Jelenlegi hely

Game of Thrones

Utolsó bejegyzés


brianaspirin írta: az meg most esett le, hogy cersei ölte meg robert-et, valahogy nekem csak az maradt meg, hogy részeg volt és ő baszta el a dolgot. vagy lehet hogy tudtam, de már régen volt az első évad.

Igen részeg volt és egy vadkan döfte le DE ehhez az kellett, hogy Cercei utasítására Lancel szépen itassa erősen Robertet borral, hogy az jó eséllyel balesetet szenvedjen. Így is lett.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

A Cersei - Jaime vonalnál inkább az várható, már csak a könyvek alapján is, hogy Jaime felismeri benne a fullkretént és kiszeret belőle végre; de ezzel párhuzamosan Cersei meg egyre jobban magára marad és elkezd kelleni neki a tesó segítsége, csak már hiába kérleli.

Mondjuk a könyvekben ugye amikor ez bekövetkezett, akkor még bőven élnek Cersei ellenfelei, de a sorozatban biztos meg lehet ezt oldani máshogy is.



Illetve én még arra számítok, hogy Cersei amellett hogy egyedül marad és átmegy fullkreténbe szerintem Jaime ellen fog fordulni egy ponton, hogy teljes legyen a maga körül mindent felégető stílusa. Korábbi évadok/könyvekben már lehetett látni, hogy ahogy Jaime kezdett normalizálódni dolgokban meg hozzállásban Cersei kezdett látványosan neheztelni rá meg gyengének és haszontalannak tartani őt. Szerintem ez a helyzetet nézve odáig fog fajulni, hogy kellően Shakespeare-i dráma szinten testvér testvér ellen fordul majd. Talán még maga Jaime fogja kinyirni Cersei. Who knows.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


KMZ képe
KMZ

Csak közvetetten ölte meg, Lancel tolta neki a mérgezett bort vadászat közben.
Amúgy az egész arra volt jó hogy végre Jaime elfelejtse a hülyeséget és végre visszatérjen a könyvekhez :D (mondjuk ott nem kellett felrobbantani egy egész nemesi családot a fél várossal együtt - már addigra is nagyon helyesen kivolt a fasza vele)

Cersei meg hát...ja, nevezhetjük impulzívnak. Nem jósolok neki sokáig tartó uralkodást, csak szopóág van körülötte kb.

@Freak: ja, sokan feldobták már a teóriák között, és a jóslat is "little borther"-t mond, szóval vagy Tyrion vagy Jaime. Szerintem Jaime 100% hogy megszerzi a Queenslayer öcsit, kérdés hogy instant utánapusztul vagy sem (remélem nem)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Tyrion már leszámolt egy családtaggal akivel nagyon akart és bár rohadtúl gyülöli Cerceit is de én inkább azt mondanám ha tippelnem kéne Jaime lesz az. Már csak azért is mert több szinten ugye kellően drámaibb a hatás. Vérfertőző szeretők akik mindent megtettek volna egymásért de a végén mégis egymás ellen fordulnak és Jaime a kingslayer a végén queenslayer is lesz plusz tesóslayer is egyben. Öcsivment unlocked.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


KMZ képe
KMZ

Őszintén meglepnének egy Dragonslayer Jaime-vel amúgy :D

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Cerseinek már a ruháját is úgy szabták, hogy ő lesz a gonosz mostoha ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



igen, ahogy a végén egymásra néztek (a maradék gyerekünket is megölted te hülyepicsa),
arról nem beszélve, hogy befejezte azt amit egyszer már jamie akadályozott meg a király leszúrásával, szerintem kimeríti az elhidegülés fogalmát. így cersei-t már végleg nem köti semmi jóság/szeretet a józan észhez.

az ellenségei meg nem fogytak el, mert tyrell mama, a homokkígyók, meg úgy ánblok daniék is felé indultak el ahol vannak sárkányok, dothrakiak, makulátlanok meg az apró

nem mellesleg arya listáján is rajta van még cersei aki szintén szintet lépett assassinként (kérdés az, hogy az arctalan ház mennyire szabályozza a renegát tagjait, bár jaquen haqar nem nagyon ellenezte a dolgot amikor elment)

akkor még ott van jon, sansa, bran akik szintúgy szívesen kikészítenék a bűrét a falra a friss királynőnek.

van még néhány cersei szempontjából neutrális szereplő akiket szerintem bármikor potenciális ellenséggé lehet faragni: véreb, brienne, podrick, melissandre, jorah (kőember) mormont

tehát a következő évad alcíme akár lehetne a: 'Cersei vs The World' is :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nemtom volt -e már ez a párhuzam:

Jon (battle of the bastards)

rwurl=http://si.wsj.net/public/resources/images/BN-OO529_ep9mud_P_201606202032...

