Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


kepregeny meg buziknak valo, akik nem tudnak elolvasni egy konyvet :P

És melyik az az egy?

***

Leginkább egy elcseszett, kosztümös, színpadra való utánzatnak tűnt, a kínai piacos, bóvli műanyag jelmezeivel

Az ABC Warrior azért cseszettjó volt benne.

ibi amentia latet



Mad Max: Fury Road

Nem igazán tudnék sok mindent hozzáfűzni az előttem szólókhoz, a film tökéletesen beváltotta a hype-ot és a hozzá fűzött reményeket apróbb hibái ellenére is. Ízig vérig üresjáratmentes poszt-apokaliptikus akcióorgia döbbenetesen jól eltalált látvánnyal, világgal, zenével és hangulattal, fantasztikus moziélmény volt ez a megállás nélküli 2 óra. Holy shit.. Még most is teng bennem az adrenalin, pedig tegnap késő este néztük.
Példás akciófilm, méltó helye van az eddigi mérföldkövek mellett.

9.5/10



MAD MAX Fury Road
Igazan pazar volt. G.Miller megtalalta a tokeletes kozeputat. Nem lett olyan beteg es bevallalos mint a Max Max 2., de sokkal batrabb es ambiciozusabb lett mint a 3. resz. A film nyelvezete a latvany, ezzel kommunikal a nezo fele. A dialogok, a tortenet mind mellekes. Egy ket oras fantasy action road movie lett, egy olyan disztopikus vilagrol ami annyira gyonyoruen van fenykepezve hogy legszivesebben te is ott lennel kozottuk. A vaszon szinte rad nehezedik a film alatt, a tomeny vizualitas es zene mint egy balett eloadas olvad ossze egy egessze. Millernek sikerult elmeselnie egy egyszeru tortenetet a menekulesrol es tulelesrol, ugy hogy kozben felepitett egy egesz vilagot, tarsadalmat es kulturat, de meg vallast is. Nagyon tomeny mozi elmeny, amolyan elore mutato pop corn mozi lett. Igy is lehet filmet kesziteni, sot remelhetoleg kovetni fogjak a peldajat, es visszaterhet a minosegi mainstream filmek kora. Az osszes fast and furious resz elmehet a faszba, a mad max autos uldozesei mellett. A jarganyok csodalatosak, az akcio jelenetek lelegzet elallitoak, a szineszek tokeletesen reszei a vilagnak. Osszesegeben egy fantasztikus film volt, ami talan csak ugy lehetne meg jobb ha kizarolag felnotteknek keszulne, es nem lennenek kompromisszumok az eroszak abrazolasanak teren. Bar szamomra maradt a Mad Max 2 a favorit resz, a Fury Road a sorozat leg ambiciozusabb leg grandiozusabb leg szemetgyonyorkodtetobb resze. Amit mindenkepp moziban kell latni.
Ellenben a kritikusok nagy reszevel, en nem tartom egy tokeletes filmnek. Nagyon keves filmet tartok annak. Az viszont biztos h emlegetni fogjuk 10 ev mulva is. Mint a filmet ami a mainstream pop corn mozik halalanak koraban (kepregeny filmek, transformersek..etc...) megreformalta a mufajt. Lehet hogy egy uj hullam kezdete ez, egy uj korszak hajnala. Ennek a filmnek kuldetese volt, amit hosszabb tavon fogunk igazan megerteni. Egy film ami utan ujra ertelmezzuk a latvany film s az akcio film mufajanak jelenteset. Azt hiszem ezt hivjak merfoldkonek a filmiparban.



én vasárnap fogom nézni a mad max-et, de egy valami nagyon bosszant:
hogy képesek pont ezt a filmet nem vetíteni imax-ben??????

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Moonrise Kingdom

Nagyon nagy királyság volt! :)



Fury Road: Odabaszós.
És ezzel elmondtam mindent.
Történet 8/10.
Látvány/Akció 10/10.

