Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


Zaxx írta:

Ha kém lennék egy világmegváltó titkos akció küszöbén

Ilyesmi volt a filmben? Én kémet egy darabot nem láttam, csak egy adag kommandóst, de ja, a badass eksönmúvi mellett a kémfilm is oké lett volna... "YOU KNOW, SOMETHING!" :D

Ma meg kell néznem a gyerekekkel újra, megmondom hol hangzott el - főleg ha eljutunk, mert hányós vírus van. :S

Amúgy megfogtad a lényegét te is, mint Joda a ponty csávónál, hogy ez egy másik. Mintha színvak lennék érted. Jó, ha nem kém, hanem ügynök, akkor mindjárt más! :D



Sehol sem mondják, csak a klisés frázist idéztem be, amit gyakran mondogat valaki, amikor valami érdekeset (legalább valamit) akart látni a kapott dolgok helyett.

Én ezzel úgy vagyok, hogy ha kémkedés, akkor csináljanak frankó kémfilmes dolgokat, de szerintem itt csak kommandóztak kb., és még azt sem csinálták rendesen.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Amúgy az senkinek nem tűnt fel, hogy amikor a pilóta húzta a kábelt és nem ért el az űrhajóig majd kitört egy kis lövöldözés és mindeközben szépen megnyúlt a kábel mert aztán lazán elért odáig ahová kellett. Na, ez volt az igazi wtf nem a vak meg a rambó haverja :)



Az űrcsatából mondjuk többet megnéztem volna, azt bezzeg sose tolják túl.. :S

(Tudom, nem volt több bevágható jelenet a leaderekről. Mennyivel könnyebb lett volna ez 30 éve, az NSZK-s pornók világában, bármelyik bajuszos hűtőgép kiszállító befért volna gold leadernek. :Đ)



kecske írta: Az EP1-3-ban valaki meg tudja mondani fejből, hogy milyen helyszínek voltak?

Igen.

kecske írta: És az EP7-ben? (...) Vagy akár ebben?

Nem.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Jaja! de én ott azt hittem időközben talált valami toldót a fedezékben ahova beugrott, amivel "megnyúlt".

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.


LY képe
LY
Donator

A kábellel rossz kanyart vett, ilyen derékszögben megtörve akarta a hajóig húzni. Átlósan húzva nyilván messzebb elér, de ahhoz vissza kellett mennie és aztán nyílt téren átfutni vele. Nekem elég egyértelműnek tűnt, de akkor ezek szerint mégsem volt az.

Chiwut Imre(?) meg azért kellett (legalábbis sztem), mert rajta keresztül sugallta finoman a film, hogy az Erőnek is része volt az akció sikerében, többször is ennek köszönhetően úsztak meg olyan helyzeteket, amikben papíron teljesen esélytelenek voltak...



Szokás szerint jól összefoglalták a lényeget. Egyetértés.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!




Zaxx írta:

Ha kém lennék egy világmegváltó titkos akció küszöbén

Ilyesmi volt a filmben? Én kémet egy darabot nem láttam, csak egy adag kommandóst, de ja, a badass eksönmúvi mellett a kémfilm is oké lett volna... "YOU KNOW, SOMETHING!" :D

Megnéztem ma gyerekkel 3D-ben is. Csak a kedvedért: :D film elején az Enyának öltözött ENSZ-es gyűléses habitusú felkelővezér csaj úgy mutatja be Andort a lánynak, hogy "hírszerző tiszt". Gondolom nem Híradósra gondolt. ;D
Ehhez kapcsolódóan ami viccesebb, hogy mikor csatlakozik Andor pár felkelővel az utolsó csatához, a mögötte álló csűrhét úgy mutatja be, hogy kémek, szabotórök, orgyilkosok. LOL.

Naszal (szpojler):
- a 3D az égvilágon semmit nem tesz hozzá, eleve csak az űr jeleneteknél érezhető szinte, tök felejtős, 2D a jó.
- Vader szinkronhagja után a roboté a legszarabb, olyan szinten, hogy már nem is vicces úgy (az angolhoz képest), kár érte.
- Whitaker rekedtes szinkronja viszont szuperjó, esküszöm jobb, mint az eredeti angol hangja, egész badass lett! :)
- Így másodjára jobban élveztem, mint elsőnek. A kábeles móka rendben van egyébként, mint ahogy a Jedha-n is a robbanáskor a cuccok begyűjtése. (Persze észrevettem más apró faszságokat, de whatever.)
- Az űrjelenetek topok, minusz a halfejű hajó és a romboló ledarálása, érthetetlen, hogy miért nem megy arrébb. Meg hogy miért 2 perc csata után jön ki 80 TIE fighter a pajzsból, addig kávéztak, vagy délutános váltás volt? Mindegy, apróság.

