Jelenlegi hely

Egészséges életmód topic

Utolsó bejegyzés


...de a foci mikor lett újra sport? :D

mindig is az vo't

Parizer forever.



Ugye alapvető kérdés, hogy melyikről beszélünk: ausztrál, amerikai, rugby vagy a gurulós?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



csak egy foci van, a bohockodasokat hagyjuk meg a hanyatlo nyugat opiumanak

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Egyetértek, az európai pöttyöslabda-kergetés tényleg vicc.

Sors bona, nihil aliud.



Azért az remek vita lenne, hogy melyik foci a szarabb - és megint más kérdés, hogy melyiket mennyire tette tönkre a múltja, jelene s jövője.
Szóval menjünk is bele:
A rugbyt mondanám a legidőtállóbbnak. A 'soccer' lehetne a legtechnikásabb és komplexebb, de az ember képtelen annak tisztességes művelésére. (A fairplayt/szabálytalanságokat és a játékosok 'árait' emelném ki. A túlzott népszerűség és a tisztán üzleti hozzáállás sose tesz jót az ilyesminek.) És hát legyünk őszinték, az amerikai a foci a legnagyobb vicc, bármennyire is látványos és szórakoztató. (Sisakos-páncélos emberek játszanak maximum 2 elemből álló és 5 másodpercig tartó 'taktikákat', mert csak ennyi memóriája van egy szétvert drogosnak. Mindezt értelmezhetetlenül sok időpocsékolással.) Az ausztrálokat pedig nem kell komolyan venni, az csak egy amolyan fehérgalléros lázadás a birodalom ellen. Ők sem gondolták komolyan.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sisakos-páncélos emberek játszanak maximum 2 elemből álló és 5 másodpercig tartó 'taktikákat', mert csak ennyi memóriája van egy szétvert drogosnak. Mindezt értelmezhetetlenül sok időpocsékolással.

De vadászgépek röpdösnek és Faragó Richard felolvassa a Hamletet, amíg alszik a néző. Mindenesetre akit ez nem zavar, de a reklámblokkok miatt szidja a kereskedelmi tévéket (ami nyilván jogos és nem egyedüli érv ellenük), azzal valami baj van.

Sors bona, nihil aliud.



LY képe
LY
Donator

Hát, lehet hogy vicc a foci, de hatalmas biznisz. Nemtom másnak feltűnt-e, hogy mennyire erősen nyomulnak az arab olajbirodalmak - VB rendezés, FIFA elnökség kerülgetése, stb. Elég valószínű, hogy még nagyobbra fog nőni, logikus pl. az USA meghódítása és abban is egyre előrébb tartanak... Ugye a "soccer mom" is már egy fogalom lett, és lassan kezdenek felnőni azok a focizó gyerekek.

Egyébként fizikailag azért elég keménynek tűnik nekem ez a "vicc"...



Minden elsport kemeny fizikailag. Ami a fo kulonbseg, hogy pl. 200k igazolt gyerekkoru jatekos van csak itthon. Ahhoz, hogy az itthoni nb1ben botorkajl, kb. 200 gyerek kozul kell a legjobbnak, legkitartobbnak bizonyulnod. Ahhoz, hogy ez gyenge-kozepes nemzetkozi karriert fuss be, pedig kb. 20000-nel. (Dzsudzsak, Gera, Huszti, stb.) Semmilyen mas sportagban nincs ekkora szelekcio...

Parizer forever.



Fognának valami értelmesebb mozgásformába, máris könnyebb lenne a kis suttyók élete. Nem sajnálom őket :)

Más:

@LY: Kicsit gondolkoztam ezen, amit írtál, hogy megint megrekedtél x értéknél nyomásban, és "jajjj, az a jó kis kreatin..." stb. Na most, én úgy gondolom, hogy lehet a kreatin hasznos kiegészítő a tömegelésnél, de mégis egy mellékes dolog ahhoz képest, hogy betolod-e edzés után (illetve reggel és este) a fehérjeturmixot, mert épülni abból épülsz, nem a kreatinból lesz az izom. Magában szedve szvsz jó placebo lehet, de ha nincs meg mellette a megfelelő szilárd és turmix bevitel, akkor nem jutsz vele előrébb.
Nem hinném, hogy nálad ennek anyagi korlátai lennének, ezért is fura ez a "16 éves vagyok, vettem a zsebpénzből kaverral egy kis kreatint, most elfogyott, de talán fél év múlva megint lesz pénz venni egyet" figura ;P

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Fognának valami értelmesebb mozgásformába

ne trollkodjal :)

Parizer forever.