Ez az a film amit nem szabad folytatni. Merthogy minimális az esély rá, hogy még egyszer sikerül ilyen jót csinálni.



Tomorrowland
Ehh. Kozepes. Semmi erdekfeszitot nem tud nyujtani. A cg kozepszeru, az otlet amugy jopofa, de nemtom. Olyan semilyen. Az egesz. Csak meh.


KMZ képe
KMZ

Mad Max. Csont nélkül. 10/10 (valamiért szarra számítottam, kibaszott kellemes meglepetést még sok ilyet)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Mad Max fury road
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Nem is tudnék kiemelni semmit még mindig annyira a hatása alatt vagyok, pedig tegnap láttam.
Szóval csak annyi, hogy mindenki szépen menjen el a moziba és nézze meg, majd utána még háromszor:)



Avengers 1 újranézés

Annak idején nagy rajongója voltam, másodjára is teljesen fasza, kicsit kevesebb izgalommal. Színtiszta szórakoztatás, a karakterfilmek nagyszerű összekapcsolása. Popcornfilmnek hibátlan, de annál több nem is akar lenni.

9/10

Avengers 2 (szigorúan 2D-ben)

3 évvel később eljutunk oda, hogy kezd átesni a MCU a ló túlsó oldalára és egyszerűen túl sok. Bevallottan futószalag-filmgyártás. És hozzájön, hogy rá akartak tenni egy lapáttal az előzőre (főleg látványban), ami határozottan röhejes és erőltetett jeleneteket is eredményezett. Érződik a rókabőr szaga. Nem rossz, de bőven gyengébb az előzőnél

7/10

Mad Max 1

Lol, hát ha tudom, hogy ez egy hetvenes évek végi, lowcost revenge B-film, akkor nem biztos, hogy pazarlok rá másfél órát. A zárás jó volt, a maradék az nagyon gyenge. Lehet, hogy rosszul öregedett, de nekem nehezemre esett egy ültő helyben végignézni.

3/10

Big Hero 6

Picit döcögősen indult, de végül tök jó lesz, és nagyon mókás helyenként. Abba nem mennék bele, hogy műszaki szemmel mekkora bugyutaság, nem az a lényeg - az ismerős kisgyerekek egyébként is odavannak érte, szóval működik. Gondolom folytatás lesz, abban már nem vagyok biztos, hogy ilyen jól fog működni, mint ez a character development story.
Nem láttam sok animációt mostanában, de pl. How to Train Your Dragon 2-nél simán jobb.

7/10

Regen minden jobb volt.



Wait, what? Mad Max nincs imax-ben? WTF? Ezt hogy?

....asszem akkor meg is várom a blurayt :(



Ne legyel hulye. Kerlek.

Ha ni cs imaxben akkor majd megnezed otthon nemtom hany colon normalis mozielmeny helyett? Most komolyan? Menj el, kesobb majd megkoszonod.



....asszem akkor meg is várom a blurayt :(

És berakod az otthoni IMAX-odba? Végülis az IMAX és bluray között valóban nincs már más szint :P

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



hobbit 3-at moziban néztem. Konkrétan jobb volt otthon. Szar hang, hatalmas pixelek... látótér kb akkora, mint amit itthon tudok teremteni. plusz "ezért szántam rá plusz 3 órát?" feeling. Anno ide is beírtam. Persze lehet, hogy csak a Corvin kisterme kalap szar, de remélem érthető, miért nem vonz a kistermes vetítés. (Ahogy látom hozzám közelebb eső mozikban csak kisteremben vetítenek feliratosan.)



Ezt nem értem, máshol meg azon panaszkodtak, hogy mennyire hangos a film imax teremben.
Tippre a 3ds verziót vetítik ott, de azt meg felesleges, mivel a szokásos utómunkás papírmasé.
Egyébként meg a film simán az "erre találták ki a mozit" kategória!



