Jelenlegi hely

Bitcoin

Utolsó bejegyzés


nincs. amugy is a coinbase pro-n add el, ugy jobban jarsz.

Parizer forever.



Na megjött a 3090 és beüzemeltem. Elég böszme és ha az ember ki akarná hajtani akkor bizony heatsink mod kell: http://www.norbert-the-great.com/index.php?entry=Solved:-RTX-3090-VRAM-O...

Kicsit tekergettem és mivel a GDDR6x ahogy Joda is mutatta ECC-s ezért inkább árt a memOC nem is erőltetem. Legjobb amit ki tudok hozni viszonylag jó memhőfokkal az 90-92C és kb. 96 MH/s 265-270W fogyasztással és 100% Fanspeed-el. Sajna a gépház kicsi úgyhogy lemondtam arról hogy a 2070S-t is bent tartsam bányászni.



Jah, ezt mind 76%-os pwr limittel. Ha hagyom 80-ig akkor 96-100C és 105 MH/s. Default siman nyaldosta 120MH/s-t de akkor száll a memtemp 115C+


Boz képe
Boz

Ezt magyarázd majd el a sivatagosodó területnek is pls, mert úgy tűnik, ők nem értik :DDDD

Éljenek a videojátékok!



Finomhangoltam még, úgy néz ki hogy a max sweet spot az 80% pl és 0CLK 0MEMCLK 100% fan 98°C és 105 MH/s. Örülnék ha Micron meg Nvidia tiszta vizet öntene a pohárba mivel nincs Tjmax csak Tcase max ami 125°C (ez a chip kerámia teteje) Tjunc amit HWinfo64 is ad az pedig a sziliconon van a kerámia sapi alatt. #yolo ambient nyitott ablak mellett amolyan 21°C lehet. Szenzorok elég pontosak ugyan de 0,1-1°C pontatlanság minimum bennevan, amúgy annyira nem aggódnék 100°C alatt hisz 110°C a throttle korábbi GDDR-oknál meg Tjmax 100°C körül volt....



Ja és mindezt 280W-on.


Lou képe
Lou
Donator

már a 90 foktól is kényelmetlenül éreztem magam, de megnyugtató, hogy van még tartalék :)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Az biztos hogy a mostani generáció pedal to the metal. Valószínű normál üzem mellett is simán előjön hisz a GPU maga 49°C jelenleg és nemhiába mindegyik 3080/90 brutal nagy heatsinkel jött.


Lou képe
Lou
Donator

Majd ránézek erre a Pro-ra is, de most csak a sima coinbase-ről szerettem volna kiszedni a pénzemet. Weboldal portfolio továbbra is kapcsolat hiba.
Meguntam, telepítettem a hülye android app-jukat, hibátlanul bejött a felület, pénz kirakva paypal-re ingyen. Weboldalon továbbra is szar... Szemetek. Mindegy, megvan, az a lényeg.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



emberi tevekenyseg, mi mas? itthon is az az oka, volt a VO-n egy jo cikk rola.

Parizer forever.



hat irigyellek :)

Parizer forever.



rwurl=https://imgur.com/OfCWgyV

Mivel jó hideg van kint ezért nyitott ablak mellett úgy néz ki 110MH/s 290.3W-en 98°TMjunc-al. 83% PL, +200CLK +800MEMCLK. 85 %PL-nél már meglenne a 115 és 297.4W-on de akkor felmegy 100+ a TMjunc, amúgy 18 alatt van az ambient a szobában, hál istennek kicsi a szoba és nagy az ablak xD


Lou képe
Lou
Donator

Közben sztem nem állítottam semmit, de nálam is tovább javult.
-250CLK/+800MEM 60%PL (203W) beállítással 88-89 MH/s, ~430-435 hatékonyság, 0% rejected. Közben TMjunc 88 (max 90)

De így, hogy tovább csökken a BTC értéke, egyre kevesebb a kedvem is folytatni.
Párom is rossz szemmel nézi, hogy bekapcsolva hagyom estére a gépet, szóval hacsak nem száll el ismét az egekbe a bitcoin, lehet rövidesen véget ér nálam a móka :)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Mondhatjuk hogy az all time highoz képest (58) csak 44-46 között mozog mostansag de meg mindig durván hó előtt van BTC/USD. ETH/USD ezzel szemben 1400-1300 között mozog. Nyilván itt is egyéni befektetési preferenciák alapján kell tartani/eladni s mivel elenyészően “apró” pénzről van szó nyugodtan vedd ki amikor számodra szimpatikus az árfolyam eléggé. Én még szórakozok :)



Szerintem mint hosszútávú befektetésre is lehet alapozni, hisz nézd mit ér manapság, az anno bányászott pont



Nos igen, nem azért kell bányászni mert most sokat ér hanem mert majd később talán még többet :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nem akarlak elkeseríteni de azok az idők 10 évvel ezelőtt voltak. Most csakis akkor éri meg bányászni otthon ha magas az árfolyam.



LoL mikor SC bajnokságon 25 BitCoin volt sz 5-8 helyezett nyereménye, ha valaki nem költötte volna el mondjuk kb. 2 rolni DVD-re, most kb. lenne 330 millió magyar tallérnyi pénze. :D Mondja azt bárki, hogy ez így teljesen normális, vagy magyarázza el, ha lehet, hogy mi az alapja ennek..
(Utánaolvasok inkább..)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Mondja azt bárki, hogy ez így teljesen normális, vagy magyarázza el, ha lehet, hogy mi az alapja ennek..

