Jelenlegi hely

Denis Villeneuve: Dűne

Utolsó bejegyzés


rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=OPsYCJQczTM

Duma pár új jelenettel.



RE@L írta: Libabőrös lettem, de bevallom nekem még a Hallmark-os verzió is tetszett. https://www.imdb.com/title/tt0142032/

Akkor nem vagy egyedül. Az nekem is bejött anno. TV (film)sorozathoz az akkori TV-s trendekhez képest -hol volt még a Trónok Harca és a TV aranykora- egész jól megcsinálták.

Valamint a Lynch féle szkafanderes izékhez képest a Sarkaduarok legalább ott kinéztek valahogy.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Én is szerettem azt a mini-sorozatot. Bár a cg már akkor is bénának számított, de nem zavart, max néha megmosolyogtam. Nem tökéletes film(-ek), de időről időre újra szoktam nézni.

Choose your next words with excpetional care!



Én most néztem a tv sorozatot és nekem is bejön, bár a CG nagyon gagyi, egy korábbi Babylon 5-ben jobb megoldások voltak komolyan :D Chani meg Alia mennyivel jobb nők voltak, mint új Dűnében :D
Sardaukarok viszont röhejesen néznek ki a francia sapkájukkal meg egyenruhájukkal :D Akkor már inkább a Lynch féle.



Gyerek voltam és naív, Attila1234-nak van igaza amúgy mert nem merném visszanézni, elvenné az emlékemet hogy nekem bejött :)





Hat igen, mivel minden tolodik ezert helyet kellett adniuk a tobbieknek. Majd' egy teljes ev, kemeny



RIP azoknak, akik nem érik meg jövő októbert és a halasztás miatt lemaradnak Dunerol :(



SBKMozes írta: 2021 október az új premierdátum

Nem mondanám, hogy meglepésként ért a dolog. Várható volt. A COVID kb kinyírta a mozizást erre az évre. De cserébe a jövő év piszok erős lesz majd.

Lehet egy újabb 1994 közeleg. :)

rwurl=https://scontent.fbud3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53801482_128461399168955...

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Mondjuk akkoriban ezt egyszerűbb volt összehozni, tekintve, hogy akár egy évig is moziban voltak a filmek.



DUNE is the #1 film in North America--$40.1M with $9M (22%) coming from IMAX. This is the largest WB domestic debut of the year

Noice!

Szoval nekem annyi hianyzott, hogy nem Deakins ult a kamera mogott. A latvany meg jobb lehetett volna, a'la BR2049. De ne legyunk telhetetlenek :)



Megnéztem én is. Elég jó film, de néhány snitt eléggé cringeworthy volt benne, pl amikor osszecsap először a két ház gyalogsaga és bezuhan az előtérben egy ornithoper, na az elképesztő sablon volt és halivudi. Ezen kívül 4k-ban eléggé kilógott néhány cgi jelenet is, de összességében nem rossz. Viszont nagyon hirtelen kettevagtak.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Szoval nekem annyi hianyzott, hogy nem Deakins ult a kamera mogott. A latvany meg jobb lehetett volna, a'la BR2049.

+1 ! Ahogy Asycid írta, volt pár bénább/kevésbé jól sikerült jelenet.


KMZ képe
KMZ

Átlagos, bátortalan, száraz kis film volt ez.

Alapvetően arra jutottam hogy Villeneuve Nolan "értelmiségi" istenített tesója, egy kicsit jobban konyít az érzelmekhez, de alapvetően ugyanaz a távolságtartó, szürke, és élettelen filmnyelve van mint az előbb említettnek. Az se rak hozzá sokat sajnos hogy mindkettő házi muzsikusa Zimmer, aki most se hazudtolta meg magát, miszerint nem zeneszerző, hanem movietrack ambient generáló dj inkább semmint művész.

A ruhák, környezet, repülőgépek, épületek (bár több élet lehetett volna az utcákon) harvester stb. meg alatta a Zimmer stock ambient tökjól működött, csak ugye az akció résznél hasal el a dolog, amikor valami harc van, akkor mind a zene, mind a koreográfia, mind a vizuál elhasal durván, a "piros rossz", "kék jó" pajzsvizuál konkrétan nevetséges, főleg hogy utána kb semmi értelme sincs csak hogy lássa a hülye paraszt hogy most fáj e vagy nem az adott (amúgy is blurösen rezgő) karakternek. A legpocsékabb számomra Duncan szabadulása volt a topterrel, legyak pár rosszarcút, aztán a többi meg gyáván eloldalog, de utána kötelező a szétbaszó kék lézerrel még egy drámai menekülésjelenetet bevágni. Mondjuk nem mintha a halála az olyan nagy benyomást tett volna rám, ott is béna volt a koreográfia. Ja meg Gurney hova lett? A pizsamában kiszaladás a felrobbanó hajókhoz is tök béna volt. (a skótdudát megbocsájtom :D)

A Harkonnenek totál primitív kopasz sápadt nácira lettek véve (mert ugye akinek szép hajkoronája van és hörgéseknél többet is tud kommunikálni az csak JÓ lehet!), a Lynch verzióban legalább volt valamiféle komikusan szerethető felhangjuk, itt még ez se. Ha jól emlékszem a könyvekben, habár undorítóan nézett ki, de Tywin Lannister volt kb a csávó, nem pedig egy dagadt nyomorult. A Sardakuarokat a trailerben előrebocsájtották pl. a kifeszítéssel meg esős jelenettel, ehhez képest kb. ork szinten vannak.

