Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Ez az L.A. Storyban van

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Az a kilencvenes években készült, ezt meg ő még a nyolcvanas évek végén mesélte :-)

On: Ant-man
most pótoltam be. Tényleg jó! Nem akkora világmegváltó a tét, nincs görcsösen komolyan véve, és ez nagyon jót tesz neki. Ugyanakkor szórakoztató, és ahol kell látványos. Tetszett.



WarCraft

Gagyi. Igenytelen. Szar.
A latvany es az effectek csapnivaloak, a szineszek es nekik irt karakterek bantoan feluletesek, a tortenet es a hangulat pedig sokszor idezte a tv filmmek vilagat. Nem hittem volna hogy ennyire melysegesen csapnivaloan rossz lesz. A Blizzard vedjegyei, mint a heroikus tortenetvezetes a nagyszabasu dallamok vagy a magaval ragado univerzum....ebbol mind hianyoztak. Annyira hitvany lett a film hogy ehhez kepest a Hobbit trilogia egy mestermu(!).
Mondom ezt mind ugy hogy sok evig WoW-oztam es a trilogiaval is sokat jatszottam. Talan emiatt eszre sikerult vennem sok apro dolgot amit a rajongoknak szantak, de meg ezek sem tudtak megmenteni a filmet a teljes kudarctol. Osszegezve: ez a film egy katasztrofa. Ne koltsetek ra penzt. Talan majd evek mulva bekerul az "annyira szar hogy mar jo" kategoriaba, de jelenleg csak egy hatalmas csalodas.



Warcraft

Nekem pont ellenkező a véleményem. Egy szórakoztató fanservice film. Remek dallamokkal és látvánnyal. Persze nem egy új Gyűrűk Urát kell elképzelni, de szórakoztató kis fantasy lett.

U.i.: Fordítás viszont Huncraft időket idézi... Viharvárad (Stormwind), Aranymegye (Goldshire), Végzetpörölye Ogrim (Doomhammer Ogrim), Ironforge is kapott valami gagyi Vas...

U.i.2.: Nekem tetszett az utolsó boszorkányvadász is. :DDD



Nekem okés fordításoknak tűnnek. Próbálj túllátni az anglofílián.

ibi amentia latet



Próbálok, de nehéz. Ritkán nézek szinkronos filmet :(.


LY képe
LY
Donator

Szinkron sucks



Olvasni se szoktál, vagy azt is csak eredeti nyelven? Speier Dávid fordította, nála jobb nincs jelenleg a szakmában. Ő az, aki egy eredetileg 0/10 vígjátékból (Double Zéro / Kémek krémje) is képes sírvaröhögős magyar változatot csinálni.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ennek most mi köze van a helyszínek fordításához? Minőséggel nem volt gond... Vagy a Viharváradon kellett volna sírva nevetni? Összezavartál... :(


ShowHide spoiler #

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ja, tök logikátlan, de nem veszi komolyan. A szuperhősfilmekkel akkor kezdődik a gond amikor halál komoly arccal erőltetik a pátoszt kívül hordott alsógatyában háztetőkön ugrálva :-D
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=tlUqMmfiaME



Warcraft

A nyilvanvalo hibak ellenere nezheto film. Tavolrol sem fantasy merfoldko, de egyszer befogadhato.
Ellenben ha az utolso 5-10 percben

ShowHide spoiler #


The Nice Guys
Rohadt jó volt egy ilyen filmet moziban látni. Black ugyan közel sem olyan jó rendező, mint író, de tudott olyan végeredményt összehozni, aminek ez a legkevésbé sem árt. Elsőtől az utolsó percig szórakoztató, rengeteg idézhető dumával, polkorrektség hírét sem ismerve. Ryan Gosling pedig zseniális, egy idő után már attól röhögnöm kellett, hogy megláttam.

Respect is not given. It's taken.



The 5th wave
Nagyon gagyi. 3/10

Hateful8
Szódával elmegy. Túl vontatott volt sztem, meg ez a "fejezetesdi" is tök fölösleges ide, ráadásul szopjleres is. 6/10

The good dinosaur
Rosszabbra számítottam, de azért így se jó. 4/10



szopjleres
:)

Jó lesz az.



