Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés

Lou képe
Lou
Donator

HoS-t még a főtörténet befejezése előtt (érezni is fogod hol van az, meg figyelmeztet is, hogy "innentől indul a végjáték")
B&W a fő szál után

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Köszi!

Non serviam



Én a vége után csináltam a HoS-t, és passzolni éreztem.
A Practicum in Advanced Alchemy quest Skelligén pl. olyan, amit nem hagynék ki. És minden olyan persze, ami a barátaidhoz meg a nagybani sztorihoz kapcsolódik. Segíts Yen-nek dzsinnt vadászni, segíts Trissnek mágust szöktetni, segíts Dandelionnak, segíts Roche-éknak, stb...
De meg általában nagyon jók a mellékküldetések történetei, és visszaköszönnek a fő szálban, van hogy csak egy egymondatos utalásra, de van hogy nagyon kihat rá.



A nagybani sztori(ka)t a piacon veszed?



Death Stranding (PC)
4 óra után:
Ezbmeg életem legjobb játéka.
A grafika, a játékmenet, a zenék a hangulat, az atmoszféra... Azt se bánom,ha ebben a vilagban kell még 100 órát eltöltenem,annyira zseniális az egész.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



WoW, történet érdekel, Graf&Zene egész jó de geciunalmas nagyon patika mérlegen tudom adagolni magamnak. Még monster energiaitallal se megy... én már 10+ öltem bele



Tamási Áron szoktam hozzájutni.



Vigyázz fiam Ábel, az rengetegbe fáj....



Nem ilyeneket gondoltam kihagyni, hanem a fent említett "A Walk on the Waterfront"-típusúakat. Belefutottam már 2-3 hasonlóba és csak a számat húztam, hogy ez meg minek, ha egyszer tudnak tök fasza küldetéseket meg melléksztorikat is írni.

Non serviam



Unalmas, mert Zen játék kb. Totál relax az egész, nem egy akciódús dolog. A magány, a táj meg minden. Mondjuk pont telibe kapták azt a táj jelleget ami a gyengém.Ok, korai még hosszabb távra véleményt mondanom, de nem hiszem, hogy megunnám. Egy hosszú, stresszes munkanap után csak felvenni a fejhallgatót, és tolni jó pár szállítmányt, és kikapcsolni zseniális.
Rég nem volt ilyen, hogy kilépés után már húzna vissza egy játék.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Annyi hogy a zen részét élőben szoktam tolni a Svájci hegyekben :)



Na igen... oda én is kimennek egyszer szivesen... meg Norvégiába.
Szóval Good for you!

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Azért mondom hogy zenék és a Graf néha nagyon jó amikor “cinematic”.



Carrion
Picsafüst ez a játék, de legalább 3-4 óra csak. Azt is csomó kicsi szeletben sikerült letudni, mert 20 perc után igazából dögunalom. Pár mechanika van erőltetve végig, nem is túl eredeti, nem is túl izgalmas csak így... Van. Sztori az ugye nincs, mert minek. Semmit nem tudsz semmiről mész előre. A pályák felépítése néha borzalmas, amikor végzel egy szakasszal és most gyere rá, hogy hol a következő, mert map természetesen nincs. Felesleges körbe-körbe mászkálás 10 percig néha. Gamepass-ban tökéletes, de ezért én pénzt nem adnék az biztos. rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=8nFSVKH0nAQ



Nokedli írta: A Practicum in Advanced Alchemy quest Skelligén pl. olyan, amit nem hagynék ki.

Hát ez egy rakás hulladék volt... Abszolút faszfej questgiver, nulla reward és uncsi.

Ellenben a Tower Outta Nowheres contract, szintén Skelligén, kurva jó volt (főleg a DRM vs. GOG rész :DDDDD).

Kérdés Witcher 3 sztori/progression kapcsán:

ShowHide spoiler #

Non serviam



nulla reward

...unlockolta neked MINDEN főzetből a legmagasabb szintet. Külön felhívnám a figyelmedet a Superior golden oriole-ra, anélkül a kiegekben el se indulj otthonról ;-)

Kérdésre válasz kb.: Az a játéknak még csak a kétharmada. Hátra van még egy teljes fejezet. Novigradban azért vardd el a szálakat előtte, ami a mágusok helyzetét és a... ööö... északi politikai vezetés kérdését illeti, azokat nem emlékszem lehet-e még utána.



