Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


Done :)

Ritkán lepődök meg, de amilyen buta fikát kap ez a film, az hihetetlen. Persze a másik véglet is erős, ezt azért még le kell írnom. Messze nem tökéletes a film, ez egyértelmű. De amiket sokan felhoznak ellene, az egész egyszerűen röhejes



Kylo Ren a legeslegjobb volt a dührohamaival és a kétségeivel együtt. Egy olyan valaki akiben hatalmas erő lakozik viszont még nem ura teljesen önmagának.



Man Who Spoiled New Star Wars Movie Beaten In Theater
http://9gag.com/gag/a77LND2?ref=fbp

ShowHide spoiler #

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Lécccimáááá :D
rwurl=https://i.imgur.com/NinA96Q.jpg



Jó lesz az.



ami nekem szemet szúrt a filmben, hogy ez olyan réges régen játszódik, hogy még a kereket sem találták fel. rey is mindent a porban húz egy tepsiben minden más lebeg meg repül, de kerék az nincs sehol :D egyedül bb8 gurul, de ő is inkább gömb mint kerék.

ez után és ez előtt végig bizseregtek a mellbimbóim az egész mozi alatt, imádtam minden percét, a ritmusát a látványát, az izgalmát. imádtam a poénokat, és azt, hogy mindegyik ült.

-a thumbs up-os golyódroid
-kylo ren dühkitörésein mindkétszer hangosan röhögtem :DDD főleg a másodiknál mikor a két storm trooper inkább visszafordul
-amikor finn magyarázza a nagy tervét han solo meg mutogat a fejével és kérdi hogy ez most mi a francot jelent
-az "első jedi mind trick-em" jelenet is haláli volt
-amikor han solo a hajóból előjőve lövi a storm troopereket egyet meg úgy szed le, hogy oda se néz. ez számomra afféle belső poénként hatott, egy sajátos fricska az egész sw univerzumra vetítve ami a rohamosztagosokat illeti, mivel ők híresen szarul céloznak és soha nem találnak el semmit, de a hősök akkor is eltalálják őket ha vaktákban tüzelnek, nevezhetnénk úgyis: "ahová lövök, stormtrooper terem" :)

rey-be meg beleszerelmesedtem, annyira egyszerűen természetesen szép, hogy egy pillanatra sem tudtam levenni róla a szemem, szerintem tökéletes választás volt

aminek még külön örvendeztem (és itt még nem láttam szóvá téve) hogy a korábbi részekben, főleg az 1-2-3-ban nagyon színpadiasan nagyon teátrálisan játszák a szerepüket a színészek, nagyságtól függetlenül. pl samuel l jackson is olyan átéléssel játszott mintha egy felolvasó esten lett volna beugrós vendég. és itt szerencsére ezeknek nyoma sem volt. bele tudtam élni magam az eseményekbe, hogy most tényleg menekülnek, tényleg támadnak stb. és nem egy filmes hátterek előtt felvett shakespeare star wars összest láthatok színházi felvételen.

a végén már összeizgultam magam, hogy luke valahogy kapcsolatba lépett rey-jel (amikor megtapizta a fénykardot a raktárban) és a végére beesik megmenteni a hazát, de nem így lett.

jó volt látni és a végén sajnáltam, hogy "csak" ennyi volt. még elnézegettem volna pár óráig

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


LY képe
LY
Donator

Tegnap megvolt, azóta emésztgettem, meg aludtam rá egy (tényleg meglepően) nagyot.
Talán az a legjobb értékelés, hogy mostanra alig várom hogy újra megnézhessem :)

Van persze negatívum, nem is kevés, de összességében ezeket szerintem el lehet nézni.
Első ránézésre tényleg egy New Hope remake - de érzésem szerint az volt az eredeti cél, hogy kifordítsák a cselekményt, a látványt, rájátszva a nézők elvárásaira. A gond az, hogy ezt nem sikerült elég jól hozni a gyakorlatban...
Egy picit sok volt a kikacsintásokból is, meg pár sztori elemet olyan gyorsan hadartak el, hogy még utólag sem tudom hova tenni (az egész New Republic - Resistance dolog).
Nyilván az is nevetséges, hogy valós időben látják a szereplők amint x bolygó elpusztul, ki tudja hány fényév távolságban; úgy általában is szűkösebbnek érződik most a Galaxis.
Meg a nácis utalás is túl erős lett, Phasma és Hux(?) karaktereit is hanyagolták, meg a resistance pilóták szerkója is idétlenül mutat a pilótaülésben szorongva.

De ezeket mind meg lehet bocsátani szerintem, mert szinte minden mást annyira jól csinál a film. A legfontosabb feladata az volt, hogy új életet leheljen a Star Warsba, és megalapozza mind az új trilógiát, mind a többi kapcsolódó filmet - ez pedig szerintem sikerült. A VIII. részt konkrétan nem mutathaják be elég hamar :) de tényleg, bármelyik író és rendező a fél karját odaadná szerintem hogy EHHEZ csinálhasson folytatást, annyira erős alapokat ad.

A zene az, ami talán egy kicsit jobban háttérbe szorul a régi trilógiához képest, de azért igenis jó. Ezt csak úgy példának:
http://www.youtube.com/watch?v=cWvTl3gEHvE
Hozzáteszem, számomra a film talán legemlékezetesebb része pont Rey magányos napjai a sivatagban. Amikor vacsora után kiül a lépegető lába mellé és felteszi a sisakot, az majdnem olyan erős pillanat, mint amikor Luke a naplementét nézi... de közben mégsem szimpla homage.

