Jelenlegi hely

Topikok

2021.02.28 - 20:15,v Oldalügyek Fórumstruktúra egyszerűsítése, áttervezése

Az RW kezdete óta nem ez volt az "ideális" struktúra, de eleve nem 0-ról indultunk hanem HWről hozzánkragadt hagyományokkal. Ami persze nem jelenti azt hogy ne lehetne jócskán javítani ezen. Megalakulásunk óta is voltak itt ott változtatások, de nagyobb reformok nem igazán.

Mi sem jobb alkalom rá, hogy előkerült ismét a feltevés. Ráadásul többen is inspiráltak, hogy segítsenek benne.

Aki segíteni akar akkor dedikált topikba tudja ezt véghez vinni.

Miért van eleve ilyen részletes struktúra, 3-4 fő rekesz és hányni bele minden topikot a NeoGaf-nek is elég

Hogy vizuálisan is megtaláld az adott topikot amit keresel. De jó esetben is ha CTRL+F keresésre is kellene adnod a fejed, akkor az adott oldalon, leszűkített listában kelljen kutakodni. Ne 400 oldalnyi konvolutáltat fellapozni állandóan.

Tételezzük fel ugye, hogy nem működik a globális search az RWn. (szmájlifész)

Szóval a struktúra nem hátrány feltétlenül az eligazodásnál, csak a túl komplikált struktúra az. Azaz ha a struktúra miatt nem tudod megtalálni az adott topikot, azaz direkt hátráltat benne.

Egyszerűsíteni és logikusabbá tenni a struktúrát jó ötletnek tartottam mindig is, voltak is rá indítványozások, csak hamar leálltak vele az emberek utána. Remélhetőleg talán majd most. :)
Eltörölni (szinte teljesen) a struktúrát kevésbé tartom már viszont előnyösnek.

Szóval hajrá, repdessenek csak az ötletek. Ha már részlegesen meg tudjuk reformálni egyes részeit, nem full reformot csinálunk, az is haladás.

2021.02.10 - 18:03,sze Hírek Meghalt par orara az RW

Epp durmoltam amikor megtortent, igy nehezen tudtam reagalni ra. :)

Ahogy neztem lehet feltortek az RWt valami randalirozo scriptek. A logokat olvasva probalkoztak tobb fele tamadassal is (regebben is). Nem tudom hogy sikeresek voltak e, vagy csak az adott szerver szolgaltatasok haltak le miatta. Igy is mar egy orat kesek a melorol igy rohannom kell, de visszakapcsoltam a lehaltakat, igy az RW legalabb megy. Adatbazisban meg a tobbi fajlokban ugy fest nincs kar szerintem.

Ha hazaertem majd tovabb fesulom a helyzetet es jelentem mit talaltam.

Ilyen esetekre jo ha valaki masnak is van szerver hozzaferese. Ha masra nem is jut neki sem ido, de legalabb arra csak akad hogy vissza tudja kapcsolni Apache-ot vagy MySQL-t pl ha en nem vagyok jelen, es ne kelljen 10 orat dekkolni a tobbieknek miatta.

2020.10.22 - 10:03,cs Kész (kesz) bug: hozzaszolasok ideje nem klappol

mikkamakka írta: a hsz-ek idelye ami nekem teljesen nem klappol. namban fel sem tunt ugye, de most elvileg egy idozonaban vok mo-val.

Maga a szerver magyarorszagi idozonara van allitva. Azon felul minden felhasznalo beallithatja maganak a kimutatasra a kivant lokalis idozonat, a felhasznaloi beallitasokban. Ezt csekkelted nalad hogy all?

A jovoben az RW2.0 frontendnel tervezetten majd skippelem ezt a Drupal specifikus beallitast, es a kimutatast a bongeszobol fogja automatikusan kinyerni a kod. Azaz amit az operacios rendszeredben allitottal be lokalis idozonanak, annak fejeben fogja kiszamolni az eltereseket a kimutatott idokben. Igy sokkal konnyebben cache-elhetoek lesznek a hozzaszolasok idozitesei, es intelligensebbek is a kimutatasban.