Amitől számomra 3 pontot ugrott volna fel a film, kb. 10/9-re, az alábbiak hiánya, mert amúgy annyira nem is rossz ALAPVETŐEN, pár faszság húzza le a mélybe:
- A vak csávó és a haverja, az összes beszédükkel úgy ahogy van, oda nem illő, baromság, megtöri az egész univerzumot nekem feelingre. Két random beszélni nem tudó UFO és heppinessz lenne (egyébként nem gyenge pontokat támadott, sőt olyan sorozása is volt, hogy utcai ruhában kiröhögöm.. :D)
- A teherpilóta meg Krennik nem kéne, hogy szellemi fogyatékost játsszon 90%-ban
- Tarkin. Akkor legalább ne mutatnák közelről basszus..
- Mikkelsen nyáltengerbe fulladó hologram beszéde az első két percben, miközben Whitakernek címezte eleve
- A pajzs a bolygó körül. Ha ilyet tudnak, és még rádiót is blokkol, akkor miért nem ez van mindenhol? És miért nem a gyűrűt lövik? Jobban is megvédhették volna áltudományosan, iszonyat zavaró továbbra is.

A többit elengedtem, de ezek baszták a szemem és fogják is. Mindegy, azért elment, EP7-el szemben legalább emlékezni fogok rá :D



Ezt a három dé mizériát én nem értem.

Mindig mindenki megállapítja, hogy egy fos és semmit nem tesz hozzá meg még sötétebb a kép is tőle stb. De azért a következő filmet megint megnézik három d ben, hogy aztán megint megállapíthassák ugyanezt :) Ezt nem célzom senkinek sem csak úgy írom bele a nagyvilágba.


LY képe
LY
Donator

Tarkinról januárban lesz bővebb infó, a Lucasarts direkt visszatart mindent, azt szeretnék ha a népek először a filmben találkoznának vele. Hal Hickel (ILM anim sup) ventillált már kicsit zártabb körben, de info abban se volt sok - másfél évnyi meló, nagyon sok ember, nagyon sok vita, végletes alaposság...

A magam részéről egyébként - újranézés nélkül - nagyjából az alábbiak kavarognak a fejemben:

- Először is, úgy tűnik hogy aki nem SW fan és nem tudja hogy Cushing hogyan is nézett ki, azt általában bizony sikeresen átverték és nem vette észre a CG karaktert. Fisher esetében is többnyire sikeres a csalás ebben a körben.

- Mindezek ellenére a CG Tarkin karakter szerintem nagyon is erősen elüt a színésztől, ami már csak azért is furcsa, mert készültek már nagyon meggyőző szobrok is róla.
http://muddycolors.blogspot.com/2011/05/jordu-schell-grand-moff-tarkin.html
Jordu Schell amúgy szinte biztosan csinált már olyat amit filmben láttatok.
Ehhez képest a CG modell igenis elüt az igazitól, és nem nagyon értem hogy miért.

- Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy - saját tapasztalatok alapján is - ég és föld a nehézségbeli különbség, ha valakinek scanek alapján kell megalkotni a CG alteregóját, és ha azok nélkül. Az utóbbi gyakorlatilag 100% művészeti feladat, amivel az alkotó magára borítja az emberi látás és érzékelés máig megfejtetlen és ésszel nehezen felfogható komplikációit. A mai napig nem érti senki, hogy pontosan hogyan és milyen folyamatok által alkot képet az emberi agy egy másik ember arcáról.

- Viszont a Disney - és ez meglepő lehet talán - már sok éve az egyik úttörője a CG emberekkel kapcsolatos kutatásoknak, leginkább a svájci egyetemi (?) részlegük által. Ők oldották meg például azt, hogy precíz és alapos scaneket lehet készíteni emberi szemekről.

