Doom

Utolsó bejegyzés


Ugye nem fogsz megsértődni, ha egy hülye kérdésre nem fogok egy hülye választ adni?



funboy

rwurl=http://i2.cdn.turner.com/money/dam/assets/150529155406-facebook-gif-7-cu...

Egyébként az első pályát a BS-sel összehasonlítva igazat kell adnom, csak az a része teljesen abszurd, hogy te egyetlen pályát képes vagy egy teljes játékkal összevetni, meg hogy pont a Bulletstormhoz viszonyítasz, ami félreértés ne essék, fun kis cucc volt, csak nagyon más ívású.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: ami félreértés ne essék, fun kis cucc volt

Fan, Zaxx. Fan.

ibi amentia latet


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nekem a Bulletstorm se jött be annyira demó alapján, aztán a teljest kifejezetten bírtam (pedig az is cső maradt, de nagyon), de más lelkiállapotban ültem le lé, és áltlaában hosszabb időt igényel nálam a belerázódás. Azért remélem, hogy a Doom demója után jobban fogom várni a következő VGA-m.

Sors bona, nihil aliud.



pedig az is cső maradt, de nagyon

Ez miért lenne negatívum(?) egy lövöldözés pörgős ritmusa vezérelte játéknál?



én kifejezetten szeretem a rail shootereket, annál csőbb játék nem létez

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Az én meglátásom szerint nincs köztük túl sok különbség. Mindkettő fps, és mindkettő agyatlan hentelés. Az hogy az egyiket Doom-nak, a másikat meg Bulletstormnak hívják, oly mindegy, a lényeg a tűzharcokon van.
Viszont amíg nekem jobban bejött a Bulletstorm achievement rendszere, amiket a minél látványosabb hentelések bemutatása után dobált, addig a Doom-al kapcsolatban csak azt érzem, hogy megkaptuk a klasszikus első 2 rész modernizált változatát, egy sima remake formájában. Nyilván nem lehet ítélni 1 pálya alapján, viszont mivel ezt dobták ki, így csak ez alapján tudnék dönteni, de ettől meg nem dobtam el magam, szóval ennyi.
Egyelőre nem érzem a hype-ot, és áldom is a korábbi döntésemet, hogy nem vettem meg így látatlanban. Mindez persze csak annak fényében szomorú, hogy ~25 évvel ezelőtt, az első 2 részbe hónapokat öltem bele, meg a multiba is haverokkal.

Hát ez van, nyilván én öregedtem ki ebből, aminek szintén lehet valóságalapja, hiszen az utóbbi időben a gépemet sincs már kedvem felújítani, illetve a tabon többet játszok, mint a monitor előtt ülve.



Minél passzentosabban dekára manufakturált egy élmény, annál illúziórombolóbb és klausztrofóbiásabb egy bizonyos játékosréteg számára, amely a Doomon/Ultimán és tsain szocializálódott, amikor az emergent gameplay fogalma még amőba sem volt.

Gargarago írta: Viszont amíg nekem jobban bejött a Bulletstorm achievement rendszere, amiket a minél látványosabb hentelések bemutatása után dobált, addig a Doom-al kapcsolatban csak azt érzem, hogy megkaptuk a klasszikus első 2 rész modernizált változatát, egy sima remake formájában. Nyilván nem lehet ítélni 1 pálya alapján, viszont mivel ezt dobták ki, így csak ez alapján tudnék dönteni, de ettől meg nem dobtam el magam, szóval ennyi.

Ez nem feltétlenül a te hibád, nem is hibáztatnálak a Bethesda buta húzásáért, de azt azért le kell szögezni, hogy az első pálya nem egyéb egy tutorial szekciónál, és mindazon elem, ami különlegessé teszi a játékot és amit megtapasztalva bizonyára te se hivatkoznál rá többé sima D1-2 remake-ként (funky fegyverek és ellenfelek, duplaugrással megbolondított vertikális labirintus-pályadizájn, fejleszthető modok és képességek, titkos zugok még a füled mögött is stb.), ez mind nagyrészt hiányzik belőle, emiatt nem igazságos a "demó" alapján (el)ítélni a terméket. Még ha meg is érdemli (a Bethesda), miután ezt a szegmenst választották meg reprezentatív promónak...

ibi amentia latet



Az első pálya nem is túl jó és nem is feltétlen reprezentálja a játékot a maga 2 darab fegyverével és 2 darab ellenfelével. :D Persze értem, hogy az alapján a 10-15 perc alapján már le lehet írni a 10 órás játékot, csak a kérdés az hogy mennyire lehet ezért hülyének nézni? Ha mondjuk az emberek megkapták volna az egyik Hell pályát kipróbálásra egyből más kép festődne ebben biztos vagyok.

