Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Resi 6

Messze a laggyatrább rész, nulla élvezeti értékkel. Még film+ háttérzajnak se, ne is lássam többet.



Life

Pár nappal ezelőttig még csak nem is tudtam róla, amíg nem láttam egy pár mp-es tv spotot. Direkt nem is kerestem mást róla. Úgy akartam beülni mint anno.
És tök jó élmény volt. Nem változtatja meg a scifi műfajt, nem hibátlan, de annak teljesen jó ami: jó kis űr scifi.
Ja és shaipei, az új szerelmed is játszik benne

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Hűha, a Szépség és a Szörnyeteg magyar változatában a dalok is magyarul mennek, pedig volt valami olyan, hogy élőszereplősnél nem erőlteti a Disney! Már csak az a fura, hogy Balázs Péter a régiben Lumiere volt, itt meg Tik-Tak úr, és Gaston régi hangja is új szerepet kapott. :/ Mindenesetre örvendetes, hogy az autotune-t megúsztuk.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


CJ képe
CJ

Nem mondod, hogy beültél megnézni..... Nigga, you gay.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Sorry, bro, a Straight Outta Comptont már levették műsorról!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


CJ képe
CJ

IMAX and Climax?

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


ShowHide spoiler #


Aloha

Bradley Cooper, Emma Stone, Alec Baldwin, Bill Murray, Rachel McAdams, John Krasinski, Danny McBride. Ilyen színészgárdával sikerült elkesziteniuk az általam valaha látott LEGSZARABB filmet. Gratulálok nekik, ez tényleg annyira rossz, h zseni aki ilyet képes osszehozni. Csak egy példát mondok belőle: Emma Stone egy negyed részt hawaii-i, negyed reszt azsiai vadászpilótát alakít benne ;__________) Fel nem foghatom, h készülhetett el ez a film és h adhattak ezek az emberek a nevüket ehhez.

-100000/10



Life

Aki nem látta a klasszikus horror-scifi-ket annak lehet hogy élvezetes lesz egy vasárnap délután a film+-on.
De amúgy: nulla karakterek, nulla történet, nulla félelem és nulla izgalom. A történetnek nincs semmi mélysége. Találnak egy életformát az első pár percben hogy aztán végig arról szóljon a film hogyan fogócskáznak vele az űrbázison miközben egyre veszélyesebbé kezd válni. Ha láttad a reklámot, akkor láttad az egész filmet.
Az ilyen fajta filmek 4 dologban tudnak domborítani: 1. Izgalmas, fordulatos és eredeti történet. 2. Érdekes, szerethető-kedvelhető karakterek 3. Szorongató atmoszféra ami generálja a félelmet 4. Egy emléketetes szörny amire akár több filmet is lehet építeni. (és akkor még nem is említettem a klasszikus elemeket mint a forgatókönyv, rendezés, zene vagy operatőri munka etc.)
A Life egyiket sem tudja teljesíteni. Egy ostoba és unalmas film aminek egy eredeti perce sincs. De hogy valami pozitívumot is mondjak: viszonylag rövid volt.



Nálam már ott elvérzett az előzetesnél, hogy megragad téged egy petri-csésze.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


Tno képe
Tno

Jaj, ne már

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Nem tudtam melyik topicban férne el...

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=hUFioHUc4OY



Olyanok vagytok

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Resident evil remélem vége edition

If a hamster with ADHD was fed nothing but cocaine and Red Bull for a month and let loose in an editing room it would do a better job than Paul W.S. Anderson. Someone should really introduce him to the concept of shots not measured in milliseconds.

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Múlt héten tartottam egy trash maratont haverral.
Assassin's creed->legutóbbi Underworld->"utolsó" Resident evil

Assassin's creed
Aki kitalálta és aki jóváhagyta, hogy oda-vissza ugráljanak múlt és jelen között miközben folyik egy akció azt fel kéne kötözni arra a hülye robotkarra és egész nap pörgetni!!! egyébként simán el lehet rajta aludni, a végén lévő szánalmas sorozatteremtő kísérlet meg...na hagyjuk is.