Köszi, azok a szálak már letudva egy ideje. Pár contract + treasure hunt meg piszlicsáré secondary quest marad ki egyelőre.

Lehet, hogy a főzetek unlockolódtak nálam is, nem láttam róla értesítést.

Non serviam



Sose használtam Katnél többet -...-



háááát, pl. a növények ellen elég szar nélküle
Meg a béka boss
stb.
Igaz én alchemyre mentem, és úgy eleve bitang táp minden főzet. Meg kardra is de az most mellékes.



Ha valaki tervezi beszerezni a Horizon-t PC-re, érdemes először ezt megnézni:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=7w-pZm7Zay4

tl;dv Kurva szar port, de úgy nagyon durván szar. :D



Ez azért nagyon fura, mert a DS ugynezt a motort használja, és az a port meg zseniális lett.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Najah, de DS-ben azért sokkal kevesebb agyoneffektezett akciódús jelent van. Plusz emlékeim szerint az jött ki később, ergo az lett jóval többet ütve. És ha a MGS V engine csapatából megtartotta/átcsábította a kulcsfigurákat a fejes, akkor nem nagy meglepetés.

(nem néztem meg a videót)

szerk: jah, és azért a DS portot nem nevezném PC irányíthatóság tekintetében zseniálisnak.



Miért? Teljesen jól megy Xbox One kontrollerrel :)



Én bill+egérrel nyomom a DS-t és nekem abszolút kényelmes.



Obammeg pedig az a játék kimondottan kontroller kíván, így 50% játékélmény ment a kukába :(



A menük kezelése viszont bár sokkal jobb lenne egér+bill-lel, de úgy fest, hogy olyan csinálta a portot, aki annyira képtelen felfogni a két eszközt, hogy kontrollerrel programozik is. A térkép kezelése (már ahol nem csak háttér) egyszerűen unintuitív és nevetségesen szar.

...hogy olyan alapokról ne beszéljük, hogy mennyire kéne a "dobd be az összes cuccomat most egy gombbal azonnal". Na meg az, hogy mennyire háklis az összes létra arra, hogy pontosan honnan lehet őket használni. Vagy like-olni.



Jó lesz az.



Mentsegere szoljon, hogy ha nem 1080p folott jatszol akkor nem jon ki a downscale to 1080 than upscale to 4k/1440p/akarmi amin jatszol, ami szamomra felfoghatatlan. :D Vagy ha meg se nezed, hogy a AF nem mukodik egyaltalan, vagy nem tunik fel, hogy az arc animaciok 30fps lock alatt vannak amig a jatek dupla sebesseggel fut (jo esetben), vagy nem tunik fel a folyamatos stutter meg beakadas minden cutscene vagasnal vagy UI tooltip felugrasnal vagy a cinematic kozben warpolo karakterek vagy hogy ~10fps minusz ha borderless/vsynch on jatszol esatobbiesatobbi. Vannak akik erre erzekenyebbek, vannak akik nem.

Mindenesetre a DS utan ez a trehany fostalicska port eleg felhaborito, szerintem.



Far Cry 5
Masodik nekifutasra sikerult vegigjatszani. Elsore a feleig jutottam, de unalomba fulladt. Elkovettem a hibat, hogy csinaltam par side cuccot ami szimpla kopipaszta sokszor szetszorva a mapon aztan emiatt rauntam gyorsan. Masodjara mar nem kovettem el ezt a hibat es igyekeztem csak a main missionokre fokuszalni es csak olyan side cuccokat csinalni ami NAGYON utbaesett vagy muszaj volt. (ertsd ha ott volt velem szemben a camp akkor volt hogy kitakaritottam vagy ha egy shrine mellett mentem el akkor felrobbantottam, de nem mentem ra hogy akkor most megcsinalom mindet a zonaban) Igy mar egy kellemesebb elmeny volt, de azert boven van kivetnivalom.

