Jelenlegi hely

Vásárolni voltam

Utolsó bejegyzés


amúgy beírod, hogy best fragnances for men 2021 és ki fog hozni olyan listákat, ahol le van bontva, hogy téli, nyári, őszi, nappali, esti, feminin, übermensch, stb.
Lényeg, hogy olyan legyen, ami nem jön szembe veled csak félévente max. 1x



Pedig anno én is azt csináltam, hogy végigpróbáltam az összes eau de parfumot egy boltban. Mindig tiszta bőrfelületen teszteld, és várj 1-2 percet, ne csak az első pillanatban szagolgasd. Végül a Gucci Guilty lett a befutó, a többi édes vagy wc-illatosító szagú szar a nyomába sem ért.

Gucci Guilty

A leírással ellentétben én ezt igen karakteres nyers bőr, (motor)olaj illatúnak érzem.



Kezdésnek javaslom Douglasba bemenni végigszagolni, meg segítséget kérni. Aztán ott max felírni pár jelöltet. Aztán elmenni Neroliba ugyanezt végigjátszani, bár itt kevesebb lesz a farmer, pólós illat.

Creed illatokat ajánlom vévigszagolni, a Niche és a Designer illatok határán táncol, nem olcsóak, de néhány elég ütős, és nem jön szemben sűrűn Mo-n.
https://www.neroli.hu/parfum/lista/creed/

Jah, és tanulj a kezdők hibájából. Első körben nem szabad teli üveggel venni, hacsaknem megtaláltad a saját szent grálodat. Ha kinéztél valamilyen illatot, vagy akár többet is akkor facebook csoportban, vagy krémmánián kell eladótól venni 5-10ml olcsón, és használni, ez kitart 1-2 hónapot és el tudod dönteni, hogy tényleg ez lesz-e az illatod.



Jó lesz az.



Douglasban az a baj, hogy már a bejáratnál olyan parfümszag van, hogy biciklit lehetne nekitámasztani. Aztán az első levegővétel után már nem nagyon érzel semmit sem.



Erre vannak a tesztcsíkok illetve szaglást lehet resetelni a kihelyezett kávészemes csibrikekkel. Azokat amelyek elsőre tetszenek érdemes a csíkra ráírni a nevét és elvinni. Majd meszagolni újra negyed-fel óra múlva, hogy milyen az alapja, hisz a fej jegyek fel óra alatt elillannak.



asszony megvan meg? menj el vele valami parfumeriaba, ami mindkettotoknek tetszik az jo. de az is eleg, ha neked tetszik, elvegre ff vagy, donts :)

Parizer forever.



Én most szórtam szét macskahugyos almot a padláson a télen beköltöző egerek miatt, annak is egész férfias illata volt! Csak 300Ft/ 10dkg -ért vihetitek is!

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



ez működik? :D



Igen, a nők (is) mindig utánam fordulnak!

Amúgy fene tudja, most próbálom ki először, mert már megint hallom, hogy kaparásznak a kis rohadékok a fejem fölött a födémben. Azért a macskaszar-húgy szag az csak elég riasztó lehet egy egérnek, de igazából csak tesztelem, hátha. A rágcsálóirtó mérgen csak jót nevetnek...

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



de miert nem a macskat zarod be oda par napra, ha mas nem unalmaban vagy ha ehes levadassza a dogoket.

Parizer forever.



Szigorúan benti macska, ki nem teheti a lábát. Padlásra pláne, tele van minden szarral, méreggel, meg nem szeretném, hogy férges legyen, mert bezabál egy egeret...

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



de komolyan bazmeg, a macska egyetlen haszna, hogy kinyirja a ragcsalokat. erre te szopsz vele, ahelyett, hogy a dogot arra hasznalnad, amire valo?

a szoget is a homlokoddal utod be, hogy kimeld a kalapacsot? :)

Parizer forever.



Van egy utcanlmacska is ami ide szokott járni kunyizni kaját, állandóan éhes, most hogy mondod, lehet felviszem a padlásra majd. Csak mivel fold a padló odafenn (valyogház), ezért félő, hogy kikaparja a francba :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



valyoghaz? nem szoltam. meg az kell, hogy lepisilje a macska a falat aztan osszedoljon a haz :)

Parizer forever.



Nehéz döntés született meg végre (elég sokáig gondolkodtam a megoldásokon és persze a pénzt is félre kellett rá tenni), de örülök, hogy nem kell tovább agyalnom rajta.