Összességében meg azt gondolom, hogy a Disney és az ILM részéről ez egy minden tiszteletet megérdemlő, úttörő vállalkozás volt; FF7 ide meg Marvel 2D-s fiatalítások oda, a Rogue One lesz valószínűleg a vízválasztó ebben a mindent felforgató témakörben. Mostantól kezdve kinyílt Pandora szelencéje, egy színész karrierjében már nem korlát az életkora vagy akár a halála, és ez nagyon alaposan fel fogja forgatni a hollywood-i gépezetet. Amennyire tudom, Scorsese már be is jelentkezett, hogy akkor ő csinálna egy filmet amiben a fiatal De Niro és Pacino szerepel...


LY képe
LY
Donator

Én speciel elég sok olyan véleményt olvastam, hogy a RO az igencsak fasza 3D-ben.

Ettől még nem akarom megnézni 3D-ben.



Először is, úgy tűnik hogy aki nem SW fan és nem tudja hogy Cushing hogyan is nézet ki, azt általában bizony sikeresen átverték és nem vette észre a CG karaktert. Fisher esetében is többnyire sikeres a csalás ebben a körben.

Ez tökéletesen így van. Láttam ugyan az összes Star Wars részt de az már nem ma volt főleg az eredeti trilógia. A franc sem emlékezett már minden szereplőre. Szóval engem megvezettek. Annyi tűnt fel, hogy kicsit fura a tekintete. Egyedül Leiánál tűnt fel/tudtam, hogy az cgi ahogy megláttam.


LY képe
LY
Donator

Igen, ez számomra alaposan átértelmezi a dolgot - nálam az első pillanattól kezdve lebukott, de már a kiscsapatunkban is volt aki menet közben megkérdezte hogy akkor ki is a CG karakter (bár gyanakodott Tarkinra).

Ennek a fényében az ILM bátorsága egész máshogy fest azért.



Pedig nem az. Engem rohadtul zavart, hogy sötét és amúgy 0 az amit hozzá tud adni. Ezerszer inkább 2d mint 3d.


LY képe
LY
Donator

A jelenlegi 3D megoldásoknál van egy elég nagy százalék a népességben, akiknek a látását nem tudja átverni...



Itt legyek fűcsomó, ha tudom, hogy mi az az RO. De természetesen vannak kivételek ahol nagyon jól kihasználják a lehetőségeket. De hát ez ritka mint a fehér zorró.

Szerk: Közben leesett. Most lehet, hogy fűcsomó leszek :-/



Rugó Óne? tippelek
Szerk: Ok :-)




Kiváló infó, köszönjük! :) Egyébként milyen jogi vonzatai vannak annak, ha valakit így "feltámasztanak"?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ez nem cgi Leia nem versz át felismerem!


LY képe
LY
Donator

Pont ezen pörög most kb egész Hollywood. Amennyire tudom, egyedül California államban van erre törvényi szabályozás, illetve kitétel lehet ha valaki a végrendeletében nyilatkozik erről (amint állítólag Robin Williams tette).

Cushing esetében az örökössel - aki elvileg a volt titkárnője - volt nagyon alapos egyeztetés, Fisher meg nyilván belement a dologba (gondolom kapott egy csekket azért).

Bónusz izgalom, hogy egy csomó mai A listás sztárról már vannak alapos scanek, digitális modellek, mert egyik vagy másik filmjüknél szükség volt rá a CG kaszkadőrködések miatt. Ez jelentősen megkönnyíti a munkát, mittomén a Beowulfhoz rögzített adatokból simán lehet egy nagyon meggyőző CG Jolie-t csinálni, Pittról meg a Benjamin Button kapcsán van hasonló referencia. Tehát mondjuk már ma is lehetne kellően meggyőző kamu videóanyagot gyártani a csodapárosról, hiába váltak el.

Ezzel együtt azért hozzá kell tennem, hogy a technika önmagában még nem elég, és nem lehet megmondani, hogy lesz-e az a pont, amikor ez átfordul - tehát egy mozis színvonalú látványhoz még mindig óriási nagy stáb kell, tehetséges szakemberekkel, rengeteg idővel. Ilyen léptékű elkötelezettséghez meg nyilván rendbe kell tenni a jogi oldalát, ami meg, ahogy írtam, szürke terület. De ha mondjuk Pitt meg Jolie megfelelően végrendelkezik, akkor azzal megköthetik a stúdiók kezét a haláluk után is, évtizedekre.



