Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Már a 3-4-ben is erőltetett volt a sok félbénán kivitelezett majmolás. A 2-ben még elment az ikonikus jelenetek "újraforgatása", mert ízléssel és ütősebben álmodta őket újra Cameron - és legalább nem sokadjára.

Sors bona, nihil aliud.



Azt mondtam, nem írsz semmit, az apád faszát! Nem is olvasom el jól.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Úgy úgy! Már ennek a filmnek a trailere is szánalmas volt ilyen szempontból. Az egy dolog, hogy "poénokat" mint a Schwartzi megpróbál mosolyogni de helyette csak vicsort nyom (T2 kivágott jelenet) is újrahasznosították de a már majdnem shot for shot hatásvadász jelenetek amik az eredetikben frankók voltak itt kurvára kinosak lásd arcon lött T1000es feje elfordul majd a szeme helyén nézhetjük ahogy begyógyul.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Igen. Ilyenekkel volt tele, vegig. Nem csak a trailer. :D



swoder írta:
Szinopszis olvasása helyett hasznos lehet a trailer... de miért
lennének "birkák" akik a készítőktől és a franchisetól független
forrásokra nagyobb hangsúlyt fektetnek? (Senki nem beszélt
fekete-fehér látásmódról, vagy kritikusok - márkanevekhez hasonló
- piedesztálra emeléséről.)

Idézek egy mondatot egy másik oldalról: "Terminatorra majdnem elmentem ma, de olvasva róla, jobbnak láttam kihagyni."
Erre gondoltam amikor azt írtam, hogy birka aki a kritikára hagyatkozik csak.
Negatívumot olvasott róla ezért meg sem nézi. holott simán lehet, hogy neki tetszene...



Terminator Genisys

Ahogy Joda mondta, nem olyan rossz, mint mondják.
Az egyik nagy probléma ez a Jai Courtney gyerek. Nem tudom, hogy hány farkat vállalt be azért, hogy megkapja ezt a szerepet, de ultra elhibázott döntés volt a castingja. Olyan az arcjátéka, mint Nicole Kidmannek a botox-aranykorában és ezen nem segített a szar szinkronhangja sem. Apropó szinkron: mennyire lehet bonyolult úgy fordítani a "There is no fate..." mondókát, mint az előző részekben?! Csak mert nem sikerült: "Nincs sors" vagy mi a fax lett.

Na, de nem is ez a legkomolyabb gond. Sok jó ötlet van a filmben, tényleg van potenciál az idősíkok variálásában, de érzésem szerint a végleges, leforgatott forgatókönyv igényesebb körökben csupán egy valahanyadik draft lett volna csak és szóltak volna az íróknak, hogy OK, az irány jó, de kell még pár rewrite (pl. a trailerekben elpuffantott faszság John Connor szál teljes átírása) ahhoz, hogy tényleg valami ütős kerekedjék ki belőle.

Nem az az igazán idegesítő, ha egy film rosszul sikerül. Shit happens, oké. Az a legrosszabb, mikor egy film nem éri el azt a minőségi szintet, ami benne lett volna. Kár érte.



"Nincs végzet, csak ha bevégzed."
Nem volt az olyan rossz fordítás.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Félreértesz. Nem az eredeti fordítással van a baj. A Genisys-ben lett az, hogy "Nincs sors..." és nem értem, hogy miért nem maradtak az eddig jól bevált, szállóigévé vált "Nincs végzet..." kezdetű magyar változatnál.



Ja, az tényleg ciki.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Mondjuk, ha már itt tartunk, ez jó béna fordítás. Még az is korrektebb lenne, hogy "Nincs végzet, csak, ha te (magad) végzed.", ha nem akarnék nagyon elrugaszkodni a megszokottól.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



A "bevégzed" szó több jelentésű, úgyhogy szerintem rendben van, lényegre törő és kifejezi azt, amire szánták. :)

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Inkább nem.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Shit happens, oké. Az a legrosszabb, mikor egy film nem éri el azt a minőségi szintet, ami benne lett volna. Kár érte.

Mégis melyik minőségi szint lenne ez amúgy? A kettő eredeti amiből a utsó 24 évvel ezeleött jelent meg és láthatólag senki (hollywoodban és az újabb mozinézők közül) nem emlékszik vagy a gyalázatos kettő folytatás, amire senki inkább nem akar emlékezni?