2020.10.22 - 08:53,cs Kész (kesz) bug: gombok belelognak a szovegbe

@mikkamakka:
nem szep dolog Joda szepen lezart bugtopikjat highjack-elni. :D

nem tart semeddig nyitni 1-2 topikot a problemajelentesre ahol leirod oket 1-2 mondattal. Nem egyszerubb ha 1 helyen van, ha tovabb kellene a kapcsolatosakat beszelni? :)

mikkamakka írta: topikok temaindito hsz-nel a valasz, idezet stb ikonok, belelognak a szovegbe, kitakarjak.

Ezt egyik telcsivel sem tapasztalom, de tesztelem a kodot mindig mobcsi szituknal is.

Milyen vas/progi komboval RWzel amelyiken kijonne?

2020.10.21 - 04:05,sze Hírek Kuang2 (élet)belépett!

rwurl=https://imgur.com/NyKICU6

Szorgos nepunk osszedobta par nap alatt a koltsegvetest egy sebes, vadi uj privat szerverre: Kuang2-re! Kuang2 koszoni szepen mindenkinek a tamogatast!

Amint tapasztalhatjatok, at is koltoztunk most ide.

Hostinger.com szolgaltatonal vagyunk, a vasarolt kapacitasunk:
- 2 core (4.8ghz kozosen)
- 2gb ram
- 40gb SSD
- 2TB adatforgalom

rwurl=https://i.imgur.com/AjmrYfn.png

2 evre elore ki vagyunk fizetve, azt kovetoen meg majd meglatjuk hogy mikent erezzuk magunkat. Mar par napja majdnem minden keszen all, csak nem voltam gepkozelbe hogy intezkedjek es resen legyek kezelni, ha menet kozben valami gubanc/csavarnivalo utne fel a fejet.

Van vegre SSH hozzaferesunk is, barmilyen operacios rendszert telepithetunk es hasznalhatunk, azon felul barmilyen szoftvercsomagot, barmilyen tetszoleges beallitassal. Fincsi.

Jelenleg az elozoleg tervezett szerinti a felallas:
- Ubuntu 18.04 duborog alatta
- XAMPP csomag (PHP7.4, MariaDB, proFTPd)
- SSL (https) tamogatast a Let's Encrypt certbotja intezi
- A rendszer emaileket meg athidalva a Google szerverevel kezeltettem inkabb, mintsem vettuk a nyakunkba lokalis email szerverrel ezt az extra bonyodalmat. Szoval ha rewired.hu@gmail.com-tol kaptok System levelet, az legit Kuang2-tol valo. (A friss helyen az email kapcsolat egyelore valamiert rakoncatlankodik most az atmozditas utan, de probalok a vegere jarni.) Ahogy nezem ez okes szintugy mostmar, ugy fest csak fennakadt valahol egy-ket beallitast a Google biztonsagi pajzsain.

Ideiglenesen addig masik webcimen vagyunk: rewiredhu.cf neven, amig a jelenlegi domaint (rewired.hu) is teljesen atvandoroltatjuk. Ez valoszinuleg par nap lefolyasa alatt fog majd megtortenni, az elkovetkezokben. Az ideiglenes webcim abban segit, hogy addig is aktiv es hasznalhato maradhasson a forum, amig a domain ket hely kozott a levegoben atszervezodik. Tipikusan ez 24-48 ora is lehet a mozditas inditasa utan.

2020.10.08 - 23:45,cs Hírek RW ápdét 2020-Okt-09

Budapesti időszámítás szerint Péntek délután 4-5 óra körül le lesz kapcsolva az RW nagy update-re felkészülve.

Pár óra valószínű elég lesz mindenre, csak nem tudom mikor jutok pontosan oda hogy foglalkozzak a többi kapcsolatossal, így lehet belehúzódik az éjjelbe és a legtöbb lakó csak reggel tud ismét RWzni.

