Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


The Big Bang Theory - S09 E08
WOW a gyengébb 8. évad után nagyon magára talált a sorozat, ez a rész pedig frenetikusan jó volt.



AVED 1x03

Csipem az ED sorozatot, birom Bruce Campbell-t de ez így harmadik rész után kevés. Gyakorlatilag minden részben ugyanaz történik de tényleg. Lehet hülyeség volt mást várni a filmek fényében de valahogy ennél mégis mehetne valami egyedibb változatos irányba is.

Apropó aki a rész végi zenéket bevállogatja nemtom ki a fasz de annyira kurvára nem illenek a sorozat hangulatához, hogy nagyon.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Halt and Catch Fire S1 befejezve

Megkedveltem a sorzatot az évad végére. Nem egy nagyon pörgős vagy akár mindig rendkivül izgalmas cucc de engem leköt.

2x01 - 2x02

Ez viszont most annyira még nem rántott magával. Kicsit fura most az alaphelyzet de remélem ez kb ugyanaz a lassú indulás ami az első évad első kettő részében szintén éreztem aztán jól beindul majd.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



The Messengers

9 részen vagyunk túl. Nagyon enyhe bibliai vonal van mögötte, amit szerencsére nem tolnak túl. Az apokalipszis négy lovasának megállítása a célja egy maréknyi kiválasztottnak, akiknek a dolgát még az ember bőrbe bújt sátán is hátráltatja. Nem véres, nincsenek szexjelenetek, inkább a sztorira koncentrálnak, amiért hálás vagyok. Emiatt elég tömörek a viszonylag rövid részek, ami miatt van egy-két szemet szúróbb egyszerűsítés is, de nem bánom.
A színészek okésak, a sátánt alakító fickónak azért jár egy nagy piros pont.
Egy egyszerűbb kis sorozat, ami nem akar sokat és nagyot teljesíteni, így elég laza és okés tud maradni. Egynek simán jó.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Fargo 2x06

Kicsit kevesebb cselekmény volt mint az elöző részekben de cserébe kaptunk jó kis feszült helyzeteket megint.

Megint csak azt tudom mondani, hogy ahhoz képest, hogy most léptünk csak át az évad második felébe már eléggé felfokozottak az állapotok most is :)

Halt and Catch Fire 2x03-2x09

Még 1 rész van hátra. Továbbra is leköt a sorozat de az utsó rész elött is mondhatom, hogy ez az évad kevésbé fogott meg mint az első. Valahogy a központi téma most nem volt annyira érdekes szerintem (pedig lehetett volna) ami nagyrészt annak tudható be szerintem, hogy Joe karaktere kevesebb ráhatással volt a történésekre (valahol ez is az üzenet).

Gordon és Cameron még mindig kurvára idegesítő karakterek és a legkevésbé érdekesek mindkét évadot nézve. Cameronnál nem tudom, hogy a szinész csaj szar-e vagy tényleg ilyen egyoldalú gyermeteg, idegesítő hülye P-t vizonáltak-e ide a készítők és azt játssza tökélyre. Akárhogy is őt viselem egyre nehezebben.

Kiváncsi vagyok az évadzáró, hogy fog elsülni illetve milyen irányt vesz a sorozat a harmadik évadban.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Fringe S4

Nagyon kellemes csalódás volt az S3 lassú földbeállása után.
(Az S5 eleje mondjuk megint nem túl biztató.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Halt and Catch Fire S2 befejezve

Hát kb úgyanazon a hangulati ponton ért véget ahogy az egész évad is ment. Az első évad reményteli izgulásos hangulatához képest ez a második valahogy a meghasonlás különböző árnyalatait hozta fel és azért hangulatilag ez így nem is tetszett már annyira de azért nem bántam meg, hogy néztem.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Én még csak az 1x01-et néztem meg. Tetszik a koncepció, csak nincs most rá időm. Kb az év végi szabadság alatt fogom ledarálni (bár a Fargo is oda van belőve).



Marvel's Jessica Jones S01-1
Már a pilot miatt bőven megérte az a pár ezer forint Netflix előfizetés, de még szerencse, hogy végigdarálhatom ma és a hétvégén az egészet.:D

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson


goq képe
goq

Hogy lehet előfizetni Netflixre??
Igényelném ^^

egy állat



Jessica Jones 1-5

Eddig tetszik. Kicsit lassan bontakozik ki, de a noir-os hangulatot hozza.
Azért a Daredevil-t eddig nem veri. Azon sokat dobott a némi humor benne, ami ebből eddig hiányzik. Viszont helyette van egy elég hátborzongató, a hárttérben settenkedő feszültség hangulata, ami tetszik...