Szóval szerintem kár minőségi szintekről beszélni a T filmeknél a 3-as rész óta. Az lenne a minőség ha születne egy folytatás, ami nem egy quick and dirty cash in szimplán a franchise nevére támaszkodva.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Nem tudom, mi nem érthető abban, ahogy fogalmaztam.
Leegyszerűsítem neked: A T-Gen jó film is lehetett volna, ha nem az általad is megfogalmazott "quick and dirty cash in" lett volna a vezérelv. (Hogy ezt hogyan lehetett volna megoldani, arra szintén írtam javaslatot.)



Terminator (SEGA) Genesis (tényleg azt hittem, hogy az lesz a gyerek ajándékos dobozában :DD)

Enyhén spoileres

Ahogy elkezdett menni a film elején a 84'-es idősík, egészen vigyorogtam - a jó értelemben, mert azért nem volt olyan kínos messze, mint a Jurácsik Park hasonló kacsintgatása, és az akciók is elég jó voltak, sőt, néhol marha jók.
Aztán elkezdődött a lelkizés. Az egész filmen keresztül, ami a forgatókönyvíró azon erőfeszítését szemlélteti, hogyan próbál valamiféle kémiát erőltetni a két főhős közé, hogy a végén elcsattanhasson legalább egy csók. Közben az ember persze nem is rájuk lenne kíváncsi, hanem Arnoldra, de ő csak statisztál, ha a játékidőt nézzük.
Csavar nincsen, mindent ellőttek kb az előzetesben. Barátnőm irigyeltem is, hogy meglepődhetett a John Connoros történésen. Na jó; az nem volt benne a trélerben, hogy Skynet valójában a fészbuk.
A gond az, hogy egy pillanatig nem aggódtam a főhősökért. Arnoldot hiába kalapálják el, közel sincs ahhoz az érzéshez, ami a második rész végén fogja el az embert, mikor leszúrja a T-1000.
Volt pár dolog logikailag, ami nagyon szemet szúrt:

ShowHide spoiler #

Az egész időutazás része a dolognak már annyira kusza, hogy teljesen kihúzza az ember alól a szőnyeget. John fejtegetése a lelőni / nem lőni dologról már egyenesen blődnek hat, amikor kijelenti, hogy végül is tök mind1, mit csinál. Jah, ilyen forgatókönyv mellett valóban az. Bármi megtörténhet.

ShowHide spoiler #

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Fast & Furious 1-7

Ezek eddig teljesen kimaradtak. De mivel kedvelem Vin Dieselt, most bepótóltam őket...

1. rész:

Így 7 film távlatából talán a legjobbnak mondható. A sztori még nem volt annyira agyonbonyolítva mint a késöbbiekben és a karakterek zöme egész szimpatikus volt. Ennek ellenére végig úgy éreztem, hogy egy tini kisfiúknak szánt filmet nézek. A hip-hop/rap zenére vonagló alulöltözött barbi babára hasonlító mindenre kapható lányok nagyon nevetségesen hatottak így 42 évesen...

2. rész:

Türhető volt, de az összes közül erre emlékszem a legkevésbbé. Mindenképpen gyengébb az elsőnél.

3. rész:

Nálam ez volt a mélypont. Tokió mint helyszin igéretes lett volna, de az új főszereplőt nagyon nem bírtam. Az egyetlen szimpatikus karaktert (Han) meg kinyírják a végén. (Aztán a következő filmben egyből vissza retcon-ozzák...)

4. rész:

A másik kedvencem. A sztori ismét nagymértékben Vin Dieselről szólt és összességében talán a legélvezetesebb volt számomra a sorozatban...

5. rész:

A jelenet a végén amikor a páncélteremmel tarolnak az jó, de a maradék elég uncsi volt. Pedig általában csípem az olyan filmeket amelyek egy rablás megtervezéséről szólnak. De valahogy úgz tűnt, hogy összeszedték az összes közönségkedvenc szereplőt az előző filmekből egy "all-star cast"-ba és egy kicsit túl sokan lettek a végén. És persze hozzá jön még Dwayne Johnson is. Akit amúgy szintén bírok, de ebben a filmben szinte semmi személyisége nincs. Csak a megállíthatatlan terminator-t játsza...

6. rész:

Valamivel jobb az 5.-nél. Ez főleg annak köszönhető, hogy Dwayne-nek végre némi személyiséget is adtak és egyből szimpatikusabb is lett. Sajnos a film mostanra már teljesen eltávolodott az eredeti témától és inkább hasonlít egy átlag/semmilyen Michael Bay filmre... Ennek ellenére még nézhetőnek mondanám.

