, de még az egyes farmokon is találhatunk 10-20 kapálgató kínai munkást. Igény szerint, akár minden egyes katonára, vagy városban található piaci bódéra ránagyíthatunk, folyamatosan váltakoznak az évszakok/napszakok, amitől mindig más megvilágításban láthatjuk a térképet.
 

Minden körben meghatározhatjuk egyes csapataink formációját és viselkedését (bekerítés, roham, védekező magatartás stb.), és majd csak a kör végén, a gép irányításával zajlik le a csata, ami egy igazi látványorgia, hiszen egyszerre mozdul meg minden sereg! Érdekesség, hogy a városok kijáratai is külön védhetők. Sok múlik azon, hogy mennyire látjuk előre az ellenség mozgását, ugyanis nem kis feladat egy-egy kisebb fosztogató csapatot elkapni, amelyek hatalmas károkat tudnak okozni birodalmunknak. Az egyes seregek élére hadvezéreket állíthatunk, akár magát az uralkodót is – azaz magunkat. Halálunk esetén örökösünk veszi át a helyünket, viszont vigyáznunk kell, mert minden hadvezér saját „stats” pontokkal rendelkezik. Uralkodónk „hatalmi” pontjai az egész birodalmunkra kihatnak, halálával könnyen lázadások törhetnek ki. A hatalmi pontoktól függ, hogy mekkora birodalmat tudunk kézben tartani.
 

Diplomáciára a játék elején relatív kevés lehetőség van (meg nem támadási paktum stb.) mindaddig, amíg más népekkel nem tudjuk elfogadtatni magunkat mint uralkodót, hogy aztán akár a birodalmunkhoz is csatolhassuk őket. Szerencsére a játék elején nem nagyon rágnak be az ellenfelek, ha terjeszkedünk, de vigyázni kell, hogy kibe futunk bele, mert egyes népek már a kezdetektől ellenségesek. Grand Campaign módban külön stratégiát alakíthatunk ki például arra, hogy elkerüljük az északi hordákat, mivel ilyenkor történelmileg hű helyén kezd minden nép. Olyan finomságokkal is találkozhatunk a játék során, hogy ha tegyük fel háborúba megyünk, akkor a gépi szövetségesünk általában aranyat is küld (!), hogy segítse a hadi kiadásainkat.
Egy steames review-ban olvasott szösszenet: „megcsinálhatjuk azt is, hogy egy még semleges néptől havi visszafizetésre veszünk fel aranyat, majd miután kisajtoltunk belőle mindent, az egyeszégünket megbontva lerohanjuk.”
 

Központi elem a játékban, hogy a parasztok/nemesek igényeire külön oda kell figyelnünk – különféle kiadható rendeletekkel, speciális épületekkel és akár a lakosság áttelepítésével tudunk hatni rájuk. A parasztokból gyengébb, a nemesekből elit katonai egységek toborozhatók. A lakossággal egyébként szabadon gazdálkodhatunk, hogy hányan kerüljenek az egyes városokban farmokra, vagy esetleg a seregünkbe. Mivel az egységeknek nincs gyártási ideje, így akár az egész város hadrendbe hívható azonnali hatállyal, éppen ezért nagyon kell figyelnünk aranykészletünkre, amit főleg kereskedelemmel gyarapíthatunk. Ha bazárt építünk, akkor automatikusan létrejönnek kereskedelmi utak, amelyekre azután úthálózatot/vízi utakat építhetünk ki. A térképen ritkán elszórt speciális nyersanyagokra érdemes lecsapni, amelyek komoly extra profitot hoznak.
 

Pár negatívum:
  • A Steam Charts szerint még elég kevesen játszanak, így nem tudom, hogy mennyire lehet multiban összeütni egy játékot.
  • Eléggé oda kell figyelni, hogy az egyes népek között észrevegyük a különbségeket (egyébként 24 féle van a játékban).
  • Extra nagy nehézséget okozott nekem, hogy a seregek relatíve lassan mozognak ahhoz képest, hogy mekkora távolságok vannak már a játék elején is. Emiatt nagyon könnyen hatalmas területek bukhatók el, és a gép előszeretettel égeti fel a városainkat (amit 1 kör alatt el lehet foglalni, ha nincsenek védők). Másrészről a seregek fenntartása is elég drága, így nem érdemes minden várost telepakolni katonákkal.
  • Különböző zoom szinteken kissé csúnyán ugrottak elő a semmiből a részletek, de cserébe semmilyen akadást/lassulást nem tapasztaltam.

