Jelenlegi hely

Virtual, Augmented Reality

Utolsó bejegyzés


Én novemberben vettem egy Quest-2-t. Ár/érték arányban nagyjából verhetetlen. A kijelző felbontása, minősége szerintem elég jó, főleg első headset-nek. Az egyéb VR feature-ök (headtracking, kontrollerek) is teszik a dolgukat. Steam VR hibátlanul megy Oculus Link-el USB-n, vagy vezetéknélkül Virtual Desktop app-al (ez igényel egy kis hack-et és jó Wifi (6/ax) kell hozzá). Az USB miatt PC-s headsetnek kicsit kompromisszumos, folyamatos mozgáz közben még hibátlanul is néz ki, de a teleport move-os játékoknál azért a hirtelen helyszín változásnál látszik egy pillanatra a tömörítés, leginkább sötét helyszíneken, dehát ugye nem is 1000 EUR-ba kerül + full wireless PC VR-t ennyiért semmi se tud. Rendelni viszont csak amazon.uk-ról sikerült (itthon csak 150%-os áron találtam), november óta nem tudom mennyit javult az elérhetősége.



Sok panaszt lattam rola, hogy kurvara erzodik hol lett kisporolva belole minden. Kezdesnek papiron nem rossz belepo mondjuk.



Na igen, az alap fejpánt az elég low budget, a gyári "elite" pántról meg sok olyat olvasni, hogy könnyen törik.



Amit olvastam róla hibákat az talán még beleférne, nem várok tökéletes élményt ennyiért. Nem hangzik amúgy rosszul, amit írsz, az USB miatti gond se tűnik akkor problémának nekem, nem várok egy ilyen eszköztől tökéletes élményt, nagyjából tudom, mire számítsak. Csak érdekelt vélemény/élmény elsőkézből.
Amazon uk-ról USB kábellel együtt jonne kb. 400€-ba, ami olcsóbb, mint amit neten találtam belföldön (470 € csak a headset). Ennél komolyabbat próbának nem mernék bevállalni, azért elég magas áron mennek ezek. A Switches VR-t próbáltam de az viccnek is rossz. =D

Lou: Ez a próba nem megoldható mivel a környéken ilyen nincs, VR miatt meg igazán nem érné meg határátlépnem. =D

Komplikato: Köszi a linket, beleolvasok.



Lou írta: ha nagyon érdekel a téma, akko egész sok kölcsönzési lehetőség van Bp-en, akár gépet is adnak hozzá

nice ezt nem is tudtam, azthiszem lesz valamikor nyáron a klíma alatt egy kaszabolós kockulós hosszúhétvégém :D



sajnos kidobott pénz volt a VorpX. Ha lett volna próba verzió, biztosan nem veszem meg.

Minden szavaddal egyetértek. És az zavar baromira, hogy előtte azért utánaolvastam. Szóval tudtam arról, hogy nem minden játékkal kompatibilis, hogy kell azért majd állitgatni dolgokat, de mindenhol azt irogatták az emberek, hogy odabasz és fúdeállat élmény. Felmerült bennem, hogy velem van a baj, vagy a beállitásokkal, valamit nem jól csinálok... De nem, szerintem az emberek túl igénytelenek, vagy túl könnyű lenyűgözni őket :)

Most gyorsan rá is kérdeztem, hogy van-e lehetőség refund-ra, mert ez így szar.

Jött valami válasz? Na nem mintha rajtam segitene, kétlem, hogy 3 évvel később refundolhatnék :D



Szabad tudni, hogy ki mit használ?

Nálam sima Oculus Rift. Ha viszonylag "olcsón" akarsz beleugrani a VR-ba, akkor ajánlom. Ha úgy, hogy a legjobb élményt akarod magadnak, akkor viszont már eljárt az idő felette valamelyest.
Ja, még ami fontos szerintem : Vagy Oculus, vagy Vive. Semmilyen n+xedik Pimax féle variánssal nem próbálkoznék, ahol nincs kiépitett, kipróbált és működő infrastuktúra mögötte (store, app stb.). Legalábbis amikor még én kezdtem az egészet, nagyon macerás volt minden. Nem volt Oculus-steamVR összehangolva, az egyik ütötte a másikat. Mostanra azért a legtöbb probléma orvosolva van, de én semmiképp nem hazárdiroznék egy nem befuttatott headsettel.