7. rész:

Na ez már egyszerűen csak túl sok mindenből. Több akció, több Michael Bay stb... Nem mondom, hogy kínszenvedés lenne végignézni, de már nem nyújt igazából semmi érdekeset...



Nem értem, mi ez a nagy utálat a 3-al kapcsolatban. Legalább elüt a többitől, és ettől még nem lesz szarabb. Szerintem, a 4-től kezdődően egy foshalom a széria. Egyszerűen egyik történetére sem emlékszem (igaz a második részére sem igazán)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



3-asnál meg arra emlékszel, hogy Tokioban játszódik mi ? :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Na látod!

De még arra is, mikor a srác, hogy gyorsabb legyen, még "vált" egyet az ótómata váltóval :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Én 2 éve pótoltam a sorozatot (addig csak az első részt láttam egyszer), na nézzük, mi maradt meg:

1. rész: Ebben szerepelt Michelle Rodriguez, és egyszer valami kamiont üldöztek, más így hirtelen nem ugrik be.

2. rész: Ebből annyi maradt meg, hogy asszem 3 részletben sikerült végignéznem, Vin Diesel helyett egy néger csákó volt benne, aki rózsaszín verdával tolta, a történet itt sincs meg.

3. rész: Ebben driftelgettek, ami a magyar változatban valami nagyon hülyén volt fordítva, és a főszereplő egy 30-nak kinéző huszonvalahány éves csávó volt, aki egy 17 éves karaktert játszott, amin végig röhögtem. Nyilván ebből a részből maradt meg a legtöbb kép a fejemben, fogalmam sincs, miért.

4. rész: Abszolút semmi nem maradt meg belőle, lövésem sincs miről szólt. Egyáltalán van negyedik rész, vagy ez is olyan, mint a Leisure Suit Larry?

5. rész: A fentiekből puskázva ez lehetett az, amiben valami rablást csináltak, és szerepelt benne a Rock is. A végén van egy olyan, hogy amikor elosztják a dohányt, akkor mindenkinek marad kb. 1 millió dollár, és nagyon örülnek, mert az elképzelhetetlenül sok píz, amit kemény munkával kerestek. Na itt Vin Diesel lenyomott egy olyan vigyort, hogy utána megnéztem IMDB-ne mennyit is kapott ezért a részért, és egyből megértettem, mi járhatott a fejében, mivel a filmbeli keresetének a többszörösét tette zsebre az említett kemény munka eljátszásával. :D

6. rész: Fogalmam sincs, hogy végül megnéztem-e. Úgy rémlik, feladtam az 5. résznél. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Közben a héten újráztam a Terminatorokat (legalábbis többé-kevésbé, lásd később), és ma megvolt az új rész is. Na nézzük:

Terminator: Még mindig nagyon jó, csak már érződik, hogy öregszem. Annyira vaskosan át van itatva a 80-as évekkel, hogy már-már zavaró helyenként. Ebben eléggé benne van a keze Brad Fiedelnek is, szerencsére a film után lecserélte a lengyel piaci Casio szintetizátorát valami modernebbre. Nagyon durva, hogy még a legutolsó alja mellékszereplő is három dimenziós. És ebben a legütősebbek a jövőben játszódó jelenetek!

Terminator 2: Most is pont olyan jó, mint 24 éve, a kazettás magnót és a GnR-t kivéve nem éreztem rajta semmi elavultságot. Linda Hamilton beszarás, mennyire hozza a karaktert. Minden a helyén. Hozzátenném viszont, hogy ez csak a mozis változatra igaz. Nem szeretem a bővítettet, mert felesleges jelenetekkel vészesen belassítja a tempót. Aliens mellett a kedvenc akciófilmem továbbra is.

Terminator 3: Elég nagy visszaesés minőségben, az akciójelenetek rendben volnának, de amúgy olyan bénácska. Érdekes, mert jobbra emlékeztem, nem tett neki jót az idő. Furamód a főszereplők között érezhető a kémia (bevallom, Claire Danes karaktere nekem bejön), de mégse áll össze a nagy kép. A magyar változatban pedig kétségbeejtő félrefordítások vannak by Heltai Olga, borzalom, amit művelt ez a spiné.