Underworld blood wars
A film kb felét kitevő flashback-ek csak nagyjából segítettek, hogy képben legyünk az első rész után egyre szarabb filmekre való visszaemlékezésben. De legalább ezen jót lehetett röhögni, leginkább a totál véletlenszerűen összevágott napszak/időjárás változásokon és azon, hogy vámpírok halálához egyszer elég ha kitörik a nyakukat, néha uv töltény kell nekik (ez még mindig vicces:D), néha elég egy karddal elvágni a torkukat, amitől néha elporladnak, néha nem:)

Resident evil
Akinek ettől nem lesz hányingere annak minden elismerésem, volt egy kb 2 perces jelenet ahol elkezdtem számolni a vágásokat de a felénél úgy 50nél feladtam. A storyt úgy átírták hogy nehogy legyen bármi köze akár a legelső részhez is, de legalább a rendező és Mila berakhatták a lányukat red queen-ként egy totál más storyval...
És ha már itt is ki kell emelni pár faszságot: haverom kedvence a vízben megfulladó zombikutya volt, az enyém a csak lefelé égő, hordóból lezúduló benzin amit begyújtanak:)
ja és a végén természetesen most is nyitva maradt egy folytatásra, szóval utolsó a lófaszt, max akkor ha tényleg nagyot bukik:)

Összességében csak annyit tudok leszűrni tapasztalatként, hogy sokkal több piával kellett volna készülni erre az eventre:)



Én is csak annyit tudtam róla, hogy van ilyen film, és ennek fényében tetszett is. Lehetett volna A hetedik utas: a Halál a címe. Egynek simán elment még akkor is, ha a végén a "csavar" sajnos nem okozott meglepetést, mivel számítottam rá. :/

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Kong (2017) kivégezve.

Nagyon tetszett a koncepció. Öröm volt látni, ahogy az emberek pofájába vágta az igazságot a nagyfiú, hogy nem ők állnak a csúcson. Nem is lehetett volna jobban érzékeltetni mint azzal, hogy a pofátlanul rendetlenkedő, mocskos helikopterrajt már az elején leszedte az égről.

Külön szimpatikus volt az is, ahogy Kongot elképzelték. Ahogy hozzá viszonyultak mind az őslakosok, mind pedig a szigeten élő más lények is. Egyértelmű volt, hogy vasszigorral védi a területét, de látott értéket minden rendű és rangú élőlény életében (amit egyébként ennek a fogyatékos fajnak is fel kéne fognia), amely abba az ökoszisztémába passzolt. Az óriás gyíkokkal folytatott küzdelme valóban lenyűgöző volt. Bár azt nehezen tudom elhinni, hogy a naggyal többen nem tudtak boldogulni (még ha nem is veszem számításba, hogy itt Kong bizony kapott emberi segítséget - és örülök, hogy ez nem abban merült ki, hogy megjelenünk, szétcseszünk mindent ami körülöttünk van, oszt megyünk tovább a semmibe a farkunk után). Persze tudjuk le ezt azzal, hogy számbeli és egy kivételes esetben (ugye a főgóré) erőfölény.

Az egyetlen karakter személyisége, ami számomra nem volt emészthető - mert rosszul vagyok az olyan arrogáns, faszparaszt emberektől - az a néger apuci volt, aki bosszúról hadovált mindazok után, hogy a csoki seggét betolta egy szigetre, és robbantgatni meg lakberendezni támadt kedve. Persze, annyi az ilyen ember, és mindig ezeknek áll feljebb. Várható volt, hogy felfordul, bár én keményebb halált szántam volna neki, de egynek elment.

Örültem, hogy milyen kooperációképes volt Kong egyik félről, másfélről pedig az oda került emberek egy hányada. Szeretem, amikor így láthatom őket - két fajt összeműködés közben - szerintem ez az, amit egyébiránt nem csak a filmekben, de sokkal gyakrabban a valóságban is alkalmazni lehetne. Vagy ha mást nem, akkor sport helyett és egyéb luxusfaszlóbálás helyett lehetne ez is divat.

Na mindegy, összességében véve nekem tetszett a film. Imádom az óriás szörnyeket, Kong és társai pedig sose lesznek unhatók a számomra. Várom már összeengedését Godzillával, de ott esélyes, hogy a gyíkocskának fogok drukkolni. Bár mit lehet tudni. Ez a film most még közelebb hozta hozzám az öreg harcost.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



+1 a végére, de akkor is kuncattottam rajta egy jót :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Mondjuk így egy elég érdekes folytatást lehetne neki csinálni. :D

---

Pár újrázás és kimaradt film a közelmúltból.

Arrival
Másodjára talán még jobb volt, ezúttal szinkronnal (jó lett). Mondjuk a kettő között elolvastam a novellát is, az is rátett egy lapáttal. Egyelőre bízom a rendezőben a Blade Runnert illetően, ahogy így nézem, rossz filmet eddig nemigen csinált még.

Rogue One
Na ez viszont másodjára már nagyon unalmas volt, bazi hosszúnak éreztem. Nekem továbbra is csak a kínai gyerek, a robot és Vader érnek valamit benne. :/

The Accountant
Ezt kihagytam moziban, pedig nem rossz, végig lekötötte a figyelmem. Hmm, lehet, most már sort kéne kerítenem a Warriorra.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



A Warriort ajánlom mert nagyon jó kis film.



