Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


Hulyeseget irtal, kijavitottam, ettol nem kell egybol 5/7ezni. Bocsma'. :(



Szerintem par jol elhelyezett mondat vagy tett is melyiteni tudta volna a karaktereket. Senkit nem kedveltem meg igazan, es senkiert sem izgultam.



Hmm Debrecenben tok sok szabad hely van, meg is nézem ma este 3D nélkül szinkronosan.



Szinkront nem javaslom, az első benyomás fontos, és ez alkalommal sajna nagyon mellédurrantottak.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Mivel én már a trailerben majdnem hülyét kaptam a sok angolul nem beszélő embertől egy hollywoodi filmben, így nekem még akkor is megfelel a szinkron, ha tényleg gyengére sikerült :D



????:DDD

mindenki folyékonyan értelmesen beszél angolul.

Nagy nemzetközi tapasztalataid lehetnek a munka világában is ha zavar h valakinek akcentusa van.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Csak amerikaban nem forgattak es kb 1 darab amerikai szinesz van benne. De lehet 2 is. :D plusz milyen mar, hogy a galaxis minden zugabol osszeverodott brancs nem tokeletes fake amerikai akcentussal beszel. :( Hova jut ez a vilag.



Pro

- nincs akcentus(?)

Con

- egyetlen színész se kapta meg az általánosságban megszokott magyar hangját
- egy kivétellel, ha szerepelt már az illető valamilyen Star Warsban, akkor nem a régi magyar hangot kapta (van hangcsere is, epic fail)
- az az egy kivétel Darth Vader, aki a Rebelses hangján szólal meg, ami minden idők legpocsékabb Darth Vader hangja

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



ne hallgass rájuk, nem tud rajta rontani a szinkron. :Đ



De "igazából" sem angolul beszélnek :P Amúgy én is szinkronosan, 3D-ben, popcornozva fogom megnézni, valamikor az utolsó hetekben idén-jövőre. Akikkel megyek, azok nem néznék meg feliratosan, sajna... :(



Na ebből megint flame war lesz, de én erről a témáról többet nem kívánok írni.
1. Darth Vader szerepel benne nettó 3 percet, azt azért kibirom akármilyen hangja is van (a Rebelses magyar hang tényleg botrányosan rossz)
2. Ahogy elfogadjuk h az űrben van hang meg tűz, a rohamosztagosok nem tudnak lőni, a lepegetoknek nincs értelme, a fenykarddal valóságban nem is lehetne küzdeni stb. dolgokat ugyanúgy el kéne foadni, hogy a karakterek normálisan beszélnek egy közös nyelvet. A szórakoztatás szempontjából ennek kulcsfontossaga van. Képzeljük már el ha egy magyar filmben mindenki tanyasi paraszt módjára beszélne... csodás élmény vóna.
3. Ahol én dolgoztam ott igenis szépen kellett tudni beszélni ráadásul nem csak angolul. Persze akadt egy két kivétel akiknek erős akcentusa volt, de azok inkább az öregebbek voltak, de azok meg olyan akadémikus szintű választékos beszédet használtak, h ezt mindenki elnezte nekik. Nehogy már egy IT cég helpdeskes Joskajat vagy akár bármilyen mezei alkalmazottját vegyük szintnek egy világra szóló blockbusternel...
4. Mi az h egyetlen színész se kapta meg a szokásos magyar hangját? A cast egyik része noname, a másik meg B/C listás mellékszereplők abban a pár filmben amiben találkozhat vele a magyar néző. Kivétel Whitaker aki angolul is meg magyarul is egy tragédia.


ShowHide spoiler #
ShowHide spoiler #


Igazabol lehetnenek szoke kekszemuek is a karakterek. Marhat miert ne. Fenenek kell a tobbfajta emberbol osszevalogatott cadt akik meg angolul se tudnak beszelni. Barcsak a valo vilag is igy mukodne. Ki lennek bekulve ha nem 30 fele akcentussal kene megbirkoznom minden nap. :D

Persze amugy viccet felreteve ertem mire gondolsz, de egyaltalan nem ertek veled egyet ebben a temaban. Magyarul borzalmas hangokkal felreforditasokkal majd biztos jobb elmeny lesz. Szuleim miatt valszeg en is atesek majd rajta valamikor a kozeljovoben sajnos. :(