Jessica Jones 6-8

Na, alakul... És végre David Tennant is elkezdett rendesen szerepelni. Néha ugyan egy kicsit ripacsnak hat, de máskor meg zseniális.



Nem nézem a sorozatot, de ajánlom is, hogy Tennant ripacskodjon kicsit, mint a sorozattörténelem legjobb doktorától mondhatni ez alapelvárás.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Végignéztem most a második és a harmadik részt, és igazából kicsit úgy vagyok vele, hogy "hát végül is, mit vártam" :D Vér, pár könnyed (időnként csak annak szánt) egysoros, pár ijesztő, pár elképesztő jó snitt, tíz részen át is nézni fogom, de képtelen vagyok bármit elvárni tőle. Szerintem, ha komolyabban főszálaznának, akkor azt érezném gondnak...

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Jessica Jones 9-13

Hát ez is megvolt. Öszintén szólva számomra valahol a két-harmadánál elveszett a dolog varázsa és kezdett vontatottnak tűnni. Lehet ez azért is mert bizonyos szálak és karakterek elkezdtek idegesíteni, vagy mert úgy igazán senkit se sikerült megkedvelni. Ezzel szemben a Daredevil sikerének az egyik kulcsa szerintem az volt, hogy szinte azonnal szimpatizált az ember a főszereplőkkel. Ráadásúl a Kilgrave által keltett veszélyérzés és paranoiahangulat sokkal hatékonyabb volt mielött elkezdett volna nyíltan szerepelni...

Más: Ez nem csak ennek a sorozatnak a "hibája", de én sose rajongtam a minden képregényhős egy univerzumban él koncepcióért. Számomra Batman teljesen más hangulatot és világképet hordoz mint Superman stb. Semmi jó nem sül ki belőle, hogy összeerőltetünk mindenkit. Sokkal hatékonyabb lenne a sztori, ha csak a főhős lenne az egyetlen "különleges" szemlély (leszámítva a hozzá tartozó főgonoszokat). Ez az állandó "vannak az emberek és vannak a különlegesek és ez köztudott" témát és az abból adódó klisés reakciókat nagyon unom. Az legyen csak az X-Men alaptémaköre :) Persze tudom, marketing szempontból képtelenek kihagyni... Azt is tudom, hogy ezt a véleményemet valószínűleg sokan nem osztják, csak kikívánkozott...



valahol a két-harmadánál elveszett a dolog varázsa és kezdett vontatottnak tűnni. Lehet ez azért is mert bizonyos szálak és karakterek elkezdtek idegesíteni, vagy mert úgy igazán senkit se sikerült megkedvelni.

vagy mert kvázi 1 nap alatt daráltál le ~10 órányi kontentot. Egyáltalán nem csodálom hogy a végére vontatottnak tűnt. :D

Majd jövőhéten nézegetem végig, de az első rész után nekem eléggé bejött a dolog.



The Walking Dead - S06E06

Ez az évad egészen

ShowHide spoiler #

marha jó volt. Aztán jött egy filler rész, amire azt mondtam, hogy még lenyelem, kell a feszültség fokozás szempontjából. De még egy filler rész már sok. Főleg úgy, hogy a mostani vonalra is ki lehetett volna találni izgalmakat. De nem, kötelező értelmetlen, sehova nem vezető párbeszédeket böfögni hosszú perceken keresztül. Nem hittem a szememnek mikor elindult a feszültség keltő zene, egyetlen, teljesen szétrohadt, 1 km/h-val támolygó zombi látványától, akitől Daryl is pánikszerűen kezdi keresni a nyílpuskát... Néha a falat kaparom az ilyen hülyeségektől.



goq írta: Hogy lehet előfizetni Netflixre??
Igényelném ^^

Egy kevésbé ismert VPN szolgáltató amcsi végponttal, ez kb havi 5$, aztán maga a netflix előfizetés, az is asszem $10 alatt van. Némely VPN szolgáltató direkt úgy reklámozza magá, hogy velük nézhető a netflix "külhonból" is.

(Anno Star Trek TNG-t is így néztem végig jópár éve nyáron.)

Megj: más országokban is van netflix, de nagy általánosságban elmondható, hogy az amcsi katalógusuk a legnagyobb.