Régen rossz, ha egy film annyit tud felmutatni, hogy 'erre találták ki a mozit' kategória :)

Regen minden jobb volt.



Nem ennyit tud felmutatni de kibaszott nagy elmeny nagykepernyon nezni. Nem tudom elkepzelni hogy ugyanazt a hatast valtsa ki egy tv-n, otthon. Biztos vagyok benne hogy ugy is kurva jo film marad, de ettol fuggetlenul eloszor a teljes letaglozashoz kell a nagykepernyo na.

Holnap ha minden igaz megnezem harmadjara is. Alig varom!




Nekem is nagyon érik egy újrázás.



Segítek: Minden filmre találták ki a mozit ami nem DVD/VHS/Blu-Ray/Stream jön ki.



Tomorrowland

Húha, ez nagyon félrement. A film mondanivalója nem lenne rossz, csak a kivietelezés pocsék :(
Kliséhegyek, vontatottság, kiszámíthatóság. Mindezeken felül pedig érezhető, hogy egy újabb franchise-t tervezett a Disney, ennek volt alárendelve sokminden (lehet tévedek? nem hiszem). Nagyon kár, lehetett volna ez jobb is. Azt hittem Birdben nem fogok csalódni, kár volt ehhez is odaengedni ezt a nyomorék Lindelofot :((



Ez az a film amit nem szabad folytatni. Merthogy minimális az esély rá, hogy még egyszer sikerül ilyen jót csinálni.

A folytatás (Mad Max: Wasteland) forgakókönyve már kész van, sőt a 3. rész története is papírra van vetve, most arra várnak Millerék, hogy megkapják-e a zöld lámpát (Hardy 3 filmre lett leszerződtetve). Sajna a film egyelőre még veszteséges, tippre a Blu-Ray kiadásnál lépi át a nullszaldót.

Ma én is megnéztem, kőkemény cucc. Nagyon szép fényképezés (semmi kamerarángatás), rengeteg kreatív ötlet, adrenalinbomba. A kép sajnos nekem már szaggat moziban (elszoktam a 24 FPS-től), úgyhogy majd otthon újrázok a Blu-Ray kiadást követően, de azért megérte így is.

Poén: a film előtt Witcher 3 előzetes volt, asszony mondta a végén, hogy gyanús volt neki valami, és akarta mondani, hogy ha ez film, akkor feltétlenül nézzük meg, de ezek után bejelentette, hogy végig akarja tolni a játékot. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


goq képe
goq

Mad Max:
Másodjára eredeti nyelven nézem. Elsőre sem volt rossz. Elkapott a hangulata.

egy állat



Remelem a "dol rad valami fuss elolle a doles iranyaba" dolog megvolt. :D Lindelofot el kene tiltani a filmektol.



A francba, pedig Brad Bird neve eddig garancia volt, bónuszként meg 6 év kihagyás után ebben tér vissza Szabó Sipos Clooney hangjaként. :D :(

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Óóóó, persze! Egészen szánalmas, mert gondolhatnám, hogy belerakták poénból, "csakazértis", de ilyennel ne poénkodjanak, mert szimplán szar :D

@sterner: hivatalos, hogy Bird következő filmje az Incredibles 2 lesz, szóval fingers crossed! Tényleg nagy csalódás ez így, mert óriási potenciált éreztem ebben a filmben, de valami félrement. Aminek viccesnek kellett volna lennie, az idegesítő volt, aminek izgalmasnak, az unalmas és aminek érdekesnek, elgondolkodtatónak, az meg érdektelen :(



Abszolut egyetertek. Nagy luft ez a film. Valamilyen szinten eleg vicc hogy Bird ezert huzatta ki magat a sw7 alol...



Másfelől pedig SW rajongóknak mázli is! :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ki a halál fordította a Gizmot Guzminak a Gremlins szinkronjában...



Mad Max Fury Road

Csak annyit írok, hogy gondolom eredeti hanggal még jobb.

Jó lesz az.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!