Terminator Salvation: Most komolyan, mi ez? Anno egyszer láttam moziban, tegnap este a 2/3-ánál egyszerűen bealudtam. Ma a moziba menet az asszony mesélte el az autóban, mi történt a kieső 40 percben (semmire nem emlékeztem már a filmből, anno se hagyott mély nyomot). Őszintén szólva szerintem még szimplán önálló akciófilmnek is rossz, mert egyébként meg a legnagyobb jóindulattal is csak azt lehet rá mondani, hogy nulla Terminator hangulata van. Én nem is értem, ezt így hogy gondolták.

Terminator Genisys: Az előző 2 résszel ellentétben itt volt némi eredetiség az alap elgondolásban, és pár poén frankón ütött, ezt kár is lenne vitatni. Kicsit talán túlságosan is viccesre vették helyenként a felállást. Egy idő után viszont elfáradt a koncepció, túl sok lett már a visszautalgatásból és az ismétlődő viccekből. Ami igazából az egészet aláásta már az első másodpercben, az a szereposztás. Ez a puha, töltöttgalamb minimanó csaj annyira volt hiteles akcióhősnek, mint monyopara hardcore techno DJ-nek. Kyle Reese, aki az első részben egy sovány, szikár figura volt egy lepusztult világból, itt szteroidon nevelkedett kigyúrt bivalyként csetlett-botlott(!) végig a filmben. Arnold meg egyszerűen csak statiszta volt, többnyire erőltetett szövegekkel. Sokszor olyan érzésem volt, mintha a film egyszerre próbált volna komoly is lenni és egyben a saját maga paródiája. Az első két résztől fényévekre van, a másik kettőnél eredetibb és szórakoztatóbb, de mint Terminator film nem jó.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Akkor már én is :)
1. rész: Nagyon jó Holtpont adaptálás, tele jobbnál jobb jelenetekkel, amiket itt hiába hoznék fel, mert hát kötelezően elfelejtette mindenki a filmet, az ugyanis menő. Ez a "nők vonaglanak hülyegyerek autók mellett" a film első negyed órája maximum, bár inkább 10 perc, konkrétan az első verseny.

2. rész: Botrány gyenge hülyeség, Diesel hiánya itt a legfájóbb.

3. rész: Katasztrófa, na, ez az igazi hülyegyerek film. Nem értek különösebben az autókhoz, de azért sejtem, hogy a "tegyünk Nissan Skyline motort a Ford Mustangba" az nem annyi, hogy beemelik daruval és meghúzzák a csavarokat. Rajoskodó hülyeség az egész, katasztrofális castinggal.

4. rész: Újranézve az egyik legjobb, pedig nagy rizikót vállalt. A sztorija nagyon jó, és végülis ez az első igazi folytatása az első résznek. Vannak persze sablonos megoldások, de az egyetlen igazi baja az erőltetett CGI, ami röhejessé teszi az akciójeleneteket. Az első jelenet viszont kurva jó, ez az, amikor elkötik a tartálykocsit egy lejtőn, Dominikában. Azt a jelenetet ráadásul Diesel rendezte!

5. rész: Ez sokak kedvence, szerintem ANNYIRA nem jó, a közepén van egy üresjárat, plusz egy halom töltelék figura van benne. Ráadásul csupa olyanok, akik egy fél perces vendégszereplést sem érdemelnének. Látvány terén viszont ez az egyik legjobb rész, visszavettek a CGI-ból és a végén Rióban hihetetlen zúzda van, akciófilmek szerelmesei azt könnybe lábadt szemmel kell, hogy nézzék!

6. rész: Ez a londoni, aki elfelejtette volna. Az első fele nagyon gyenge, látszik, hogy az előző rész mintájára erőltetik a dolgokat, de aztán London után magasabb fokozatba kapcsolnak, az már eléggé rendben van. Sajnos maga a film így is az összecsapottság benyomását kelti, utána már kifejezetten aggódtam a 7. rész miatt.

7. rész: Totál feleslegesen, mert az első után ez lett a legjobb. Már épp megcsömörlene az ember az egésztől, és akkor jön a rendező- és egyúttal hangulatváltás is: a sok komolykodás után itt már teljesen az az érzés tölt el, hogy egy Looney Tunes részt nézek, élőszereplőkkel. Az első percben megmutatják, hogy rajzfilm üzemmódba kapcsoltak, így aztán nehéz is lenne számonkérni mást a fantázián kívül, abból meg jutott elég. Egyébként itt is mindenki azzal szokott jönni, hogy CGI szar, pedig a jelenetek javát leforgatták (pl. repülőből kidobált autók, vagy az erdei lejtmenet), ami szerintem meg is látszik rajta. Sztori nincs, de hangulat van, felesleges komolykodás nélkül.
A sorozat alatt mindvégig szájba rágott "család" témát pedig így utólag nehéz számonkérni rajtuk, mert ahogy Paul Walkert búcsúztatták, az konkrétan tökéletes lett, pedig nagyon könnyű lett volna elbaszni.