Asus Strix 3060 Ti OC V2 kártyám érkezik hamarosan. Egy GTX 1070, szintén Strix jószágot fog váltani. Igazából, ha nagyon őszinte akarok lenni a 1070 is elvitt eddig igazából bármit, amivel játszottam, de a következő dolgokra nem alkalmas és én meg szeretném ezeket is a közeljövőben:

1. RTX On - nyilván nem szorul magyarázatra a GTX szérián siralmas a ray tracing. Vagy nincs.
2. DLSS - a GTX sorozat nem támogatja, pedig ez akár egy kártyaélet hosszabbító opció is lehet a jövőben, amúgy meg csak szimplán klassz, ha több fps kellene a képernyőre.
3. 4K - 1070-el ez a felejtős kategória, kivéve ha nem sok-sok éves játékokkal akarnék játszani, de nem akarok. Az új kártyával meg gyakorlatilag meglesz az újgenerációs konzolom tévével és kontrollerrel, ha éppen olyanom lenne és 4K-ban! Esetleg + DLSS vagy 1440p-ben, de majd kiderül, mindegy kb. PS5 szinten leszek nagyjából.
4. Az eddigi maximum fps számaim most minimumban többek lesznek, szóval elég komoly ugrás ez a nyers teljesítményben és ki tudtam hagyni egy generációnyi nvidia kártyát, ami tök jó.

Gépet már tavaly fejlesztettem, így az új kártyát teljesen ki fogja szolgálni, a 1070-nek is szárnyat adott.

Holnap jön a God of War, jövő hónapban az Elden Ring és érdekel az Overwatch 2 és a Diablo IV is. Meg persze biztos lesz még más is, az indie nem számít ide, mert arra felesleges az új RTX kártya. De persze rosszabb meg nem lesz tőle. Szóval God of War és Elden Ring. Igen én ezeket már ultrán szeretném látni és nem butítva, utóbbival biztosan eltökölök pár hónapot, de csakis ultrán vagyok hajlandó ránézni, ha már ennyi ideig kell bámulnom.

Gondolkodtam megvárom a 4000-es szériát. Igen ám, ez tök jó, csak nincs kedvem kiadni 600-700 ezer forintokat amibe az majd kerülni fog. Nem. Jó ez így, a 3060 Ti-ban van erő, amilyen játékokra nekem kell, arra tutira megfelelő lesz.

Régi kártyát eladva, az újat akciósan véve egy ~200 ezer forintos a biznisz, szóval a mai árakhoz mérten szinte ingyen lesz. :)

180



ez ETHn mennyit hoz?

Parizer forever.



Sajnos teljesen analfabéta vagyok a bitcoinos dolgokhoz. Gondolom ez is valami azzal kapcsolatos kérdés akart lenni, szóval már a kérdést sem értem. :)

180



Áramköltség után akár napi 2,5$-t is!

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Engedd el, a kolléga csak trollkodik, 0.000000001s alatt kidobja neki a google a választ, de amúgy is fejből tudja.

Szolgáljon sokáig az új szerzemény.



ha az ember ilyen draga kartyat vesz, legalabb nicehash-el erdemes banyaszni, amikor epp amugy is megy a gep. (szerintem)

nyilvan nem sokat hoz, de egy jol beallitot phminerrel a kartya se nagyon kopik

Parizer forever.



Értem. Nem igazán terveztem ilyet, de köszi az infót.

@Chiller: Köszi! Remélem beváltja a hozzáfűzött reményeimet. Első körben a 3070 lett kiszemelve, de a 3060 Ti szinte ugyanott van. Meg azt vettem észre tesztekben, ahol a 3060 Ti elfogy, ott a 3070 is kifekszik. Szóval nem éri meg a felárát.

180



Mennyiért vetted a 3060ti-t?



370 ezer forint. (Szerintem ez a mai viszonyokhoz képest és ahhoz, hogy ez egy Strix - ami a legjobb hűtéssel rendelkezik kategóriájában és halk is mellette, igen jó ár. Persze nyilván egy más világban még így is rohadt drága és nem ér ennyit, de most ezt a világot éljük sajnos.) 1070 mivel ismerősnek lesz, nem idegennek, 150 ezerért megy el, így 220 ezer a tényleges költségem.

