Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Ár-teljesítményben azért nincs akkora probléma. A 6/12-es Ryzen 60/70k a 6/12-es i7 120/140k és nagy átlagban 20-25% a teljesítménydifi játékokban. 100+FPSnél nem biztos, hogy 10 ből 5 ször egyértelműen ráböksz arra a konfigra amelyik 120FPS-el futtatja az adott játékot, nem 100-al... (Nyilván ha nincs FPS kijelzés :D ) És Ryzennél jön a 12nanométeres új stepping elvileg lehet + 10%-teljesítmény, de ez ugye nem biztos, csak a kisebb csíkszélességben elvileg benne van. És ugye a streamelés gyakorlatilag fogyasztói szokás már, és ha jól tudom a Ryzeneket pont a stream képességekkel (is) promózták annó. Szóval nem sok minden változott a Ryzen óta a játékos közép árkategória szegmensben +20-25 % teljesítményért + 50-100% zseton, ha 6c/12t Intel és a max. teljesítmény kell a vevőnek. (az 50 %, ha a 6c/6t i5-t is beleszámítjuk, de ugye egy 4c/8t R5 Ryzen hozhatja egy 6c/6t teljesítményét, de az olcsóbb is, mint a 6c/12t Ryzen)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Kösz, majd rendesen végignézem, amikor jobban időm lesz rá. Az viszont beletekerve is látszik, hogy az 1600X 6/12-vel elmaradt 4/8-as 7700K-tól, és az 1800X (8/16) van vele fej-fej mellett. A 8600K pedig kimaradt? Az lenne a legérdekesebb? Tehát nem rossz a sok szál, csak az egy magra jutó kisebb erőn ez el is mehet. A következő procivásárlásnál én sem maradnék 4/4-en.

@Tompi

A 6/12-es Ryzen 60/70k a 6/12-es i7 120/140k és nagy átlagban 20-25% a teljesítménydifi játékokban.

Nagi videóján is már kapásból 33% a különbség, de a csúcson már GPU-limitnek is kellene lennie, ahogy elég sok teszten jelenleg ez látszik GTX 1080 Ti-vel is a legjobb prociknál. Különben az jön ki több játéknál is, hogy az i5 6600 is alig marad le az 1800X-től ;) Erőben az 1600X a következő években szerintem sokkal jobban le fog maradni a 8700K-tól. Az 1500X és a 8600K pedig nemcsak árban, teljesítményben sem egy kategória.

Egyébként meg az Intel-procik most jöttek ki, szóval marha jó, hogy 70k-ért kapni 1600X-et velük szemben, de új korában az is közel 100k volt. Mondjuk tartok tőle, hogy a 8600K (ami ha nem is nagyon, de elveri a benchmarkok szerint az 1600X-et is) nem fogja elsietni az olcsósodást.

Nagyon szurkoltam a Ryzennek, készítettem is a pénztárcámat, de nem nyitottam ki. A következőhöz is készítem, kell a verseny. Meg nekem új CPU, de a teljesítménye és az esetleges járulékos problémák érdekelnek, nem a márkája.

Bevallom, streaming szempontjából valóban kevésbé nézem, de tudom, hogy annak az igénye is felmerült itt topikban is, csak az említett játékoknál szinte mindegy, mert úgysem a csúcs kell hozzá.

Sors bona, nihil aliud.



Mondanám, hogy mindenki meg tudja nézni magának, hogy mennyi passmark akármi pontért mennyi forintot kérnek el, de ugye procinál nagyon rájátszik amit te is írtál, hogy magonként mit tud. Biztos sok játék "ki tudja használni" a sok magot, de hogy mennyi az ami 100%-osan kihajt 6-ot 8-at, arról kár is beszélni. Intel most rendesen rápakolt, hogy I3->I5->I7 -be lépett fel. Ha a fentebb linkelt I3 ha nem elég, akkor nem tudom mi az. Streameléshez egyébként is nem dukál külön kártya, ami csak azt hajtja ki? Blizzfos játékokhoz meg amúgyse értem, egyik se eszi meg a gépet.



n0k0m írta: Streameléshez egyébként is nem dukál külön kártya, ami csak azt hajtja ki?

Mostanában 2+1 lehetőséged van:
1. használsz valami hardverest, amik több sebből véreznek általában:
1.a intel: az iGPU-ba épített hardveres megoldást használod, ami ráadásul szar minőségű videót csinál és picit feljebb véve tapasztalatom szerint elszáll nagyobb felbontás/bitráta esetén
1.b nvidia/amd: GPU-ba épített extra decoder chip, ami ugyan dedikált, de azért okoz 5-10% fps esést
2. szoftverből oldod meg, ha CPU-d bírja még, vagy:
+1. van +1 géped egy HDMI bemenettel. Utóbbi kártyákban is van sokszor hardveres lehetőség, de leginkább hasonló limitációkkal, mint a felső kettő.

