Fallout

Utolsó bejegyzés


Szerintem szilvás gombóc, mert azt szeretem, a Fallout 3 meg jobb, mint a New Vegas, de csak ha van hozzá borsó is.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Ühüm.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

sejtésből

Rendben.

Sors bona, nihil aliud.



Ne csináld már. Amikor a Tactics megjelent, senki sem gondolta, hogy a Fallout 3-at kapta. Világosan úgy adták el, mint egy taktikai harcra kihegyezett spinoffot (még ha volt is benne statfejlesztés és elvétve pár dialógus). A Tactics más volt, mint ez elődei.
Hát még a BoS.
Amikor a NV megjelent, mindenki látta, hogy méretben és minőségben is minimum felér a F3 szintjéhez, sőt. A NV azzal folytatta, amivel az előd nyitott. Nem volt más, nem volt kevesebb, oda lehet rakni a számozott részek sorába a kirívás veszélye nélkül.
A F4 lóg ki a legjobban, de az már nem a mi problémánk, szedje össze a Bethesda a saját fogait.

ibi amentia latet



NightBagoly írta: Szerintem a Fallout első része sem RPG, mert nincs mesélő, aki elmondja nekem, hogy mi a helyzet, és egy-egy konfliktust nem oldhatok meg úgy, ahogy nekem tetszik, csak az előre leprogramozott lehetőségek közül választhatok, és bizony ugyan ez igazi a kettőre is. Summa summarum, a Fallout nem RPG, hanem shootemup, with rats!

Segítek: CRPG.

ShowHide spoiler #

ibi amentia latet



Ne csináld már. Amikor a Tactics megjelent, senki sem gondolta, hogy a Fallout 3-at kapta. Világosan úgy adták el, mint egy taktikai harcra kihegyezett spinoffot (még ha volt is benne statfejlesztés és elvétve pár dialógus).

Nyilván nem azt állítom, hogy nem spin-off a Tactics.

Amikor a NV megjelent, mindenki látta, hogy méretben és minőségben is minimum felér a F3 szintjéhez, sőt. A NV azzal folytatta, amivel az előd nyitott. Nem volt más, nem volt kevesebb, oda lehet rakni a számozott részek sorába a kirívás veszélye nélkül

Igen... de mégsincs rajta szám. A korábbi példánál maradva a ToMI is lehetne MI5 a kirívás veszélye nélkül, mégsem úgy hívják.

A F4 lóg ki a legjobban, de az már nem a mi problémánk, szedje össze a Bethesda a saját fogait.

Pedig pont ez a fontos tény: nem tőlünk függ, mi minek minősül fősodor és mellékág szempontjából, hanem a Bethesdától. A NV még létezése előtt, abban a pillanatban lett lefokozva spin-offá, hogy megjelent a Fallout 3, ami tök másfelé vitte az egész hóbelevancot. Az "akadémikus" valóságot persze mindannyian ismerjük :) :
http://tagaziel.blogspot.dk/2012/01/sequel-vs-spinoff.html

Szerk.: Só a sebre: igazából azt sem mi határozzuk meg, hogy mi a Fallout aktuális műfaja. Most például sandbox FPS, nyomokban RPG elemekkel.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az, hogy bármilyen karakterrel teljesen ki tudok maxolni mindent, nem karakterfejlesztés.

Megint visszajutunk oda, hogy akkor miért RPG 3, ha ott is lehetett ezt??

A Tales of Monkey Island is spin-off, pedig kalandjáték, csak nem közvetlenül folytatja a történetet és nem Monkey Island 5-nek hívják.

Pont ezért spin off a 3, és folytatás a NV. Az elég szar védekezés, hogy "neked úgy reklámozták"

szerk: látom, közben még írva lett. Már megint a jogtulajdonosi álláspont, hogy azzal, hogy a "hivatalos" F3 más lett, már az eredeti tagokat tömörítő banda által alkotott folytatás rögtön spin off. Igazából a F3 nem megy ellenkező irányba, mint az NV, és viszont.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Megint visszajutunk oda, hogy akkor miért RPG 3, ha ott is lehetett ezt??

Nem lehetett: nem vehettél fel pl. minden perket egy karakterrel már a szintlimit miatt sem. Azt el tudom képzelni, hogy minden skillt ki lehetett maxolni, de ahhoz olyan karakter is kell... nekem sosem volt, pedig végigtoltam vagy 3x a limitig. A 4-ben ehhez képest csak prioritásaid lehetnek, a végeredmény pedig mindig ugyanaz a félisten lesz minden egyes játékos esetében.

folytatás a NV

Igen, de a fősodorban meghaladott F2-é, nem a F3-é.