Szvsz baromi zavaro, hogy "RP"-t kell gyujteni a zonaban, hogy az adott foellenfel sztorija lepjen egyet elore. Ez megy felfele mindenfele dologgal amit csinalsz a vilagban es igy kapsz idovel 2 kuldetest + a befejezeset a zonanak. Elkepesztoen szar mission structure felepites szvsz es mar a wildlandsnel is egy rakas szar volt. Akkor mar inkabb kotottek volna main missionokhoz, tobb ertelme lett volna az fix. Valahol ertheto sztori szempontjabol, hogy minel tobb "zajt" csapsz azzal, hogy keresztbeteszel a kultistaknak annal jobban felhivod magadra a figyelmet csak ezzel az a gond, hogy mar a 2. zonanal szetesik az illuzio amikor csak el kell fogadni, hogy fogalma nincs az ottani embereknek arrol hogy te mit csinalsz es a 2./3. zonaban ugyanugy kell az RP-t szerezni. :D Ertelmetlen adalek csak azert, hogy menjen felfele meg egy csuszka es az ember lassa, hogy REWARD!

Perkeknel ugyanez az erzesem volt. Folyamatosan villog, hogy kaptal 2 perk pontot meg 3at meg 4et meg stb, folyamatosan omlik csak igazabol ha az ember jol atnezi azt az ~50 perket akkor eleg gyorsan kiderul, hogy 10nel tobbnek ertelme sincs, hogy a jatekban van. Az ilyen extra HP / extra loszer/robbanoanyag az alap, de ilyen, hogy tobb nyersanyagot kapsz a vadaszatbol? Minek, a penz amugy is tok ertektelen (errol kicsit kesobb) szoval netto semmi ertelme pazarolni ra. Halkabb vagy? Komolyan? :D Hangtopitos sniper/ar es 100+ meterrol gond nelkul megolsz barkit 1 lovessel. Az osszes tars karakterhez tartozo perk szinten kuka. Nem tudom, ertelmetlen a nagyja, de legalabb ott van hogy legyen valami extra meg!

Fegyverek szinten ilyen szinten mozognak. Az elejen megveszed az AR-t meg egy snipert es a jatek vegeig semmi mashoz nem kell nyulnod. Ott van elbaszva a jatek, hogy az ellenfelek igazabol csak foddernek vannak, de kihivas nincs bennuk. 2 fajta pancelos ellenfel van amit nem olsz meg instant egy fejlovessel akar egy pisztolybol. Vannak a pancelos ellenfelek amik 2 sniper lovesbe kerulnek meg a VIP ellenfelek amik ket fejlovesbe. :D Ennyi. A tobbi instant kill. Ergo majdnemhogy a kispisztollyal gond nelkul vegigviszed a jatekot. Miert pazarolna az ember a penzt arra, hogy unlockoljon vagy 20+ fegyvert amikor a nagyresze pontosan ugyanolyan es ugyanugy 1 loves vele minden. Persze vannak kulonbozo toltenyfajtak is, armor pene / ego golyo / robbano nyil stb, de semmi ertelmet nem lattam igazabol. Plusz egy dolog ami a jatekban van, hogy erezd mennyi minden van benne csak ertelme nulla.

Ez a mentalitas jellemzo az egesz jatekra igazabol. Tele van baszva csomo extra cuccal csak azert, hogy ott legyen, a vegtelensegig van fluffolva, de ertelme szinte egyiknek sincs. Sokkal tobb es jobb lehetne az egesz szeria ha elfelejtenek ezt a sok szart, mert igazabol igy, hogy ignoraltam ezeket a reszeket tokre fun volt. Persze tele van bugokkal (tobbnyire csak vicces clipping meg hasonlok, de attol meg ott van), de fun. A sztori szvsz jo volt (az ending nagyon bejott bar a new dawn elspoilerezte rendesen, de azert igy is fasza volt), par vicces karakter is bekerult, volt par fasza quest es nem is volt olyan borzalmasan hosszu, hogy NAGYON megfaradjon a gameplay. A focsapasra koncentralva ~10 ora volt az egesz. Ezek utan kivancsi vagyok a New Dawn milyen lesz.



FC5-höz szerintem akciósan a Zombis DLC ajánlott. kb. 1.5-2 óra ZS film feelinges zombis móka, viszont a Marsos messze kerülendő. Úgy voltam vele kb. 20 perc után, hogy azt az 5 eurót inkább küldtem volna föl léggömbbel a világűrbe :D. A Vietnámos meg engem nem mozgatott annyira, hogy megvegyem akciósan sem.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!