Általában a nagy streamerek külön géppel teszik egyébként. Pont azért, mert a CPU-ban eddig nem volt olyan, ami egyszerre tudta volna kompromisszumok nélkül mindkettőt, és mert egy HDMI capture kártya azért nem ördöngősség, egy jobb minőségű beszerzése mondjuk 100e HUF alatt van. Az ilyen kártyák általános HDMI limitációi (pl 1080p60 max) stream esetén jelenleg nem okoznak semmilyen problémát.

Most meg igen, megy az össznépi tesztelgetés Ryzen/Threadripper megoldásokkal, bár ezek érthető okokból nem lesznek meg akár egy éven belül sem.



Én random beletekerve a videoban sehol nem láttam 25%-nál nagyobb előnyt 1600x és 8700k között játékokban (persze lehet, hogy tuningolva lenne).. Viszont a 8600k szépen elmegy 100% terhelésig mind a 6 coreal, és szépen be is lockolja a 1080 Ti-t, ahol az R5 1600x-ben van még tartalék.. És kb. addig tudja valamennyire tartani a lépést a magasabb órajel/kevesebb szál kombó, amíg nem optimálisak többszálra a játékok. (Mondjuk biztos marad a 8 szál még egy ideig, amire a 6 magos i5 szituációtól függően kevés lehet.) Pillanatnyi igényeknek egy i7-7700k sokkal jobb választás egy 8600k-nál. Van+2 szál (Lehet, hogy AC-ben elfogy) baromi magas órajel, csak az a gond, ha Coffe lakere váltana utána akkor ahhoz lapot is kellene cserélni. Szóval szerintem 'mára' mehet az i5, de inkább a 4c/8t i7, hosszabb távra inkább az R5 1600x szerintem vagy a 8700k (Ráadásul ugye a következő stepping ugyanúgy AM4-be megy majd, sőt talán 2019-ig marad is. A Zen2-ig) Mindegy, én biztos nem fogok +20-30% teljesítményért dupla annyit fizetni... Az 1500x a 8400 párja (meg az i5-7500-é) ár/teljesítményben, csak ugye az i5 6c/6t az R5 1500x meg 4c/8t..) Szóval én szépen megvárom a következő Ryzen steppinget és meglátom mi a helyzet, Assassins Creeddel amúgy se játszok, a Doomnak mindegy (mert optimalizált) A FO4-nek is mindegy (Mert az meg nem :D ).

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Most nem tudok belenézni, én inkább azt láttam tegnap, hogy 8700K-0,25x8700K=1600X, ami nem egyenlő azzal, hogy 1600X+0,25x1600X=8700K, amit te mondasz. Remélem, érthető :)

A 8600K 1600X-verését nem az AC-re, hanem az összes eddigi tesztre értettem. Egyelőre bizonytalan ez a többszálúsító buli, ellenben egy erős proci valószínűleg kevesebb szállal sem marad szégyenben egy jó darabig, míg olyanok tuti lesznek, ahol csesznek rá, és kell majd az órajel.

Az igazi mag pedig jobb a logikainál, én nem favorizálnám a 4/8-at a 6/6-tal szemben. Valószínűbb, hogy a következő években az utóbbi többször lesz nyerő, mint az előbbi. Az 1600X mellett játékra az ára szól.

Okosabbak tényleg a Zen 2 eljövetele után leszünk.

Sors bona, nihil aliud.



Szvsz a passmark szep meg jo, de nem 100%ban tukrozi a valos eletbeli teljesitmenyt mindennel. Ezert nem is ertem miert josz mindig passmark pontokkal.

Blizzfos játékokhoz meg amúgyse értem, egyik se eszi meg a gépet.

a wow pedig kepes ra. Nem is kicsit. Bar lehet tovabbra is az en gepemmel van gond es amugy mindenki 4kban tolja a raideket is kozepkategorias gepeken.



És ezt a hozzászólást addig tartogattad, amíg találtál egy olyan hozzászólásom, amiben pont azt írtam le, hogy nem elég azt nézni? Hol itt a logika?

Egyébként: Videókártyánál épp elég jól tükrözi, ha 1-nél több játékkal játszik az ember. Laptopba szánt cuccoknál megint nem lehet mást nézni (sok sikert a i5-6287U vs i5-6500T vs i5-6350HQ stb. összehasonlításához). Asztali prociknál kategórián/1-2 generáción belől (i5-öt az i5-el) miért ne lenne jó támpont?!