Részemről első generációs Vive még mindig. Bár helyszűke miatt viszonylag keveset.



Valószínűleg Oculus Quest 2 lesz belőle, az még olyan áron van, amibe bele merek ugrani próbaképp. Kösz mindenkinek a válaszokat!



Nekem Rift S van, szerintem frankó, bár ha várok még 1 hónapot, akkor kijött volna a Q2 és szerintem az jobb deal lett volna.
Ami szopatás a Q2-nél, hogy ha valamit megveszel az Oculus store-ba az eszközre, akkor azt utána nem tudod nyomni PC-n és fordítva. Ami szerintem ordas nagy szemétség.
Amúgy, ha még nem VR-oztál soha, szerintem kb. le fogsz petézni olyan élmény lesz!
A Quest 2 verhetetlen a kategórájában. Cimbi azt mondta, hogy nem is érti mit fikázzák a fejpántot, mert tök jó, nem romlik el, könnyű levenni, egyszóval teljesen praktikus és kényelmes.
Ha van tékás elérhetőséged, akkor az n betűs tékából sok játékot ki lehet kölcsönözni a játékok részen VREX-re keresve.
Amit érdemes megvenni az a Lone Echo, ami csak és kizárólag az Oculus store-ban kapható.
Nyomtuk még a RAW DATA-t, ami fun ketten, vagy haverokkal, kb 7 EUR allkeyshop-on.
Az Alyx szerintem mindent ver, van tékás verzió is. Én megvettem, mert eddig minden HL gamám megvan legit, akkor ez miért ne...
Ha találsz használtan Rift S-t jó áron, akkor megveheted azt is, mert szerintem baromi jó, max később nehéz lesz eladni.
Nekem eddig ez a sorrend gamákban, amikkel játszottam:
1. Alyx
2. Lone Echo
3. Moss
4. Raw Data
A többi amit még próbáltam és bejött, de vagy keveset toltam vele, vagy hamar meguntam:
Boneworks (hányinger a non teleport mozgás miatt), Borderlands 2 (utálatos irányítás!!), QuivR (ez jópofa íjazós, elég fárasztó tud lenni), The Forest (hányinger a non teleport mozgás miatt),
GunClub VR (hamar uncsi lesz), Beat Saber (hamar uncsi lesz), Space Pirate trainer (hamar uncsi lesz), Star Wars Squadron (hamar uncsi lett, meg hányingerem is...)
Jópofa a steam Home-os mászkálás/felfedezés, Elég jók a pornók is :D
Nemrég kipróbáltam a Fallout4-et, eddig nem jutottam messzire, meg valamiért nem csigázott fel annyira.
Megvettem a Zero Caliber-t is, eddig nem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam...
Többiek, valami ajánlás?
Ja igen, eddig autós játékot nem próbáltam, állítólag nagyon szar karambolozni.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Ozzy írta: Jött valami válasz? Na nem mintha rajtam segitene, kétlem, hogy 3 évvel később refundolhatnék :D

Megnéztem, mert ki is ment a fejemből, de eddig nem jött semmi.
Írtam neki, hogy valami részleges refund-ban is benne vagyok, mert azért csak 12K HUF volt, bassza meg, aztán szar. Illetve a legnagyobb bajom, hogy végre összeraktam egy szerintem elég rendes gépet (i9 9900KF, 32GB RAM, M2, 2070S) és bazzeg szaggat VR-ban a cucc, mert annyira leterheli a VorpX. Ne már. Ha meg szarul néz ki, akkor meg nem érdekel.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Köszi az ajánlást! Tékából nem kölcsönzöm, lehet refund-ot kérni majd mindenhol. Erről a PC-n nem lehet nyomni dologról én azt olvastam, hogy játéktól függ, mi az, ami Cross-Buy, mármint telepíthető a Questre vagy megy "kábelesen" is, Beat Saber pl. külön vásárolandó, de ezek itt mind mennek mindkét módon is.

