Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


Hat ha lenne mar jo Biotech terd es gerincimpakt mar berakattam volna.

Ket es fel hete nem tudok se futni, se focizni, se kondizni, azóta vacakol a derekam

Parizer forever.



A ferfiak partnereinek szama 5 :)

Errol az jut eszembe amikor a jobaratokban monika es magnum beszelget errol, sellecknek ket nője volt, a szerep szerint 50es csako, a meghalt felesége, meg Mónika, monika meg nem mondja meg, de szerinte ugy kell számolni, hogy amit a no bevall * 2 + 10...

Most mindenki kalkulalja ki hany pasival volt mar az aktuális csaja :)

A társadalmi nyomás miatt a nok lefele hazudnak a ffak felfele...

Parizer forever.



Nem az en dolgom, de tudtommal a recepcios kislannyal van együtt legalább 8 eve, mióta en találkoztam velük. Ha megcsalta jobb ha nem mondja el, mert picsan rugom :)

Parizer forever.



baszki a mi életünkben le se dobtak atomot még teszt jelleggel se már, mégis fullra parázik tőle mindenki. Egy sima bombázás eredménye össze sem hasonlítható egy atombomba hatásával, ahol az emberek árnyéka konkrétan odaég a járdára. Azt a robbanást hallották száz kilométerről is, meg látták a fényt rohadt messziről. Akik oda mentek segíteni azt látták, mintha a pokol kapuján mentek volna át hirtelen. Kifolyt szemű, rommá égett zombik megvakulva bóklásztak kíntól ordítva az utcákon. Egy város bombázását túl lehetett élni menedékbe vonulva, egy atomnál nem volt hova bújnod. Mi gátolta volna meg az amcsikat, hogy lebasszanak egyet Tokióban a Császári Palotára? Már 1. vh-ban is igen korrekt haditudósítás volt a frontról és az ott zajló eseményekről, akkor szerinted a két atommal szétkúrt városnak a híre és látványa nem jutott el az emberekhez?

Ismétlem, a világon csak Japánra kúrtak le eddig atombombát élesben, mégis mindenki összeszarta magát a hidegháború alatt az atom hírétől, Te meg azt állítod, hogy nem befolyásolta a Japán népléleket ez az esemény. Röhejesen ostoba vagy, ha ezt így gondolod.



Az a két japán bomba amúgy elég "kicsi" volt a mostaniakhoz képest. 15 és 20KT ugye. Itt lent a szürke zónában már túl lehetne pld. élni jó eséllyel.
rwurl=https://i.imgur.com/3DHYZ0o.jpeg

Most inkább az a fő para, hogy elég egyetlen ballisztikus rakéta, amiben van mondjuk 9-16 MIRV robbanófej, és darabja mondjuk 200-300KT. Egy ilyen rakéta kb elég lenne a fél ország teljes ledózerolására.



Mivel az atomot arányában kevesen tapasztalták, és még kevesebben tudták később elmesélni, ez a dolog is inkább az utólagos narratíva hatása, még ha ezt a hatást nem is vonom kétségbe.

Beidézem másodjára, hátha menni fog ezúttal a szövegértés.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



korrekt haditudósítás volt

Egy diktatúrában? Mesélj még! :)

Na, de ha én biztos hülyeségetg beszélek, itt a Quora:
What was the Japanese public's response to the nuclear bombing of Hiroshima and Nagasaki?

Nothing really.

On 6 August it became clear Hiroshima had been hit by a new type of weapon but since Tokyo suspected a firebombing of the city any time soon, it didn’t much matter in their overall planning. The destruction of all major cities had been calculated into the preparations for the anticipated Allied invasion of Japan.

By 8 August, it was confirmed at had been an atomic bomb.

Japanese scientists knew very well what the capabilities of an atomic bomb were and had a better grasp of radiation than their Allied counterparts (ironically).

Whether a city was destroyed by a single large bomb or a lot of smaller ones didn’t really matter.

Imperial Japan didn’t have a free press, so most people outside of Hiroshima and Nagasaki were unaware of what was going on. With the utter destruction of transportation in the towns, it was difficult for anyone from the bombed cities to make their way out very quickly, so it was weeks before the word got out.

