Jelenlegi hely

Game of Thrones

Utolsó bejegyzés

LY képe
LY
Donator

Thx.

ShowHide spoiler #


"Jó" kis oldal, a halottakból nem White Walker lesz ha feltámadnak.
A hagyma lovag meg Shireen hamvainál áll inkább.



Még mindig nem értem, miért nem lehetett itt megoldani azt, hogy külön topic-ja legyen a könyves kibeszélőnek és külön topicja a sorozatnak. Számtalanszor volt erről szó a régi HW-n is, hgoy ez alapvetően sorozatos topik, ne toljuk már tele könyves kibeszélőkkel, persze mostmár kb mindegy lesz :D


KMZ képe
KMZ

Gondolom ha nagyon meg akartuk volna oldani akkor már régóta lenne két topic. Mivel nincs, vagy ha lenne, úgyis megdöglene az egyik (gyanítom a könyves) így maradt a fúzió.
Amúgy meg már édesmindegy ja, hiába spolerezünk a könyvről, most már eléggé világos mindenkinek hogy az annyira már nem kánon.
De oké, könyvspoilernek még van egy nagyon enyhe indoklása, sorozatspoilernek pedig csak akkor, ha éppen egy friss kijött epizódot tárgyalunk, pár napig.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Még mindig nem értem, miért nem lehetett itt megoldani azt, hogy külön topic-ja legyen a könyves kibeszélőnek és külön topicja a sorozatnak.

Talán a mostani törés miatt még inkább indokolt lenne a dolog egyébként: sokan vannak, akik a könyves kibeszélés miatt látogatják a topikot, közülük pedig akad jó néhány, aki nem fogja megnézni a mostani évadot a következő könyv megjelenéséig. Szvsz ha nagyon akarjátok, akkor egy moderátor bármikor elintézi a dolgot (mondjuk ahhoz jó lenne a tervezett fórum revamp is, mert most a könyves HQ borzasztóan alul van, ezért sem nézik sokan), mert biztosan nehéz lenne a jelenlegi formában a spoilerek kerülése.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ezen könnyen tudok segíteni. A topik címéből a Song of Ice and Fire résszel nyitok egy könyves topikot, a Game of Thrones meg marad ez. Így keveredni nem fog a kettő, azt viszont nem tudom, hogy a könyves topikban lenne-e egyáltalán hozzászólás. A következő könyv megjelenéséig nem hiszem...
Kéritek?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Nekem mindegy, nem akarok én belezavarni az álló vízbe. Túlzottan spoilerfób se vagyok, inkább csak az zavart a hw-n is, hogy oldalakat kellett ugrálni, mert ment a könyves vesézés ahelyett, hogy a filmről lett volna szó :D. Így hogy Martin bácsit beérte a HBO, lehet tényleg nem lenne túl sok értelme külön szedni mostmár...



Én ezt egyszerűen megoldottam. Már az előző évadot sem néztem és kukáztam a sorozatot. Várok a könyvre.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Azt az esetet ne vegyük most figyelembe, amikor valaki a tévésorozattal van lemaradva, mert arra azért a spoiler helyes használatával szoktak figyelni azok, akik a megjelenéssel egy időben nézik az új részeket.
A probléma most (ha jól értem) azzal kapcsolatban merült fel, hogy van egy réteg, akik olvasták a könyveket, és az alapján kombinálgatnak a tévé sorozat folytatására nézve. Ez egyrészt zavarhatja azokat, akik csak a sorozatot nézik, másrészt azoknak is beteheti csúnyán a kaput, akik a sorozat nézése mellett a könyvekkel le vannak maradva, vagy majd később tervezik elolvasni (nem tudom, van-e ilyen).
Ezeken az eseteken mondjuk a könyves szál kiválasztása nem segít, hiszen alapvetően a sorozatról szól a diskurzus, csak van egy könyves vonulata. Esetleg a szétbontás segíthet egy sorozat-purista és egy könyvek által szabadon spoilerezhető topikra, de nem tudom, mennyi értelme lenne, mennyien írnának az előbbibe.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Strato írta: A probléma most (ha jól értem) azzal kapcsolatban merült fel, hogy van egy réteg, akik olvasták a könyveket, és az alapján kombinálgatnak a tévé sorozat folytatására nézve. Ez egyrészt zavarhatja azokat, akik csak a sorozatot nézik, másrészt azoknak is beteheti csúnyán a kaput, akik a sorozat nézése mellett a könyvekkel le vannak maradva, vagy majd később tervezik elolvasni

Igen.

Könyv téma könyves topik, sorozat téma sorozatos topik. Nyilván azért nehéz szétválasztani a kettőt, mert akárhogy is nézzük, simán valós dimenziója az is a diskurzusnak, ahol a sorozat és a könyv különbségeit/hasonlóságait tárgyalja ki az ember, de ennek semmi esetre sincs a sorozatos topikban helye, mivel potenciális spoiler, avagy érdektelen párbeszéd pusztán csak a sorozat szempontjából.
Sorozatjunkie-n is mindig ott az epizódkritika végén a felszólítás, hogy van külön könyves kibeszélő, ott lehet a témának ezen vonalát folytatni.