LY képe
LY
Donator

Persze, anyagilag megengedhetek magamnak ilyeneket, most nem erről volt szó... Egyszerűen csak kiváncsi voltam arra hogy mi hogyan és miért működhet; és vedd figyelembe azt is hogy az edzőtárs meg közben jobban erősödött ugye, turmixok nélkül.

Turmixról majd kitalálom a hétvégén hogy mi legyen, kettlebellben most 1 hónap lazítás, forma javítás várható, a kreatinnal meg ugye az is van hogy azt úgyis csak ciklikusan, szünetekkel lehetne szedni, még ha akarnám se lenne most asszem értelme tehát ;)



Természetes, hogy erősödött, hiszen végre rendesen kezdett edzeni :)

Fehérjével kapcsolatban a saját példámat tudom, aztán majd eldöntöd, hogyan nem fogadod meg: Reggel a táplálékhiány miatt kell egy fél kanál (kanálnál itt a kimérős, 25 grammosról van szó ofkóz) tömegnövelő + két kanál gyors fehérje. Edzés előtt két kanál gyors fehérje, utána ugyanaz, mint reggel. Este lassú kazein fehérje 2 kanállal.
Edzés előtt, után, pihenőnapon pedig szimplán egy adag BCAA + Glutamin

Szar (növényi) fehérjét nem érdemes venni, priviben tudok akár olcsóbb forrást is.

Üdv!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Jól értem, hogy csak proteinporból beviszel így 6+2 kanállal egy nap? Tehát az 25g-os kanállal számolva 200g protein minden nap. És gondolom ezen túl még ott van a kaja is? (nyilván, csak ez nekem így hirtelen felfoghatatlan mennyiség, lehet, hogy félreértek valamit)

Respect is not given. It's taken.



A 25g kanál esetén (a termékre írtakkal ellenben), jó ha 18g a fehérjetartalom. Ez alapján csak 150g körül van a bevitel. (edzés nélküli napon ennek csak a fele, mert csak reggel és este van kanalazás!). Elvben a testsúly kétszeresét kell tolni fehérjéből / g. Én 90kg vagyok, tehát edzésnapokon ezt túlteljesítem a kajával együtt valamivel (mondjuk 240g), az edzés nélkülin meg valamivel elmaradok tőle.
Miért írtam, hogy ezek alapján csak 90-100g a szilárd kaja fehérje? Mert azokban meg kb 20% az arány, tehát fél kiló színhúsnak felel meg a bevitel. Természetesen ez utóbbit nem minden esetben tudom tartani a körülményektől függően.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Jól van, egy picit soknak tűnik még most is, de végülis jó a forma, szóval kussolok, mert az enyém meg még nem :D
Szerencsés vagy, ha jól tolerálja a gyomrod ezt az arányt. Én figyelni szoktam, hogy bőven a bevitt fehérje fele alatt legyen a protein aránya, mert egyrészt ezt a javaslatot olvastam mindenhol (pl. Bunny is sokszor kiemelte), másrészt ez nem bassza szét az emésztésemet :)

Respect is not given. It's taken.



A bevitel mértéke szerintem jó így, mert 2g /súly, mint az elérendő minimumként szokott szerepelni. Ha ennek a döntő részét valódi, fasza húsból szeretném bevinni - no ott mennék valóban csődbe. Így is rengeteg pénz megy ki kajára. Talán egy átlagember költségének háromszorosa.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ami rendben is van, csak ez teljes képzavar.
Nem arról beszélünk, hogy melyik sportot érdemes művelni gyerekkorodtól, ha könnyű sikert akarsz elérni és nem is arról, hogy a játékosok száma miatt mennyivel színvonalasabb a foci, mint bármi más, mert ez értelmezhetetlen. 22 profi van a pályán, annak kell szórakoztatónak lennie.
Ha csak akkor szórakoztató, ha 22 millió játékosból kell összeszedned azt a 22 embert, már régen rossz. Nálunk van 200 ezer profi, mégse ér egy ruppót se az egész.
Ha most még kétszer annyi ember focizna, attól jobb lenne a foci? Erősen kétlem. De azt is, hogy romlana a színvonal, ha csak fele ennyien lennének. Maximum a játék fejlődésének ütemét és irányát befolyásolja mindez. (Lokálisan és globálisan egyaránt)

Természetesen vannak szintek, kell egy adott tömegbázis ahhoz, hogy ne csak belterjes tingli-tanglizás legyen. De ezernyi más dolog van még, ami fontos, szükséges és számít.
Ha nem így lenne, létezne magyar foci, miközben nem lenne másik tucatnyi sport, amiben meg verjük a világot. Pedig egyes országokban annyian űzik az adott sportot, mint ahányan ebben az országban élnek - mégis mi nyerünk.
A futópályára meg leviheted az összes magyar gyereket mostantól 20 évig, akkor is egy néger fog nyerni.