Mármint most komolyan. Megnézed ezt:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=BwAVoaZcN6Y

Még csak köszönőviszonyba sincs ennek a hangulata vagy ritmusa azzal ami az első pályán van. :D Na mind1, szerintem ne tegyél le róla ilyen könnyen. Ha nem is teljes áron, de valami akcióban bőven meg fogja érni csak a single miatt is.



Majd jövőre, 4000-ért. A Witcher 3-on is most gondolkodom, hogy 3990-re van belőve az ára.



Az hogy az egyiket Doom-nak, a másikat meg Bulletstormnak hívják, oly mindegy, a lényeg a tűzharcokon van.

Rendben, de ugye:

a Bulletstorm achievement rendszere, amiket a minél látványosabb hentelések bemutatása után dobált

...vagyis a Bulletstorm tulajdonképpen egy FPS-be oltott spectacle fighter, a Doom meg jóval hagyományosabb lövölde.

a Doom-al kapcsolatban csak azt érzem, hogy megkaptuk a klasszikus első 2 rész modernizált változatát, egy sima remake formájában.

Az első pályán még nem igazán látod, hogy mitől működik máshogyan a játék. Oké, a glory killekbe belekóstolhatsz, fejleszthetsz egyet a puskán és az egyik gránáttípust is hozzád vágják, de az érdekesebb ellenfeleket még nem eresztik rád, a játékmenet fontos részét képező láncfűrészt és a BFG-t meg nem is látod. Egy legutóbbi interjúban az idesek is kiröhögték egy picit az első pályát, mondván tök jó, hogy istenítik a játékot amiatt, hogy azonnal beledob az akcióba, de lássuk be: igazából tutorial az.

Hát ez van, nyilván én öregedtem ki ebből, aminek szintén lehet valóságalapja, hiszen az utóbbi időben a gépemet sincs már kedvem felújítani, illetve a tabon többet játszok, mint a monitor előtt ülve.

Fair and square.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Joda írta: 10 órás játékot

Klasszikus Joda. :)

Amúgy ja, nézd meg azt a videót, ha érteni akarsz minket.

ibi amentia latet



https://www.rockpapershotgun.com/2016/06/13/dooms-time-limited-demo-is-a-mockery-of-shareware/
Hát ja, valójában erről van szó, mondjuk szerintem simán megérne egy misét az is, hogy a demó egyáltalán megfelelő módja-e a játék promózásának. Szvsz a Dooméhoz hasonló megoldások inkább ártani tudnak sok esetben, mint segíteni, mert ha keveset adsz, akkor igazából keveset is mutatsz, azzal meg nem lehet sok új vásárlót hozni. A szinte vertical slice-nak is beillő Half-Life: Uplink, na, az DEMÓ volt: röviden, de velősen mutatta be, hogy mit várhatsz a teljes játéktól, a kérdéses pálya meg hiába hiányzott a végleges verzióból, mégis teljesen reprezentatív volt.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az agyonscriptelt fedezéklövöldéknél értem, hogy alapvetően az önkifejezés különböző mértékű korlátozását kifogásolják a játékosok. A DOOM és a Bullestorm esetén viszont szerintem hasonló elmélyülésről lehet beszélni, ahol az ellenfelek nem veszélyforrásként, hanem sokkal inkább eszközként szolgálnak, ahogy a fegyverek széles tárháza és a játékosi mobilitás is az önkifejezést teszik lehetőve.

A Bulletstorm fix pontokon elhelyezkedő csapdái függvényében lehet játékosi lehetőségek behatároltságáról beszélni, de a pálya méretét illető "cső" fogalma kevésbé értelmezhető, hiszen a szűkebb pályarészeken is hasonló játékosra gyakorolt hatásról, (játék)dinamikáról lehet beszélni. Az ellenfeleket belassító eszközeink szűkebb helyeken is lehetőve teszik a prioritizálást, kreatív megnyílvánulásokat.



