Jelenlegi hely

Egészséges életmód topic

Utolsó bejegyzés


Ez ilyen dekvenyomás, bicepsz, tricepsz, húzódzkodás egyveleg, de a többi edzésen is alighanem hasonlóan alakul, ami lehet láb is, de az csak egy része a programnak pl guggolás 3 sorozat 7 ismétléssel *100kg, aztán jön a vádli.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


LY képe
LY
Donator

Na amúgy helyzetjelentés...

Szóval enni azt eszem rendesen, viszont a fehérjével attól tartok hogy kicsit megszivattam magamat. A régi scitech csokis anabolic whey-t vettem most is, de van valami fura mellékíze amit korábban nem éreztem. Nehezemre esik leerőltetni :( és persze egy vödörrel vettem... Nemtom ezzel mi lesz, próbálkozom azért vele még párszor.

Mindenesetre az erőt azt a kettlebell edzéseken érzem, hogy kezd alakulni. Most nagyobb terheléses program van, hétfőkön rengeteg török, nyomások, húzódzkodás, snatch - másik napokon meg újra török, aztán guggolás, kitörés, egylábas deadlift. Elég sok mindenhez tudom használni már a 28-as súlyt, és 1-2 hónapon belül lépni fogok 32-re szerintem. Jó lenne a max. nyomást is 36-ra felvinni, elvileg legalább március végéig tart ez a szakasz...

A pénteki kistermes edzéseken viszont a fekvenyomásaz még mindig ilyen 95 kilós max súly, és nem nagyon érzek előrelépést. Izomláz viszont van, pl. még most is érzem a múltkorit a mellemben-vállamban. Az alvás is ingadozik még kicsit, de általában hétközben megvan a 7-8 óra; hétvégéken viszont elképesztő mennyiségeket bírok dögleni :)
Úgyhogy elkezdtem azon gondolkozni, hogy talán a regenerációval van a baj. Lényegében március közepe óta minden héten legalább 2 edzést toltam, ez testvérek között is erős 8 hónap, szóval lehet hogy egy kis pihenőre lenne szükség... De a karácsony körüli szünetben erre valószínűleg mindenképpen sor kerül, addig meg már csak egy hónap van hátra.

Szóval azt hiszem hogy addig tolom tovább a lehetőleg heti 3 alkalmat, sokkal többet ártani biztosan nem fog. Azt még nem egyeztettük, hogy az edzőterem hogy lesz elérhető, de maga az irodaház is csak pár napot van nyitva dec 20 és jan 3 között. Ugyanakkor lehet hogy egy haverommal leugrok a közeli fitness terembe a két ünnep között is - ő inkább gépeken tolja, klasszik bodybuilding, változatosságnak is jól jöhet. Ami azt illeti, múlt hónapban egyszer már lenéztem vele, és elég szépen odatett a vállaimnak a sok gép (bár továbbra sem kedvelem őket).



Nehezemre esik leerőltetni

Ne legyél kislány! Ha meg mégis, én megveszem féláron ;)

Gyanítom, hogy így se- úgy se nyomsz elég fehérjét. Ott a helye reggel, edzés előtt, után, és lefekvés előtt is, de akkor kazeinest tolj. Ha meg nincs egy kevés gyors felszívódású szénhidrát, nem is lesz olyan hatékony a dolog. BCAA, Glutamine?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


LY képe
LY
Donator

Biztos van mit csiszolni a táplálkozáson, de sztem ez már jövőre tolódik... Nem ide illő, de egyszerre 5 projekten zsonglődkörni mint a komplett karakter csapat szakmai vezetője, az azért hoz magával bizontos stresszeket ;)



Stresszkezelésként fenyegesd meg őket a fehérjéddel :D

Jó lesz az.