Tervek:
- Rendszer oldalról PHP5.x rol átállni a legfrissebb PHP7.4-re.
- Az eddigi elkészült Rewired 2.0 kódot implementálni.
- Rewired 1.0 rendszert és a kapcsolatos folyamatokat hozzáigazítani hogy működjön a 2.0 kódokkal.

Meglátjuk mennyit segít a mostanában egyre sűrűbben előtörő lassúság problémán a szitu, mert beszelve a rendszergazdával kiderült, hogy vagy 600 másik oldal használja ugyanezt az osztott szervert. Vannak szerszámaik mérni a terhelést és igen, tisztában vannak a kapacitás szűkösség problémával, mivel az osztott adatbázisnál szinte állandóan bejelez, es néha a hostingnal is, de nem tervez a vezetőségük fejleszteni ezzel kapcsolatos hardware irányba.

Szóval ahogy a webdrótba is írtam, majd update után meglátjuk és visszatérünk a kérdésre és átbeszéljük a további irány lehetőségeket, ha érdemlegesen nem javít semmit a nagyon lassúságon.

2020.06.16 - 04:59,k Kívánalmak Kívánalom: Rewired 2.0 - RWData

Rewired 2.0 – RwData

Az RWMedia backend resze volt, de tok hasznos adathorodozo/loggolo szerszam, igy kulon modulkent szedtem.

Funkcioja kifejezetten fejlesztes centrikus. Adatokat tarolni es tetszoleges log informaciokat, mindezt egyetlen objektumban ami funkciokrol-funkciokra kuldozheto es a vegen kimutathato vagy egyeb modon kezelheto. Tovabba az egesz objektum konnyen konvertalhato JSON formaba, igy HTTP request-eken a neten keresztul is elkuldheto, majd miutan visszaerkezett, kombinalhato az eredeti valtozattal, igy vegul egyben kimutathato az osszes osszegyujtott log informacioval, idorendi sorrendben. Hasznos tud lenni ha pl aszinkronos request-eket akarunk lekovetni es logolni.

Mivel JSON formatumba konvertalhato, JSON formaba konnyen ki is mutathato a weboldalon, igy konnyu a fejleszonek atnezni minden adatot is benne.

Letoltes:
https://www.rewired.hu/sites/default/files/development/rwdata.zip

Telepiteshez lepesek:
1) Valamilyen PHP kodot es MySQL-t mukodteto rendszer, pl en XAMPP-ot hasznalok.

2) Sima Drupal 7.x telepites

3) Be kell masolni a kicsomagolt “rwdata” direktorium tartalmat a “{DrupalTelepites}/sites/all/modules” direktorium ala.

4) Drupalban bekapcsolni a “RwData“ modult. (menusor: modules->rwdata bekapcs)

5) Drupalban resetalni a cache-t, hogy aktivizalja magat a friss kod (menusor: configuration->performance->clear all cache gomb)

6) Keszen vagy.

Hasznalati elve, hogy meghivjuk az objektumot:
$obj = new \RWData();

Elozoleg ha van elokeszitett adatunk, akkor hivassal rogton beletehetjuk:
$input = [
'data1' => 'data1'
'log' => [],
'nesting' => 0,
];

$obj = new \RWData($input);

Ha logolni szeretnenk valamit, akkor csak hivni kell az objektumot es hozzadni:
$obj->log('tetszoleges log szoveg');

Hozzaadhatunk a logszoveg melle adatokat is ha vesszovel elvalasztva irjuk az adott log-vonalban pl:
$obj->log('tetszoleges log szoveg', $tetszolegesAdat);

Az adat fentebb lehet Array szintugy, igy tetszoleges mennyisegu informacio tarolhato itt.

A log-szoveg microszekundum szerint sorolodik mindig, igy pl pontosan lekovetheto hogy mikor hajtodott vegre es melyik parancs.

Kinyerni az osszes log informaciot az objektumbol az $obj->get('log') funkcioval tudjuk.

Ahogy fentebb mar emlitettem, egyeb tetszoleges adatokat is tarolhatunk az objektumon a $obj->set('tetszolegesNev', 'tetszolegesAdat') formatumban.

