Jelenlegi hely

Lesz Alan Wake 2

Utolsó bejegyzés

Lesz Alan Wake 2

A GameInformer készített egy interjút Sam Lake-kel, a Remedy frontemberével. Elsősorban a Quantum Break-ről esett szó, meg arról, hogy talán jön PC-re is, de a riporter kihasználta az alkalmat, és feltette azt a kérdést is, hogy lesz-e valaha Alan Wake 2. Sam erre egy kurta igennel felelt, amit vehetünk hivatalos megerősítésnek.

Ennél nem is lehet egyelőre sokkal többet tudni a dologról, de az a tény, hogy Lake bevállalta a konkrét választ, jó eséllyel azt jelenti, hogy már nem kell sokáig várni az író újabb kalandjaira.

Forrás: DSOGaming

Thx, Corey!

Szerkesztette: Strato - 2015 nov 05


(Sam) Lake - (Quantum) Brake - (Alan) Wake

Kemény agyalás mehetett a címeken most, hogy ezt így egyben olvastam :P

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Meh. Kevés annál is unalmasabb játékkal játszottam...
Egyelőre a Quantum Break is hasonló kategória, a videók is untatnak belőle. Kezdem úgy érezni, hogy a Max Payne egy egyszeri csoda volt tőlük (Oké, még a Death Rally bevehető mellé).



Ozzy írta: Meh. Kevés annál is unalmasabb játékkal játszottam...

+1. Viszont azt meg kell hagyni, hogy hangulatot meg helyszínt azt tudtak teremteni abban a játékban. Kár, hogy maga a játék halál repetitív és unalmas volt.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Ajj, de frankó lenne! Az első résznek komoly fenntartásokkal álltam neki anno és ja: elég csúnyán monoton a játékmenet, de a hangulat és a történet nagyon komolyan ütött. Kb. az első játék, ami sikerrel tudta megidézni a Twin Peaks-t hangulatban.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A Max Payne szerintem kétszeri csoda volt a Reemdytől :) A Death Rallyból az ingyenes régit sosem próbáltam, de az újba belenéztem egy inygenes hétvégén, és nem jött be.

Nekem sem lett kedvencem az Alan Wake (nem volt rossz, de nem a zsánerem, és tényleg unalmas tud lenni a változatosság hiánya miatt), viszont a kiegészítő vagy standalone DLC American Nighmare kifejezetten borzalmas lett. Érdemes kipróbálni, ha értékelni akarod az alapjátékot :)

Szerk.: Ahogy Freak és Zaxx is mondja, az atmoszféra nagyon rendben van, azért mindenképpen megérte kezdeni vele, csak a Max Payne 1-2 játékként is bejött.

Sors bona, nihil aliud.



Az American Nightmare-t ugyan még nem fejeztem be, de szvsz kellemes cheesy Alkonyzóna utánérzés. Erősen elüt a komoly alapjátéktól, de érdekes koncepció Alan "B kategóriás" kitérője.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az ősrégi felülnézetes Death Rally kurvajó volt, főleg multiban. Max Payne 1-2 szintén nagyon bejött, polcon itt van azóta is.

Alan wake.... nos, B-kategóriás horrornak nagyon jól elment, és rohadtjól nézett ki, játéknak azonban kevésbé tetszett. Aki szereti a Stephen King cuccokat, annak valszleg megindul tőle a nyálelválasztása.



Fura, nekem az American Nightmare pont, hogy jobban tetszett :) Mivel az alapjátékból sikeresen száműzték a horrort (az első 3-4 összecsapás után szimpla rutinmunkának számít, a jól meghatározható időközönként lepakolt 3-4 zseblámpázandó ellenfél), ezért kifejezetten üdítőnek hatott a valamivel gyorsabb és pörgősebb játékmenet, a több ellenféllel és változatosabb fegyverekkel.
Szerintem pont, hogy jól nyúltak hozzá. Miután valószínűleg ők is érezték, hogy unalmas lett a végtermék, és a horror vonal se élte túl a játékmenetet, ezért teljesen jogos volt egy könnyedebb stílust behozni.



A történetével ugyanaz volt a baj, amitől King, Koontz és társaik olyan unalmassá tudnak válni rövid időn belül: nincs elég kakaó a belsejükben, a körítés pedig sablonossá válik; nincs kielégítő klimax, kifutás, csak rohamosan banalizálódó klisék puffogtatása orrvérzésig. A játékmenet monotonitása erre csak rátett egy lapáttal. Persze ettől még nem feltétlenül volt rossz játék, de olyan se, ami folytatást érdemelne a szememben.

ibi amentia latet



Nekem bejött az AW és az AN is. A kettőt legfeljebb csak a történet köti össze, de az se nagyon, szóval nem is szabad egy lapon kezelni őket.
Ha az AW-t nem félórás-órás etapokban játszom, hanem hosszabban, lehet, hogy én is nyafiznék a játékmenet miatt, de kis adagokban, tévésorozatos ritmusban fogyasztva teljesen jól lekötött a sztori alakulása, és a lövölde sem fulladt unalomba.
Az AN pont fordított arányban keveri a játék összetevőit. Kisebb hangsúly a történeten, nagyobb a lövöldözésen (igen, tudom, hogy ez a gondolat sántít, de aki akarja, az megérti). Mivel rögtön az AW után estem neki, eleinte húztam a számat emiatt, de amikor átfordult bennem a dolog, és a helyén kezdtem el kezelni a változást, akkor teljesen jó szórakozást nyújtott, hogy inkább Rambóként kell itt helyt állnom, mint törékeny íróként. A sztori is inkább a játék közepe felé kezdett el érdekessé válni.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


LY képe
LY
Donator

Brake és Break az nem ugyanaz ám :P



Tudtam, hogy ebbe' a nagy kapkodásba' pont rosszul fogom írni. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Stimmt de azért így gyorsan olvasva autocorrect már csak ezt csinálja az agyban :P

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Abban egyetértek - a többiekkel is -, hogy a gördülékenyebb játékmenet kellemes friss váltás volt (ami az alapjátékból nem hiányzott), de a hangulat és a történet nálam nagyon lement B-kategória alá. Lövöldeként meg egyszerűen nem nagy szám, és szerintem annyira nem tudta feldobni az ismétlődéseket, hogy ne váljanak fárasztóvá. Persze a rövidsége miatt fogyasztható volt, de azt hiszem, ebben benne van minden :)

Az alapjátékot is megvágtam volna a felére, pár érdekesebb puzzle-lel. A horrort jól hozta.

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!