Jelenlegi hely

Resident Evil / Biohazard

Utolsó bejegyzés


Örülök, mert akkor így semmi akadálya:

Resident Evil 3 Remake

Én is befejeztem tegnap leont normál nehézségen. Ma folyt kov.



Nagyon az elején járok, de villámkérdés:

A ballonkabátos, névváltáson átesett fószert konkrétan nem lehet leszedni? Tehát kerülgetni kell ilyen Outlastosan?

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Yup. Nem lehet lerázni, de ha lassan mész, nem csapkodod az ajtókat és nem robbangatsz akkor később/lassabban ér utol. Aztán bizonyos fejtörő után leáll.



Mégis lenne B annak ellenére, hogy azt mondták nincs?? O.o

Van. Nem is mondták sosem asszem, hogy nincs, csak össze lett kutyulva (pl. azt láttam valamelyik videóban, hogy most a B scenárióban közelíted meg kb. abból az irányból a rendőrséget, amiben a régi A-ban).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Őszintén szólva én a Code Veronicának sokkal jobban örülnék következő remake-ként. Az a Resi 2 igazi folytatása egyébként is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Este eltévedtem és a fogaskerékkel nem találok vissza :D Szégyellem, de valami térképet kell majd nézzek, úgy elfelejtettem az útvonalat :DDd



Egy interjuban olvastam par hete amit irtam, hogy osszemostak a ket scenariot. Most hirtelen nem talalom, se furcsalltam is kicsit. Talan meg itt is emlitettem valahol. Kivancsi leszek, de eloszor Claire 2nd aztan a tobbit majd latjuk.



A nagy RE-láz hatására elkezdtem a RE4-et életemben először. Évek óta halasztgatom, most végül belevágtam. Hát, az irányítást azt szokni kell. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ugye kontrollerrel nyomod?

Mellesleg hasznos apróság, amire sokan túl későn jönnek rá: a bal analóg kar hátrahúzásával és az action gomb (xboxon az A gomb) lenyomásával azonnali 180 fokos fordulót lehet csinálni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



én a demót próbáltam ki, és bosszantó, hogy mire kontrollerrel becélzom a fejét, pont biccent egyet a zombi balra/jobbra :D aztán csak fogy a golyó.



pont ez. Csak a séta miatt érdemes kontrollerrel amúgy, meg a rezgések.



Egyelőre nem. Billentyűzeten viszont eleve a Q-ra van bindelve a 180 fokos forduló. Hasznos.

A boltos ürgénél melyik fegyvert érdemes megvenni, illetve tápolni? Olyat nem szeretnék, hogy megveszem tőle az SMG-t, és a következő pályarészen meg ott hever a konyhaasztalon.
Illetve a drágaköveket, ékszereket el lehet neki adni, másra nem kellenek?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Nem lehet gyakran fegyvert találni a játékban, szóval tök mindegy, mit veszel a csávótól. A tápolásnál már el lehet rontani egy kicsit a dolgot, de igazából szvsz elég annyira figyelni, hogy az első shotgunt ne nagyon fejlesztgesd, mert nagyon gyorsan találsz helyette jobbat.

Az ékszereket és a drágakövek csak arra jók, hogy eladd őket, viszont van néhány, amit össze lehet rakni setbe (pl. találsz egy koronát és megtalálod hozzá a hiányzó drágaköveket), és úgy többet érnek. Asszem erről szól a játék is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Köszi. Koronáról még nem esett szó. Egyelőre még az tűnik a célnak, hogy az elnök lányát megmentsem.

Az irányításban talán az a legfurább, hogy nem lehet strafe-elni. Ha nyomod a jobbrát/balrát, csak fordul, és azt is jó lassan. Ha fordulsz mellé egérrel is, akkor lehet érdemi sebességet elérni, de úgy meg nehéz a kívánt pillanatban megállítani a fordulást. Ezt még pár óra játék alatt sem sikerült megszoknom.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



A Claire scenario egy picit gyorsabb léptékű, fura. Viszont kb az 1/3-adánál rájöttem, hogy retardált vagyok és pár dolgot kihagytam amit rohadtul nem kellett volna kihagyni és cserébe sokkal jobban szopatom magam mint kéne szóval inkább újrakezdtem. Nem is lett volna ezzel gond, másfél óra kuka. Fél óra után meghaltam és akkor realizálódott, hogy nem volt auto save a legeleje óta kb. :D le sigh. Harmadjára talán sikerül.

Amúgy kontrolleres irányítással igazából semmi gond nincs. Nem feltétlen szól a játék 100%ig precíz lövöldözésről. Egyedül azt találom picit zavarónak, hogy xbox promtokat mutat nem pedig ps promtokat. :( Mondjuk ez elég jelentéktelen probléma a mai világban már.

Közben megtaláltam az interjút is amit olvastam annó. Tavaly júniusi:

Rely On Horror: The original game had 4 different scenarios with Leon A/Claire B and Claire A/Leon B. Will Leon and Claire’s scenarios mesh more into one overarching story this time around?

