Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Jó, a videojatek adaptacioknal realisabb a cancel :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



De ami ebben történt abban a bizonyos 5 percben azt már nem tudtam egyszerűen elviselni, annyira ostoba volt.

egy kibaszott fekete lyuk körül keringő 100%-ban vízborította bolygóra leszállnak, ahol pontosan tudják, hogy brutális az idődilatáció és ezért tudniuk kellett volna hogy csak fél órája megy a jeladó. amelyik elektromágneses jelnek meg óriási vöröseltolódása kellett volna legyen, egy ping kifelé tart egy hétig?? leszállnak és félméteres pancsolóban jön a százméteres óriáshullám. mibű? cunamiknál mégis miafaszér húzódik vissza a tenger vajon? de ez pl egy Dunán is megfigyelhető ha elmegy egy nagyobb hajó. egy köbkilométer víz abban a hullámban megyényi területen szippantaná szárazra a placcot. otthagyják szerencsétlen négert, mert milyenkúlmár leszállni ide, csőnigga te inkább depizzél itt fél életen át. egyébként ezt eldönteni se kellett volna gyorsan, keringeni párszor nem fogyaszt energiát, de inkább kapásból bevállalták a létező legnagyobb ostobaságot. mer kell a dráma és a sírás. és ha lakható lesz akkor mivan? hogy a faszba élhetne itt egy űrutazó faj, ha esélytelen ilyen körülmények között egy műholdat is használni és kábé egy repülőúttól megöregszik a mutter.
ja és a nagy menekülésben egy sima landolóegységgel győzik le a földiéhez hasonló gravitácót, bezzeg az indulásnál még kellettek a rakétafokozatok, merbazmeg a Földön így szokás.
én itt majdnem fölálltam és kimentem a filmről.

Vill du bli ihop med mig?



Egész maffia fosik tőle, miközben tudják mi kell neki. De annyira nem futna az eszukbol h rakjanak egy bombát a kocsijába, ő meg el se gondolkodik rajta indítás előtt.

Persze, hogy nem futja az eszükből, mert ők nem emberek, hanem csak egy adag "henchman" egy akciófilmben. John Wick meg a főhős, tehát nem halhat meg, esetleg majd a trilógia legvégén, a felesége sírjánál.

Aztán 10 másodperccel később már lezuzza a kocsiját, amiért annyit kinlodott h visszaszerezze.

Nem a kocsi a lényeg, hanem az, hogy visszaszerezze, mivel Wick a bosszúálló akcióhős, a kocsit meg azért kell visszaszerezni, mert "they took it from me".

Eleve az a poén az egész szériában, hogy John nem azért tesz meg dolgokat, mert neki logikusan meg kell tennie azokat a dolgokat, hanem azért, mert ez egy akciófilm, az akciófilmnek meg vannak szabályai, amiket a főhősnek mindig be kell tartania. Az első filmben pl. bosszút áll a feleségéért... a feleségéért, aki egyébként rákban halt meg, csak ráhagyott egy kutyát, amit a maffiózók kinyírnak, ezért Wick - teljesen illogikusan - megbosszulja rajtuk a felesége emlékét, vagyis a kutyát. :D

Szvsz két közönség tudja szeretni ezeket a filmeket: egyrészt azoknak jön be, akik szeretnek lehuppanni egy egyszerű, klasszikus módszerekkel gyártott akciófilm elé, másrészt meg azoknak a hozzám hasonló zsánerbuziknak, akik már láttak mindent, vágják is a kliséket, szóval örülnek annak, ha egy film ezeket kifordítja és kineveti egy kicsit a saját kontextusában. Előbbieknek butuska, de élvezetes akciómozi, utóbbiak meg jókat heherésznek a meta humoron és az előző csoporthoz hasonlóan élvezik az akciót.

Ha ez nincs meg, akkor fölösleges próbálkozni, mert csak a fejedet fogod fogni a hangtompítós pisztolypárbajon vagy azon a részen, amikor Wick felugrik a koncerten a színpadra, lelő egy csávót, a közönség meg megéljenzi érte. :D

Össz-vissz annyi a különbség az első meg a második film között, hogy a második már úgy veszi, hogy te érted a viccet, szóval bátrabb a humorral. Szóval reminder: egy olyan filmen kéred számon a realizmust meg a pontos logikát, amiben CERUZÁVAL ÖLNEK EMBEREKET.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



mindig pozitivan allok mindenhez, adok egy eselyt. mint pl a covenantnak is a promcsi utan... azt pl vagy negyven percig birtam. persze nem 4k-ban neztem...:)

"okey-dokey!"



Te magad is elismerted, h a JW azért visszafogottabb ilyen téren mint a 2. Amit előző kommentedben írtál, azokkal értettem egyet nagyjából.