Dr. House S1-S8

Én nagyon szeretem, garantáltan elfogult is vagyok, hiszen harmadszor nézem végig. (értsd. láttam évadonként, meg egyszer megnéztem újra az első pár évadot sok éve, most pedig újra az egész volt tervben)

Még mindig nagyon jó és nagyon jól szórakoztam rajta... úgy a 7. évad feléig. (Azonosításhoz: amikor szétmennek Cuddyval)
Ott szenvedtem még egy pár részt, vitt a lendület ... de a 8-ig azóta se jutottam el. Valszeg befejezem majd, de csak tisztességből meg kíváncsiságból, mert nem is emlékszem rá :)

Defiance (S3 közepe felé járva)

Szórakoztató scifi blődség, alapvetően low-budget karakterközpontú, de néhol 'fel-fel villan' egy kis tutiság is. (Amolyan fantázia talán lenne, de pénz akkor sincs rá módon.)
Az akciók nevetségesek, ugyan akkor az intrika egész szépen felépített és kidolgozott benne.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


KMZ képe
KMZ

Defiance S3 közepe felé mutat valami befejezettség érzést? Én csak az első évadot kezdtem el most, de tekintve hogy lelőtték a sorit lehet hogy inkább nem is folytatom ha csak elvágják a sztorit. Amúgy azt a fehérhajú alien-elf anyukát szúrnám.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Nem tudom mire gondolsz ezzel, de nem halad semmi ilyesmi felé: azóta lett újabb idegen faj (akiket a többi élien se komáz, hogy ne spoilerezzek) meg mindenféle kavarások. Szóval csak csavarják és csavarják, egyre szélesebb körben, a civilizációnak meg a maradéka is hanyatlik. (Az elején még van ugye vmi emberi-katonai szövetség, nah az pl. a harmadikra összeomlik.)

// Ha már élient, akkor őt, így van.

Egyébként nálam a mesterséges dokinéni a kedvenc, imádom a stílusát meg a humorát :)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Unotelly.com nem kell VPN se. :) ninja is így tolja

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Szerintem simán jó kis sorozat, Grifter korábban vázolt véleményével kábé teljesen egyetértek. Én simán elnézegettem az első két évadot, és ha nem mutat semmiféle befejezettséget a harmadik évad végére sem, akkor sem fogom bánni a rászánt időt.
Amúgy esélyes, hogy nem lesz például SGU jellegű lezártság, mert ha jól tudom, bőven a forgatás után lőtték le a sorozatot.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Jessica Jones: Negyedik részt fejeztem be:

ShowHide spoiler #


Jessica Jones 1x01 - 1x03

Eddig okés de semmi különös még. Kilgrave karakterének a lehetőségei kellemesek de meglássuk, hová viszik vele a sztorit.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


goq képe
goq

Köszi az infokat ^^

egy állat



AVED 1x04

Már majdnem mondanám azt, hogy more of the same de azért leglább történt pár sztori szempontjából érdekes fejlemény.

ShowHide spoiler #

Ettől függetlenül ez így továbbra is kevés lesz. Nemhogy x évadot ebben a sémában nem tudok elképzelni de már az erre az évadra tervezett 10 rész is soknak tűnik, ha minden rész kb ugyanígy lesz felépítve és adagolva tartalmilag.

Van abban is valami amit Bagoly mondott, hogy végül is mi a fenét is lehetne várni itt ennél többet és erre nincs nekem sem válaszom de valahogy ez így mégis .....kevés?

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Szerintem akkor lehetne többet várni tőle, ha nem lenne ennyire komolytalan. A darálós humort nem lehet egy szint után fokozni, márpedig ezt kb az első részben kimaxolták. Ash jó karakter, de ő sem fogja megváltani a műsort. Túlzottan egydimenziós ahhoz, hogy részről részre rá tudjon pakolni egy lapáttal. Egyedül a sztorival tudnák emelni a tétet, de ahhoz meg ez a fajta súlytalanság nem passzol, szóval igen, ez így kevés.



Jessica Jones 1-10. Még 3 rész van hátra.
Nem rossz sorozat de semmi különleges nincs benne. Daredevil sokkal jobb.

Szerk: A Luke Cage et alakító színész nagyon rossz szerintem Faarccal tolja végig. Steven Segal hozzá képest a mimika királya.



engem már az első rész után kurvára irritál a csávó :D amúgy már egy rész után bejön az anyag, napi egyes adagolás mellett jó lesz végigtolni :)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!