a jogtulajdonosi álláspont

Egyébként igen.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nemtom, miért meghaladott. Ez olyan, mintha most azt állítanád, hogy a Terminátor 1-2 (3 és 4 is) meg sem történt, mert az 5-ben felülírták az egészet. Nyilván nem mondanál ilyet, mert akkor itt mindenki ribancnak tartana (no offenz :D), hanem Te is tudod, mint mindenki más, hogy valójában a 3,4,5 részek nem léteznek, és ha Cameron készítene folytatást (amit persze nem fog), akkor lenne csak harmadik rész.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Szerintem a mostani kérdést tekintve tévút ez az egész közvetlen folytatás vs mellékág, illetve RPG vs RPG-féleség elemezgetés, ha egyébként mindkét kérdéskörnek is lenne létjogosultsága. Egyszerűen a szélesebb közvélemény és általában a szaksajtó is az 1-2-3-NV-4 vonalon kezlei Falloutként a szériát, akár leágaznak sztoriban vagy mechanikában, akár nem. Ez az RPG-széria (d)evolúciója, mely során az NV kitérő, de a hullámzás, útkeresés minden sorozatra jellemző. És ha nem létezne az F4, nem lehetne most mibe belekötni. (Ami, ha tegyük fel, hogy nem is RPG, de az aktuális fősodrat, nagy megjelenés a franchise-ban. Most az a Fallout, legfeljebb nem megszokjuk, megszökünk. Nem kérdés, hogy a korábbi mutálódott azzá, ami.)

Ha meg az Obsidian megvenné a Bethesdát és gyártana egy NV2-t, akkor megint más megvilágításba kerülne minden. Tehát azzal felülírná a valóságot, és a miénket dezintegrálná, ez a beszélgetés meg nem történtté válna ;)

A Fallout Tactics viszont már sosem lesz az, ami soha nem is volt: ami aktuálisan a Falloutot jelenti. (Legfeljebb átmegy stratégiába a széria, de ha a Tactics 2 is lesz a csapásirány, az újak az első részt nem tudják már hova tenni, a régiek számára meg nem az lesz a régi Fallout.)

Én elfogadom, ha valaki meghúz egy RPG-határt, és kihagyja a 4-et. Vagy egy mellékághatárt, és kiveszi az NV-t, bár a széria perspektivikus szemlélése során egyiket sem tartanám jó ötletnek. Amiket most kihagyott a Kotaku, azok viszont falloutság szempontjából valóban joggal mellőzhetők egy szűkítésnél, egyszerűen kevésbé relevánsak, és "rendszertanilag" is szervetlenebbül váltak le. Nem kötelező neked ennek tetszenie, lehetett hátsó szándékaa Kotakunak, de a válogatás módjával egy más nézőpontból semmi gond nincsen.

Sors bona, nihil aliud.



Végül is az is lehet, hogy a Kotakunál csak top 5-ben meg top 10-ben képesek gondolkodni, más számot nem ismernek. :D Egyébként a legtöbb ilyen listában ott szokott lenni a Tactics, de még a BoS is néha amolyan furcsa kuriózumkén.

Egyébként a "Kotaku fikázza a Bethesdát" sejtésem mögött van egy pici logika: nem olyan régen derült ki, hogy a Bethesda és az Ubisoft feketelistára rakta a Kotakut. Ugye kiszivárogtatták az Assassin's Creed Syndicate (képekkel, kb. 1 hónappal a Unity megjelenése után) és a Fallout 4 (settinggel-mindennel együtt) létezését is jóval a bejelentésük előtt, amire a cégek nyilván berágtak, meg egyébként sem túl szép dolog, mert pletyizni azt lehet, de egy játékot a kiadó helyett "bejelenteni" már más kategória. A Kotaku persze írt egy cikket a dologról, amiben előadják a hattyú halálát, kb. kifejtik, hogy mekkora mocskos, cenzúrázó gecik ezek a kiadók, és megesküsznek, hogy hát ők ezentúl is csak az igazat meg az őszintét, meg tájékoztatás, meg sajtószabadság, meg whatever. Ezek után egy ilyen listán utolsónak látni a F4-et kb. ennek tűnik őszinteség helyett:
rwurl=http://i.imgur.com/K5vFshO.jpg

Egyébként az tök érdekes kérdés, hogy akkor most műfajilag mi is a Fallout Tactics. Én azért hajlok arra, hogy RPG-nek lássam, mert igazából benne van a teljes Fallout karakterfejlesztés az előző részekből. Értelme az nincs ennek, mert a harcon való fókusz miatt a játék végére mindenkinek vállalható fegyverforgatónak kell lennie (így a sok skillpont miatt egy rohadt okos, ügyes, de brutálisan ronda mesterlövésszel érdemes indulni :D) a speciális képességeket pedig általában elosztogatja az ember a csapattagok között. A lehetőség viszont adott mondjuk egy bőbeszédő, barterprofi sofőr legyártására. :)

Na meg ugye mi van ott még:
- lootolás, sőt, túl sok lootolás
- felfedezés random encounterekkel és rejtett helyszínekkel
- választható sorrendben végrehajtható küldetések sok helyen
- apró döntések itt-ott, mellékfeladatok, stb.

