Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Csak ennyit akartam tudni.:)

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Most nem ertem ezeket a gifeket. Szoval... MIVAN?! :D



What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Vagy még egy másik példa ami hirtelen az eszembe jutott a LotR. Nyilvánvalóan a könyvek jobbak, de ott is meg tudták úgy oldani, hogy ne bazd fel magad a film második felén 5 percenként amiért eszenciális dolgot írnak át vagy dobnak ki teljesen az ablakon.

neem, a konyvek sokkal rosszabbak
igen ritka kivetel ezzel

Parizer forever.



Jaj, te kis butus. A pár csalódás és a vége miatt kaptál egy kis vigasztalást :)
A Freak gifen meg jót röhögtem.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Ahhha. Hat jo. :)



Terminator Genisys

Perverz kíváncsiság által vezérelve tudni akartam hová tudják tovább süllyeszteni ezt a sorozatot a rém szar Terminator Salvation után.

Nem kellett csalódnom. Jai Cortney, Khaleesi minden egyes jelenete egy Barátok közt szinészi minőségű borzalom.

Schwartzi volt az egyetlen élvezhető dolog. Merem azt mondani, hogy többet hozott ki itt a szerepéből mint annó a szintén kurvagyenge T3-ból.

Történet, karakterek és a kényszeres szöveg kikacsintások az előző részekre mind rém gyengék voltak DE mindezek ellenére még így is azt kell mondjam, hogy a Terminator Salvation nálam még ezt is alulmúlta mint T film.

Zárásképpen csak a móka kedvéért:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=JXJiSZhA5cg

Ez meg kellőképpen jól összefoglalja a dolgokat:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=II6OAIJPe70

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Megnéztem, direkt semmilyen trailert, reviewt nem olvastam belole.
A ket uj foszereplo hihetetlenul hiteltelen. A Riese-t jatszol srac egy jollakott napkozis, a tini csaj meg... A hagyjuk, LH utan szornyu.

ShowHide spoiler #

Összefoglalva a T3 alatt van kicsivel, elég messze a T4 hulladeksagatol.

Valoszinuleg nhanyszor a tobbivel egyutt ujranezem meg az eletben.

Parizer forever.



Joda írta: The Martian
Kellett volna ide nagyon még plusz legalább fél óra azt mondom.

Idézet egy másik kritikából:

"A The Martian" "egy kicsit túl hosszú, de ettől függetlenül nagyon jó."

Na így döntse el valaki a "kritikák" alapján, hogy mi van.
Sebaj szombaton megyek és meglesem. A könyvet már kiolvastam. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy milyen lesz.


Tno képe
Tno

Igen, pl. szerintem az Ang Lee-féle Eric Banás Hulk, ha fél órával hosszabb lett volna, egy határozottan jó film lehetett volna. Többnyire az ellenkezőjét hallottam. (Ha fél órával rövidebb lett volna, ugyanolyan szar lett volna.)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


KMZ képe
KMZ

Martian

Ne hallgassatok Jodára :) Így kell adaptálni, végig király, vicces, nem nyálas, minden szereplő tökéletesen elég időt kap, a vége pedig tömény optimizmus és még lehet is röhögni a kínai Müpa/Lágymányosi Híd/Hév kombón párszor (elképesztő mennyiségű magyar van a stáblistában, meglepett - meg amúgy maga a stáblista is tök fasza). Jó néha az ilyen, én mosolyogva jöttem ki a moziból. Nemtom mi a here bajod van a végével Joda :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától


LY képe
LY
Donator

The Martian

Biztos nem mondok újat vagy meglepőt azzal, hogy aki olvasta a könyvet, azt a sztori nem fogja annyira megragadni - de az is elég biztos, hogy aki moziban látja először, az ugyanúgy végig fogja izgulni, mint mi olvasók :)

Viszont igenis van, amiben a film rá tud tenni egy lapáttal az eredetire. Matt Damon egyfelől tökéletesen hozza a regény főszereplőjének minden jellemzőjét, eladja az összes szöveget, okoskodást, és humort - másrészt pedig képes hozzáadni egy tényleg megkapó emberséget. Gyengébb, sebezhetőbb, még szimpatikusabb, hitelesebb, és neki köszönhetően a filmbeli Watney sok mindenben túl tud nőni a regénybeli karakteren.

