Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


What Remains of Edith Finch



Hú, ez érdekesnek tűnik, thx!



Ugyan Sci-fi meg kicsit gondolkodósabb is, de számomra maradandó élmény lett a Solus project is.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Vanishing of Ethan Carter, Oxenfree, Gone Home, Valiant Hearts, Dear Esther, Virginia, Long Dark, Kona



Azért a Vanishing of Ethan Carter, Dear Esther, What remains of Edith Finch vagy az Everybody's gone to the Rapture művek mindegyike elég depis, nem?



A What Remains of Edith Finch szvsz messzemenően kimaxolja a walking sim genre-t egyedi elemek felsózásával és interakciókkal. Egyöntetű vélemények alapján kategóriájának a legjobbja, megérdemelten.

Vanishing of Ethan Carter is erős befutó ebben a kategóriában, elég látványos is és kicsit nyomozós jellege is van.

Ami talán ismeretlenebb ebben a kategóriában, de mindenféleképpen egyedibb élmény, az Event[0]. Remekül összerakott sci-fi walking sim, amiben egy elhagyatott űrállomásra kerülsz bizonyos okokból, és a helyi mesterséges intelligenciával kell billentyűzeten keresztül kommunikálnod folyamatosan hogy az ügy végére járj. Nem előre legyártott kérdések/válaszok közül kell válogatni, hanem szó szerint magadtól kell bevinni mindent amit mondani szeretnél a MI-nak. Nyilván nem tökéletes a kivitelezése, nem fog összetett mondatokra reagálni, de így is elég jól meg van oldva szerintem, és az is számít, hogy milyen hozzáállást tanusítasz felé (jószívű, vagy bunkó). Kicsit jobban megadja annak az illuzióját, hogy nem a fejlesztő vezet téged végig előre legyártott válaszokkal, hanem te magad, a saját gondolataiddal/ötleteiddel.

Ha már Gone Home említésre került, akkor ajánlom a Tacoma-t is (ugyanaz a fejlesztő). Remek sci-fi környezetbe ültetett walking sim ez is, amiben egy állomáson egy kisebb legénység utolsó óráinak történéseit kell felgöngyölíteni hologram-visszajátszásokon keresztül.

Dear Esther-t utólag visszagondolva én nem nagyon szerettem mert elég soványka genre-n belül is, nagyon minimalista és interakciómentes (Rapture-höz nem volt szerencsém).


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A Talos Principle is kiváló walking sim lenne, csak "elrontják" remek puzzle-ökkel :)

Szóval ha belefér valami "játékabb", erősen ajánlott, ma késő délutánig még akciós Steamen.

Sors bona, nihil aliud.



Sanctum 2 4 fős coopban.

Szeretem a tower defense játékokat. Az orcs must die is jópofa játék volt, de ezt 4-en is lehet játszani, ráadásul sokkal erősebb a tower defense része, még labirintust is kell építeni falakkal és a hősünk is sokkal több sebzést tud kiosztani a megfelelő perkekkel meg fegyverekkel.

A grafika olyan meh, túl neon az ízlésemhez.

De ha valaki szeretne coopban játszani vele, keressen meg.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Te jó ég, ezekkel elleszek egy darabig. Valahogy bejött ez a nyugodtabb, de ennek ellenére nagyon izgalmas műfaj. MOAR!!



+1 a Vanishing of Ethan Carternek.
Már csak ezért a témáért érdemes belenézni:
rwurl=https://youtu.be/jK0ucKspNoY

Jó lesz az.



Nemrég újratelepítettem a Dying Light Enhanced editiont, amit félbehagytam olyan 15 óránál, mert nagyon körülményesnek találtam, de gondoltam adok még egy esélyt a cuccnak, ha már megvettem (akciósan), meg masszív 8/10-en áll metacriticuseren , és wow. Ha megvan a lőfegyver, majdnem, mintha egy másik játék lenne nem kell elparkourolni az ellenséges fegyveresek elől, csak lelövöldözöm őket csakúgy mint a Resident Evilből ismerős 2.5m-es masszív minibossokat amiket melee fegyverrel lehetett püfölni percekig gyakorlatilag. Volt egy csatornában mászkálós pályaszakasz lövöldözéssel, ott határozottan HL3 érzésem volt. (És lehetne egy tök jó Terminatoros vagy Predatoros modot is csinálni hozzá.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



HL3? Van fluxus kondenzátorod?



Mentem elemlámpával a csatornában gépfegyverrel, a grafika pazar volt, ugráltam a csöveken, a zombikat lelőttem, akár egy HL3 is lehetett volna az a pályaszakasz. Persze a nyílt tér az már inkább Walking dead feeling, a HL2-ben nem volt akkora zombisűrűség.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A tankbossokat én sem szerettem annyira, de a kezdeti halhatatlan előhalottak után már szépen lehetett kaszabolni. A melee része volt élvezetes a játéknak, amit jól egészített ki az élők elleni lövöldözés. 15 óránál mondjuk már illett volna lennie pár lőfegyvernek, ha jól rémlik.

Sors bona, nihil aliud.