Miért ér egy gyémánt drágakő annyit amennyit? Miért fizetünk többet emeleti kilátásért? Miért értéktelenedett el a bors mint fűszer évezredek alatt? Hisz az volt az igazi “fekete arany” https://en.m.wikipedia.org/wiki/Black_pepper . Miért fizettek szolgálóknak tea levelekkel az angolok annakidején? http://www.teatoastandtravel.com/tag/servants-wages/

Kereslet-kínálat, emberek irracionálisak.



Na igen, történnek ilyenek időről időre, az fura csak, hogy a mi életünkben is. És az egyik leginkább megdöbbentő válasz az egyik nyilvánvaló kérdésre:

"Van fedezete a bitcoinnak?
Klasszikus közgazdaságtani értelemben véve nincs mögötte fedezet, de a számítási kapacitás, a felhasználók bele vetett hite, a proof of work konszenzus mechanizmus mind a fedezetet jelentheti."

Akkor ez azt jelenti, hogy csak azt a terméket/szolgáltatást tudod közvetlenül bitcoinnal megvásárolni, amelyik eladó benne van a rendszerben ? Ez még oke, olyan, mint egy zárt rendszerű cserekereskedelem, de mikor bitcoint bányászol a semmiből és beválthatod hagyományos valutába. Ennek nem értem a létjogosultságát. Hacsak nem olyan, mintha egy bankban ülnél és pötyögnéd be a napi tranzakciókat azzal a kivétellel, hogy a VGA-d automatikusan megcsinálja azt helyetted, de attól a fizetést még megkapod. Ennél tovább nem tudom értelmezni. :D

De az előnyei vitathatatlanok, hogy nem tudsz hamis bitcoint kapni, az állam nem einstandolhatja ha krach van, nem is infláljhatja pillanatnyi gazdasági érdekeinek kénye-kedve szerint.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Bányaszasnál a számítási kapacitásodat adod bérbe hogy a folyó trx-eket ellenőrizd és jóváhagyd. “proof of work”
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Proof_of_work

21 millió bitcoin van. Minden négy évben feleződik a block reward azaz kb 2140-ig mindig lesz mit “bányászni” utánna pedig trx process lesz a szervízdij a kapacitásodért. https://www.investopedia.com/tech/what-happens-bitcoin-after-21-million-...



Mennyi forgalmat vesz el vajon a Bitcoin a hagyományos bankrendszerek elől ? Nem lehetne a világgazdaság alapja egy ilyen rendszer a hagyományos bankrendszer helyett ? Vagy nincs benne akkora kapacitás, mint a hagyományos pénz-bankrendszerben ?

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Megnöveli, mivel xy-%-a be kell kerüljön a klasszikus bankrendszer be is előbb-utóbb. Nemhiába minden nagyobb nemzeti bank és kerbank dolgozik blockhain alapú dolgokon saját maguk is.

Edit: biztos nem fogja kiváltani a bitcoin a hagyományos bankolást és elszámolási rendszereket. https://www.google.ch/amp/s/amp.ft.com/content/1ce89fb7-f0f4-4dcc-994d-7...

TL:DR egyszerűen a pénzteremtés fogalma miatt mivel javarészt nem a kormányok vagy a nemzeti bankok teremtenek pénzt hanem a hitelkihelyezések különböző pénzügyi aktorok által (főleg bef/ker bankok)



lehet tippelgetni mi lesz a bitcoinnal, de lövése nincs senkinek igazából.

Az is benne van a pakliban, hogy szabályozva lesz a jövőben, és aki addig szabadon bányászott kjól járhat a meglévő pontokkal.



Fogalmam sincs mit csinál az -rxboost 1 paraméter a PhoenixMinernél, de konkrétan 2MH/s -el nőtt a rate miatta. Azt hiszem ezzel kimaxoltam az RX580-at :)
Hülye voltam, hogy nem vettem még 2-t tavaly belőle, pedig 45.000HUF körül voltak :(

rwurl=https://imgur.com/QHNYEAc

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



en 35-ert vettem. ha a jovobe latnank, bezsakoltunk volna 6000$-os btc-bol es most nyugdijba mennenk.

Parizer forever.



Nem biztos, hogy mindenki tudja, de kereskedő oldaláról be lehet állítani, hogy Bitcoin vásárlás esetén HÁNY hitelesítést kér. Még évekkel ezelőtt rácsodálkoztam, hogy sokan 5 vagy 7 hitelesítést állítanak be. Lehet sokkal többet is, de ugye pont az a lényege, hogy ezért fizetni kell. Persze banki szolgálttaásokhoz mérten is annyira porszemnyi összegről van szó, nagyítóval se látni. A mai "bányászoknak" pont ezért mocsok sok hitelesítést kell elvégezni pár cent értékű kriptovalutáért, gondolom az alternatív coinokra is igaz.



Coinbase-en keresztül utaltam ki imént magamnak 45,66 €-t 0,52-t vont le a coinbase, PayPal meg vagy 1,61€-et konvertálásnál CHF-be. Ez 4,6% fee kb. 5 perc alatt megjött a “monitorpénz”.



“monitorpénz”.

Át is lehetne nevezni a topikot erre szerintem :D


Lou képe
Lou
Donator

coinbase weboldalon továbbra se működik a portfolio rész nekem érthetetlen okból, de a mobil appon hasonlóan "bonyolult" volt a kiutalás paypal-re, nálam 28 euro "monitorpénz" jött össze, illetve most még parkol 20 euro-nyi BTC nicehash-en, mert az elmúlt napokban nem volt kedvem folyamatosan járatni a gépet, így csak pár órákat ment.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!