Ezeket teszolegesen kinyerni az $obj->get('tetszolegesNev') funkcioval tudjuk, hasonloan mint pl a 'log'-ot is.

A 'log'-on felul alapertelmezett valtozo az RWData-ban a 'nesting' is. A nesting meghatarozza hogy melyik szinten/melysegnek mutatodjon vizualisan ki az adott log szoveg. Ez hasznos tud lenni, ha 5-6 kulonbozo szintu HTTP request hivasbol akarjuk osszekombinalni a logokat, majd azt kimutatni, igy vizualisan konnyen meg tudjuk kulonboztetni hogy melyik mibol van. A nesting szam tetszolegesen valtoztathato, igy pl minden rekurziv hivasnal, vagy kulso HTTP hivasnal emelhetunk rajta. A lentebbi peldaval ez majd erthetobb lesz.

Osszekombinalni ket kulonbozo RWData objektum log informaciot a merge funcioval tudunk, tipikusan $obj1->merge($obj2) formaban, peldaul:

$inp1 = [
'nesing' => 0,
'data1' => 'data1',
'log' => ['000123 valami log info'],
];

$obj1 = new \RWData($inp1);

$inp2 = [
'nesing' => 1,
'log' => ['() 000456 masik log info'],
];

$obj2 = new \RWData($inp2);

$obj1->merge($obj2);

$obj1 log kimutatas akkor ez lesz:
[
'000123 valami log info',
'() 000456 masik log info'
]

Ha lenne egy harmadik objektum is, pl nesting lvl 4-el, akkor mind osszekombinalva igy nezne ki:
[
'000123 valami log info',
'() 000456 masik log info',
'() () () () 000789 harmadik log info'
]

Az RWMedia Backend pl nagyon aktivan hasznalja ezt a modult a szinkronos es aszinkronos logolasnal, adatbazisba irasnal, es vegso log kimutatasnal. Annak a topikjaban lathatjatok vizualisan is hogy mikent funckonal es hogyan is nez ki elesben.

2020.06.16 - 05:02,k Kívánalmak Kívánalom: Rewired 2.0 - RWNews and Articles

Rewired 2.0 - RwNews and Articles

Ennek a modulnak a funkcioja kezelni a Hirek es Cikkek forumrekeszekben a topikok (fooldalon kimutatott) belyegkepeit. Ha friss hirt/cikket dobunk ki, illetve frissitjuk valamelyik regebbit, akkor miutan megvizsgalodik a hatterben azok tartalma, a modul legeneralja azokbol a megfelelo fooldalas belyegkepet a kimutatasra. Ha toroljuk a hirt/cikket, a kapcsolatos fooldalas belyegkep is torlodik, mivel mar nincs a rendszernek szuksege ra, igy eroforrasokat is sporolunk.

Dependency lista:
- Rewired: RWThumbs

Letoltes:
https://www.rewired.hu/sites/default/files/development/rwnews_and_articl...

Telepiteshez lepesek:
1) Valamilyen PHP kodot es MySQL-t mukodteto rendszer, pl en XAMPP-ot hasznalok.

2) Sima Drupal 7.x telepites

3) Be kell masolni a kicsomagolt “rwnews_and_articles” direktorium tartalmat a “{DrupalTelepites}/sites/all/modules” direktorium ala.

4) Drupalban bekapcsolni a “RwNews And Articles“ modult. (menusor: modules->rwnews_and_articles bekapcs)

5) Drupalban resetalni a cache-t, hogy aktivizalja magat a friss kod (menusor: configuration->performance->clear all cache gomb)

6) Keszen vagy.

2020.06.16 - 03:58,k Kívánalmak Kívánalom: Rewired 2.0 - RWThumbs

Rewired 2.0 - RWThumbs

Funkcioja lokalisan tarolt JPG belyegkepet kesziteni, vagy torolni, illetve azok szamat merni es limitalni. Legtobb ismert formatumu kepet tudja kezelni, mint bevitel. A mukodesi elve hogy megadunk neki egy kulso webcimet amelyen talalhato az adott megcelzott kep, megadunk neki tovabbi adatokat es a vegen bemasolja a megfelelo helyre a lokalis szerverunkre az igy elkeszitett belyegkepet.

