Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Én az S1-en végig szenvedtem és egyből nézhettem volna tovább (amikor befejeztem már volt S2 eleje bőven), ehhez képest majd egy évet vártam vele, most is csak unalmamba nyúltam bele - most pedig végig érdekes és szívesen indítom el a következő részt, sőt, még Ultron újranézéshez is megjött a kedvem.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



X-Files 10x01
Meh. Néhol eléggé rtl saját gyártású sorozat szinvonalat hozza a színészi játék és elég erős ez az egész nagyonösszeesküvéselmélet, de még akár jó is lehet a végén.



Oh well, sajnos az első "sziasztok, a HW-ról jöttem: szerintem szar" kommentet nem sikerült megelőznöm, na de azért mégis:

The X-Files 2016 első rész

Korrekt kis bevezető epizód volt ez és szvsz a conspiracy szálat is teljesen jól modernizálták. El fogod dobni tőle az agyadat? Valószínűleg nem, mert ez egy 9 évadot megélt sorozat folytatása teljesen ugyanazokkal a panelekkel, minimálisan látványosabb kivitelben. X-aktáknak viszont 100%-osan X-akták, végeredményben pedig ez a lényeg.

Egyébként meg mindenhol látom az ujjongást, hogy "OMG, megtartották az eredeti intrót": egy fenét, pubi, ellenőrizd a memóriádat, kb. a fele ki van vágva. Ez persze nem baj, mert who cares - nekem még a 9. évados intróval sem volt semmi bajom.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



X-Files 10x01

Fura érzés ennyi év után. Még furább rájönni, hogy elfelejtettem, hogy én a német vagy magyar szinkront szoktam meg leginkább de sebaj.

Jópár olyan szöveg volt ami mintha csak arra ment volna ki, hogy hány ismert frázist tudnak egy jelenetbe passzírozni de oké túl lehet lépni ezen.

Meglássuk mit hoz a maradék 5 rész.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Elég jól megfogja és összefoglalja az első rész alatt érzetteket.

http://444.hu/2016/01/26/az-uj-x-aktakban-kapott-foszerepet-szaniszlo-ferenc

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Jól értem, hogy Szilyék szerint akkor tulajdonképpen úgy kellett volna folytatni a sorozatot, mintha az előző 9 évad meg sem történt volna? Persze látom én, hogy hipszter dolog most fikkantani az X-Filest, mert merték nem újragondolni az egészet, de mégis furcsán vakarom a fejemet, hiszen szvsz annak, aki látta az előzményeket teljesen egyértelmű, hogy a kifogásolt elemek mit kerestek az újban.

Az új összeesküvés kikezdését sem nagyon értem: baszki, aki ennyit nem tud befogadni, az miért néz X-Aktákat? Árnyékkormány, ember-űrlény hibridek meg minden hülyeség volt már a sorozatban, amit el lehet képzelni, a 9. évad végig igazság meg konkrétan az volt, hogy 2012-ben jön az élien invázió. 2016 van, így ezt nyilván meg kellett oldani valahogyan, fájdalmasan komolyan venni az egészet pedig öreg hiba.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Galavant S02 E07-08
Garret és Madelena továbbra is a kedvenceim, és a catfight is aranyos volt :-) Nemsokára finálé.



Megelőztél! :D

Az előző két részt egy kicsit laposabbnak találtam őszintén szólva, de ez e kettő ismét isteni volt :D Számtalan poénon röhögtem fel hangosan. A "catfight" ahogy mondod jó volt, a "Grease"-es jelenent is, Gareth és Queenie végig zseniális volt, plusz

ShowHide spoiler #


Ja! És:

ShowHide spoiler #


Galavant 2x07-2x08

Itt is megvolt. Az évad koncepciója végig ugyanaz mint az első évadban de valahogy mégis valamiért jobban élvezem ezt mint annó az elsőt (és azt is tudtam élvezni annak ami). Szóval továbbra is egy fasza kis kuriózum ez a sorozat. Remélem kap harmadik évadot is.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



X-Files 10x02

Rendhagyó stand alone rész volt de nem éppen kimagasló sztorival.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



The Shannara Chronicles 1-4
hat hummm, latvanyos meg jopofa, meg minden.

a rengeteg itteni duma utan belekezdtem ebbe is:
The wire 1-7
sztem qrva jo! ennel a resznel a konnyeimet torolgettem-mar csak azert is mert annyira kilog a sorozat altalanos hangulatabol, megis jol beleillik.
https://www.youtube.com/watch?v=1lElf7D-An8

"okey-dokey!"