Nekem kifejezetten tetszett, de korántsem hibátlan. Ami számomra a legfontosabb, hogy szórakoztató volt, olyan szinten, hogy könnyedén felül tudtam kerekedni a negatívumain is. A Star Wars hangulat valóban megvan, bár nagyon hiányzott a klasszikus John Williams ost. Sajnos azt kell mondanom ezen a téren alapos volt a félelmem. Nem mondom azt, hogy rossz a zene, a célnak megfelel, de ez nekem kevés, pedig egy epic theme hihetetlen sokat tudott volna dobni még rajta.
Igazából a karakterek kidolgozatlanságával sincs bajom, mert a legtöbbjüknél nem volt rá szükség, viszont a főszereplő csaj nagyon nem működött nekem. Őt túlságosan gyorsan ismerjük meg, de igazi jellemrajzot nem kapunk róla, csak egy GotG féle bűnlajstromos megoldásra tellett, ami nekem nagyon kevés a későbbi cselekedeteit tekintve.
Valaki írta, hogy az eleje nagy kapkodás, talán ebben is van igazság, jó lett volna még ott pár plusz perc (hülye index meg kivágott volna 20 percet a filmből így is...), de én inkább később éreztem azt, hogy néhol mintha megvágtak volna dolgokat kényszerből. A vége is szvsz túl hirtelen jött el a filmnek.
Sajnos a trailer - akárcsak az EP7-nél - sokkal badassebbnek állította be a főgonoszt, mint amilyen a filmben volt, de azért így se volt rossz. Vader jelenete viszont király volt, főleg ahogy megjelent (amúgy nem volt valami fura a jelmezével? mintha régen nem ilyen lett volna, túl matt fekete volt vagy nem tom).
Ami hihetetlen jól sikerült az az utolsó fél óra. Az űrcsaták sose voltak még ilyen látványosak egyetlen filmben se. Óriási a kontraszt az EP1-3 CG jelenetei és a mostani között. A Halálcsillag effektje is büntet. Mintha a Lucasfilmnél lenyúlták volna az új Star Trek filmek látványvilágát, mert a színek és a hatás nagyon hasonló. Azt sajnálom, hogy a soundtrack nem volt kicsit cheesybb/epikusabb/hősiesebb a végén, itt most szívesebben vettem volna, ha jobban akarnak az érzelmeinkre hatni, de párszor így is majdnem kicsordult a könnyem a csata közben.
Az új robot is nagyon jól nézett ki és a viselkedése is poén.
Összességében kellemes meglepetés volt. Az EP7 után nagyon óvatosan álltam hozzá és szerencsére annál legalább 10x jobb filmet kaptam. Még biztos meg fogom nézni legalább 2x moziban, főleg hogy egy olyan ismerőssel voltam most aki iszonyat irritálóan viselkedett, allandóan mocorgott, kommentálta a dolgokat, idiótán röhögött, szóval ezek után tényleg nagy szó, hogy ennyire bejött nekem.

A legfájóbb negatívumot azért leírom még:

ShowHide spoiler #

Szerk: Jah igen: Tarkin-os CG megoldás szerintem teljesen jól sikerült viszont a másik tényleg béna lett.



de én inkább később éreztem azt, hogy néhol mintha megvágtak volna dolgokat kényszerből.

Újraforgattak sok jelenetet. Gondolom ez tűnt fel a vágáson.



igen tudom, szerintem is ennek köszönhető ez. Az is feltűnt, hogy voltak jelenetek a trailerben ami nem került bele a végleges változatba, ami főleg egy jelenetnél sejtet hatalmas változtatást a forgatókönyvön.



Szinkronosan néztem és Vade hangja jelentéktelen volt sajnos. Talán ez a legjobb szó rá.



Amúgy szerintem őt leszámítva (ami tényleg nagyon rossz) egyáltalán nem vészes a szinkron, nekem tényleg kellemesebb volt így hallgatni a szereplőket. De Vader kinézete nem volt fura neked? Mintha alacsonyabb lett volna, meg a sisakja és a nyaka is másnak tűnt.



Megvolt itt is. Alapvetoen tetszett, jo film lett, de valami megis hianyzott. Nehany szajbaragos fanservice (kek tej bazmeg, latod? LATOD? LAAAAATODDD?!?!?!NEGY!?), nehany felesleges karakter, de egy egesz jo masodik vilaghaborus film lett. (A zenet leszamitva. Amit ez a faszi remekul muvelt a Doctor Strange ost-vel, ez ellentettje: tok jelentektelen.)



OMG! Most olvasom, hogy Red Leader és Gold Leader is cgi volt? Még meg is jegyeztem magamnak, mennyire hasonlítanak az eredetire, de őszintén nem vettem észre hogy nem igaziak. :O

ShowHide spoiler #

szerk: A legtöbb helyen úgy olvasom, hogy régi felvételeket használtak.

Choose your next words with excpetional care!


