Jelenlegi hely

Game of Thrones

Utolsó bejegyzés

KMZ képe
KMZ

Ja nem vágtam, sima nyomi hipsztereknek néztem őket :D

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától


LY képe
LY
Donator

Én se értettem elsőre hogy ezek ilyen érzelmileg instabil hipszterek vagy mi - de ez már sok mindent megmagyaráz :)


ShowHide spoiler #asd

CJ képe
CJ

Spantz írta:

ShowHide spoiler #asd
ShowHide spoiler #asd

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Btw az ilyen 'reakciók' felerősödése szerintem várható a nemcsak a filmes szakmában (pl. repülő leszállás). Bár pl. most Endgamenél bejött, mert visszafogottan és tényleg csak a legerősebb pillanatoknál volt a moziban. De lesz pár majom aki túl fogja tolni, mert 'divat' és hát neki tetszett. Akkor ott rúgta magát a tökön az egész.

Érdekes jövőnek nézünk elébe ezen a téren.

*insert Gran Torino gif


ShowHide spoiler #Könyv

A 3. részt ma este vagy holnap nézem meg, így érdemben majd holnap reagálok.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Jómagam nem tapsikolok és sikítozok, de nem értem, hogy mi baj van vele?
Amerikában pl. abszolút nyomták a legjobb jeleneteknél és nem vont le semmit sem ezek értékéből. Szóval tényleg érdekel, mi a gond ezekkel a fan reakciókkal?


LY képe
LY
Donator

Hát az itt fent belinkeltet elnézve két gond lehet:
- vagy kihagy X másodpercet a rendező a reakciókra, mint valami hülye sitcomnál a röhögésekre egy komolyabb poén után, ami elég idétlen lenne
- vagy ha mennek tovább az események, akkor jó eséllyel pár mondatot egyszerűen nem fogsz érteni/hallani



Az az egyszerű baj vele, hogy zavaró. És mint zavaró dolog kizökkent a filmből.
Moziban nem nyomkodjuk a telefont folyton, Nem vesszük fel ha csörög és kezdünk el beszélgetni, nem pofázzuk végig a filmet, nem kapcsolunk be a zsebrádiót! Nem sikítunk mint egy félőrült (15-16 év körüli kiscsaj) ha megjelenik a kedvenc férfiszínünk a vásznon. (ezek mind megtörtént esetek) mert zavaró. Na pont ide tartozik a tapsikolás is!
Tovább megyek pl étteremben sem böfögünk, kedvünkre mert zavarná a többi vendéget ráadásul még bunkónak is néznének.
Lehet kultúráltan is filmet nézni és lehet bunkó ember módjára is (telefonálva, tapsikolva stb).



Ertem, de nekem pl. a Man of Steele-bol ezek a kozonsegbol kitoro reakciok sokkal jobb filmelmenyt csinaltak, mint amit megerdemelt volna :)
Szoval en szeretem ezeket megelni, beszivni valamennyit ezekbol az energiakbol :)



Ki, hogy szereti. Sajnos betiltani nem lehet ilyen dolgokat. Én csak egy megoldást találtam: Amikor csak tehetem délelőtti előadásra megyek. Ott eleve kevesebben vannak és még nem történtek ilyen és ehhez hasonló dolgok délelőtti vetítésen eddig.



+1
Szerintem is hozzátesznek a filmélményhez a kulturált pozitív érzelmi kinyílvánítások

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Vágod hogy ezek az emberek ezért mennek ide és nézik közösen. A közösségi élményért. Ez pont olyan amit otthon egyedül is meg tudsz tenni szépen.

A tomegpszihozis meg ilyen.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr


LY képe
LY
Donator

Ezt nem akartam ennyiben hagyni...

Szóval szerintem itt alapvetően az írói munka volt csak a gázos, viszont utána a stáb minden egyes tagja a maximumot rakta bele.

Addig amíg nem tudtad hogy mi a vége, a feszültség folyamatosan fokozódott, a bevezetőtől a sejtetésen át az egyre erőteljesebb támadásokig, ráadásul nagyon jó tempóváltásokkal (pl könyvtáras jelenet). Egyedül az utolsó egyharmadban volt pár olyan eset, amikor már nem lehetett pontosan követni azt, hogy ki hol van a helyszíneken és egymáshoz képest; de lehet azzal érvelni, hogy ezzel is a káosz érzetét akarták még tovább fokozni.

Nagyon jó volt az akció koreográfia, a kaszkadőrök, pirotechnika. A CG is jó volt; először is senki ne gondolja hogy bármi spórolást jelentett az alapvetően kevés fény, mert szinte mindent láttunk azért egy-egy pillanatra jobban bevilágítva is (tehát mindent szépen meg kellett építeni), másrészt meg a grade csak a végén került rá, a központi stúdióban, és így az összes VFX vendor (ha több volt...) maximális minőségben kellett hogy leadja a shotokat.