Talán az arénás rész előtt volt először puskám, valamelyik küldetés vége felé lemolotovoztam fegyvereseket egy mélygarázs szerű szakaszon. Azzal a gépfegyverrel már az éjszaka se reménytelen, de pont most volt egy pályaszakasz ahol robbanóanyagokat kellett 4 szobába pakolgatni, hát ott wazze volt parafaktor akár volt fegyverem akár nem. Ja és a nyíl is fun én azt is gyakran használom. Az is tetszik, hogy utána a nyílvesszőket össze lehet szedni. A jobb gépfegyóval azok a minibossok 2-4 headshot azt kész.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



A csáklya megvan már? Az az igazi paradigmaváltás, nem a tűzfegyver.

Nekem is be kéne már fejeznem a játékot. Legutóbb az új térkép (nem a dlc) level scalingje vette el a kedvem tőle egy időre.

Ja, az ingyen promócuccosokat is zsákolhatod, ha még nem tetted: https://dyinglightgame.com/10in12/

ibi amentia latet



A graplinget egyelőre kihagytam, nem érzem szükségét, de láttam a potenciált benne, mikor mentem egy-két coop kört és coop partner graplingolt. Nekem a lőfegyver adja a feelinget leginkább, és az, hogy már az éjszaka is túlélhető kint, egy újabb lépcső a játékmenetben. Első éjszaka totál véletlen volt. Csináltam a küldit, és elég este felé volt már, mire beértem zárt térbe, és küldi után éjszaka lett kint. Hát az jó kis negyedóra volt mire odataláltam a safe zone-ba, de az t csíptem mikor nem kellett instant rohanni a volatilek meg a gyors zombik elől, hanem egyszerűen csak lelőttem őket, és utána futottam, mert ugye a lövés zaja is vonzza az infectedeket. A melee korszakban többnyire meghaltam éjszaka, volt egy főküldi mikor éjszaka kellett szövetet begyűjteni ott elsőre vagy 5-ször biztos meghaltam aztán néhány óra mellékküldi és lvlup után sikerült összesunnyogni/futni. A promó cuccok nem nagyon mozgatnak meg egyelőre, viszont a hangtompító attachment elég jónak tünik.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



House Flippers
Igen, gyakorlatilag veszel egy leamortizált házat, kicsinosítoid, eladod, repeat.
Most mit néztek, Factorio-t is kedvelem, Minecraftban meg kilométeres országutat gyártottam...
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=O9tsqjW7Rhw



Én is kipróbáltam. 3 óra után eszméltem fel, hogy milyen szép lett a ház. Aztán irl meg megesz a kosz és takarítani kellene :D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Iiigen, nálam is valami hasonló történt :D



Hú de utállak benneteket. Éjfélkor gondoltam belenézek egy picit. Hajnali 4 óra múlt és nem tudom abbahagyni... :D "Csak még egy ház" szindróma.



Rossz belegondolni, hogy ilyenekkel kúrjátok el az időtöket.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Vajk írta: Rossz belegondolni, hogy ilyenekkel kúrjátok el az időtöket.

This.

Non serviam



Nem azt mondom, hogy amikor kijön az új X-COM, ne nyomnám éjjel-nappal, de legalább így egy héten belül a végére jutok. Aztán persze nem kezdek bele long warba meg hasonlókba.
Most, hogy otthon ülök, próbálok pár céges ügyet intézni, de közben tudom, hogy túl sok időt töltök el instás követők toborzásával (a könyvem promója miatt kell, különben egy hónapja még rá sem néztem a progira), meg olyan emberekkel való beszélgetéssel, akik rám írnak, de tulajdonképpen csak a reklám miatt beszélgetek velük, és az időmet viszik. (emilyen addiktív hajlamú ember vagyok, még ezt is simán élvezem valamilyen szinten)
Na, de hogy tényleg bullshit progikat megtaláljak magamnak, és azokba toljak bele napi szinten időt... (oké, tegnap is néztem az ingatlan.com-ot holott még legalább fél évig semmi aktualitása számomra, de valahogy mégsem ugyanaz)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



yup. pc building simet se ertettem, ezt se, boxes incet se.



The Vanishing of Ethan Carter

Na, ennek is baromi jó volt a hangulata, mai napig szép a grafikája és a játékmechanika is ötös. <3



Dante írta: és a játékmechanika is ötös. <3

Olyan volt benne? /huehue

ibi amentia latet



"Ha ez bejött, érdemes azért egy próbát tenni a Dark Soulsokkal is"?

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Rage
Gondoltam adok neki egy próbát így sok év után pc-n. Az agyam folyik ki tőle kb. Minden mozdulatomnál a kép egy harmada homály amíg be nem tölti a textúrákat. Így WAT?! Miért probléma ez még mindig? A fov is borzalmas, egér érzékenység is. Hiába veszem le a dpi-t meg az ingame beállítást egyszerűen nem jó sehogy. Más kérdés, hogy ha a játék úgy-ahogy irányítható akkor is a menüben mintha 15000dpi-n lenne és képtelenség rendesen használni. Egyszerűen tragikus az egész. A játék meg botegyszerű és egyelőre írtózatosan idegesít, hogy kétpercenként felugrik valami szar hogy ugye tudom hogy x meg y meg z és ha escet nyomok persze hogy a főmenü jön be. :D A fov miatt meg egyszerűen 20 percnél tovább nem lehet elötte ülni, mert szétesik a fejem tőle. Remek játék, alig várom hogy folytathassam. Még egy kicsit eröltetem hátha megvilágosodok, de ez egyelőre sokkal rosszabb mint amire emlékeztem. :D Az autós rész meg még jóformán el se kezdődött...



:D

Vill du bli ihop med mig?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!