For those who lived in the affected cities, there wasn’t much time to think of the political effects or outlook on the war- they were far too busy looking for loved ones, tending to the tens of thousands of injured and burned, and burying the numerous dead.

I want to point out that Hiroshima was the 43rd Japanese city that had been completely destroyed by US bombing, and that at least 60 more had been significantly damaged (at least 1/3 destroyed). [Yes, that number is forty-three. Nagasaki was number forty-four.]

So to the extent that people were able to learn about the bombing - which was very limited - from word of mouth - the reactions were largely “$!%#, another city destroyed. War is hell.”

Tehát, ahogy mondtam: Akkor és ott nem volt a néplélekre semmilyen hatása, mivel eredményében nem tért el más bombázásoktól. Később, azzal, hogy elkezdtek foglalkozni vele, drámázni rajta, persze egy idő után gyökeret vert az emberekben.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



és ki a fasz mondta, hogy ott és akkor volt hatása? Nem az a pár kurva nap a lényeg, hanem onnantól, amikor elkezdték felfogni, hogy mi is történt. Csernobilról se tudtak a blokkban hetekig, aztán mégis a hideg rázza az embereket azóta is, ha belegondolnak mi volt.



Arról nem tehetek, hogy a délután óta csukott szemmel olvasod, amit írok :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



bazmeg minden történelmi esemény feldolgozása az utólagos narratíva hatása, ha úgy vesszük. Te arra céloztál, hogy ez egy felfújt dolog, amivel beetették a japókat max. De InGen meg azt mondta, hogy a japán néplélekbe óriási változást hozott a két bomba, Te ezt tagadtad és azt mondtad, hogy kurvára leszarták a bombát. De még az is kurva mindegy, ha ez egy mesterségesen beadagolt narratíva vagy valóban, amikor elkezdték felfogni, hogy mit tettek velük, de a lényeg akkor is az, hogy igenis kibaszottul nagy sebet ütött a világnézetükön. Ezek addig abban a hitben voltak, hogy a kibaszott Császár a mindenható, akiért megdöglenek utolsó szálig, ha kell. Ehhez képest elbukták a háborút és olyan brutálisan elbántak velük, ahogy még soha senkivel a történelem során.



Moken írta: és olyan brutálisan elbántak velük, ahogy még soha senkivel a történelem során.

Karthagót porig rombolták, beszántották, sóval beszórták. Az összes lakót kivégezték, vagx rabszolgának elhurcolták.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



azt mondtad, hogy kurvára leszarták a bombát

Leszarták. Utólag rápörögtek, mert sokat mondogatták.

Ezek addig abban a hitben voltak, hogy a kibaszott Császár a mindenható

A bombázások idején a császár riszpektje elég mélyponton volt. Forrásom: A modern Japán című könyv.

Mondok egy példát, nyilván nem lehet egy az egyben összehasonlítani: Trianon

Na, azt mindenki tudta azonnal, jöttek a kitelepítések, pogromok, sírás-rívás, nemzethalál. Ez a magyar néplélek része? Igen, mondhatjuk valamennyire, de dalokat csak fura hungaristák készítenek róla, meg csak olyan szempontból része a modern politikának, hogy foglalkozunk a határon túliak ügyeivel.
Milyen hatást gyakorol a népre? Amilyet éppen mondanak. Hiszen senki nem él már, aki megtapasztalta. Most takarékon van a dolog, nem készülnek játékfilmek a témában, te sem sírod tele minden éjjel a párnádat.
Majd jön egy politikus, aki kifejezetten hasznot húz ebből a témából, és felfújja. Rögtön nagy esz megint a fájdalom. Ezek relatív dolgok. Annak szar volt, akivel megtörtént, de kb pont annyira szar, mint akit hagyományosan lebombáztak, és belehalt az égési sérüléseibe. Mindenki másnak max annyira trauma, amennyire elhiteti vele a folklór.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



na ott tényleg nem volt kiben tovább éljenek a borzalmak :D
De egyébként Kárthágó teljes lakossága kb. annyi lehetett, mint ahányan a két atombombától életüket vesztették. És itt nem csak megpusztultak, hanem évtizedekkel később is szenvedtek a sugárzástól több ezren.