Letoltes:
https://www.rewired.hu/sites/default/files/development/rwthumbs.zip

Telepiteshez lepesek:
1) Valamilyen PHP kodot es MySQL-t mukodteto rendszer, pl en XAMPP-ot hasznalok.

2) Sima Drupal 7.x telepites

3) Be kell masolni a kicsomagolt “rwthumbs” direktorium tartalmat a “{DrupalTelepites}/sites/all/modules” direktorium ala.

4) Drupalban bekapcsolni a “RwThumbs“ modult. (menusor: modules->rwthumbs bekapcs)

5) Drupalban resetalni a cache-t, hogy aktivizalja magat a friss kod (menusor: configuration->performance->clear all cache gomb)

6) Keszen vagy.

Hasznalatahoz az \RWThumbs::create() funkcio-ba csak array-kent adagolni kell a tetszoleges parancsokat es azok opciojat:

'fullPath' => '{tetszolegesUtvonal}'
- lokalis szerverunkon pontosan hova generalja a belyegkepet (egeszen a fajlnevet is beleertve)

'imageUrl' => '{tetszolegesUrlCim}'
- Hol talalhato a megcelzott kep?

'exifNumber' => '{exifSzam}' vagy ignoraljuk az opcionalis parancsot
- Ha van, itt adhatjuk meg a kep EXIF szamat. Ha elozoleg nem olvastuk ezt sehol le, a progi megnezi nekunk a kulso linken keresztul, de lekereseket es felesleges szerver-szerver kommunikaciokat sporolhatunk meg ha mar elozoleg valahol kinyertuk es itt csak megadjuk.

'quality' => 0 tol 100-ig INT (default 75)
- A generalt belyegkep JPG minoseget hatarozza meg.

'overwrite' => TRUE (default) vagy FALSE
- Ha azt akarjuk hogy ne irja ujra az adott kepet a funcio lehivasaval, ha elozoleg ugy detektalta hogy mar megvan, akkor tegyuk FALSE-ra. Eroforrasokat sporol meg ebben az esetben.

Az \RWThumbs::delete() funkcio-ba array-kent adagolhato parancsok:

'fullPath' => '{tetszolegesUtvonal}'
- Lokalis szerverunkon pontosan melyik belyegkepet torolje. Hasznalhato wild-card is az utvonalban, pl: c:\drupalprogi\kepnevkezdet*.*

2020.06.16 - 05:38,k Kívánalmak Kívánalom: Rewired 2.0 - RWTest

Rewired 2.0 – RwTest

A mukodesi elve hogy beinjektalja magat a {DrupalWeboldal}/rwtest webcim ala mint egy API vegpont, es figyeli hogy mikor hivjuk meg azt. Ha meghivjuk, lefut a \RWTest::test() funkcio alatt levo barmilyen tetszoleges kod.

Az RWMedia resze volt, de kivettem mint kulon modul, mivel igy konnyen tudok RWmedia nelkul is tesztelni vele "szarazon futtatando" kodokat, barmilyen jovobeli projektben is. Az elonye, hogy barmilyen Drupalos, es custom module-os kod is lehivhato belole, szemben mondjuk egy sima PHP fajllal. Szintugy elonye hogy konnyen indithato a webcimmel, es igy konnyen kiirathatjuk is igy a visszajelzett adatokat. Tovabbi elonye hogy kizarolag csak bejelentkezett Drupal Adminisztrator erheti el a {DrupalTelepites}/rwtest hivatkozast, a tobbi felhasznalonak tiltott tartalmat jelez, igy konnyen hasznalhato eles helyzetben is, kulonosebb biztonsagi veszely nelkul.

A kod amugy pofonegyszeru, es tul sok egyebet nem is irok rola.

Letoltes:
https://www.rewired.hu/sites/default/files/development/rwtest.zip

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!