Daenerys (Mysha, mysha)

rwurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/35/GOT_Mhysa.png

Nekem ebből a fura egyezésből az ugrik be hogy mindketten a nép emberei, csak Jon = harc, férfias erő, Daenerys pedig = irgalom, gondoskodás. (Király, Királynő)

De lehet hogy csak belemagyarázás. :-/



Volt illetve több fajta magyarázás is volt már: Kép színeiből: Tűz és Jég. Mindkettő vélhetőleg Targaryan stb stb stb...

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


KMZ képe
KMZ

a Song pedig Tyrion, rajta kívül mindenki megmurdel :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Az előzőre (is) válaszolva: Cersei számára Tommen halott volt abban a pillanatban amikor áttért a Faith Militanthoz, és közvetlenül szembe fordult vele azzal, hogy megszüntette a trial by battle intézményét. Majdhogynem mindegy volt neki, hogy mit csinál Tommen, Cersei nem az a számító típus... A lényeg az volt, hogy ne legyen neki útban többé.

Amúgy meg Tommen tényleg szörnyű naivitást mutatot be ezekkel a cselekedeteivel, a pör eredménye (ami során bizonyosságot nyerne Cersei vérfertőzése és apjának kiléte) ugyanis őt is megfosztaná a tróntól. Jahogy szegénykém nem hitt a pletyinek, hogy Jamie az apja? Ó a szegény.


LY képe
LY
Donator

A trial by combat visszavonása - obviously - a High Sparrow taktikája volt. Tommen szegény végig báb volt, alapvetően a királyi pöcörőnél vezetve; és így ebben is az döntött, hogy Margaery jó ötletnek találta az alkut az ördöggel. Innentől kezdve a szegény srác sorsát is megpecsételte, aki egyébként valszleg az egész szereplőgárdában a leginkább romlatlan és "jó" karakter volt. Szomorú, de logikus, hogy ebbe bele is bukott.


KMZ képe
KMZ

És bábként meghozta élete legdurvább és legutolsó (és egyben legelső önálló) döntését, saját maga szakította el a fonalakat. Igazából részemről respect Tommennek, szerencsétlen nagyon beszopta hogy nem Tywin okította; teljesen korrekt uralkodót lehetett volna gyúrni belőle szvsz.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Tywin vagy teljesen lerombolta volna a srác személyiségét és egy magához fogható kíméletlen törtetőt csinált volna belőle; vagy ami valószínűbb, kudarcot vallott volna. A gyerek egész jelleme teljesen ellentétes volt a westerosi viszonyok közötti érvényesülés feltételeivel.



Számomra az uccsó rész kissé "irányítottnak" tűnt. Arra számítottam, hogy a csajszi, meg a királygyerek összebeszélt a háttérben, és majd jól kibasznak a főverébbel, annak ellenére, amit a külsőségekkel el akarnak hitetni - a harc általi ítélet visszavonása, stb.
Úgy gondoltam, a terv része valamilyen okból, hogy elküldték a nagyit, de mint utólag kiderült, erre csak azért került sor, mert a forgatókönyvíróknak még szükségük van rá. Mivel a csajszi nem tudta, hogy az öccsét stigmatizálni fogják, nem lett volna különösebb oka elküldeni a nagyit, hogy megkímélje ennek a látványától.
A papgyerek, amikor a lelencgyerek után megy, az is úgy tűnik, mintha az utóbbi szándékosan vezetné maga után. Végül is annyi volt az értelme, hogy a robbanás még inkább epic legyen.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ferencpápa egy korábbi részben figyelmeztette Margaeryt, h nem lenne egészséges a nagyinak maradnia, ezért küldte el.

Vill du bli ihop med mig?


LY képe
LY
Donator

Asszem egész pontosan arra célozgatott, hogy őneki is akadnak azért bűnei. Nyilván a csávó "kinyírandó" politikai ellenfeleinek a listáján azért eléggé dobogóközeli helyezése volt.