Nem hiszem, hogy nagy számban haltak meg az utóhatástól több évtizeddel később. Akiben nem nőtt tumor még az első egy-két évben, az nem látom, miért ne úszhatta volna meg.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Gyakorlatilag szétbaszták 1000 év felépített gazdasági rendszerét és területi integritását egy tollvonással. Félbetörték a magyar népet és az országot is, még most is bőven szopod a gazdasági következményeit. Pénzben kifejezve nem férne ki egy sorban a szám. Szóval fáj az. Érzed is, csak hozzászoktál, hogy há ez a magyar valóság, aztán próbálsz nem belegondolni, mert nem tudsz vele mit kezdeni. Akkor meg minek, há nem, há de.

rwurl=https://www.szekesfehervar.hu/_upload/images/news/59426/szikm.jpg





Pár napja belerúgtam az ajtófélfába, az is a Clemenceau miatt volt!



Nemtom mi értelme ennek a hergelésnek Mozes. Szétbaszták örökre. Ez szar. És még csak nem is a királyság területének teljes elvesztéséről beszélek feltétlenül, mert hallgattam sok erre szakosodott történész megfejtését, a polgári esteken is, tehát kifejezetten nemzeti-konzervatív körökben, és abban tulképp ők is egyetértettek, hogy a Nagy-Magyarország abban a formában semmiképp nem maradt volna egyben, amihez amúgy hozzájárult (volna) az amúgy nem épp kedves kisebbségpolitikánk.

Viszont Trianon szemszögéből az ország ilyen szintű teljesen tudatos módon történő szétbaszása és a magyar nemzet szétszabdalása, az ország jövőjének megpecsételése igenis jogosan felháborító.

Chief Exorcist



ők is egyetértettek, hogy a Nagy-Magyarország abban a formában semmiképp nem maradt volna egyben

Én is ez mondom mindig, mikor szóba kerül Trianon.

Viszont Trianon szemszögéből az ország ilyen szintű teljesen tudatos módon történő szétbaszása és a magyar nemzet szétszabdalása, az ország jövőjének megpecsételése igenis jogosan felháborító.

És még ez is +1



ez volt a cel.

Parizer forever.



A lakosság száma nem releváns, nekik az volt a 100%. Ha most a Vatikánt, vagy valami másik törpe államot kipusztítanának, az is kevesebb lenne mint a két atombomba áldozatainak száma.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



bannolja már valaki Vajk-ot a gecibe. Teljesen megzakkant, nem tudom mi történhetett vele mostanában.



Teljesen egyetértek. Sőt, minden, a történelmet és az akkori magyar társadalmat valamennyire átlátó ember egyetért. Mindenki tudja. Semmi újat nem lehet ezzel kapcsolatban mondani. Szóval könyörgöm, lapozzunk már! Persze, legyen köztudott, ismerje mindenki, de ez a múltba révedő hisztériázó vekengés tökéletesen értelmetlen és semmilyen célt nem szolgál. Sőt, pont a mélyülő EU-s integráció lenne az egyik magától érthetődő módja az akkori gazdasági erő visszaépítésének.



mélyülő EU-s integráció? hogy beolvasszanak minket és megfosszanak minden identitásunktól? Gazdaságunkat és mezőgazdaságunkat is lerabolták és szétcseszték. Ide basztak pár multit cserébe, amivel meg talicskázzák ki a pénzt.



Én sem igazán látom, hogy mélyülő EU integráció miért segítene nekünk, és nem elsősorban németeknek, franciáknak. Ami már inkább segítene nekünk sztem az a bővítés a balkán felé.

Chief Exorcist



V4 is jó lett volna, de azt is sikerült EU-nak kinyírni, amikor kezdett "veszélyessé válni" számukra...



Pl a társasági adó harmonizációja egy kiváló eszköz lehetett volna erre



Ez a kinyírás itt van velünk a szobában?



Moken írta: V4 is jó lett volna, de azt is sikerült EU-nak kinyírni

milyen gyógyszereket szoktál szedni, és mióta nem szeded? lehet nem tűnt fel, de azt nagyrészt a kormányunk döntötte be.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!