Ez olyan, mint amikor mindenki félhülye módjára tárazta be a 3570-eket, amikor az alig gyengébb 3470-et már majdnem i3 árában lehetett a végén kapni.



Nem feltetlen csak mar annyiszor lattam toled, hogy feltunt. Na. :)

Alapvetoen egy nagyon feluletes osszehasonlitasnak ugy ahogy elmegy, de en boldogabb vagyok ha normalis teszteket latok rola olyan dolgokban amire en is hasznalnam.



Azért szoktam írni, főleg budget PC-nél, hogy meg kell nézni youtube-on mit futtat egy adott konfiguráció. Persze lehet nézegetni a teszteket is, csak aztán az egyik ezt hozza ki, a másik meg amazt, ráadásul 2 különböző teszt eredményeit se nagyon lehet összevetni. Egyébként meg szoktam nézni mind a 3 forrást, de amikor videókártya árakról van szó, akkor szvsz tisztességes mellé írni a pontszámát és ott nem nevezném felületesnek se, mert elég pontosan mutatja az átlagos teljesítménykülönbséget. Persze be lehet linkelni, hogy egy adott teszt végén hány % különbséget mértek a kártyák között 10 játékból (amit aztán jól elhúz valamelyik ilyen-olyan párti lófasz játék), de jó számolgatást utána + keresgélést, ha egy új generációs alsóközép kártyát kellene egy 4-5 éves felsőkategóriással összevetni.



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Hiába a free shipping, a vámon fent fog akadni mert, hogy nem EUból jön szóval még +27% és már mindjárt 153 ezerbe fog kerülni. 163 ért meg lehet itthon is venni.



Nem értem a kérdést. Blower venti, tehát kifele fúj. Amúgy totál fapad, ehhez mért árral. A képességei meg nagyjából ismertek. Ha ilyen kell, vedd meg, ha nem, akkor vegyél mást :D

---

HP Envy x360 preview/benchmark:
https://www.notebookcheck.net/Our-first-Ryzen-5-2500U-benchmarks-are-in-...
Ryzen APU, jövő héten érkezik a teljes teszt (és a hivatalos launch), 630$ lesz az ára.



Na megvettem a használt R9 380at kicsit benéztem, mert az egyik ventije csapagyas és nyoszorog meg nehezebben jár mint a másik. Ezt szervizben lehet garanciára javíttatni? Még van rá 10 hónap



Az a baj, hogy úgy tudom, az ilyen gariztatásoknál nem javítanak, hanem elküldik a fenébe a kártyát, és nem konkrétan azt kapod vissza, hanem egy másik - már kész - gariztatottat, ami aztán vagy jó lesz, vagy nem. Ráadásul sok idő. Egy csapágy nem űrtechnológia, én megpróbálnám magam javítani.
A mostani kártyámnál anno mindenki telesírta a fórumot, hogy terhelés alatt rezonáló hangot ad a kártya. Akkor olvastam, hogy ez a gari gyakorlat, de hát nincs mit tenni, vissza kell küldeni a kártyát, mert hát ugye rossz.
Jah, meg a lófaszt! Beraktam egy elefántos radírt a kártya, meg a hűtőborda közé (kívül, a nyák oldalánál, ahol csak bele kellett dugni), és azóta tökéletes. Sok az "okos" ember... :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



azota a z-puffer torlesi muveletek is gyorsabbak

Parizer forever.



Mondanám, hogy valami nem gyári olcsó hűtővel jobban jársz, de ha még garis, akkor azt csak nem kellene elcseszni rajta (vagy cserélheted vissza, csak aztán nehogy belekössenek, hogy újra van pasztázva). Egy e-mailt mindenképp dobj nekik még mielőtt beküldöd garira.

Mennyire kocogtattad/tekergetted meg a ventillátort rajta? Sokszor az ilyen, ha egyszer stabil helyre került akkor nem jön elő újra.



Help!

Kellene egy custom cooler a GTX1080-omra. Amióta G-sync moncsira váltottam meg van hajtva a kártya rendesen. 75 fok alatti hőfokok voltak eddig a maximumok, de az utóbbi időben 82 fokig jutok PUBG alatt. A, hogy az is megállt 73-75 fok környékén 60-80%-os venti teljesítménnyel de ahogy reszelik a játékot és egyre jobban fut úgy fűt be rendesen a kártyának.

Ha jól emlékszem valaki itt a fórumon rakott fel egy custom ventit (talán Arctic Cooling-ot) a 1080-asára, de nem találom sehol a keresőben. Talán Nagi volt az?