The Nice Guys

Ez veszett jo volt. Az utolso perceig elveztem. Paradesan keltettek eletre a 70es eveket. A karakterek nagyon jol voltak megirva, a tortenet is erdekes volt a poenok pedig utottek. Szivesen latnek ebbol egy sorozatot vagy folytatast mert nagy hiany van az ilyen filmekbol. Gosling pedig hatalmasat alakit, nagyon sokat rohogtem rajta de Crowe is tokeletes. Szoval zsenialis lett, erre mindenki uljon be aki teheti!



X-men Apocalypse
Voltak benne nagyon jó és nagyon rossz részek és sajnos a keret is elég gyengén fogta össze őket.
Majd talán írok róla bővebben, de addig is meg kéne találni azt aki azért felelős, hogy Hujber Feri még szinkron munkát kap BÁRMIBEN (nemhogy Fassbender-t szinkronizálja) és nagyon megbüntetni...
Igen sajnos lecsúsztam a feliratos időszakról, a Warcraft, pont ma nyomta le a műsorról:(



Magneto és Jean Grey magyar hangja botrányosan szar volt.



Grifter új altjának neve a res, vagy most mi van??

ShowHide spoiler #

A ZiXmen magyar szinkronjának gyenge részeinél most dupla olyan erősen próbáltam a székbe süllyedni a szégyentől annak köszönhetően, hogy kint tanúja voltam, amint két szlovák gyerek úgy vált jegyet a filmre, hogy tudták, egy mukkot nem fognak érteni belőle. Félreértés volt, nem látták, hogy magyarul fog menni, de ha már ott voltak, gondolták, csak elbasszák azt az uzsonnapénzt ahelyett, hogy vártak volna néhány órát a tót vetítésre. Mindegy, ő bajuk, engem viszont önkéntelenül is végig ott birizgált a fejem sarkában, hogy mit szólhatnak Hujberre meg az ő-ű betűinkre két órán keresztül. :D
Egyeseknek elég a boldogsághoz, ha színes képek tempós váltogatása villog a szemükbe, ájgessz. Vagy ez ilyen kreatív játék is lehetett kettejük között, az még tetszene is.

szerk.
Jaegen, a film nem tetszett. QS jelenetein és esetleg a múmiás science-fantasy cuccokon kívül semmire sem fogok emlékezni belőle 2d20 napon belül.

ibi amentia latet



Azért Hujber a hangja, mert valaki őt castingolta 2011-ben az elsőhöz, és ma már a jobb szinkronrendezők preferálják a kontinuitást a csereberével szemben, mégha az adott esetben kontraproduktív is lehet a minőségre nézve.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Oriasi +1
Nekem is nagyon tetszett. Tok jo a hangulat, az egesz terem egyutt nevetett, meg huhazott vegig.
Jo lenne, ha jonne meg hasonlo film, csak a jegyeladasokat elnezve, erre keves az esely.
Gyoker, barom amcsik nem ulnek be erre a gyongyszemre :/



Warcraft

Jo volt a film. Nem mondom, hogy tokeletes. Ereztem benne itt-ott nemi kapkodast de igy is 2 ora korul volt a film.
Vicces, ami a legjobban zavart az az emberek felszerelese volt ami valoban ott volt es nem cgi. Kicsit se hatott femnek, max nagyritkan de ez mar a trailerekbem is latszodott.
Overall nagyon tetszett. Varom a tobbit es screw all the haters!

Szerk: a cgi is tetszett.

Choose your next words with excpetional care!



13 Hours
Frusztráló film, de nagyon szép képekkel és destrukcióval operál, plusz James Badge Dale is nagykirály benne. Bay will be Bay.


ShowHide spoiler #

ShowHide spoiler #

Choose your next words with excpetional care!



The Nice Guys

Jó volt. Hozta a trailer hangulatát. Karakterek jók voltak meg a korszak is. Kiss Kiss Bang Bang csak 70es évek hangulatban. Ja és a kislány karakter is jó arc volt.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


KMZ képe
KMZ

Warcraft

Hát nem is tudom. A kedves kollegám csütörtök reggel üvöltve rúgta be az ajtót hogy MEKKORA szar, de igazából loret és spellcastokat hiányolt. Szerintem nem volt AKKORA szar, csak éppen maradandó sem.

