Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Haha, viccből megnéztem RX580-nal minden különösebb tuning nélkül (fél órája szüttyög már) :D
rwurl=https://imgur.com/ni4VZoJ

Sose indítottam el és foglalkoztam bányászprogramokkal még!

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



RW big cryptoboom of 2021:rwurl=https://youtu.be/Xs_OacEq2Sk



Hát na. Arányait tekintve amúgy nem vészes. 80W-ot fogyaszt a kártya most, lejjebb vettem a ventit... 35%-ra. 42 fokos a kártya. Mondjuk a memóriát nyúzza inkább a mining gondolom, annak meg nem tudom hogy lehet a hőfókáját lekérni (Sapphire Nitro+ RX580 8GB)

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Polarison asszem nincs külön mem temp szenzor: https://www.hwinfo.com/forum/threads/aorus-rx580-gpu-sensor-has-same-val...



Redditeseket kellene ilyen banyaszatra rávenni 2 hónapig mindenki tolja hagy boruljon a cucc



Nem akarjátok a Bitcoin topikba folytatni?



https://www.tomshardware.com/news/chip-shortages-to-persist

Felejtsétek el idén a PC vásárlást hacsak nem törődtök bele hogy 2-3 hónapos várakozási idők vannak ha szerencsések vagytok.



dehát még el sem kezdtem

RE@L: kösz az infót, akkor még gyorsan meg kell vennem a processzort meg a ramot.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Össze kéne itt az RW-n dobni egy saját chipgyárra, és kaszálnánk. Talán psinél még maradt is rá töke.

Sors bona, nihil aliud.



Na jó, azért ez már most nagyon kezd durva lenni:
rwurl=https://imgur.com/O9fadTg

Nem bányászni kell, hanem eladni a videokártyát. Abból több jön be :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Ha mondjuk megfekszik a jó öreg 1050Ti-m, jól értem, hogy ilyen régi cuccot sem kapok, és azt is drágán?



Használtan 150.000+ -ért mennek épp hardveraprón ezek a kártyák.
Ami a legnagyobb poén, hogy SEMMILYEN GPU-t nem lehet kapni normál áron. Nincs, nyista, nyema. Most minden féleszű elkezdett bányászni, vagy mi a tököm van?! Remélem beszakad az egész a faszba, mert ha kihullik a videokártya a gépemben, akkor meg vagyok baszódva.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



1030 és 710 bőven van valamint 1050 (talán) :D De igen, iszonyat brutál hogy elapadt minden. Prebuilt-ek pörögnek mivel az még "akad"....



Neba$$#!
50ért vettem anno!
Kemény :-)



Itt az ideje eladni és kaszálsz rajta egy 100 ast :)



Decemberben döglődni kezdett az RX480-am ezért gyorsan vettem egy 5600 XT 340€-t. Gondoltam, majd tavasszal-nyáron eladom és cserélem jobbra. Hát... =D Már verem a fejem a falba, hogy 520€-t nem vettem meg a 3060Ti Eagle akármi kártyát, mivel nagyon úgy néz ki, hogy marad a kényszerből vett GPU a gépemben egy darabig, hiába raktam félre egy komolyabbra. (Merthogy kétszeres árat tuti nem fizetek valamiért, ami tulajdonképp csak játékra lenne, mert dolgozni most is tudok.)



Ja, én az RX580-ra gondoltam. 1050TI viszonylag alacsony árakon megy.
rwurl=https://imgur.com/8dhbRPG

8GB-os kártyák nincsenek egyáltalán a piacon, szóval nekem ne mondja senki, hogy nem a mining tehet róla (4GB-tal nem tudsz bányászni).

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Igen használt 4gbos kártyát lehet majdnem normális áron kapni,



az meg jatekra teljesen jo. lehet felrakom az msi 580 8gb-t 150k-ert, hatha valaki elviszi. 100k-t nagyon sokara hoz azert a banya :)

Parizer forever.



3 hónap alatt (0-24-ben járatva)

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Ethereumra van direkt 4GB-s kártyákra írt bányász algoritmus, de az meg csak polaris kártyákkal megy, meg nem annyira megérős, mint a 8GB-os.



igaz, 4$ korul hoz (a ryzennel egyutt) / nap, - az aram, az kb. 30k/ho
akkor marad, hianyozna a banyaszas

Parizer forever.



amúgy ha valakinek elszáll a garis 2080 vagy akár 3070/80-ja, akkor tudják cserélni határidőn belül vagy mi a helyzet ezzel most?



Baromi durva, hogy egy korszerűnek számító, de mégse csúcsnak számító 3070-es kártya is 670 ezer kibaszott forint most az Aquában! Én nem szoktam senkinek se rosszat kívánni, mert a lelkemben béke honol, de remélem az összes "big business" bányász a pokolban fog megrohadni. Mondjuk, nekem az is elégtétel lenne, ha pofára esnének az arany tojást tojó tyúkjukkal. Kifordult magából a világ, azt mondom én!

rwurl=https://i.pinimg.com/originals/a5/3d/8b/a53d8b422310ad8b0eecb75eb66c89cd...



Talán inkább a boltot kéne okolni az árazásért nem mást. Itteni árazásban 330-350k HUF körül van a 3070 (ami amúgy több mint amennyiért én a 3080at vettem, de most azt tegyük félre :D) szóval az, hogy otthon ennek a duplájáért árulják az csak és kizárólag az otthoni bolt gecisége senki másé.

Érdekességképpen 100k-val többért Alzán kapsz egy egész gépet összerakva 3070el. :D

@Moken: értelmesebb helyeken van pár 3xxxas kártya félrerakva ha garanciás probléma van. Ha épp nincs akkor az is pár hetes/hónapos várólista.



Igazából az elszállt árazás a felső kategóriát érint, a 10-es szériának is mocskos mód felment az ára, de legalább van, a közép kategória viszont gyakorlatilag eltűnt, illetve találtam egy 2060-ast 310 ezerért. Na nem már! :D


Lou képe
Lou
Donator

Sajnálom, hogy rossz hírrel kell szolgáljak, de sehogy sem fog veszteni vele a bányász, mert pár hónap és simán behozta a kártya az árát, főleg ha ők normális áron tudták beszerezni. És kizárt, hogy bármi gondjuk lenne az eladással akár áron felül is, ha bezuhanna a bányász piac.
Undorító a helyzet, de sajnos ez van.

És igen, erre rájön a hazai boltok iszonyat pofátlan nyerészkedése is sajnos. Illetve véletlenül se mentegetni akarom őket, mert gecik, ez vitathatatlan, de ha akár csak kicsit is normális áron adnák, akkor azonnal fölmarkolná vmi scalper és meghirdetné a most látott bolti árakon... Reménytelen helyzet :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



illetve találtam egy 2060-ast 310 ezerért. Na nem már! :D

187 ezerrel több mint amennyiért én vettem...

szerk: Vagy káprázott a szemem és "láttam" egy 3060ti-t az előbb 300k+ huf ért vagy el is vitték azonnal.



Ha megnyugtat a világon mindenhol így van, minden min dupla vagy 2,5x-es áron. Ha bárki bármit akar venni akkor kb. azonnal kell amint elérhető a webshopban, és rezervációs áron/alatt van.



Engem az nyugtatna meg, ha véget érne ez az őrület. :P De majd egyszer véget fog, ha bedől a "piac". /az öklét rázza az ég felé

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!