Annál visítottam :-D



The X-Files 10x1

Hááát mit is mondjak. Ez nekem így nagyon sietős volt. Ennyi év kihagyás után elviseltem volna egy hosszabb felvezető részt. Mulder motivációit nem kell túlmagyarázni, tőle elfogadom azt, hogy egyből ráugrik a témára, de Scully-nál igenis igényeltem volna kicsit több történetmesélést. Skinner és a rákos is csak azért volt benne, hogy legyen még ismerős arc aki beindítja a nosztalgia neuronokat.

Kicsit attól is féltem, hogy ez a téma manapság már nem állja meg úgy a helyét mint régen. A 90-es években az egész világ UFO lázban égett, mindenhol UFO-kat észleltek és ezt baromi jól meglovagolta az X-Files (sőt lehet ez a hatás visszafele is működött, ki tudja...). Aktuális témát dobott be megfűszerezve jó kis összeesküvésekkel.
Azóta eltelt 20 év, az UFO észlelések már csak az erre szakosodott oldalakon vagy magazinokban olvashatók, esetleg Pataky Attila történeteiben találkozhatunk még velük :D. Az összeesküvésekre is kicsit más szemmel tekintünk (legalábbis én), az egész picit átment komolytalanba.
Félreértés ne essék, abszolút nem vártam mást az aktáktól, csak kíváncsi voltam, hogy milyen érzést kelt ez a téma a jelenbe átemelve.

Ami kifejezetten idegesített, hogy minden második mondatban sulykolják a nézőbe azt, hogy eddig mindenki át lett verve, óriási hazugságban tartottak mindenkit, de most majd fény derül az igazságra. Nem lehetne ezt kicsit kevésbé kihangsúlyozni? Ennyire hülyének tartják a nézőt, hogy ezt bele kell pakolni minden második dialógusba?

Az epizód történésével nem volt különösebb bajom, valahogy el kell indítani, bár ahogy említettem, számomra túl gyors volt az egész.

Nekem 5/10 volt a pilot. Mindenképpen vevő vagyok a folytatásra, de remélem a monster of the week részek nem keltenek bennem hasonló kifakult érzést mint ez az árnyékkormány/földönkívüliek téma (talán azért ebbe is vissza tudok majd rázódni).

The Shannara Chronicles 1x1-2
rwurl=http://i.gr-assets.com/images/S/photo.goodreads.com/hostedimages/1380416...
Mivel maga a téma hiánypótló, szerintem belekóstolok a folytatásba is. Ha tartja ezt a szintet, akkor guilty pleasure-nek jó lesz :D



igen kicsit komikus hatása volt néhány párbeszédnek:
-hinni akarok, de nincs bizonyíték
-én tudom az igazat, higyjél
-minden hazugság volt, de ez most igaz
-én nem tudok hinni
...

nem hiszem el, hogy ez nem szúrt szemet senkinek.

viszont a tévés pasi monológja, hogy próbálják átvenni a hatalmat az tetszett.

aztán az megint komikus volt ahogy az utángyártott ufót felrobantották. az egész olyan volt mintha egy földműves pajtájába törtek volna be ellopni a traktorját...

ugyanakkor meg volt a chills, és a régi x-akták érzés is többször elfogott

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


LY képe
LY
Donator

Expanse 08
Na akkor ez mégis lesz 10 rész, korábban vmiért azt hittem hogy 9. Tehát ebben az epizódban kezdett igazán kiborulni a bili :)

Egyébként pár változtatással szerintem jól döntöttek;

ShowHide spoiler #

Meg persze a sorozat formátumot is egy kicsit jobban kiszolgálják, erősebben gerjesztik a feszültséget, gondolom ez az átlag tájékozatlan néző számára hatásosabb is.
Kivitelezés is elég korrekt, bár asszem az igazán komoly próbatétel még csak most jön :)



+1, rohadt jó volt.



galavant 2/7-8 epp azon tanakodtunk az asszonnyal, hogy mintha az elso evadban jobbak lettek volna a zenek, de aztan jott ez a ket resz-raadasul elborult hulye humorral. :D lesz meg tobb is vagy ez volt az evadzaro?

the expanse 1/8
ez qrva jo, qrva jo eeees qrva jo!

