Jelenlegi hely

Bitcoin

Utolsó bejegyzés




Chiller írta: https://index.hu/belfold/2021/01/14/bitcoincsalas_50_arnyalata_token_tin...

A facebookon vagy 3-4 napja vadidegen mangagerek, meg üzletvezetők -általában modellalkatú nők- írnak rám egy egyszerű Hello v. Hello man üdvözlettel.
Gondolom ez is valami hasonló lehet...

Persze az is lehet, hogy a facebook fotók alapján tényleg belém zúgott egy csomó szupermodell, de azért gyanús a dolog. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Az ilyenekre azonnal tolni a tiltást!



Természetesen. Már megtörtént.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)




Lou képe
Lou
Donator

ti kik GDDR6X memóriások vagytok, milyen Mem Junction Temp mellett fut nálatok a bányászás?

nálam 84-88 alá nem nagyon akar menni, néha 90-re is felkúszik, nem tudom mennyire hagyjam így hosszaban működni..

szerk: közben a GPU 50-55 fok körül tanyázik, hotspot 64-68

szerk2: illetve a ventit hány %-on érzitek biztonságosnak? egy bányász oldalon azt írták, hogy 50% fölött már jelentősen csökkenhet a GPU ventik élettartama

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Én a ventin nem aggódnék, rendelsz párezer forintért tartalékot Kínából, ha meg garanciális a kártya akkor GPU-n sem.

Bár biztos vannak bányász fórumok ahol megmondják a tutit.



Lou képe
Lou
Donator

thx

btw nálad is "hazudik" a HWINFO?
ventikre nekem 53-54%-ot mond jelenleg, míg GPU-Z, Afterburner is 68%-ot

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Latszik a képen, hogy a HWInfo meg az Afterburner is egyetért a 49%ban. :) Igaz custom fan curve van beállítva, mert alapvetően ilyen 30% körül ment az alacsony GPU hőfok miatt és a ram simán felugrott néha 102-104re. Nagi linkelt róla cikket, akkor lőttem be a fan curve-öt, hogy ne nagyon menjen 100 fölé ha nem muszáj. Így most 96-100 között mozog ha hosszútávon úgy van hagyva a gép. Elvileg nyerhetnék pár fokot ha lecserélném a thermal padokat, de annyira egyrészt nem érdekel másrészt meg nem tervezem hónapokig használni erre szóval felesleges.



Skacok, miért nem veszitek vissza a CLK-t? MEM-et turbózva? https://www.nicehash.com/blog/post/nvidia-rtx-3000-series-overclocking-g...
https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/kdm1k3/best_efficiency_per...

Valamint milyen a rejected/accepted share ratio? nekem 2,6% így 2 nap 19 óra folyamatos üzem mellett. Ha több mint 2-3% akkor a beállításokon tovább kell tweakeljetek mivel túl sok a MEM OC pl.


Lou képe
Lou
Donator

nálam clock levéve, 60 power limit is beállítva, venti fixen 68%-on, mert nem szeretném a memóriát 90 fok fölött látni, és így hoz egy 83-84MH/s-öt, olyan ~405-410 az efficiency

most csak 2 órája fut, előző 2 napos futásnak elveszett a stat-ja, de jelenleg 0% a rejected

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Mert semmit nem számít nálam pl. +900mhz memóriára is ugyanazt eredményezi mint a +0mhz. 80-85MH/s között ugrál épp milyen kedve van. Felemelhetem a Power Limitet is, de annyi lesz a különbség, hogy ugyanúgy 80-85MH/s között mozog csak épp felmegy 210-220Wra. PL:
rwurl=https://i.imgur.com/I3IgYtq.png

Core Clockot meg nem láttam értelmét buherálni amikor ezen a kártyán automatikusan visszadobja 900mhz környékére bányászat alatt. Szóval teljesen mind1, hogy a base most 1400 vagy 1200 ha ígyis úgyis 900on megy.

Ez lehet MSI X Trio "probléma" is, szilicon lottó "probléma" meg kb bár mi más is. Ahogy elnézem Lou-nál is nagyjából ugyanezt hozza csak a memória nem megy fel ennyire mint ezen.

A recejted rate nálam is 0% volt többnyire bár nem nagyon nézegettem. Amikor néztem nem volt problémás.