Namost maga a grade, az viszont tényleg egy vithatató döntés volt. A koncepció mindenképpen érthető, de valahol a végső beállítás ellenőrzésénél már jobban oda kellett volna figyelni.
Plusz a sokféle streaming és kábel szolgáltatás mindenféle tömörítése és gamma elvarázsolása, a túlterhelt szerverekkel kombinálva, szintén egy várható tényező volt.
A torrentes verziókat meg nyilván szintén ezekből a forrásokból szedték, szóval azokba is belekerült az összes ilyen marhaság.
Mondanám hogy várjuk meg a BR kiadást, de a negatív reakciók miatt szinte biztos hogy abba még bele fognak tekerni egyet...
Ezzel együtt nálunk elsötétített szobában, plazmatévén kellően jól nézett ki, 1-2 jelenetnél merült csak fel hogy kevés a brightness/gamma, de így is élvezhető volt. Az, hogy párszor nem lehetett a karaktereket felismerni a nagy kavarodásban, az megint nem a grade-en múlott hanem valszleg koncepció volt ;) mert ugye az összes fontos halált viszont kellő alapossággal bemutatták... (mondjuk időnként kissé giccsbe fordulva).

De mondom, a rendezés meg a látvány szerintem kiemelkedően jó munka. Csak az írók elképzelése és a végső grade volt tényleg több mint vitatható...



Vágod hogy ezek az emberek ezért mennek ide és nézik közösen.

Azok az emberek igen. Azt vágod, hogy az összes többi meg azért megy, hogy kultúráltan meg tudjon nézni egy filmet. A közösségi élmény tapsolás nélkül is megvan. Aki tapsikolni akar menjen koncertre az ott helyénvaló.



Bocs az offért

A kulturált reakciókkal szerintem nincs baj.

Viszont mivel erre nincs lámpa, hogy na most tessék tapsolni vagy kiabálni, így az egész átalakulhat egy korcs disznóvá, mert most még csak bontogatja a szárnyát ez a műfaj, de később szabad alkalmazásban már szerintem néhol nyomasztóan zavaróvá fejlődhet és zöldutat adhat pár vadbaromnak is (akik valljuk be mindig vannak).

Aki ezt majd el akarja kerülni az megy matinéra vagy VIP-be és reméli, hogy minden ok lesz.

btw cinema city elég 'lazán' fogalmaz: 41. A mozi területéről a rendbontó, a többi látogató szórakozását bármilyen módon zavaró (pl. mobiltelefon használata az előadások alatt) látogatókat a mozi személyzetének jogában áll eltávolítani. Ebben az esetben a jegy árát nem köteles a mozi megtéríteni.

rwurl= https://www.youtube.com/watch?v=ntfProwNYkE



Lehet ezzel is egyetérteni, meg persze nem is:
https://hessteg.com/tronok-harca-8-evad-3-resz-the-long-night/

Non serviam



ez nem mozi film. ezt mindenki megnezheti otthon, egyedul.
tehat akik egy "kocsmaba" lemennek megnezni a kedvenc sorozatuk aktualis epizodjat azok szvsz kimondottan a kozos elmeny miatt mennek-hat hagy csinaljak mar, ha igy szeretik pls! (amugy itt namban is meghirdetik a kocsmak, hogy kozos GoT nezes van hetfonkent 21:30tol-sose voltam.)

amugy meg amilyen morcosan, nagyhanggal, eleg nagypapa modra kardoskodsz a "kulturalt" tomeges filmnezes szabalyai mellett-meddig tart a szerinted kulturalt? ahogy eddig eloadod, gyakorlatilag mar a hangos nevetes egy poenon is kiesik a szorasbol.
nekem mondjuk tokre nem hianyzik a filmnezeshez a "kozossegi elmeny", ahogy az eveshez, wc-zeshez, szexhez sem. raadasul szeretek kenyelmesen, majd egy doboz cigit elszivva kozben filmet nezni-ezert sem jarok moziba, csak ha nagyon muszajul jon ki.
igazabol csak nem ertem mi mellett/ellen beszelsz.
tehat jo a kozossegi elmeny, de lehetoleg mindenki legyen nema biodiszlet? abban mi a kozosseg? vagy hogy?

"okey-dokey!"




Többen is írták, hogy az Avengers End Game közben tapsikoltak. Én amit írtam arra vonatkozóan írtam. Bocsánat ezek szerint nem volt egyértelmű.

ahogy eddig eloadod, gyakorlatilag mar a hangos nevetes egy poenon is kiesik a szorasbol.

Nem esik ki mert egy jó nevetés egy jó poénon akaratlanul is kiszakad bárkiből is. Mígnem a tapsolás nem ilyen. Az döntés kérdése, hogy csinálod e vagy sem.

De én itt be is fejeztem ezt a témát egyszerűen hihetetlen, hogy többen nem értik, hogy miért zavaró a kibaszott tapsolás a moziban.

Over and Out.