A másik pozitívum, nyilván, a képekben található. Persze ha valakitől, akkor Scottól igazán elvárhatjuk, hogy a roverektől a laptokon át az utolsó csavarig minden úgy nézzen ki, ahogy valószínűleg majd mi is megérhetjük az igazi Mars-utazások idején. Érdekes egyébként, hogy a Hermes űrhajó mennyire emlékeztet a Venture Starra az Avatarból... meg talán egy picit túl sok benne a tágas, de értelmetlen belső tér.
De ezen felül maga a Mars is lenyűgöző, akár az űrből látjuk, akár hatalmas tájképeken vagy apró kavicsok és homokszemek között. Plusz én 3D-ben láttam, és nemhogy sohasem zavart, de jó párszor nagyon hatásosan is működött.

És igen, a film itt-ott nemcsak egyszerűsít vagy kihagy részeket a könyvből, hanem át is írja azt... De ez sem zavart egy kicsit sem, megkockáztatom hogy párszor még jobban is működött. Ráadásul az a pár érzelmes pillanat, amit a regény is jól eltalált, az gyakorlatilag mind perfekt, semmit sem csináltak túl.

Szóval nézze meg mindenki, akár olvasta a könyvet, akár nem, mert mindenhogy jó! :)



Voices

Itt-ott vicces kis őrült film. A főszereplő szerintem nagyon jól hozza az elmebeteget.
7/10

Black waters

Kb. Clooney viharos halászos film újragondolása, csak víz alatt, arannyal.
Néhol felhúztam a szemöldökömet, de teljesen szórakoztató film volt.

7/10

Lego superheroes

Nem közelíti meg a Lego movie-t. Sem humorban, sem látványban.
Egyszer meg lehet nézni, aki lego és szuperhős rajongó.

6/10

Supernatural 7. évad.

Jó kis Leviatános szál. Java részt végig tetszett a sorozat. Kezdem a következő évadot.

7/10

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



San Andreas.

Egy 4/10 et ki lehet osztani rá de csak azért mert jó kedvem van.
Klisés, kiszámítható. Színészi teljesítmények 1 pont a 10 es skálán.
Látvány 3.
Egy szóban összefoglalva: Időpocsékolás.



Így-így. Nekem is csak ez maradt meg belőle.
(sajnos nem vetkőzik tovább, így a film a 13. percben ki lett maxolva)



The Walk 6/10 | Fresh

Az eleje összességében unalmas, érdektelen, az összeverbubált figurák hiteltelennek tűnnek, mintha mesterkélt (vagy nem jól bemutatott) lenne a kapcsolódásuk a főhőshöz. Karaktereik pedig totál érdektelenek voltak. Nyomokban tartalmaz némi bájt a kötéltáncos múlt kezdete, ill. Ben Kingsley is jól hozza a neki írt szerepet, de ennyi. Egy matinének elmegy kisgyerekeknek tvben, de biztonsággal elmondhatjuk, hogy a tornyok közötti mutatvány előtti rész (az első 2/3) nem jött össze. Nem ébredt bennem szimpátia JGL iránt, pedig gondolom azért ez egy célja lett volna a filmnek, de inkább csak közönyt váltott ki belőlem (meg némi ellenszenvet a bilifrizurával elrontott fizimiskája).

Nyilván maga a mutatvány volt a lényeg, az sokszor nagyon szép volt, bár sokszor hiányzott a fotorealisztikusság, de legjobban az, hogy sokszor nem volt fókuszban az alul elterülő New York, a közönség pedig sajnos nem fókuszálhat rá ugye korunk gagyi 3D technológiájából kifolyólag, így csak néhány pillanatra tudott lélegzetelállító lenni. Nagy jóindulattal megadom a Fresh stempli legalsó ponthatárát.
Ajánlásom: esetleg vedd meg a jegyed, de késd le az első 90 percet, nézd meg a mutatványt!