Beauty and the Beast

Tartottam tőle, hogy el fogják kúrni az egyik legjobb Disney klasszikust, de szerencsére hiába. Nagyon jó adaptáció, gyönyörű látvánnyal, mesés hangulattal. Az újdonságokat, apróbb változtatásokat sem éreztem feleslegesnek, jól illeszkedtek a filmbe.



Páncélba zárt szellem

Az eredeti verziót már nagyon régen láttam utoljára, így nem igazán tudom összehasonlítani az élőszereplős feldolgozással, de ez talán nem is olyan nagy baj, mivel az új verzió önmagában is megállja a helyét. Nem túl nagy meglepetésre alaposan kilúgozták a vélt elvárásoknak megfelelően, de így is tartogat olyan mélységeket, amik, ha ma már nem is számítanak eredetinek, de mégis kiemelik a filmet a szokásos hollywoodi szennyből. A történet tehát rendben van, a színészek teszik a dolgukat, de persze semmi kiemelkedő. Ami viszont igen, az a látvány. Na, ahogy a várost megalkották az egy teljesen új szint. Elképesztően néz ki a film, és rengeteg apró részlet került kidolgozásra. A zene zseniális, de ez nem túl meglepő, sok motívumot átvettek az eredetiből. A 3D szokás szerint felesleges, a magyar szinkron csapnivaló. Ez utóbbi sokat levont az élményből. Kellemes meglepetés, de persze felesleges remake, amit a látvány ment meg. No meg egy-két jól sikerült bunyó.

7/10



Ghost in the Shell
Nem tudom megmondani, hogy láttam-e az eredetit, vagy sem, ha mégis, akkor az legalább 20 éve volt, és semmi nem maradt meg a történetből, de pár zenei rész mintha ismerős lett volna. Szóval kvázi új filmként néztem. Van egy elég jó letargikus hangulata, a megvalósítás hibátlan (dizájn, látvány, hangok). Ami miatt mégis húzom a szám, az Scarlett Johansson, nekem ő túl puha és műmájer akcióhősnek, eddig az évtized miscastje. Egy noname, atletikus ázsiai bula kellett volna. :/ Ezt leszámítva rendben volt a film. Szinkronról nem tudok nyilatkozni, mert angolul néztem, de a szereposztás alapján csak Kuze tűnik neccesnek. Ő eredetiben kiváló, de Fehér Tibort nem tudom elképzelni hozzá.

Passengers
Ezt otthon néztem, mert ugye J-Law filmért pénzt nem adok. :D Őszintén szólva meglepett, másra számítottam. Az első fele a filmnek hibátlan, Chris Pratt és Michael Sheen nagyon jó! Aztán ahogy bejön a képbe a hősnő, mélyrepülésbe kezd, egyre halmozódnak a klisék és a hülyeségek. Sajnos a vége elég bárgyú, a happy enden belül is lehetett volna izgalmasabbat, de ez van. Összességében amúgy tetszett, és a látvány meg nagyon ott van, erős Mass Effect Andromeda feelingem volt, csak valamivel jobbak voltak az arcanimok. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ha már annyira nem akarnak ázsiai színészt akkor szerintem Antje Traue-t kellet volna castolniuk a szerepre. Minden szempontból jobb rá mint Scarlet. Fizikailag/testfelépítésben is. Arcra is bár az talán harmadlagos és színészi teljesítményben is minimum van annyira jó mint ScarJo, ha nem, jobb. De biztos van millió más színésznő aki jobb választás lenne rá mint Scarlet, mondom ezt úgy, hogy általában semmi bajom vele.

ShowHide spoiler #

Choose your next words with excpetional care!



Hát Antje Traure minden csak nem olyan, mint ahogy egy kiborgot elkepzel az ember. Scarlett nem jó akciófilmbe? Black Widowrol van szó bakker :D



Miért? Black Widownak jó?

Jó lesz az.



Sztem ő az egyetlen jó karakter Marvel filmekben Tony mellett.



Nincs meg hozzá a testalkata, főleg az utóbbi időben. Nézz meg pár forgatási képet és vesd össze a cg test jelenetekkel. Ezzel szemben Antje sportol és elég sokat táncolt a múltban ami látszik is rajta és nem fél egy szerep kedvéért formába jönni.
Egyébként ez megint nézőpont kérdése. Én előbb látom Antjet egy kiborg szerepében mint Scarletet.

Choose your next words with excpetional care!



Skarlát kisasszony amúgy jó színésznő, de sztem ő elsősorban akkor tudja ezt megmutatni, amikor nem akcióhőst kell alakítson. Erre meg ide skatulyázták be. Kusanagi hadnagy nem neki való.