"okey-dokey!"



A Galavantból lesz még két rész, aztán vége. Sajnos a nézettsége még mindig a béka segge alatt van, szóval jó lenne ha ezúttal hanyagolnák a cliffhangert. Csodálkoznék, ha kapna még egy esélyt (de persze tök jó lenne, ha mégis).



Pont ezekről akartam én is írni.

X-akták soft reboot

Nehezen tudnának meggyőzni arról, hogy sok évadot meg fog ez még élni. Nem sikerült újdonságot hozni a témába, lehet nem is lehet. Unalmas, önismétlő és ezerszer lerágott dolgokat próbálnak felfrissíteni. Nincsen semmi újdonság főhőseink ráncain kívül.
Egy részt még várok, de az első 20 perc után eszembe jutott, hogy miért is hagytam abba anno.

Shannarah chronicles

Már az is sokat sejtet, hogy a bölcs druidát a Spartacus verőlegénye és Azog megformálója alakítja. Említésre méltó, hogy igényesen van elénk tárva a cselekmények helyszínéül szolgáló világ. A karakterekkel gondok vannak, lehet mert vén szar vagyok, és ez tinédzsereknek készült. A másik MTV által készített Jancsi és Juliska bohóckodással egy súlycsoportban van.



aucs. avval nincs bajom ha lezarjak a sztorit es valami teljesen uj dologgal rukkolnanak elo legkozelebb-de sajnalnam ha semmi tobb nem lenne ettol a bandatol.
koszi a valaszt!

"okey-dokey!"


LY képe
LY
Donator

Na szóval, az évad kilenc részes, viszont az évadzáró duplarész. Egyfelelől ez baromi jó megoldás, másfelől meg csókoltatom a Syfy-t ;)



The Expanse első 10 perc...

ShowHide spoiler #

Vill du bli ihop med mig?



sandalar írta: The Shannara Chronicles 1x1-2
rwurl=http://i.gr-assets.com/images/S/photo.goodreads.com/hostedimages/1380416...
Mivel maga a téma hiánypótló, szerintem belekóstolok a folytatásba is. Ha tartja ezt a szintet, akkor guilty pleasure-nek jó lesz :D

Ez a heti egy résznyi bugyutaság teljesen tarthatatlan volt, belekezdtem a The 100-be:
'Ugyan olyan butaság, tökmásképpen' :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Hopp, akkor te vagy az emberem: aki valami Lincoln nevű karaktert játszik a százban az jó színész-e é-e?



Így első ránézésre vele még nem nagyon találkoztam (még csak 2 részt láttam).

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Iron írta: The Expanse első 10 perc...

ShowHide spoiler #


Agent Carter S02E03:
Tartja a színvonalat, szórakoztató.

ShowHide spoiler #


Stan Lee's Lucky Man
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=rVLxIm8oMl8

James Nesbitt stars as down on his luck cop DI Harry Clayton whose chance encounter with a mysterious woman and an ancient bracelet changes everything. Based on an original idea by Stan Lee.

Stan Lee's Lucky Man has a 10 episode run on Sky One.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Amíg nem szólalt meg, menő volt, utána már nem annyira - de nem gáz.

Stan Lee >>> Úgy hiszem kb. senki nincs vele tisztában, de az elmúlt 10 év során Stan bácsi nevével/ütletével tucatnyi képregény sorozatot (de még mangát is) és egyebet próbáltak eladni - teljesen sikertelenül, gagyi volt szinte mind, de ami nem, az is max. közepes.

Valójában az öreg úgy 40 éve volt kreatív, most meg első osztályú cameo szereplő ;]

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!