Steam link
2017.06.01 - 11:35,cs Technika HQ Webshop, E-kereskedelem

Nem tudom mennyire érint bárkit a topik, de úgy gondolom mindenkinek a fejében megfordult már 1-2 szer webshop nyitás ötlete, vagy legalábbis adott el a hardveraprón a fiókban felgyűlt cuccaiból. Ahogy elnéztem többen foglalkoznak a fórumról netes programozással is. Így végülis valamilyen tapasztalata mindenkinek van, akár csak vásárlói oldalról nézve is.

Nyitásnak csak röviden írok egy összefoglalót arról, amin éppen mérgelődök:
Az elmúlt években elég sok rendszert végigbogarásztam, amivel többé-kevésbé bonyolult/kisebb-nagyobb webshopokat próbáltam ki, de még mindig messze vagyok attól, hogy elégedett legyek. Tapasztalataim szerint hatványozottan igaz, hogy semmi sincs ingyen. Legnagyobb érvágás már rögtön a rendszer kiválasztása körül beüt. Csak, hogy néhány általam körbejárt példát felhozzak (hasonló gyűjtést mindegyik cég felhoz a saját rendszerére, amiben kifényezi a sajátját -> álljon itt most felhasználói szempontból):

1. Egyedi fejlesztés: induló webshopnál eleve felejtős, sokmilliós beruházás.

2. Valamely weboldal készítő cég saját rendszere - kvázi egyedi fejlesztés: itt aztán igazán úgy érzi az ember, mint ha totál hülyének néznék. Kisebb cégek (akik egyáltalán hajlandók bárkivel szóbaállni) összedobnak házon belül valami alap funkciókkal bíró webshop motort. Aztán minden egyes modul-ra (kártyás fizetés, blog stb.) röpködnek a tízezrek. Némi kompromisszummal össze sikerül állítani 300-500 ezerért egy olyan webshopot, ami szinte semmit se tud. Eleinte még el is lenne az ember azzal, hogy kézzel számláz, tölti ki a szállítólevelet a futárnak, egyesével nyöszögteti a termékeket, de ez pár hónap után borul és akkor jöhetnek megint az egyenként 30-50-100 ezrekre árazott modulok. Kedvencem az volt, hogy a facebook által legenerált 3 soros kód beillesztése is súlyos pénzbe került volna. Kösz nem, így ez már a megvalósulás/fizetés előtt rövidre lett zárva. (cég nevet nem írok, de többeket megkeresve kb. ugyan ez a helyzet mindenhol)

3. "Ingyenes" webshop motor, saját tárhelyre: 0,5-1 évig egészen használható megoldás, ha woocommerce-be, vagy másik ingyenes rendszerbe gondolkozik az ember. Viszont minden egyes modul és sablon összevásárlásából (kinézet, online fizetés, futár, több nyelvűség stb.) simán összejön egy induló ~100 ezres összeg. Szvsz. ez vállaható LENNE, HA... Biztos vagyok benne, hogy sokan évekig elvannak 1-1 ilyen webshoppal, de hamar olyan szarságokba lehet futni, amivel nem lehet mit kezdeni. Frissítés nélkül folyamatosan támadják az oldalt, frissítéssel pedig sorra halnak le a modulok. Vagy amivel én szívtam és nálam profibb ember bevonásával se találtunk megoldást, hogy random megugrott a betöltési idő 10-20 mp-re is. Vállalhatatlan. De persze rengeteg más apróság is folyamatos fejfájást okoz. (próbáltam többet, woocommerce-hez találtam a legtöbb készre írt modult, minden megoldható volt, csak hát egy idő után összeomlik az egész)