Lone Echo-t néztem, azt tuti veszem majd, Alyx meg alap, emiatt kezdett igazán érdekelni a VR. Raw Data meg otta steam könyvtáramban, gondolom valami bundle része volt. =D
Ezenkívül tuti belenézek az Elite-be is (amíg nem jön a DLC, mert utána egy ideig nincs VR támogatás), Project Cars kormánnyal illetve utánanéztem, és a Eurotruck 2 indítható VR-ban is. Utoljára akkor láttam kamiont belülről 3D-ben, mikor gyerekként nagyapám elvitte minket egy körre. =D

Egészen felcsigáztál, kösz! =D



Ja igen, a No man's sky is iszonyatosan király, el is felejtettem. Annyit nyomtam simán, hogy igazából meguntam és azért nem is játszottam túl sokat VR-ban.
Amúgy, újra leírom, hátha jobban átmegy :)
A Moss valami iszonyatosan király!! Mindenképpen próbáljátok ki! Cukiság faktor óriás, elég challenging a játékmenet és mellé gyönyörű szép is!

A Lone Echoban a világűrben lebegni iszonyat durva. Én párszor búvárkodtam palackkal és olyan érzés volt az egyik részen, mint mikor merülsz a sötétbe, igen nyomasztó és para, de nagyon király!!

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Questre tudom ajánlani
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=FOJlgXPOf7g&ab_channel=PlayscopeTrailers
van PC VR változata, de a fejlesztők már a Questre fektetik a hangsúlyt, ergo oda előbb érkeznek új mapok, javítások, fejlesztések.
Roguelike "Soul" game. Random generált pályákon lehet íjászkodva (különböző beszerezhető mágikus nyilakkal) a Bossokig eljutni, majd a következő pályákra.
Bekerült Defense game mód, ahol a hullámokat kell megfogni, hogy átmenjenek a teleport kapukon. Achievement-ekkel lehet fejleszteni a képességeket. Nemrég bekerült a locomotion is.
Rengeteg taktikai lehetőség van benne és kihívás. Számomra jelenleg az egyik legszórakoztatóbb játék Questen.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Köszi az ajánlást, a rougelike soul elég jól hangzik. De egyelőre még csak szokom a VR-t, teleportáláson kívül mindentől megfordul az összes belső szervem. És "sajnos" megvettem a Beat Saber-t és azóta szinte csak az megy.

Mindenesetre rohadtul megérte az árát a Quest 2, tátott szájjal forogtam az első pár órában.
Rég szartam be játékban úgy, mint VR-ban attól, mert nem vettem észre, hogy áll mellettem valaki. =D És még csak nem is horror volt...

Ja igen, Dispolier: a Moss valami iszonyatosan tündéri, ha nem ajánlod, lehet rá se néztem volna. NMS is jó lenne, ha nem diafilmként viselkedne ha űrrepülni szeretnék. Minden más rendben van, de amint beszállok a hajóba megtizedeli az fps-t.



teleportáláson kívül mindentől megfordul az összes belső szervem.

Abban az a jó, hogy közlekedhetsz teleporttal (sőt távolra csak azzal érdemes), úgy, hogy teleport nyilat lősz ki. Így tetőkre is fel tudsz jutni, messzebb ellátva és előnyösebb pozícióból lődözni :)

Ami nekem érdekes volt megtapasztalni, hogy első alkalmakkor én is szédültem sokmindentől, vagy ha zuhantam, az beszarató érzés volt, de ahogy egyre többet voltam és tapasztaltam, az agyam valahogy adoptálta, és már nem hoz szédülést/rosszúllétet. Lehet a következő egy hegymászós app lesz, és a végén már az amcsi toronyház építkezésen a vasalatokon való mozgás se lenne kihívás :D

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Így hamarabb nézek bele, egyelőre viszont jó lenne azokat befejezni, amikbe eddig belenéztem, mert addig jutottam csak hogy hűdefasza minden aztán mentem egy másik játékba ámulni.