Annyit viszont megér ez a kártya. Valójában azért, mert ez lenne a reális ára szerintem a teljesítményéhez mérten.

180


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

RTX és 4K szerintem komolyabb, frissebb (gépigényű) játékban felejtős lesz vele, ha másban nem vállalsz be aránytalanul nagy kompromisszumot. DLSS jó, ha van. Ami még nagy fegyvertény, az VRR, így HDMI 2.1-en keresztül a mai tévékkel is mehet az adaptive sync, ami fantasztikus találmány. Én a jobb fps-ért lemegyek akár natív 1080p-ig is (nem homályos a 4K-s tévémen), illetve a Controlt 720p-s renderről DLSS-ezem fel 4K-ra.

A GoW-ot én is várom, megvettem már. A tesztek alapján a célom: 720p-ről DLSS-ezve (4K? 1440p?) @ 70-80 fps ultrán.

A Strixem egy sima 3060 (1060-at cseréltem le vele), az azzal való tapasztalataim alapján írom.

Sors bona, nihil aliud.



Értem, köszi a hasznos infókat. Szerinted valós 4K élvezhető DLSS mellett egy ilyen kártyán? Ha jól emlékszem neked 3060 van, így esetleg próbáltad azt is. (Ja közben láttam szerkesztve beírtad.) RTX-el úgy vagyok, hogy ha jól tudom vannak fokozatai játékon belül és akkor majd egy alacsonyabbat raknék be, az talán még nem túl nagy kompromisszum.

Igazából ez az ultra grafika mondásom azért erős túlzás, mert teljesen jó nekem a very high is egy játékban és akkor onnan már jön annyi fps többlet, amiből lehet gazdálkodni. Igazából nem is az fps szám igazán a mérvadó sokszor, hanem a frame time. Ha az magas, mondjuk 20-25 és felette, akkor már mindegy mennyi fps van a képernyőn, azt alig fogod élvezhetőnek találni.

180



A very high és az ultra (vagy bárhogy is hívják az adott játékban a teljesen maxot és az alatta lévő szintet) között sokszor szinte alig, vagy a gyakorlatban játékmenet közben egyáltalán nem észrevehető különbség aránytalanul nagy teljesítményveszteségért cserébe. Persze, játéka válogatja, de jellemzően az ultra a feleslegestől az egyszerűen "nem éri meg" szintig terjed.

A frametime kisimításán a Zoo által említett VRR segít (vagy monitoron a Gsync), de persze HDMI 2.1-es tévéje azért gyaníthatóan még viszonylag keveseknek van.

Chief Exorcist


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem teljesen értem a kérdést. Ha "valós" a 4K, mihez kell a DLSS? 8K-s kijelzőhöz? Van, amiből hozható 4K mellett a 60 fps (pl. Wreckfest, Age of Empires DE), de ezek is jobban bejönnek folyékonyabban.

Olyan játékokban mint a Control, a Deus Ex: Mankind Divided, a Kingdom Come: Deliverance vagy a Rage (2011!) viszont már kellett volna butítani. Nem jött át eddig annyira a natív 4K, hogy kopromisszumokba menjek bele érte, különösen, hogy még úgyis roszabb lett volna az fps is.

És igen, a frame time számít igazán, csak közérthetőbbek az fps-es értékek.

Az ultra meg a többi persze relatív, azokkal is lehet játszani. A Kingdom Come konkrétan szól, hogy a max hardvereinek szól, és tényleg.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Tévét említett, típust nem. De legkésőbb a C9 óta (2019) és az ekvivalens QLED óta ilyen tévét érdemes venni játékra, ha belefér. Sima GSync viszont nemigen lesz úgy más modellben sem. Ha van kéznél megfelelő - szintén nem olcsó - monitor is, az más.

Sors bona, nihil aliud.



Alap. Egy HDMI 2.1-es TV meglehetősen jövőbiztosnak tűnik most játékra.

Biztos jönni fognak olyan apróságok, mint most a HDMI 2.1a-val ez a true tone HDR mapping (vagy hogy hívják), de ezek... apróságok. Főleg, hogy a HDR minősége még mindig eleve erősen kérdéses elég sok játékban (van ahol viszont valóban szuper).

(ráadásul van egy olyan tippem, hogy ha a gyártók veszik a fáradságot, akkor a legtöbb rendes HDMI 2.1-es tévé szoftveresen frissíthető lesz az újdonságokkal)

Chief Exorcist

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!