Szóval én örülök ennek a filmnek, nem hiába vártunk rá ennyit mi vén rajongók sem. Azt meg még nem tudtam felmérni, hogy a mai gyerekek mit szólnak hozzá, mennyire tűnik majd ki a Force Awakens a többi blockbuster közül. Én azt tippelem, hogy tarolni fog náluk - és ezt nem annyira a látványnak és a nosztalgiának, hanem a nagyon jó új karaktereknek köszönheti majd.
De az Empire és a New Hope még mindig a két legjobb SW film... egyelőre :)



az tényleg kicsit furi volt, hogy úgy utazgattak a világok között.
nekem több idő lemenni a sarki boltba tejért, minthogy ők odavissza megjárják, mégha fénysebességgel is. talán egy portált, átjárót, féreglyukat vagy valami shortcut-ot beletenni nem lett volna olyan elvetélt ötlet, vagy egy kicsit éreztetni az utazások hosszát. felgyorsult mint az alienekben a mellkasrobbantó kihordási ideje az avp filmekre

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan




Ezekből spájzoljon be mindenki otthon, az unokáitok Ferrarit vesznek, amikor kalapács alá kerülnek :D



Holnap megyek matinéra, 2D felirat. Úgy tűnik, aki eredeti nyelven nézte, annak jobban átjön.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



nem láttam szinkronnal (ahogy a Sin City óta egy filmet sem, kivéve a gyerekfilmeket), de azt garantálom, hogy ott vannak az eredeti hangok a szeren



No megvolt itt is.

Nem ismételném magamat a filmes topikból de röviden jó volt de azért akadtak kivetnivalóim is. De összeségében kb valami ilyesmire számítottam ha arra gondoltam mi lehet ebből a filmből ha a) lehetetlen felérni az eredeti trilógia varázsával és b) minnél messzebb akarnak kerülni a folytatás trilógiától.

No random gondolatok spoilerben

ShowHide spoiler #

Összeségében kb várható irány és vállalható folytatás még ha vannak is olyan dolgok benne amiken lehetett volna csiszolni de prequelek után szerintem sokkal jobbra nem nagyon lehetett volna reális számítani.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

az tényleg kicsit furi volt, hogy úgy utazgattak a világok között.
nekem több idő lemenni a sarki boltba tejért, minthogy ők odavissza megjárják, mégha fénysebességgel is.

Sose okozott ez nagy gondot nekik, de látványosan a prequelekben művelték ezt. Ott aztán tényleg csillagközi utazással érkeztek meg a pont megfelelő utolsó másodpercben. És nem is véletlenül, hanem mert direkt siettek, hogy OK, 5 perc múlva a galaxis másik felén kell lenni, ez pedig pontosan 300 másodperc alatt sikerült is. Nemcsak Star Warsnak, hard sci-finek is szar volt!

Sors bona, nihil aliud.



Londonban lattam 3D vetitesen, kozvetlen D-box (razzak a szekeket veszettul) sor mogott.
Olyan bassus volt, hogy mikor a tie fighter elsulyedt a homokban ugy ereztem rank szakad a mozi, de lehet, hogy a D-box miatt remegett minden.
A mellettem ulo 40-es indiai csavo epilepszias rohamot kapott minden regi karkatertol, es itt a Millennium Falcon is regi karakternek szamit. Verte a karfat es visitva rohogott a boldogsagtol.
A hangulat megvolt. Nekem tetszett a film.
A regi szereploknel viszont az volt az ezesem, hogy azert kerultek be, hogy ott legyenek es ennyi. Leia peldaul azt gondoltam meg se fog szolalni, aztan 1 perc mulva ugyan megszolalt, de az addig nekem olyan kinos egy perc volt. Az keringett bennem, hogy tuti disznek van csak ott, abban mar nem biznak a keszitok, hogy tud meg szineszkedni.
Probaltam figyelni a zenere is, de valahogy most nem fogott meg.



A zene nem igazán tűnt fel, akkor nem tűnt fel, nem lógott ki, de most lekaptam és nagyon korrekt kis dallamok, csak valahogy a film elvitte! Na majd másodszor :) Áááááá, nagyon meg kell nézni még párszor! :D



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Joda írta: Majdnem megcsípte. :(

Meg lesz az!:) Sokkal jobbnak tunnek a vasarnapi szamok az elore becsulthoz kepest :)


ShowHide spoiler #

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Engem az b@sz fel hogy mikent tudott minden idok egyik legsikeresebb filmjeve valni a JW?! Az ev egyik legnagyobb hulladeka volt, ertekelhetetlen nulla moslek. Meg kozepesnek sem mondanam. Az az igazi nagy budos Sz@r volt. Bar legalabb ennyire duhit hogy a F&F7 is ott van a top 10-ben. En nem ertem a nezoket. Most viszont itt van az uj SW ami megerdemli a figyelmet, mert egy nagyon igenyes, szep es izgalmas film lett. Tiszta szivbol remelem minden idok legsikeresebb filmjeve fogja kinoni magat.


ShowHide spoiler #

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Lehet, hogy valójában csak 10 centi magas. :D Zsebdiktátor. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



igen, én is arra gyanakszom. mint a men in blackban a kisfickó a macskás manusz fejében :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Atyaég, ez a hangsúly, valósággal hipnotizált, a végére már nem is figyeltem a szövegre csak csendben szenderegtem azon, hogy kézenfekvő információkat ad elő ilyen módon.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



AMÚGY ÉN RÁJÖTTEM:

ShowHide spoiler #

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Név, nyári húzónév. Ennyi a siker titka.

A SW meg biztos nem fogja még csak meg se közelíteni az Avatart a maga 2,8 milliárdjával.



REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!