Szóval értem én, hogy egymilliárd légy nem tévedhet - csak ugye ki a faszt érdekel a legyek véleménye.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ha csak akkor szórakoztató, ha 22 millió játékosból kell összeszedned azt a 22 embert, már régen rossz. Nálunk van 200 ezer profi, mégse ér egy ruppót se az egész.
Ne viccelj mar, egy megye I-es meccs is teljesen szorakoztato...

Pedig egyes országokban annyian űzik az adott sportot, mint ahányan ebben az országban élnek - mégis mi nyerünk.

Pl?

A futópályára meg leviheted az összes magyar gyereket mostantól 20 évig, akkor is egy néger fog nyerni.

a futas uncsi, nezze az, akinek ket anyja van :) (es igen, pont azert is jo a foci, mert nem eleg a sima atletikussag, esz, jatekintelligencia, csapatmunka is kell hozzá)

Parizer forever.


LY képe
LY
Donator

Úszásban speciel Hosszú Katinka valami egészen elképesztő. És asszem azért usákoknál, főleg Phelps óta, van némi presztízse meg népszerűsége ennek a sportnak.



(es igen, pont azert is jo a foci, mert nem eleg a sima atletikussag, esz, jatekintelligencia, csapatmunka is kell hozzá)

Ebből egyik sincs itthon! :D



Reggelire nem lassú fehérje kéne, hogy napközben meglegyen 'folyamatosan', minél tovább az utánpótlás? Ugyan ez lefekvés előtt...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Ne viccelj mar, egy megye I-es meccs is teljesen szorakoztato...

notsureifserious.jpg // Egy tetszőleges gyerekek által űzött sport bármilyen mérkőzése szórakoztatóbb, mint a magyar foci bármilyen szinten. Rossz nézni a sok senkiházit, ahogy ténfereg. Ha egy belvárosi aluljárót adnának élőben, minden lehetséges módon überelné a magyar focit.

Pl?

Természetesen kicsit túlzó volt, de ha azt mondom, hogy Kínában van fél vagy egy millió úszó, akkor nagyon mellé nem lőhettem. Ott még a WC-t is fél millió ember húzza le egyszerre - bármikor ;)
Szóval ott lakik a föld egynegyede, mégis híresek arról, hogy államilag szarrá doppingolnak sportolókat (máig!), hogy nyerjenek legalább egy valamiben. Pedig a te logikád szerint csak egy állami program kéne és 20 év múlva ők adnák a világ összes aranyérmesének 25%-át bármilyen sportban.
Vagy nem.

a futas uncsi, nezze az, akinek ket anyja van :)

Nem éppen arra volt példa, hogy mennyire érdekes, hanem hogy mennyire semmi értelme az érvednek ;)

(es igen, pont azert is jo a foci, mert nem eleg a sima atletikussag, esz, jatekintelligencia, csapatmunka is kell hozzá)

Ez így alapból minden labda játékra igaz, sőt, sok helyen még további kondíciók is felmerülnek.
Például a rögbiben, az amerikai fociban és az ausztrálban is. :D

Szóval a focinak nem tesz jót, ha te meg akarod védeni. (De a magyar focinak legalább nem is árthat!)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Reggel, mivel ki van éhezve a szervezet, az kell, hogy minél előbb feltöltsed a szükséges anyagokkal. Ha hosszú felszívódás kell, arra ott a szilárd kaja, amit reggeli formájában veszel magadhoz (ezért van az, hogyha fogyni akarok, akkor csak valami zabkása van, ha tömegelni, akkor simán azt a húsos cuccot eszem reggelire is, ami főételnek le van főzve).
Nyilván a kazein fehérje azért kell este, mert nem fogsz 11-kor még bezabálni. Ettől függetlenül nem tilos pl reggeli után, ha nem volt benne olyan sok husika, kazeines fehérjét inni, csak azt már én is overkillnek tartom a normál napokon. Akkor szoktam csak élni vele, mikor tudom, hogy megterhelés lesz, és nem lesz rögtön napközben kaja, pl airsoft előtt mindig bevágok induláskor egy kazeint...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Terhestorna level 2
Vajknak, mert szereti:)
rwurl=https://m.youtube.com/watch?t=53&list=PLYdpCuDaVGED5wP1R0TauHTnGu9aB2_CR...

Jó lesz az.



So gay

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Lehet, hülye kérdés, de ezek a fehérjeporok egy shakerbe reggel bekészítve kibírják késő délutánig, minőségromlás nélkül?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Ha hűtőbe teszed lezárva kupakkal, nem látom okát, hogy gond legyen.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ha nem kevered előre össze, persze miért is ne?

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Mármint por formájában értettem. Nem folyadékkal/vízzel.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!