Jessica amúgy vitte a prímet színészileg, és okos húzás volt hogy ő kántálja a mind killer monológot, de utána is hozzá volt inkább kegyes a forgatókönyv, a többiek hozták a minimumot, de semmi többet. A boszik amúgy cakumpakk faszák voltak.

A homokféreg se volt annyira álleejtős kategória sajnos.

Meg kihagyták a navigátort.

5/10

Tudjátok ki kellett volna ehhez a melóhoz Vili helyett? Aronofsky bazdmeg, meg a házi zeneszerzője Mansell, bennük legalább látok valami művészi érzéket. De ugye ezt sose tudjuk már meg, meg valószínüleg nem is pazarolnák az idejüket Dűne adaptációra, szóval lehet jobb is így :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Zimmer regen zseni volt, Insterstellar ota nulla. De sztem a Duneben mukodott a hangulatteremtes, de a kiabalo no hangjan kivul egy dallmot se tudnek felidezni.
Navigator h lett volna benne, ha a komplett Csaszar se volt benne. Valszeg majd a kov reszben.

Amugy egyetertek nagyjabol azzal, amit irsz, de sztem fontos volt, h ez az elso resz ilyen ovatos legyen, ELADHATO a tomegeknek, majd a folytatasokban odatehetik magukat. Igy is ki volt akadva a mozitereben a sok hulye h nem erti meg unalmas... Villeneuve is megegett mar a BR-rel, ahol apait anyait beletett, zsenialis filmet csinalt, erre megbukott a penztaraknal...



Szerintem lassabb ritmussal, kevesebb "epic" harccal és több politikával jobb is lehetett volna. Remélem lassitanak a 2. részre majd.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"


Lou képe
Lou
Donator

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



REKT :DDD



lol, akkor ez ismét egy kalap kaki pokornmúvi lesz.

Valahogy felsejlik bennem a Mátrix trilógia...

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Ebben se beszéltek túl sokat viszont 3x fel percig nézhettem benne egy bika levágott fejet a plafonon mert consequenceeees, ez helyett lehetett volna az időt világ építésre használni, főleg egy ennyire idegenben. A város is egy nagy maszat volt, az okologiarol nem tudsz semmit 0 kidolgozás így kb ki a faszt érdekel az arrakis meg a bugris népség. Ilyen szempontból pl avatar cipofuzojet sem kötheti be.



város meg a palota nekem is csalódás volt.


KMZ képe
KMZ

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



rwurl=https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/p526x296/247401135_4460...

This is only the beginning...
Thank you to those who have experienced Dune Movie so far, and those who are going in the days and weeks ahead. We're excited to continue the journey!

Link



2023 oktober! Ez nagyon rendben van!



This is only the beginning...

az egyik cringe jelenet a filmből, mintha "travel to Dubai" hírdetést néztem volna



Hurrá! Azért hogy biztosra menjünk még kétszer elmegyek megnézni. Egyszer simán, egyszer meg végre felirattal. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)


LY képe
LY
Donator

Na végre megvolt, én kellően elégedett vagyok, itthon tuti megnézzük majd még párszor.

Igen, sok sok minden kimaradt, ezekből sok minden fáj is....
Nincs elég intrika, a vacsora jelenetet főleg nagyon hiányoltam és a báró politikai manőverezését is. A belső monológok nélkül még a jó színészek se tudnak mindent átadni a karakterekről, ráadásul pár jelenetben teljesen máshogy is viselkednek, mint a könyvben (pl a sátorban Paul). Az árulásos téma sincs eléggé körüljárva, szó nincs arról hogy miért nincsenek számítógépek és miért vannak mentátok, mi van a vallással Piternek a szadista oldala is kimaradt, és még lehetne sorolni. Oké, Guerney dalai viszont lehet hogy ide nem fértek volna bele úgy, mint a LOTR filmek dalai ;)

De teljesen egyértelmű, hogy még így is nagyon tömény a film, sokkal több benne a tartalom, az átadni és megérteni való infó, mint mondjuk egy Marvel filmben. Ha még többet tömnek bele, akkor magába borul az egész. Ráadásul - bár Villeneuve azt nyilatkozta hogy a második részben több lesz a cinematic action - egy csomó mindent ezekből tök jól be lehet majd pótolni a következő filmben.

Szóval nekem tetszett, szerintem megugrotta az akadályt amit se a Lynch film se a minisorozat nem igazán tudott bevenni.
Ja és Skarsgard báz :O meg hát Chalamet is télleg nagyon jó volt és Ferguson is. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy kik alakítják majd a még hiányzó szereplőket...
(egyébként télleg, kinek mik a tippjei a császárra, Feydre, Irulanra?)



Csaszart alakithatna Sting.



Na, de.... ő nem színész.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!