Ha csak pusztán a sorozatot nézzük, akkor a spoiler tag-ot is el lehet hagyni, mivel ez is egy konkrét kibeszélő topic, az néz bele, aki meg akarja vitatni a látottakat. Aki az aktuális epizód megnézése nélkül kukkant be, az meg magára vessen, ha belefut egy filmes spoilerbe.

Ezt már az SW topikban is kifejtettem, amikor a premiert követő fél hónapon keresztük ment a diskurzus spoiler tag-ekben. Minek :D. Ha valaki spoilermentes élmnybeszámolóra kíváncsi, annak ott a 'ki milyen filmet látott a héten' vagy a 'kedvenc sorozatok'. Ott valóban indokolt a spoiler, ha valaki a véleményét konkrét példákkal alapozza, de a direkt kibeszélő topikokban szerintem felesleges.

Esetleg a topik mellett ikonnal lehetne jelölni, hogy az adott topic spoilereket tartalmazhat vagy sem.

SZERK: direkt kibeszélő topikokban akkor indokolt a spoiler, ha kiszivárgott információkat oszt meg az ember (képek, infók még meg nem jelent epizódokról, filmekről), de a már levetített cuccról való véleményeket ne tegyük spoilerbe szvsz.



direkt kibeszélő topikokban akkor indokolt a spoiler, ha kiszivárgott információkat oszt meg az ember (képek, infók még meg nem jelent epizódokról, filmekről), de a már levetített cuccról való véleményeket ne tegyük spoilerbe szvsz.

Egen, csak jellemző nálunk a gyűjtőtopikozás, ami ez ellen szól. Például egy Marvel Cinematic Universe topikban akkor is folyhat érdekes diskurzus tök másról, amikor épp elindult a mozikban a soron következő Avengers film.
Persze erre is lenne megoldás, de egyrészt igazán jó nincs (mert az meg más miatt rossz), másrészt inkább ne itt beszéljük meg. :)

Amúgy engem érdekelne, hogy a többség mit gondol erről a spoiler-nem spoiler témáról, és ki hogyan rendezné át mondjuk a filmes fórumrészt ennek tükrében, szóval mondjuk ide jöhetnek az ilyen ötletek, meg az arra érkező konstruktív prók és kontrák:
http://www.rewired.hu/content/kerdesek-javaslatok-az-oldallal-kapcsolatban

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Én jobban szeretem a pörgő gyüjtőtopikokat mint kiscsillió nagyrészt vagy időszakosan halott topikot, GoT/SOIAF esetében pedig pláne helyteleníteném a szétválasztást. Szerintem a nagy többség elég fegyelmezett a spoilertagekkel, aki meg brutálisan le van maradva, az különben sem tud konstruktívan részt venni az aktuáltémákban (vagyis minek olvasná a topikot egyáltalán?).


LY képe
LY
Donator

Itt kb. századanyian lehetünk mint mondjuk a sorozatjunkie GOT topikjaiban, két vagy három topikot biztos nem tartanánk életben... sztem.



Enyhén szólva túllihegitek (nem először és utoljára úgy általában).
Eccerű, mint a faék.
A spoiler elé oda lehet szúrni, hogy könyv vagy sorozat. Ha mindkettőt boncolgatná valaki, akkor két spoilert dob és jóccakát.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Nem rossz ötlet...



Én továbbra is azt mondom, hogy a legkönnyebb odafigyelni egymásra, és ha valami spoileres akár a könyv akár a frissesség okán, azt egyszerűen spoilerbe rakni. Ettől még gondolkozni lehet azon, hogy van-e jobb megoldás, szóval, ha valaki úgy érzi, hogy megvan a tuti, a javaslat topikba írja meg nyugodtan (ott majd jól szétcincáljuk :).

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


ShowHide spoiler #

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Mézi rajongótopik van? (ezen kívül)

rwurl=http://imgur.com/gallery/UijBIL1

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=h6asyOE3sms



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



:-DDD

ShowHide spoiler #



"...that's what I do. I drink and I know things."

Ok, Tyrion legalább hozni fogja a formáját ;)


CJ képe
CJ

Könyvet jobban várom...
Félek, hogy a sorozat(ha idővel is..) de átmegy majd full retardba.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Csak a harmadát láttam ugyan, de már az is tele van SPOILERrel.

Non serviam



Game of Thrones will premiere its highly anticipated sixth season on April 24, but the executive producers say they are considering an abbreviated end game for the hit HBO series.

In an exclusive interview with Variety, showrunners David Benioff and D.B. Weiss said they are weighing wrapping up the Emmy-winning saga of Westeros and the battle for the Iron Throne with just 13 more episodes once this sixth season is over: seven episodes for season 7; six for the eighth and potential final season.

“I think we’re down to our final 13 episodes after this season. We’re heading into the final lap,” said Benioff. “That’s the guess, though nothing is yet set in stone, but that’s what we’re looking at.”

Sources later clarified those exact numbers were premature, given that the showrunners are now just beginning to outline their plans, but said that any upcoming seasons may be shorter than the full 10 episodes of seasons past.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



http://gotgifsandmusings.tumblr.com/post/143235818647/got-6x01-spoilers

Első epizód spoiler, Dorne-i szálat tovább gyalázzák...

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!