Épp itt az ideje egy kis fűnek az üresjáratokra :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


LY képe
LY
Donator

Ez kezd tényleg végtelen ciklus lenni :)
Hétfő: a múlt pénteki súlyzós edzéstől totál izomláz mellben-vállban-hátban
Szerda: a hétfői nyomás orientált edzéstől (plusz felvezető fekvőtől-töröktől) totál izomláz mellben-vállban-hátban
Péntek: a szerdai felvezető fekvőtől-töröktől még mindig totál izomláz mellben-vállban-hátban, plusz NEMTUDOKJÁRNI izomláz fenékben-combban a szerdai guggolás-kitörés-egylábasdeadlift edzéstől (vasárnap körül múlik el)

Közben az önérzetem is romokban, mert egy ideje az esti edzésre jár a lokális Hulk, aki minden gyakorlatot 4-8 kilóval nehezebb súlyokkal csinál, és ünnepnap amikor meg is izzad ;)
Persze tudom hogy ebből motivációt kéne csinálni, de egyelőre az a helyzet hogy heti 7 nap mozgáskorlátozott vagyok! :D



Lehet, nem vagyunk egyformák, de utána kellene járni, hogy mi van veled. Nekem a legritkább esetben - néha lábazás után - van esetleg enyhe izom-érzésem este, mikor felkelek hugyozni. Nagyon nincs rendben, hogy napokig rehabolsz, pedig már évek óta szokja a tested az edzést. (vagy most ez valami új buzgálkodás, és eddig totál hanyag voltál?)
Tolni kellene a fehérjét, halolajat. Megnézni pl builderen, hogy milyen edzés utáni regeneráló készítményeket forgalmaznak -> kipróbálni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


LY képe
LY
Donator

Én még mindig inkább a túledzettségre gyanakodnék első körben - március óta nem volt egy hét egybefüggő pihenő, ellenben heti 2-3 edzés mindig megvolt. Ugyanígy a melóból sem voltam szabin 3-5 napnál többet, nincs olyan hogy 2-4 hét lazulás leadás után, mert egyszerre megy egy rakás projekt. Szóval az idegrendszerem gyakorlatilag folyamatosan stressz alatt van, és nyilván az sem segít ha időnként elmegyünk kocsmázni az állandó tettestársakkal.
Na meg hát nem mai gyerek vagyok már, hiába mondják sokan hogy x évet letagadhatnék, a szervezetet nem lehet ezzel átverni.

A bármiféle készítmények csak felületi kezelések szerintem, főleg ha tényleg ez a gond. Először inkább 1-2 hét lazulást próbálnék ki, és ha utána sem sikerül erőre kapni, akkor mennék a boltba. Pihi meg lesz decemberben, szóval inkább utána térnék vissza a kérdésre.


LY képe
LY
Donator

Ja és a márciusi egy hét is síelés volt, tehát minden nap intenzív mozgás ;) plusz második nap egy kellemes fosós-hányós-lázas lebetegedés (szerencsére kb. 24 óra alatt vége lett). Szóval igazából nem volt még idén olyan hét, hogy ne lett volna fizikai terhelés... Nem is tudom mióta nem volt ilyen évem :)



Lehet a dologban valamiféle idegi kimerültség. Én max ennek hinnék, a túledzés mítoszának kevésbé.
Példának okáért megelégeltem, hogy nem nő már a karom, bármilyen brutál edzést tolok rá 5 naponta (pár havonta ilyen-olyan okból szokott pihenő lenni amúgy, tehát nekem nincs olyan problémám, mint neked). Kb két hónapja kezdtem, hogy a karedzés és a rákövetkező nap kivételével tolom könnyű súllyal a kalapácsos bicepszet, karonként 100-at egyben + 50-et tricepszre. Az utóbbi két hétben annyit változtattam, hogy az adagot megdupláztam, így délután is van egy ugyanilyen sorozat.
Nem érzek semmilyen negatív tünetet, viszont enyhe fejlődést már látok (kb fél centi). Szóval a túledzettség tehet egy szívességet ;P

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Mennyit alszol?

Jó lesz az.



leirt edzes es munka mennyiseg alapjan ilyen felesleges dolgokra nem szan idot :)

Parizer forever.