4. Bérelhető webshopok: Egy ideje ezen a szinten ragadtam meg, de hatványozottan esik a megelégedettségem az idő múlásával. Üzleti modell mindegyiknél a fogyasztóvédelem sárba tiprása. Elindulsz valami pár ezer Ft-os havidíjjal, ami megint csak a kézzel számlázás, csak utánvét stb. tartalmazza. Le vagy korlátozva minden szinten. Ekkor belekényszerülsz egy közepes csomagba (valójában elejétől tudtad, hogy meg kell lépni), amire húzod a fogad, de még ki lehet gazdálkodni (pl. 10+áfa/hó). Darabig azt hiszed vége a szopáshullámnak, mert végigfutva a funkciókat minden van ami kell/kellhet a jövőben. Eltelik pár hónap, amikorra már rendesen sok időt beletettél az oldalba és derülnek ki az apróbetűs részek. Valós példa: olyan alapfunkció hiányzik a "közepes" csomagból, hogy bár ki van írva, hogy készletező/számlázó programmal együtt működik, viszont az sehol nem szerepel, hogy ha szinkronizálni is akarod a készletinformációkat, nem csak letölteni, akkor váltanod kell az eggyel nagyobb 20+áfa/hó csomagra. Ez azt is jelenti, hogy a nagykertől kapott készletinformációt se tudod feltölteni. Persze ezekre már csak akkor jössz rá, amikor gyakorlatilag lehetőséged sincs másra váltani. Ez egy nagyon jól kitalált, rejtett szarság a szolgáltatók részéről. Ahelyett, hogy önszántadból, valóban nem alapfunkciók hiánya miatt akarj nagyobb csomagra váltani -> elképzelhetetlen. Cserébe persze kapsz egy szánalmas szar supportot, ahol a bejelentett hibákra mindig az a válasz jön, hogy az nem hiba (oké...).

Úgyhogy most megint azon kell agyalnom, hogy 0-ról újrahúzzam e az egészet egy új rendszerben. Fenti bérelhetős példa az általam mélyen megvetett Shoprenter csodacégről szerzett tapasztalataimat taglalja. Hallomásból Magyarországon még az UNAS vállalható, de van egy olyan érzésem, hogy csöbörből-vödörbe lenne váltani.

Kiváncsi vagyok kinek milyen tapasztalatai vannak, tud e szerinte tutit, vagy látja máshogy. Ha lesz értelme a topiknak, akkor szállítás/számlázás stb. -vel kapcsolatban is tudnék mit írni :D.

2017.05.11 - 23:33,cs Technika HQ 4K, HDR, 3D, VR, újkori nyalánkságok...

Hercules monitor után mekkora technikai lépcső volt EGA-VGA 8-64-256 stb. színek között válogatni DOS alatt, aztán hirtelen megszaladt a színmélység és a felbontás is, 640x480 -ra azt hittük sose kell több, aztán pár év múlva már a fullHD 1920x1080-as felbontás értelmetlenségét fikáztuk, azóta a 3D elbukott a kijelzők terén, és most a 4k + 10bit + HDR az új sláger (VR-t most nem venném ide). Kicsit előreszaladva én is beleinvesztáltam az újdonságba és bár napról napra jelenik meg új tartalom rá, de mégis gyerekcipőben jár, ezért szívesen megosztanám a tapasztalatokat.

Pár hete nagy előrelépést ígért a Windows 10 creators edition, de közben a youtube is feladta a kizárólag Chromecast-re "engedélyezett" HDR tartalmakat, ahogy a filmstúdiók által erőltetett védelem is megszűnt PC-re is.

Ettől eltekintve SDR 4K tartalmak engem már régen meggyőztek, jelenleg 49 colon is kristálytisztának látok mindent (leegyszerűsítve a windows asztal se cseszi ki a szemem), míg korábban 32 colon FHD-ban számoltam a képpontokat, addig most a jóval nagyobb kijelzőn is hiába erőltetem a szemem.

Összefoglalva én örülök, hogy korábban megléptem ezt a technológiai lépcsőt, hiszen bőven kárpótol a látvány még akkor is, ha néha 480p-be kell bújni a youtube-ot.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!