Hopp, erről nem is tudtam. Nem semmi végrendeletet írt a csóka. :D

Any uses of Robin Williams’ rights to publicity are completely restricted until at least August 11, 2039. That means no advertisements, no CGI insertion into commercials (à la Hepburn), and no holograms.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Amúgy ez tényleg rohadtul durva dolog.

Lehet ezek után többé már új igazi nagy topsztár sem lesz már "kinevelve" Hollywoodban, csak a régi AAA kategóriásokat foglalkoztatják majd újra meg újra a legnagyobb filmekben.


LY képe
LY
Donator

Mondom, valszleg nagy a ribillió most arrafelé. És bármennyire logikusnak is tűnik a mai sztárok halhatatlanná emelése, erre sincs semmiféle tapasztalat, hogy vajon mennyi idő után unna rájuk a közönség. Szerintem egyébként elég hamar, kellenek az új arcok, és ez a trend erősebb bármiféle CG-nél. A nosztalgia faktort lehet megfogni, de az sem tart örökké.



Meg volt itt is az újranézés, sajnos haverok miatt 3D-ben... Én látom a 3D-t, de akkor is azt kívánom h égjen a pokolban aki kitalalta. A pénz lehúzáson kívül semmi értelme, semmit nem tesz a normál filmekhez hozzá. Avatar IMAXben volt kb. egyedul ahol igazán működött.

Érdekes, hogy miután a sok hibáját kibeszeltuk itt, ugyanúgy másodjára is élvezni tudtam a filmet. Sőt talán még a karakterekhez való kötődés is jobban működött így. Gondoljunk bele a régi részeket hány tucatszor láttuk, és valóban ott sokkal kidolgozottabbak voltak a szereplők, de valahol az újranezes faktor is bejatszik.
A zenere azt mondtam elsőre, hogy a célnak megfelelt, és ezt most is fenntartom. Szerintem kiszolgalja jól a jeleneteket, tipikusan olyan soundtrack amit nem fogok a youtubeon állandóan hallgatni, de amíg tart a film addig nincs vele nagy baj.

Tarkin szerintem a legelső jelenetet leszamitva teljesen rendben volt, a haverjaim tuti észre se vették h cg, de én is simán úgy tudtam kezelni, mintha igazi lenne. Leia viszont továbbra is rettentő béna, ráadásul az a hülye vigyort is h találhatták ki... Ott pusztult meg több száz lázadó, épp h el tudtak menekülni, ez meg úgy vigyorog, mint aki épp igent mond az esküvőjén...

Ami viszont rosszabb volt, mint elsőre az Vader első jelenete. Érdekes, hogy én felvetettem már korábban itt a fórumon, hogy valami nem stimmelt Vader kinezetevel, de senki nem reagált semmit. Ehhez képest mindhárom haverom azonnal megjegyezte, hogy máshogy néz ki. Eleve alacsonyabbnak tűnik és kevésbé robosztusnak. És a sisakja meg a jelmeze is olyan low quality, annyira érződik, hogy egy sima ember jelmezben, míg a régi változatban egy félelmetes gépnek hatott. Nem értem, hogy Tarkinon sirtok ezt meg nem vettétek észre.



Nekem folyton az az érzésem volt Tarkinnal kapcsolatban, hogy a Jim Carrey és Zemeckis féle Christmas Carolból látnám az öreg Scrooge-t. Valamiért a szemeik főleg Leiáé túl tökéletesek voltak, valahogy elütöttek az egésztől. Leiánál a magasztos tekintete és a magyar szinkron is rátett egy lapáttal. Egyébként tényleg piszok nagy munka lehetett így is.

Jó lesz az.



Vader kapcsán

elvben egy az egyben a New hope elején látható páncélt másolták (későbbi részekben már módosul sok minden, hol van a köpeny, milyen a maszk, itt pl ezért pirosas a szeme), de olyan szinten, hogy állítólag ott ujjlenyomatos a maszk, ahol 77ben



Már meg nem mondom, hogy hol olvastam de azt írták, hogy Vader legelső jelmezét adták rá. Azért nézett ki máshogy.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!