Yup, nagi volt. :)
http://www.rewired.hu/comment/71431#comment-71431

Neked is founders kártyád van vagy valami más?



Nájsz! Köszi!

MSI Gaming X van, de a hűtése kezd kellemetlenül hangos lenni és a 80+ fok miatt nem tudom mennyire fáj ez a nyákon többi cuccnak. Szeretem ha csendes, illetve szeretném ha az lenne.

Ezért gondoltam hűtés cserére.



Itt komolyan mindenki 200k+ kártyákkal tolja?



Van aki nem nőkre meg kocsikra költi a pénzét :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Pedig a Gaming Xeknek jó hűtése van. Nem tudom mit csinálhattál vele, nálam az EVGA FTW nem megy 65 fok fölé szinte soha. 1500rpmet is csak ritkán lépi át hangja meg alig van. Bár nagyon nem is hallom mert fejhallgató... :D Most megnéztem direkt PUBG-ben is, vsync ki van kapcsolva igaz nem ultra mert fuckthat, így is pörgeti a kártyát ahogy csak tudja, de 66 volt a max. Nem lehet, hogy beállt rá a por vagy valami? =/



Ez az, hogy semmit nem csináltam vele. Ma kivettem és egyáltalán nem volt koszos, viszont az feltűnt, hogy a ventiket megpörgetve surlódó hang hallható. Ez azért ciki, mert tavasszal kaptam ezt az új csere kártyát. A venti amúgy rendesen pörög, nem akad el, csak kiad némi hangot. Szerintem ennyit nem kellene romlania a hűtési teljesítményének, hogy 8-10 fokkal melegebb lesz.

Van egy Gainwardom, azzal is letesztelem majd a gépet. Ha az nem fűt be annyira, akkor az MSI megy csákányozni a GW meg játszós lesz.



Azért arra ügyelj, hogy más kiosztású PCB-re nem biztos, hogy felmegy a custom hűtés....



Úgy néz ki a gépem hamarabb feladja, mint ahogy én a gépvásárlásom elterveztem volna. Nagy a valószínűsége, hogy tönkrement a HDD-m - amin a renndszer is volt -, ennek kapcsán az lenne a kérdésem milyen SSD-t érdemes rendszernek venni illetve milyen megbízható HDD-t - ahova mehetnek a filmek és egyéb médiák - S.O.S kéne help, mert lehet holnap meg is venném! :D

Aztán a többi vasat kicserélték alatta később. Még az is lehet a tápom haldoklik?! Restart loopban vagyok amikor be akarná tölteni a Windows elhasalunk a booton.



SSD ből szerintem EZ az egyik legjobb.

Winyóból meg Toshibát vagy HGST márkát vennék.



+1 850 EVO-val tetszoleges meretben nem lehet mellenyulni.



Fentebbi kérdésem vonatkozik tápra is. Lehet darabonként megveszem az egész gépet januárra... Hosszú távra terveznék közép kategória felső szegmensébe, mert milliomos nem vagyok, vagy felső szegmens alsó kategóriája... Illetve ha mondanátok egy-két configot lehet meg tudnám mondani, hogy még belefér-e vagy sem és akkor az kiderül melyik szegmens. Már ha ez nem túl nagy kérés. Megtisztelő lenne.
Fentebb már írtam, hogy streamelek, játszok ezerrel, ezen nézek filmet, hallgatok zenét, gyakorlatilag mindent ezen csinálok. Később vennék hozzá gamer monitort 27 colban 120 Hz-cel és a jelenlegi monitor menne 2. monitornak.

CPU: Intel® Core™ i5 Quad 2500k @ 3,3GHz 6MB
GPU: Gigabyte AMD Radeon HD 7950 3GB GDDR5
Motherboard: Gigabyte GA-Z68XP-UD3 (rev. 1.0)
RAM: Corsair 2x4096MB 1600MHz
HDD1: WD 1.5TB 64MB WDEARX Green 3,5" S-ATA
HDD2: Samsung SSD 840EVO
Case: Cooler Master CM690M II RC-692-KKN3
Power Supply: Chieftec 550W CTG-550-80P
Monitor: Samsung 23" S23A750D 3D 2ms
Headset: SteelSeries Siberia v2
Mouse: SteelSeries Sensei
Keyboard: Corsair K70 RGB

Fentebbi egyéb perifériák maradnak a configban billentyűzet egér meg ilyenek, többire azt mondtátok eljárt felette az idő.



Ha spórolsz, elketyeg még a vidkari. Nekem is ez van a gépben 280 néven. Még elég volt bőven azokra az új címekre, amikkel játszom (pl Wolf), igaz új Edem Dzsenzenre már nem.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!