Lou képe
Lou
Donator

azt hittem sikerül úgy beülnöm a moziba, hogy nincsenek túlzott elvárásaim, előítéleteim, még bnétól is bosszantónak éreztem és kifogásoltam a hozzáállását, amikor jött a tipikus "milyen hülye cím ez a zsivány egyes", meg a "7-es rész mekkora vacak volt" szövegeivel, aztán mégis az lett a vége, hogy neki tán még jobban is tetszett, mint nekem :D
tényleg egy háborús filmet láttunk szépen kivitelezve, senkit sem kímélve. első érzetre kicsit túltolták a sötétséget, de a becélzott végkimenetel ismeretében ez talán nem kellett volna olyan nagy meglepetés legyen. :)
Forest Whitaker idegesítő karakterét kompletten kihagyhatták volna, így kb nulla értelme volt.
az aktuális robot telitalálat, az összes jelenete, megszólalása zseniális volt.
Donnie Yen karakterétől többet vártam.
kb ennyi. no mindegy, meg lesz még lesve párszor a jövőben, de moziban elég volt egyszer

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Forest Whitaker idegesítő karakterét kompletten kihagyhatták volna, így kb nulla értelme volt.
az aktuális robot telitalálat, az összes jelenete, megszólalása zseniális volt.
Donnie Yen karakterétől többet vártam.

Sok sok +1.
De az előtte lévő mondatot lehet inkább spoilerbe kellett volna rakni, ha esetleg van még olyan aki nem látta.



A botos verekedésről jut eszembe, gyerekkorom óta furcsa, hogy mi a faszra jó a páncél a stromtroopereken (azon kívül, hogy ne lássanak semmit), mikor bármilyen a környéken akár csak átszaladó lövedéktől azonnal meghalnak bárhol is éri őket (és dobnak egy hátast, elvégre sokat lökött rajtuk..), miközben ebben a filmben

ShowHide spoiler #

A másik kedvencem, hogy az AT-AT a raksitalálat után félrehúzta a fejét, mintha fájna neki :D

#utóbbi amúgy nem is nekem tűnt fel, hanem a csajszinak, hogy "szegényke, fáj neki! :D". Facepalm.



jah ezek ordító nagy baromságok és jelentősen csökkentik az élményt. Kb. mint a Westworld-ben a hostok vs emberek csaták, semmi tétje nincs. A fekete rohamosztagos robotok (?) legalább csináltak is valamit. Vagy azt sem értem, ha a birodalmi droid ilyen hatásos akkor miért nem inkább azt gyártanak tömegével. De tényleg ez a bottal verekedés mindennek a legalja volt, legalább valami fémes-áramos vacak lett volna nála, mint amivel az EP7-ben megy neki a trooper a fekának.



pofás action figure-ök gyártója megcsinála stop motion-ben a jelenet



a birodalmi robotok is csak akkor veszélyesek, ha átprogramozták standup comedysre a felkelők, birodalmi kézen bármi szar, érted ;D

egyébként asztali RPG-ben ezek, meg főleg az assassin droidoknak voltak félisten statjaik, kézbe épített gránátvetővel, stb. persze akkor baszhatnák a fénykardot. szal kétlem, hogy valaha olyat látunk, aminek van esélye kárt tenni a jókban..

btw K-2SO csak engem emlékeztet folyamatosan a Laputa robotjaira? Hasonló fej, torzó, és végtagarányok..

rwurl=https://i.imgur.com/xxS4VUy.jpgrwurl=https://i.imgur.com/EBKEO5l.jpg



Miért baszhatnak a fenykardot? Gránátot visazalokik force pushsal vagy elteritik




Megnéztem. Utólag kicsit fura, hogy pár előre promózott jelenet kimaradt, vagy rossz időben pislogtam

ShowHide spoiler #

Jó kis film volt, de sajnos aggódni valóban nem sikerült senkiért. Nem rántott be az egész annyira, hogy megfeledkezzem magamról. Az utalások néha túlságosan szájbarágósak voltak

ShowHide spoiler #

Nekem semmi bajom nem volt a CG karakterekkel, és megsúgom; szerintem a teremben 5-ből 4 nézőnek fogalma sem volt az egészről. Majd akkor kezdenek el páran kapisgálni valamit, mikor újra nézik a New Hópot.
Azért jó volt, a végére kicsit elérzékenyültem. Szerintem simán a pariban van a Jedi Visszatérrel, mint harmadik legjobb SW-al, - igaz, teljesen máshogyan.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Forest Whitaker idegesítő karakterét kompletten kihagyhatták volna, így kb nulla értelme volt.

rwurl=https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMTkwNTcyODM5MV5BMl5...@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_.jpg

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!