Közben kiderítettem, hogy a szemfülesek azért lelhetnek egy kis extrát a demóban: ha a pályán megtaláljátok a titkos szobát a Doom 2 első mapjából, akkor utána a menüben unlockolódik is. Szóval egy classic mapot azért csak beletettek a demóba is, ott meg ugye el van rejtve egy chainsaw meg egy rakétavető is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Mert a régi Doomokról volt szó, azokban pedig az élményfaktor komoly hányadát az adta sokaknak, köztük nekem is, hogy a pályával is meg kellett küzdeni, a szörnyhentelés közben fel kellett fedezni az apróságait, a szabályait a továbbjutáshoz, nem csak kiirtani rajta mindenkit. Még akkor is, ha téged hidegen hagyott ez a része.

A Bulletstorm ebből a szempontból nyilván nem tudja kiváltani a Doomot, hiszen más a megközelítésük. Az pedig csak hab a tortán, hogy a sok csőlövölde között pláne tudja vágyni a régivágású játékos a mást.

Sors bona, nihil aliud.



Fogalmam sincs, hova tenném, de jól jönne egy ilyen otthonra:
rwurl=https://pbs.twimg.com/media/Ck9QJ6fVEAYzgmd.jpg

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hogyhogy hova? Természetesen a szentélybe.

ibi amentia latet



A bejárati ajtó mögött tökéletes lenne az esetleges betörők ellen. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Nem értem a kérdést. Hogyhogy hova tennéd? Ahhoz nem kéne levenni előbb?



tudom nem egy csúcs a gépem, de gondoltam kipróbálom ezt a demot, hátha elzötyög rajta low-medium/30x élsimítás stb nélkül
erre még az intró logót sem tölti be, kb egy perc után bejutok a főmenübe ami szaggat, leveszek mindent low-ra, akkor is szaggat...a játékot 5 perc után kilőttem, mert ugyan elkezdett valami megjelenni a képen és pár hang is hallatszott valami démontól, de nem történt semmi.
Ez most valami nvidia driver bug megint, vagy egy fx6200, 8gb ram, gtx750ti már csak ennyit tud?
359.06 a driver



359.06 a driver

Régi, a játéknak elég sok gondja van a megjelenése előtt kijött driverekkel. It's OpenGL! :D

Minimum ez kell neki, de én úgy vettem észre, hogy a frissebbek még faszábbak:
http://www.guru3d.com/files-details/geforce-365-19-whql-driver-download.html

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



LY írta: Nem értem a kérdést. Hogyhogy hova tennéd? Ahhoz nem kéne levenni előbb?

Oh wait...

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Igen ez volt a gond valóban thx, ezzel a driverrel már ment simán high-on, ekkor gondoltam egy nagyot és felnyomtam ultrára és a gép kapott is egy szélütést azonnal és lement 1 frame/5 sec-re, szóval inkább maradtam high-on:)
maga a demo meg túl hamar véget ért:((
majd valamikor mindenképp be fogom szerezni mert nagyon üt a hangulata!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

ezzel a driverrel már ment simán high-on,

Azért túlozni nem kell, a GTX 750 Ti a demóhoz sem elég simán high-hoz, inkább csak játszható vele, de ez a tempó mindenképpen erősebb kártyát kíván. Határozottan pofás egyébként, de a titkos pályát nem találtam meg, csak a babát :(

Sors bona, nihil aliud.



egy kapanyél méretű lever-t keress

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Egy nyithatatlan nyílászáróra hajazó objektumtól nem messzire.

ibi amentia latet



Ultra Violence-en az igazi másodszorra, bár az valószínű, hogy a bossoknál lesz némi fennakadás :D (szvsz a bossfightokat kicsit fölöslegesnek is tartom) de mindegy majd tartalékolok BFG töltényt, bár azzal sem biztos a gyors siker ...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



az valószínű, hogy a bossoknál lesz némi fennakadás

Egyébként nem: némelyik nehezebb tud lenni, de nagyon fair minták szerint támadnak, igazából onnantól, hogy tudod hogyan kell elkerülni a támadásaikat, viszonylag nehéz hibázni. Nekem UV-n a mastermind elsőre gyerekjáték volt enélkül is, annyira szét voltam ápgrédelve, aztán nightmare-en hamar jött is a "mégis hogy a fenébe fogom én ezt kinyírni" érzés. :D

Aztán persze betanulod az ellenszereket és pite lesz, és pont ezt bírom a bossfightokban: tulajdonképpen fejtörők, emiatt az összes bekapott lövést megérdemled, de frusztrálni sosem fog.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Choose your next words with excpetional care!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!