ShowHide spoiler #

ShowHide spoiler #

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LY képe
LY
Donator

Hát, szerintem meg pont az ellenkező irányba mentek el, és a valós történelemből ismert egyházi-világi hatalmi kavarásokat foglalták össze bennük. Az a gesztus pl. amikor a Loras fejét fogó Sparrow felnéz a fogdmegjére és biccent neki hogy jöjjön a késsel, nagyon szépen mutatta meg az egész szertartás színjáték mivoltát. Kíméletlen és okos játékos volt az öreg, de az arrogancia és a hatalommámor őt is elintézte ;)




(Off: amúgy arról hogy az egyház reálisan mit meg hogy, olvassátok a könyveket amikből Martin is merítette a témát, Maurice Druon Elátkozott királyok ciklusát. A különálló (és a sorozatban a legjobb) Országvesztő pont az egyház szempontjából írja le a történetet (történelmet :-) ) )



Ami nekem nem fér bele a szektásokkal kapcsolatban, az a "hatalomátvételük". Katonailag nem éreztem bennük a kraftot ahhoz, hogy így befenyítsék az udvart, és oké, hogy nem is ilyen módon tettek szert befolyásra, de valahogy mégis hibádzik valami a dologból. Rengeteg alkalom lett volna a szétverésükre.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



+1

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


LY képe
LY
Donator

Ezt a könyvek valamivel jobban megmagyarázzák. Egyrészt a rendnek nagyon sok tagja van a fővároson kívül is, másrészt pedig a köznép teljes támogatását élvezik - elsősorban azért, mert ők védig a szegényeket a felprédált hátországokban portyázó katonáktól és rablólovagoktól. Martin jó pár ilyen sztorit elszórt a negyedik kötetben, de igazából már Arya fogságba esése is valahol erről szólt (akkor még ugye Ser Gregor volt a legnagyobb ilyen veszedelem). Sokkal többen is vannak, mint a hasonlóval próbálkozó Brotherhood, és akkor még ott van a vallási oldala is.

Ráadásul vhol olvastam (én már nem emlékeztem rá) hogy a Faith Militant létezett korábban is, a Targaryenek alatt, és akkor csak borzasztó nagy vérengés árán sikerült megszüntetni őket. Erre az összes nemesi család biztosan jól emlékszik és ezért sem mertek nyílt konfliktusba kerülni velük. Ez egyébként abból a szempontból érdekes lehet még, hogy mit szól majd a köznép Cersei húzásához...



Az írók szerint a következő évad Cersei sztorija is lesz főleg, szóval én úgy gondolom, hogy igen, lesz még gond abból, hogy rápirózta a templomot a vezetőségre.

Egyébként ezt az állításukat nem is nagyon értem: ha a könyvek logikája szerint megyünk, Cersei felbaszta a köznépet, mert megölte a vallási vezetőt; magaellenfordított minden, még úgy-ahogy szövetséges házat - akiket nem (Bolton, Frey), azok lassan, de biztosan elvesznek, én valahogy úgy képzeltem el, hogy kb. befutnak a kikötőbe az ellenfelek, Cersei meg meghal - nem tudom, ebből a helyzetből hogyan lehetne az ő történetét úgy folytatni, hogy ne legyen blőd.

(Martini húzás lenne, ha Daenerys flottája éhenhalna\megszenvedne a tengeren, a sárkányok kiéheznének, a dothrakiak meg fáznának és nem tudnának rendesen hentelni - de ki verné őket vissza? Jonéknak, meg úgy alle Északnak nem nagyon érdeke szerintem a dolog (Tyrion valószínűleg meg is győzné Daeneryst, hogy hagyja északot). Ráadásul nem hiszem, hogy ilyen "antikatarzist" csinálnának a szokásostól elképesztően eltérő pozitív végkifejlet miatt, valószínűleg a következő évadban eldőlnek az erőviszonyok (még azt is el tudom képzelni, hogy Jon akár fel is esküdik Daenerysnek), aztán jön a végjáték a másokkal, akik három sárkány + a mágikusan védett fal kombójával igazából továbbra sem érzek túl nagy veszélyforrásnak.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Ha akarnának, persze simán írhatnának egy olyan forgatókönyvet ahol szép logikusan elbukna az emberek világa a Másokkal szemben. Megosztott Királyságok, a népesség kivérzett, gazdaság -tehát kaja - nincs, a Mások serege minden halállal erősödik, Dannyéket az általad vázolt módon leépítheti az átkelés és az utánpótlási vonalak hiánya (és/vagy átkelés közben az Ironborn flotta, igen tudom hogy nem lehetnek ott és akkor de ez sosem tartotta vissza a rendezőket), stb. De igazából nem akarnak :-) Persze azért MINDENKÉPPEN meg fogja szorongatni a favoritjainkat a kéxeműhad, és OKVETLENÜL lesz valami nagy, utolsó pillanatos megmentős közbevarázsolás a 3szeműtől. Már csak a kedvenc hőseinknek kell mindeközben kikapcsolnia a pajzsgenerátort, és.. oh wait :-)



...VAGY bevezetik a Maesterek kavarását, ami eddig még nem látszott a sorozatban...

Szép csillár.

rwurl=http://i.imgur.com/liWm0kX.jpg

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!