Yoshiaki Hirabayashi: One of the great things about the original was this sort of two character system where you could get a different perspective on events. Either as Leon the rookie cop, or Claire as a student—the ‘zapping’ system as it was known where there was A parts and B parts to each character. We still want to replicate that feeling of seeing two sides to the same story through both character’s perspective in their own way. So for that reason we have a Leon campaign and a Claire campaign, they’re separate and you can choose which one you want to play first. We did simplify it a bit and make it more elegant by eliminating the A/B distinction and sort of meshing together what happens to the character’s A and B scenarios into one story. I think players today, they want these sort of deep/intense experiences with the story, and by stretching it across 4 scenarios the story gets spread a little thin and create a sense of repetition by going through the game multiple times to see everything. So for that reason we went with two campaigns that still show all the events of each character’s story rather than have it all split up.

https://www.relyonhorror.com/in-depth/interviews/e3-2018-interview-resident-evil-2-producers-yoshiaki-hirabayashi-and-tsuyoshi-kanda-explain-how-they-do-it/

Also:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=8asBWcL4aWs



Befejeztem a Claire szálat is 4,5 óra B értékelés.

Most látom, hogy van olyan hogy B-vel kezdek és A-val folytatom. Akkor megint más lesz a sztori ha a Claire leszek az elején és utána Chris? :O



Na ez az, hogy igazából sehogyan sem fog az kézre esni egérrel, mert nem úgy szokás vele célozni, ahogyan a játékban kell, hiába szaszeroltak bele valamit a HD kiadásba.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Éééés... valószínűleg kezdem elölről (most már csak holnap, vagy a napokban) a Resi 2-t easy-n, mert még csak három órát öltem bele, de szürreálisan nehéznek érzem az egészet (jelentősen nehezebbnek,mint az eredetit. Clairrel kezdtem és felmerült a kérdés: miután kinyitod a titkos átjárót és lemész a parkoló irányába, van még esély visszatérni a rendőrségre? Van egy rakás cucc, amit ott nem oldottam fel, de nem emlékszem a 2-ből,hogy amint ha kilépsz az épületből (oké, először csak alá, de értitek). van-e lehetőséged még visszatérni oda.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Őszintén szólva én nem is értem pontosan, mi van oda leírva ("lesz két kampány, de nincs szétbontva A-ra és B-re, viszont két kampány lesz"). :D Lehet, hogy megvariálták azóta, és eredetileg olyan lett volna, mint az első remake-ben, hogy igazából ugyanazt a történetet kaptad apró eltérésekkel?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az eredetiben ez tök máshogyan van: a titkos átjáró helyén csak egy kulcsot kaptál, amivel le tudtál menni a pincébe, szóval értelemszerűen vissza lehetett menni a rendőrségre jó sokáig.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Igen. Vissza tudsz majd menni. Lesz egy pontja a játéknak, ahol mondja az egyik karakter:
"There is no going back from here..." - Nah innentől nem tudsz visszatérni.



Jah a csatornás részt nyomom még de már most vissza tudtam jönni a rendőrségi épületbe. Amúgy is még meg kell találnom azt a szív alaku kulcsot. Mr.X pedig egy állat volt amgy, remélem nem lesz újra :D



Köszi mindenkinek, akkor lehet, hogy próbálok tovább szenvedni :)

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Na megnéztem mi van ezzel. Nincs A és B. Van 1st és 2nd. Teljesen mindegy melyik karakterrel csinálod egy ponton fog eltérni fixen amivel nem mondok el nagy titkot (Ada/Sherry), de a sztorik fixen ugyanazok minden szemszögből nincs változás mint az eredetiben. Kicsit hülyén van reprezentálva meg kommunikálva, de akkor lényegében így értették. Canon szempontjából tarották azt a fő csapást ami az eredeti esetén számított canonnak ezzel lényegében bebetonozva azt a két változatot.

Ezen most kurva jót röhögtem:
https://www.reddit.com/r/residentevil/comments/ak3f74/mr_x_has_great_audio_cues_to_let_you_know_if_hes/rwurl=https://i.redd.it/2oozim98gsc21.jpg



:DDD

Ha lenne időm akkor ezt megszerkeszteném, hogy a fanok ütik a fejlesztőt. :D Jöhet a folytatás remake Capcom! Még idén!
rwurl=https://youtu.be/jmG0Vp5JDdQ?t=3

Más: Hirtelen nem találtam róla képet neten, de az ilyen apróságok nagyon bejönnek:

Az Press Roomba betántorgott egy zombi. Sikerült mellé lőnöm és az ajtót találtam el. Később vissza jöttem az előtte lévő folyosóra és a fény a korábban ütött lyukon kiszűrődik a szobából... Tudom apróság, de az ilyen fel tudja dobni a hangulatot.



Ha kétszer háromszor halsz, felajánlja a könnyebb fokozatot. Ne kezd újra!



Aham, értem, illetve miután ennek az elejét elolvastam, már értem, hogy hogyan érted :D :
https://www.gamerevolution.com/guides/486253-resident-evil-2-remake-a-b-scenarios-zapping-1st-run-2nd-run-differences#/slide/1

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Leon kampány kipörgetve, 8 és fél óra lett. Kicsit lehetett volna hosszabb de a másik kampánnyal együtt vszeg korrekt lesz.
Mr. X meg szerintem egy kissé túl lett nyomva de amúgy működött, fostam rendesen.



Mr. X meg szerintem egy kissé túl lett nyomva de amúgy működött, fostam rendesen.

Szvsz a legjobb dolog ami a játékban van. :) rwurl=https://i.redd.it/wer2j7gumwc21.jpg



REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!