Everest: 9/10 | Fresh Certified

Remek kis filmecske volt! Az egésztől én egy utifilmszerű élményt vártam. Annyit kellett teljesítenie, hogy megkapjam az Everestre való elutazás helyettesítő élményét, illetve az ott megtapasztalható hangulatból (alaptábor, mászás, veszélyes szakadékok közötti átjutások, leszakadó gleccserek, dermesztő hideg, különböző megpróbáltatások, a mászók motivációi) is adjon valamennyit. A zord időjárási körülmények rémísztő brutalitását is szerettem volna átélni. Szerettem volna lélegzetelállító képeket a világ tetejéről.

Minden elvárásomat szuperül hozta a mozi! Josh Brolin mindig jó, most is remek volt (bár sok extrát nem kellett hoznia, de a szituációnak megfelelő dolgokat megkaptuk).
Már a megközelítésnél, a függőhídon való átkelésnél leesett az állam. A 3D csontig hatolt :D. Mintha ott lettem volna. Volt sok remek kép, a tetőről való körültekintés kicsit felemásra sikeredett, ill. párszor hiányoltam a panoráma nagyívű bemutatását, de így is jó volt.
A sound design brutális volt, az őrült vihar velőt rázó robaja és a tökéletesen csendes otthoni szoba közötti váltások ott voltak a szeren!
Ajánlásom: Mindenképpen IMAX-ben nézős! Semmiképpen ne hagyd ki!

The Martian 6,5/10 | Fresh

Sikerült érzelmi hullaként végigülni - bizony: unalmas volt. Mit lehet erre a filmre mondani? Ha kihagyod moziban, nem veszítesz semmit, 2x meg pláne teljesen felesleges lenne megtekinteni.
Semmi humort nem érzékeltem benne (egy-két humorra utaló próbálkozás volt azért), ez rosszul esett. Feszültség az első jeleneten kívül nem volt, igazi erőteljes látványosság, izgalom, vagy akárcsak érdekfeszítő, elmét borzoló csodálatosság, vagy újdonság, megdöbbentés nem volt. Összességében azért nagyon szép, letisztult képek vannak benne, a 3D is ad hozzá jónéhány helyen.

Azt tudnám rá mondani, hogy egy tökéletes iparosmunka (nem rossz értelemben). Ezernyi apró részlet tökéletesen kidolgozva, tudományosság megőrizve, tökéletes koherenciával, szépen egymás után pakolva. Igen, kb. így nézhetne ki a valóságban egy ilyen misszió, és EZ a film igazi értéke. De ennyi. Ha vkinek ez elég, akkor még akár elégedett is lehet majd a filmmel.

Ez a túlzott kiszámíthatóság nem használ neki, sehol sincs egy izgalmas mondat, a szereplők pontosan azt mondják, amit vársz, h mondani fognak. Nem tágította a képzeletem határait. Elindul, végigmegy, kijössz, aztán kidobod a mekiszacskót, majd mész a dolgodra. Lehet, hogy nagyon sok nehézséggel kellett megküzdenie főhősünknek, de nem nagyon sikerült ezt átéreznem, tényleg mintha kicsit sit&wait lett volna a dolog, szóval McGyver azért még leverné, mint a taxiórát.
Termelnie kellett krumplit, ill. eljutni a Roverrel messzire . A végén kicsit a súlyokat leszedegetni (ja, meg a kommunikáció). Aha. A pulzusom nem emelkedett meg. Illetve a legutolsó problémát és megoldását pont előtték a Gravitációban, sorry. Ráadásul itt tétje sem volt, hiszen egyértelmű volt a végkifejlet. Szóval itt most szőrösszívűen nem tudom rádobni a 7 pontot.

A szerep természetéből kifolyólag érdemesebb lett volna talán Christian Bale-nek adni, akkor nem kellett volna test-dublőrt, cgi-dublőrt alkalmazni a végső jelenetekben :D. Kínát már csak azért is muszáj volt belekeverni, hogy azt a piacot is kiszolgálják egy tökéletes megjelenésű nővel, ill. a jóvágású ősz igazgatóval. Kell az eye-candy a kis vágottszeműeknek is, ezzel hoztak a filmnek még 150 milliót. Okos húzás, bár a korporális, patikamérleggel kiszámított filmkészítés azért mindig ellenszenves.