Egyelőre Skyrim-ban próbálgatom a hagyományos közlekedést, 1 percig bírom már. de utána jön az émelygés. A The Climb-ot nézegettem, hogy hátha segít legyőzni a tériszonyomat, de egyelőre hanyagolom. Első pár alkalommal Beat Saber-ben is szédültem, mert úgy éreztem, le fogok esni a platfomról. =D



Nvidia DLSS: KI-Upscaling mit Raytracing im VR-Test
VR + DLSS teszt ékes német nyelven. A teszt érdekessége, hogy a DLSS 2.1-et tesztelték Unreal Engine 4.6.1 alatt. Az benne volt a hírekben, hogy bele lett építve mind a kész projektekhez, mind pedig a szerkesztőben használva is, de arról nem szólt senki, hogy ez frissebb verzió. Mivel nyilván egy HMD esetén fix a felbontás, itt a frame time és képkocka szám, ami mérvadó.



ez még egy darabig PC VR only lesz :)
Amúgy hozzátenném a Forward nem az antialias miatt van használva elsősorban.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Egy clickbait video, ami durván felszínesre sikerült:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=VQzHX9s9Rx0

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



durván felszínes

Magyar youtube in a nutshell?



Két dolgot tudtam meg:
- a Kinect jobb volt, mint a VR, mivel többet adtak el belőle
- a szar VR játék nem jó játék

A PC is 20 éve haldoklik már, VR is fog még egy darabig. =D

És tényleg rohadtul igaz, hogy ez egy olyan dolog, amit ki kell próbálni valahol, hogy értsd, miért jó. Ahogy egy jóbarátom próbált lebeszélni a Quest 2-ről, mert ő 4 éve kipróbálta a mobilos VR-t, és hát max 15 percig szórakoztató. Most próbálom meggyőzni, hogy ugorjon már el és próbálja ki, de makacskodik.



hja :D
de azért akadnak gyöngyszemek is a disznósárban.

B3asT61
Így-így.

A héten akciós a Half-Life: Alix
https://store.steampowered.com/app/546560/HalfLife_Alyx/

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Mi van ha szeretnéd a VR-t, de nincs pénzed egy atomerőmű PC-re? Vagy megjött a HMD a világ minden pénzéért, de elavult közben a PC? Vagy NINCS is PC? Nos régóta több cég is tervez cloud VR-t és itt az első fecske a Pluto Sphere:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=G6XC3owZIa0



Mindeközben add át minden adatodat, beleértve a mozgásodat is a FB-nak. Nemrég volt hír arról, hogy óra mozgásszenzorból meg lehet mondani, hogy milyen általános egészségügyi állapotban vagy, amit aztán el lehet adni a hirdetőknek, meg persze a biztosítóknak, akik szépen felemelik a biztosításodat.



Az amcsi biztosítók e nélkül is szétszopatnak ahol tudnak, nem kell hozzá FB data...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



De attól nem kell nekik extra anyagot biztosítani, nem?


Lou képe
Lou
Donator

Az a brutális ebben, hogy az embereknek fogalmuk sincs mennyi adatukról mondanak le (nekem sincs), és hogy ez mennyi pénzt ér a cégeknek.
Kb ha ingyen adnák ezeket az eszközöket is bőven megérné nekik tippre :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



rwurl=https://youtu.be/nmP8iGaPbeI

$22.... plusz egy tracker és 3D nyomtató, ofc



Resi 4 VR Quest 2-re. Több infó április 22., Oculus Gaming showcase-en.

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=JLK3E9-fA9c

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!