Akkor próbáld meg nyomni a teljes karedzést naponta, heti ötször. Nézzük meg, tényleg urban legend-e a túledzés. Szerintem egy próbát megér. For the science.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Ha látványos eredményeket akarunk, szerintem először azt kellene kipróbálni, mi lenne, ha váltanál valami értelmes edzésformára ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nekem világ életemben rendszeres az izomláz, szinte minden edzés után. Főleg a combjaim a szenvedő alanyok. Persze járni tudok és csökken az intenzitás, de a háttérben másfél- két nappal az edzések után mindig ott motoszkál. Mikor fiatalabb voltam, akkor is. Mikor heti 3, vagy most, mikor heti két edzésem van szintén. Lehet, teljesen oda kéne figyelni a táplálkozásrta és abszolút tisztán étkezni, meg dupla ennyi fehérjét tolni naponta és úgy kipróbálni, hogy mi a helyzet a regenerációval. Meg amúgy most heti egyszer kell majd járnom masszőrhöz a hátam miatt. Később pedig havi egyszer. Hévizen, nyáron találtak ott egy letapadást, ami fájt is, mikor hozzá nyúlt. És akkor már elnézek egy sportmasszőr-csontkovácshoz, akit edző ajánlott, hogy tetőtől talpig megdolgozza a mély szöveteket. Csak mert ezeket a letapadásokat nem veszed észre, nem gátolnak semmiben, csupán nem jut oda elég tápanyag, így kevésbé hatékonyan regenerálódnak ott az izmok. És még a sérülés kockázatát is növelik. Lehet, neked is el kéne menni, megnézetni magadat.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Nem is tudod, mióta kacérkodom a gondolattal, viszont azt még nem sikerült eldönreni, hogy az emlegetett sportmasszőz vagy csontkovács irányba kellene elindulni

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



ha normalisan megdolgoztatom az izmaimat, nekem is elojon minden alkalom utan az izomlaz. Szinte ugy tudom hogy volt ertelme az edzesnek aznap. Ha nem faj semmim, elgondolkodok rola hogy a rakot csinaltam az nap. Mondjuk kb 2 nap es szinte teljesen kiall utana az adott izomcsoportrol es mehet a tovabbi eroltetes. Igaz csak masfel eve edzek viszonylag rendszeresen. (probalom tartani a heti 3 atlagot)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



vagy szerezz be olyan asszonyt mint az enyem, atmassziroz emberesen tetotol tapig ha akarom ha nem. :D

Konduktiv nevelessel foglalkozik special needs gyerekekkel.

ShowHide spoiler #

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Legalább nem bálványimádó, mint az előző ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



fair enough, meglatjuk vegul hol parkolok le. Bar most a kovetkezo osszel indulo fosuli lehet bekavar megint.
rwurl=http://i.imgur.com/q32HbXv.jpg

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Vajk írta: Nem is tudod, mióta kacérkodom a gondolattal, viszont azt még nem sikerült eldönreni, hogy az emlegetett sportmasszőz vagy csontkovács irányba kellene elindulni

Masszőzhöz rendszeresen érdemes járni, főleg súlyzós edzést végzőknek, hogy ne legyen baj. Csontkovácshoz pedig akkor, ha már megtörtént a baj.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Vajk írta: Ha látványos eredményeket akarunk, szerintem először azt kellene kipróbálni, mi lenne, ha váltanál valami értelmes edzésformára ;)

Kérlek írd már le légyszi, hogy mi az a 'valami értelmes edzésforma'. Nagyon kíváncsi vagyok. Főleg arra, hogy mitől értelmesebb, mennyivel több és milyen előnyei vannak azzal szemben, mint amit jelenleg csinálok -ha tudod egyáltalán, amit erősen kétlek, bár már néhányszor írtam- és amire tudatosan tértem át?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Azért iszom, mert te sírsz.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az biztos, hogy sírok...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson




Ki kell próbálni

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nekem mondjuk nem kell.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Azt majd Ninja megmondja.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!