Szépség és a szörny (2017)
Először is a filmről: ami a rajzfilmben működik, működik élőszereplősben is, vitázni kár is róla. Watson kisasszony kicsit szenved a szerepben - de az egyik így készült film alapján, amiben egy vacsoraasztal mellett egy bazi nagy zöld hengerrel kellett romantikus hangulatba kerülni, ez tökéletesen érthető - és nagyjából mindenkiről, akiknek a CGI figurákkal kellett interakcióba lépnie, ez elmondható, de alapvetően látszik rajta, hogy baromira élvezi, nem volt vele gond. Akit azonban a gárdából ki kell emelni, az a Gastont játszó Luke Ewans. Ha az elméletemet vesszük, érthető is - míg a többiek, pl. Belle apja is - zöld vásznon, elképzelt figurákkal kellett, hogy hangulatba, jelenetbe kerüljenek, addig neki végig hús\vér színészek jutnak, ezt meg is hálálja, no meg azt is, hogy végre negatív figurát játszhat, valósággal lubickol a szerepben.

A sztori még mindig gyönyörű - amit ismerünk belőle - viszont ott, ahol hozzáírtak, kibővítettek, nos... az meh.

ShowHide spoiler #

Aki esetleg nem tudja: vannak új dalok is, ezeket megítélni csak a magyar változat alapján tudom - sokkal gyengébbek, mint az eredetileg is felcsendülő alkotások, legyen szó a...

ShowHide spoiler #

rém gyengének érződtek, a hozzáköltések meg (párat kibővítettek) szintén durván elütnek, mondjuk lehet, hogy azok elsősorban azok miatt, mert az eredetit kívülről tudom.

Viszont, és ez most különösen fontos, a szinkronról is beszélni kell, hiszen - aki olvasgatott előtte, annak nem meglepő, no meg a korosztályi besorolás miatt se nagyon, de - leszinkronizálták a dalokat is, emiatt pedig fel kellett forgatni a színészlistát - így lett Emma Watson tizeniksz film után Szabó Luca HELYETT Kardos Eszter, Luke Evans is hasonló méretű háttérrel Szabó Mátéból Posta Victor, és még lehetne sorolni (az olyan fájó párosításokat, mint az előd előtti tisztelgésből Ian McKellennek adott Balázs Péter, vagy az eredetileg Ewan McGregor hangján beszélő, ezzel pedig egy huszonötös Anger Zsolt kombót megszakító Magyar Bálintot csak részben megemlítve). Ez már egy magamfajta szinkronrajongónak maga a gyötrelem - tényleg minden pillanatban elütött, akit láttam attól, akit hallanom kellett volna - de mindez megbocsátható lenne, ha a dalok jók lennének, de nem, sajnos nem lettek azok.

Ami rég volt, ezzel az új gárdával is itt-ott működik, viszont Igó Éva tolmácsolásában a kultikus Szépség és a szörny veszít erejéből a rajzfilm Galambos Erzsiéhez képest is - messze ő énekelte a legjobban ezt a dalt, beleszámítva az eredetit is - és bizony az Operettes Náray Erika is sokkal visszafogottabb volt annó a színpadon.

De nem is feltétlenül ezek jelentik a legnagyobb gondot - amúgy dehogynem - hanem az, hogy az ezer éve ismert, és a Csörögi István által felejthetetlenül lefordított dalokban itt-ott megváltoztattak pár szót, ezt a munkát pedig - hiába adott bele apait-anyait Szente Vajk - valóságos mészárlásnak érzi a fül, pláne, amikor magában mondaná, hogy mi jön a dalban, és jusztsem az a szó hangzik el. Mondhatjuk, hogy ennek a szájmozgás miatt volt szükség, de az meg feltűnően sok helyen nem passzol, legyen szó Luke Ewans csukott szájáról (miközben Posta Viktor még kitart egy hangot), vagy Emma Wattson őrlődéséről az elején (ő még dalol valamit, Kardos Eszter már befejezte).

Szóval, visszatérve: a film erős közepes, amit ellop a rajzfilmből, az tökéletesen működik - dalban, jelenetekben - amit hozzáad, az gyengén - szintén az előbbi szempontok szerint -, egyszer meg lehet - sőt, a rajzfilm rajongóinak meg is kell - nézni, a szinkron most viszont, ellentétben az 1992-ben készült rajfilmes szinkronnal (Kocsis Judit, Szabó Sípos Barnabás, Harkányi Endre, Stohl András, Pécsi Ildikó, Kristóf Tibor, micsoda lista) érzésem szerint nem sikerült.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!