Respect is not given. It's taken.



Na így másodjára végiggondolva tömörítek egy kicsit :)

1. Szerintem jó. Nem lesz része a világörökségnek, de szórakozásnak elmegy
2. Uncsi, de nézhető
3. Szerintem szar
4. Nekem tetszett, de lehet, hogy csak azért mert végre ismét Vin Diesel van benne. Amúgy Letty "gyilkosát" keresik egy mexikói drogkartellben...
5. Unalmas, még a Rock-al is. A vége jó, amikor felszáják a várost egy kötélen vontatott páncélszekrénnyel. Ami persze nagy baromság, de legalább látványos...
6. és 7. szar. A 6.-at csak azért tudtam valamire értékelni, mert a Rock viszonylag jó benne.



Terminator Genisys
A legjobb szo ra a gagyi. Kozepszeru es gagyi. Cameron filmjeinek arnyekaban probal ervenyesulni, azoknak sikeret probalva ujra meglovagolni. De az eredetiseg hianya gyorsan kiverezteti a filmet. Ami szepen el is verzik a nezo szeme elott. Szamomra sokkal elvezetesebb volt a Salvation, mert annak legalabb volt sajat identitasa. Ez egy zavarodott film lett, kozepszeru akcio betetekkel, es elcsepelt humorral. Pedig rengeteg potencial van a sorozatban, nem ertem miert nem aknazzak vegre ki.



Jöhetnek a kövek, de nekem a Salvation nagyon tetszett. Annak legalább, ahogy mondod is, volt egy sajátos hangulata. :)

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Fast sorozat nálam soha nem kapargatta meg az ingerküszöböt - az első részekből csak azt maradt meg, hogy mindenki nagyon raj, illetve elhangzott a magyar szinkronban valamelyik felvonásban egy olyan párbeszéd, amelyben ötvenszer elhangzik a stírölöd kifejezés -, az ötösnél viszont számomra pozitív irányba váltottak, hogy inkább amolyan nyolcvanas évek akciófilmek vonalára mentek el, és semmi szerepük nem lett szinte a kocsiknak. Ötös csúcs volt - Rock v Diesel szerintem marha jó bunyózást lenyom - hatos is bejött, pedig emlékszem, hogy égette az agyamat a 15.000 kilóméteres repülő gépkifutó.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



En is szeretem a Salvation-t, sot kimerem jelenteni hogy az egyik kedvenc reszem a sorozatban.



Ha maximum a harmadik kedvenced a sorozatban, annak kijelentéséhez sok merészség nem kell.

ibi amentia latet


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

John Wick

Végül is az akciók egész jók voltak (de inkább ne tegyük őket a Collateraléi mellé!), ha a zord Keanunak is hála túl komolynak hatott a film, holott nyilvánvalóan nem szabad így venni. Kár, hogy egy jó akciófilmhez ennél több kell, és a köztes jelenetek itt sem értek semmit.

Egyszer meg lehetett nézni, de azért minden évben jön még manapság is egy-két jobb akciófilm, pechemre, a tavalyi felhozatalból még éppen nem láttam eleget olda említéséhez.

Lucy

Két fontos tanulsággal szolgált számomra a film:

1. Luc Besson betegesen nagy rajongója az Űrodisszeiának (a folytatásokat is ideértve).
2. A film megjelenésével hivatalosan is hard sci-fivé vált az összes Marvel-film, a Fast and Furiousok és a Star Wars Holiday Special is. (A barom alapötletét még elnéztem, de tudták fokozni.)

Tudom, sokan leszólják, de én már kezdem nagyon visszasírni a Michael Bay-féle The Islandet, ha már akciófilm Scarlett Johanssonnal. Persze ez másabb, európaibb (bessonabb) volt.

Szerk.: Nem csoda, hogy összecsinálom magam az élménytől máig, ha ezekkel szemben előkapok egy Cameron-klasszikust. Szinte csak nagyobbat ütnek, mint régen.

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!