Na hogy a harmadik rész

Sztori tekintetében én már jóval korábban feladtam a harcot, úgyhogy azt hagyjuk. Viszont ami a vágást és a kameraállásokat illeti, agyhugykövet kaptam tőle :-P Semmit nem lehetett látni a rész felében, nem is főleg csak mert sötét volt, hanem mert a kamera egy random szereplő bal fülében van. Vagy össze-vissza mozog úgy, hogy ne látsszon semmi. Esetleg, maximum, egy random főhőst mutat, hogy lássuk, hogy neki a halottak végett továbbra is rossz. De hogy látszana valami magából az ütközetből, az smafu. Végig fingunk sem volt, hol tarthat a csata, főleg hogy amikor hulláék már elfoglaltak valamit, negyedóra múlva megint ugyanott mutatták random főhőst küzdeni. Bár lehet hogy tévedtünk, mert, mondom, alig látszott bármi is.

Ugyanakkor a látvány szép volt. A CG is, a hullák is jók, valaki írta az eget: az is, szóval lett volna benne fantázia, ha több látszik. A színészek is hozták amit lehetett, bár ez most nem rájuk fókuszált. A kamera meg sehova se...

Ja igen. Mondom, a sztoriba nem kötök bele mert már jóval korábban leírtam. DE. Az amúgy is a halálom, amikor tökig érő öldöklés van ameddig a szem ellát, és az egész mértani közepén néma csendben békésen leállhat lelkizni valaki. Itt meg egy köbkilométer örjöngő csata közepén lopakodós elbújós jelenetek... Ami már csak a fenti okból is marhára zavart, hogy akkor most megint hol tart a csata, mi történik, mindenki meghalt és ez az utolsó egyén lopakodik, vagy mi a fészkes...? Aztán megint csata, újra lopakodás, csata... Sehogy sem állt össze nekünk.

Aztán meg megint csak zavart, bár már lassan fel se veszem, hogy a saját, és főleg a józan ész szabályait sem tartja be a sorozat. A hullák egyszer gyorsak egyszer lassúak, a szereplők hol itt vannak hol amott, a haditervet egy skizofrén óvodás találhatta ki bemákolva...

Mindezekkel együtt izgalmas volt, volt számos előnye (főleg látványban), de nagyon hiányzott belőle az átfogó, követhető koncepció. (Meg a logika, meg a sztori, de ezeket ugye majd a könyvek...)




LOL

Inkább kussolt volna.

Non serviam



Dióhéjban, mindegyik főarcunk WinterFALL-ban megbukott Westeros irányítására. Alkalmatlan kóklerek.
Persze erről nem ők tehetnek, hanem a két béna író, akik arra nem vették a fáradságot, hogy
leüljenek egy középkorban jártas hadtörténésszel (ha már nekik nem volt idejük az elmúlt 7 év során venni a fáradságot és kicsit tájékozódni erről a korról) és átbeszéljék vele mitől lehetne igazán jó ez a csata, hogy legalább Martin körmenyomába érjenek...
Helm Deep magasságok, nem kisbarátom, az árnyékában se vagytok...olcsó hatásvadászatban viszont lepipáltátok.

Félreértés ne essék, sokminden látványos meg fincsi fahéjas. Ha ez a film nem a GoT égisze alatt megy, akkor még szódával málnaszörppel torkosra, hadd szóljon (a sárkányos jelentek csodálatos, elcsöppentős demo reel-ek voltak), de mint GoT eszmeiségre épített darab kismillió sebből vérzik, mondjuk néküle is, de akkor azért mások lennének az elvárásaim.

Sokan panszkodtatok a sötét jelentek miatt. Nem tudom, hogy nálam jó e a gamma, vagy a monitor (DELL), de ilyen problémám nem volt.

Akkor jöjjenek a Wall of text-ek:

ShowHide spoiler #Az éjszakai szakharcászatról
ShowHide spoiler #A rohamról
ShowHide spoiler #Az esetleges tűz esete avagy mikor mit kíván meg a plot
ShowHide spoiler #Itt minden volt csak várvédelem nem. Dobó elsírta volna magát.
ShowHide spoiler #Arya
ShowHide spoiler #Kripta
ShowHide spoiler #Páncélok
ShowHide spoiler #Melisandre
ShowHide spoiler #Jani
ShowHide spoiler #Tyrionék
ShowHide spoiler #Zárszó

Verdikt:
Történetmesélés = 1/Látványosság

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Javarészt igazat adok a leírtaknak, de ami ennek ellenére kurvára bassza a csőrömet:

A fáklya "ly"-es, a vágta meg "g"-s...

Szerk.: Ja, és vályog, ezt csak most olvastam.

Bazz, rádférne egy helyesírási kézikönyv. :DDDD

Non serviam



Bocs, néha becsúszik és nem vettem időben észre (más elírás is van ott dögivel), mire javítani akartam már a szerkesztés idő lejárt.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Ahogy véget ér a sorozat mehet a Lost mellé a polcra? :D

btw nálam már rég ebben a kategóriában van, megpróbálom élvezni ami még van belőle



;-)

Javaslom amúgy ezt az oldalt, ha bizonytalan vagy valamiben:
https://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/suggest

/on
Abban meg egytértünk (leírtam már én is korábban), hogy egy olcsó bazári mutatvány szintjére degradálódott a sorozat. Szégyen-gyalázat.

Non serviam


LY képe
LY
Donator


+1

végre valaki...

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!