Cons:
-Garona kicsit hamar integrálódik és smárol Anduinnal
-Outlandet jobban szeparálhatták volna vizuálisan, hogy meglegyen az érzet az orkok migrálásával
-Anduin és a fia érzelmi kapcsolata úgymond nevetséges, a fiú halálánál konkrétan röhögtem
-kissé nehezen elkülöníthető ork chieftainek
-Medivh Fel shit katyvasz, meg úgy az egész main plot egy nagy kavarás, alapvetően Medivh megborulása visszatetsző volt nekem, azt hittem azért nem lesz ilyen bukott prophet
-szar endfight a corrupted orkkal meg Anduinnal, meg úgy alapvetően rá kellett volna feküdniük a harci koreográfiára. Nem kell véresnek lennie, de azért látszódjon valami effort
-semmirekellő soundtrack

Pros (meglepően sok)

- várakozásaimmal ellentétben KURVAJÓ orkok, szép páncélok, sőt, a main orc female adta át a legjobban a wowos feelinget
- az első fél óra, Ironforge, griffek, törpök, portalon átlendülés szerintem nagyon király, szép vizuálok. Sőt, kifejezetten meglepő dark portal szögbelövés, miszerint nem ugyanabban a fokban bukkannak ki a világból, hanem draeonorhoz képest 90 fokos, kifelé úszós portál megoldást alkalmaztak, ami szerintem tök király!
-minimális fanservice (sheep, murloc, gryphon rider a megfelelő slotba száll, stb) szerintem lehettek volna bátrabbak :)
-environmentek kiválóak, minden várost szájtátva néztem
-de ami mindent visz, az GUL'DAN. A csávó akármennyire is sztereotip primitív antagonist, minden másodpercét tökéletesen animálták, a ruhája, a hangja, egyszerűen ahh...a legjobb cgi karakter eddig, még órákig elnéztem volna
-mondjuk ez nemtom mennyire pro, de azért jót vidultam a high elf council tagokon, meg főleg a főmágus faszon aki rácsodálkozik a rúnakőre hogy "ez ilyet még nem csinált" :DD

Kellemes meglepetés, mármint abból a szempontból hogy annyira föl sem baszott. Egyszer nézős kis 5/10es ócskacság! gg

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



damoqles írta: Grifter új altjának neve a res, vagy most mi van??

Elgépeltem a szpojlerest, szopjleresnek. Ennyi :D



Warcraft.

Mivel a történetet nem ismertem (csak nagy vonalakban) így rácsodálkoztam egy két alapvető dologra.

ShowHide spoiler #

Ami nem tetszett:

Túl hamar össze cimbiztek Garonával. Nem volt életszerű egyáltalán.
Egyik pillanatban fenyegetőzik, hogy mekkora dicsőség lenne ha megölné a királynőt a másikban meg a legjobb barátja lett mindenkinek.

A király "önfeláldozása" az utolsó csatában. Ilyen egyszerűen nincs.

Egyik másik orcnak úgy tele volt a pofája agyarral és akkora méretűek voltak, hogy csoda, hogy látott tőle egyáltalán. Ilyenre nem emlékszem a játékból.

Némelyik orcnak nehezen volt érthető a hangja. Nem tudom, hogy ez direkt volt ilyen vagy a szinkronszínész reggelizett miközben dolgozott.

A helységek magyar nevei szarok voltak. Egyáltalán miért kellett lefordítani őket?
Ironforge = Vashámor? ( Az ok, hogy találó a név de attól még szarul hangzik)

Ami tetszett:

Nagyon jól megvoltak csinálva az orcok.

A murloc a patakban jó poén volt.

A két mágus és a varázslatok jól meg voltak csinálva.

Doomhammer és Guldan szépen ki voltak dolgozva.

A városok a tájak tökéletesek voltak.

A Gryphont is jól megcsinálták.

ShowHide spoiler #

Egy erős 6.5/10



Bandido írta: A helységek magyar nevei szarok voltak. Egyáltalán miért kellett lefordítani őket?
Ironforge = Vashámor? ( Az ok, hogy találó a név de attól még szarul hangzik)

Mert beszélő nevek.

Nem hangzik szarul, csak a másikhoz vagy szokva (ami szintén "fordítás", hiszen in-setting nem angolul beszélnek a fantasy népek, csak ebbe látszólag nem szokásunk belegondolni).

ibi amentia latet

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!