Egy XCOM-ban taktikai döntéseket hozol, de a Tacticsben van, hogy morálisat és bár a játékmenet kötött, limitált, mégis szerepet játszol: a csapatodból bárki meghalhat téged kivéve, mert te vagy a parancsnok. A csapat a lehető legapróbb részletekig testreszabható, a tagok tekintetében - mondhatni a Tactics "RPG-s mikrokozmoszában" - élet-halál ura vagy.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



It happened again:
http://kotaku.com/the-biggest-video-game-disappointments-of-2015-1748542608

Mondom én, hogy "rugdalós heteket" tart a Kotaku. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Most komolyan, a legnagyobb csalódások listája egy Kotakutól, azért nem túl meglepő, sem a Fallout 4 a sok más között rajta. Annyira megdöbbentő, mint egy GT Countdown. Azt mondjuk nem tudom, hogy a negatív review-juk az affér után volt-e.

De -hogy az előbbi fejtegetésedre is reagáljak - én magasról teszek a Kotakura, mert elvétve olvasom őket, így az efféle fejleményeket nem követem olyan lelkesen, mint te. Egy pillanatig sem őket kívántam védeni (lehet, hogy van más motivációjuk is azon túl, hogy fújnak az F4-re, mint játékra, lehet, hogy nincs - én ezt nem tudom), éppen a "Kotaku-szemüveg" ellen küzdöttem. Azért köszi az információkat.

Sors bona, nihil aliud.



Nekem abból a szempontból szintén az év csalódása, hogy egy ezer sebből végző, ősrégi, ma már egyszerűen szarnak számító engine-re írták. Meg a szokásos "majd a játékosok kijavítják" hozzáállás. Meg a bázisépítés is nyögvenyelős. Meg az RPG jelentős kiherélése. meg a.... Mindez annak ellenére, hogy ~150 órát nyomtam eddig bele.




Kibaszott nagy spoiler, de fantasztikusan megfogalmazza a sztorival kapcsolatos WTF érzéseimet :DDD

ShowHide spoiler #

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



100%-osan egyetértek. :DDDD
Bethsoft történetmesélés at its best.



Van ehhez olyan mod ami azt eredményezi, hogy végtelen cuccot lehet felszedni? Ez az egy ami kra idegesít.

Azt hittem, hogy baromira nem fog bejönni a játék a tipikus openworld buta AI miatt, nos ez félig igaz is, de valahogy mindig visszatalálok, hogy na toljuk egy kicsit. Pedig fallout szűz voltam eddig.



Pedig fallout szűz voltam eddig.

Most is az vagy.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



:DD

ibi amentia latet



bah nem kell ide mod csak egy konzolparancs
player.modav carryweight 9999



Amire neked valójában szükséged van az az első két rész ISO állománya.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



No, nagyjából kilencven óra alatt (!) értem a végére úgy, hogy...
.

ShowHide spoiler #

Fantasztikusan jól szórakoztam a játékkal, még úgy is, hogy nagyjából úgy lvl. 20-30 körül eltűnt minden kihívás (osonós - sneak attack-os, pisztollyal és nem sorozatlövő fegyverekkel is atombombányi sebzést okozó karakter lettem - power armor addig volt rajtam, amíg be nem álltam vele a garázsba, végig tuningolt combat armorokban nyomtam, sőt, egy jó ideig a minuteman gúnyában :D). A sztori minden plothól ellenére nekem bejött (és legalább volt). Tényleg annyira RPG, mint mondjuk a Far Cry 4 (vagyis semennyire), shooterként viszont tisztességes munka, játszatja magát rendesen, a helyszín fasza, rengeteg a sok kis apró titok, meg felfedeznivaló.

DLC-ig nem hiszem, hogy újra belefogok (vagy, akárcsak folytatom, elvégre most lettem 48. szintű, kísért, hogy össze kéne még hozni az ötvenest, hogy szép kerek legyen), de arra most már határozottan kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogják kiegyensúlyozni a letölthető tartalmat. Valószínűleg sehogy, és azon is átsétálok majd, mint kés a vajon.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



ödönke írta: Van ehhez olyan mod ami azt eredményezi, hogy végtelen cuccot lehet felszedni? Ez az egy ami kra idegesít.

Kb a 2. mod volt.... de azóta is jött ki több másik is, ami növeli a viselhető súlyt.

Ajánlom figyelmedbe:
http://www.nexusmods.com/fallout4/



90 óra alatt 48-as szint?? Nekem tippre kb 30-40 órám lehet benne, és 56-on vagyok. Nem lehet túl okos a hősöd :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ugye így is túl könnyű volt hardon, kifejezetten örülök, hogy alacsony inttel mentem, így is szinte questenként léptem a szinteket sajnos, meg volt, hogy négy vagy öt szint után esett le, hogy lépni kéne.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



négy vagy öt szint után esett le, hogy lépni kéne.

Ok. Akkor végül is hasonult hozzád a karid. =)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



“We’re also doing a complete overhaul of Fallout 4 Survival mode. Food, sleep, diseases, danger and more. Stay tuned,”

No, remélhetőleg hamar jön, hogy a DLC-ig legyen egy kis kihívás.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Ez Beth-féle infó?

Non serviam

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!