Az Apollo 13-ban már láttam ezt, ott még jó volt, érdekes volt, itt már nem durrant, csak pukkant. Sajnos tudtam, hogy ez lesz, bár nem is vártam a filmtől semmit.
Hatalmas a kontraszt az Interstellarral! Hiába, egy mozifilm a soundtrack, ill. a képi világ és a tartalom elegye. Ezeknek tökéletesen kell illeszkedniük, hogy HATÁSOS legyen a végeredmény, hogy ne csak legyintsünk. Az a film százszor hatásosabb.
Ajánlásom: nézd meg a trailert, többet a filmtől sem kapsz, majd elcsíped a tvben.



Ajánlásom: hagyd nyugodtan a faszba ezt az egészet! ;)

Respect is not given. It's taken.



Chiller írta: Így-így. Nekem is csak ez maradt meg belőle.
(sajnos nem vetkőzik tovább, így a film a 13. percben ki lett maxolva)

Ha még nem láttad volna: True detective első évadában ledobja a cuccot :)



Okos húzás, bár a korporális, patikamérleggel kiszámított filmkészítés azért mindig ellenszenves.

Ugye tudod hogy ez a konyvben is benne volt? Wow...

@tobbiek: ha elolvastatok volna azt irtam rendesen nem azt irtam, hogy rossz film. Azt mondtam hogy lehetett volna sokkal jobb es engem zavartak a csonkitasok de megertem a letuket. A cinefixesek nagyon jol megfogtak azt amit en is gondolok a filmrol. rwurl=https://youtu.be/GB9AUdT0y4Y



Tudom, láttam.



The Martian

Megnéztem a filmet végre.
Annak ellenére működött, hogy kihagytak sok mindent.
Egyedül a homokvihar hiányzott a vége felé de még így is teljesen rendben volt a film.
Aki a hosszabb, kibontottabb változatra kíváncsi az olvassa el a könyvet. Ennyi az egész.
Filmben azt a rengeteg sok mindent nem lehetett volna elmesélni. A film így volt jó a könyv meg úgy. Sőt könyvben nekem picit sok volt a rengeteg száraz "műszaki leírás", hogy mi, hogy működik miből mit állít elő. Ugyan így voltam a rengeteg "balesettel, balszerencsével". Ezeket pont annyira nyirbálták meg, hogy fogyasztható lett film formájában. És mivel eltalálták az arányokat nagyon jó lett a film. A humor is ott volt ugyan úgy mint a könyvben.

UI.: Mindenkinek ajánlom a filmet. A barátnőm nem olvasta még a könyvet és nagyon jól szórakozott rajta. Sőt azt mondta, hogy idén ez volt a legjobb film.




Szerintem az éles elméjű képregény rajzoló nem tudja hogy az ISS-en is a saját vizeletuket isszák.



Megnéztük asszonnyal a Martian-t. Könyvet nem olvastam. Mindenkinek ajánlom, végre egy normális sci-fi, évek óta. Nem éreztem túlzásnak a dolgokat, a humor is jó volt, egyszóval nagyon tetszett!

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



The Martian

Minden tekintetben tömörített lényegretörő változata a könyvnek. Van ahol ez nem baj illetve helyenként szerintem azért kivesz a dráma meg a humorból, amit a könyv olvasása közben jobban átélt az ember. Nyilván egy filmbe nem is lehet mindent belepasszirozni illetve nem is működne olyan jól.

Ettöl még persze teljesen fogyasztható film volt ez de szerintem itt is mint oly sokszor a lényeg a következő: Ha a film tetszett olvasd el a könyvet mert jobb :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



:D Ő legalább nem kever össze egy űrállomást egy bolygóval.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw




MI: Rouge Nation

Christopher McQuarrie és Cruise bármi kollaborációja instant win. Iszonyat jól szórakoztam a filmen kurvamásnaposan délelőtt. :)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!