Pedig még mindig van benne tartalék, nézd Lou adatait eff 411 és power draw is 192 W AVG. Nyílván ha csak naponta 4 órát megy akkor nem érzed annyira a különbséget és főleg ha nem tervezed tartósan üzemeltetni akár hónapokat akkor édesmindegy de az adatok alapján nem optimálisan üzemelteted szilikon lottó ellenére se (hisz nyílván az is benne lehet) :)



Van benne tartalék. Ok. Itt van Lou beállításaival és a ventit is feltekertem, hogy tényleg hozza amit csak tud:
rwurl=https://i.imgur.com/02JCGIW.png

Ha megnézed a képet amit fentebb raktam be akkor ahogy használom simán hoz 405-410 efficiency-t attól függően, hogy merre van a 80-85MH/s között. /203W-on amúgy nálam automatikusan megy 80MH/s alá tökmind1, mennyi extrát pakolok a memóriára/

A HWInfos avg meg teljesen irreleváns, mert néha van daggerhashimoto restart amikor percekig vagy akár fél óráig is áll az egész és akkor a gpu fogyasztás is minimalizálódik úgyhogy nem feltétlen reprezentálja az átlagot. Nálam ha megy egész este és resetelem a HWinfot elötte akkor a min/max/avg is ugyanúgy 207W.

Igazából mind1, sokat baszakodtam vele annó, de ahogy mondtam a húzogatás ide-oda sokat nem adott az értékhez úgyhogy hagytam mindent úgy ahogy volt csak a power limitet lehúztam 207W-ra és így a legeffektívebb ez a kártya. Másik kártya másik gépben másik házzal valszeg máshogy működne. Nálam ezt tudja, ez van.



Van ez így sajna :/



Az miért lehet, hogy tegnap amikor probalgattam, 27MHs -sel .00010000 körül volt a 24h, most meg hogy atkapcsoltam a mining biosra a kártyán, 31MHs, de .00006600 körül van? Nem látom a logikát.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



https://www.investopedia.com/tech/how-does-bitcoin-mining-work/

Mielőtt azzal jönnél hogy ez eth, a blockchain tech ugyanaz más algoval és analogianak jó hogy megértsed.



Tehát olyan poolba kerultem ami gyengébben teljesit a tegnapinal? Vagy én vagyok gyengébb a mostani poolban arányait tekintve a tegnapihoz kepest (vagyis a tobbiek a poolban aranyait tekintve erosebbek)?

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Vagy nincs szerencséd és nem találsz elég sharet mivel többiek gyorsabban találnak vagy szerencsésebbek. Az egész bányászás arról szól hogy ki tud minél több mátrix keresztbeszorzást véghezvinni pontosan, amiket látsz az forecast/extrapoláció hogy az elmúlt nagyon rövidtáv sikeres hashrate / sharefound alapján színtiszta statisztika...



Vaaagy egy deadpoolba kerültél !



Áh, azt hiszem értem. Szóval basszak rá a 24h-s "income"-ra, a lényeg a hashraten van, csak most pont szarabb idoszakot kaptam ki, de valójában a tegnaoi gyari bios-tol a mostani hatekonyabb, csak épp két bal labbal kelt fel a lépés.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Inkább úgy mondanám hogy minél régebb óta megy a bányászás annál pontosabban láthatod hogy napi szinten kb. mennyit tudsz bányászni. Tegnap pl. szerencsésebb voltam sikerült 6,2 CHF körül bányászni / 24 óra. Ma ez csak 4,4 CHF mert kevesebb share-t találtam, rosszabb az árfolyam ETH-BTC vel stb. (Nicehash-en)

Accepted speed a lényeg, és itt jön képbe hogy minél nagyobb hashrate-ed van annál valószínűbb hogy találsz sharet / blokkot (utóbbi csak akkor ha vagy 2 TH/s-ed van :D)



Ácsi. Jól értem, hogy egy "jó" napon sikerült 2020 forintnyi "monitor" pénzt bányászni egy nap alatt?



Igen jól érted, egy 2070 Superrel 125W fogyasztással, mivel minden más alapjáraton ezért a total power draw kb 150W max. 3,6 kWh-val azaz kb. 0,55 CHF ért tehát a nettó profit 5,65 CHF kevesebb mint egy sör ára jobb helyeken. Mellett tudok dolgozni simán citrixen. Pont ezért nem éri meg hogyha nem hagyod banyaszni minimum 0,5-0,8 hónapot.


Lou képe
Lou
Donator

nekem 2 napnyi folyamatos bányászásra azt mondja 25€-nyi BTC jött össze. kiváltva nem tudom mennyi lesz, de ha csak a 2/3-a, már az is egész korrekt, és közben 450Ft áramot evett

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Tehát ennek a "munkának" 84 forint az óradíja. Kibaszott szánalmas, de persze no offense. :D



REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!