Igen, profik mindketten, de direkt az oszlopot lövik... :D]

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



szupermegagiga kivetelesen azert most Zaxx-al ertek egyet, helyen kell tudni kezelni a JW2-ot es akkor nezheto es szorakoztato, bar az elso nekem is sokkal elfogadhatobb volt. kicsit ilyen blade 1-2 filing a masodik -iszonyat pozor, nehol szinte parodiaja az elsonek, de legalabb nem unalmas.
(mellesleg ketszer is megneztem mar az intersellart, mindketszer vegig konnyeztem)
btw @Zaxx

Szóval reminder: egy olyan filmen kéred számon a realizmust meg a pontos logikát, amiben CERUZÁVAL ÖLNEK EMBEREKET.

ez sztem nem irrealis, a kaszinoban senki nem latta irrealisnak amikor joe pesci egy tollal torkon szurkalja az ipset( vagy a rocknrollaban a kidobot, vagy a batmanben joker ceruza eltunteto trukkje) es amugy valoban nincs abban semmi irrealis. a JW2-ben sokkal tobb irrealis dolog van a ceruzas dolgon kivul, de sztem nem semmi extrabb mint pl a 90-es evek bruszvilisz filmjeiben.

"okey-dokey!"



Jw1 tetszett, jw2 nem
Az már tultolta...

Parizer forever.



Az egy dolog, hogy fizikailag végül is kivitelezhető, csak két fegyveres ellen nem, és főleg így nem (jó, egyet azért lő is :D):
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Now_mSXY_N8
:D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



jo persze, dehat pont ebben egyeztunk meg, ez a film boven a tulzasokrol szol, de szorakoztato es szvsz abszolut nezheto.:)

"okey-dokey!"



Én se mondtam, hogy baj. :D

Egyébként mindig ez jut róla eszembe:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=imlnpY0pcEs
"Már hogy ölnéd meg? Egy műanyag villával? Az nem jön össze!" :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Jackass 3

Továbbra is magasművészet, 10/10, Oscarok, Arany Pálmák és Oroszlánok.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Jungle

Túrázók eltévednek a dzsungelben. Igaz történet alapján.
Közepes film volt. Egyszer nézhető.



Coco
Úgy látszik még mindig tudják a Pixarnál mitől döglik a légy. Elképesztően színes, látványos és megható mese volt.

Jó lesz az.



Oké, én is azt mondtam, hogy fizikailag oké, mert vannak olyan ceruzák, amikkel simán agyon lehet szúrni valakit, de ha eddig nem lett volna egyértelmű, én arra céloztam, hogy két fegyveres ellen (főleg ha az a két fegyveres profi bérgyilkos) hadonázhatsz te a grafit pusztítóddal, agyon fognak lőni.

Jó a John Wick, mert a CG-mentes és átgondolt harci jelenetek miatt pont annyira jól van megcsinálva igazából minden, hogy nagyokat lehessen vitatkozni "lehetséges vagy nem lehetséges?" alapon (pl. ha fogsz egy pisztolyt és másodpercenként fejbelősz vele két embert, akkor nagyon sok csávót kinyírhatsz... csak a valóságban nem fogsz másodpercenként két embert fejbedurrantani, hanem szitává lőnek), csak attól még nem lesz valóság. Mondhatni lehetséges, csak teljesen valószínűtlen. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ja félreértesz, nem cáfolni akartalak, te is írtad, hogy fizikailag ki lehet vitelezni. Én csak találtam egy jópofa fizikai kivitelezés tesztet ugyanerre a konkrét filmjelenetre.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Egyébként megnéztem, kurva jó. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Brawl in Cell Block 99

Végére ez is fullba nyomta a kretént, de mégis valahogy le tudott kötni végig. Mondjuk röhejes, hogy Vince fizikumától vannak úgy elájulva, miközben mutatják sokszor milyen csoffadt :D Don Johnson karaktere király volt. Jennifer Carpenter egyre rondább, lassan egy élő zombi. A legutolsó shot meg :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ShowHide spoiler #


Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azért azt vedd figyelembe, hogy az író-rendező S. Craig Zahler kriminálisan alacsony pénzből kellett megoldja első két rendezését (amibe eleve azért fogott bele, mert akármennyi/bármennyire jó forgatókönyvet írt, fiókba tették minden alkotását, egy kivételével, de abból meg nem lett jó film), egyik sem ment normálisan mozikban, eleve a home video volt becélozva velük. Az, hogy mindkét filmje az összes hibája, kényszeres gagyi megoldásai ellenére eljutott a szélesebb ismertség fokára, csak azt bizonyítja, hogy van bennük valami kiemelkedő. A harmadik rendezése állítólag már normálisabb büdzsével készülhet.



Tudom, ráadásul szándékosan 70es évekbeli grindhouse elemeket pakolt bele, csak az az utolsó shot meg így is nagyon elutott a korábbi goreos jelenetektol. De élvezhető film abszolút.




What happened to Monday?

ShowHide spoiler #SPOILER

Olyan 8/10, mert az alapgondolat erősen hibádzik ebből adódóan.


Lou képe
Lou
Donator

a legutolsó shot tényleg necces volt, de ettől még a film sztem is kifejezetten jól sikerült.
a külsőleg látható izompacsirtaság az egy dolog, ettől teljesen független is lehet a ütés tűrőképesség / állóképesség. nekem pont tetszett, hogy nem gyúrta agyon magát a szerep kedvéért, csak kemény volt és ennyi :D

ShowHide spoiler #

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ready Player One

Az öreg Spielberg még mindig tudja, hogy mitől döglik a légy, és élemedett kora ellenére egy olyan friss és lendületes filmet rittyentett ide, ami kb. az utóbbi évek összes úgynevezett látványfilmjét elküldte kocsikázni. Pörgős, lendületes és végig érdekes történet, baromi szimpatikus főszereplők és állati jó poénok! Dicséret illeti a marketinget is, ugyanis a szokásoktól eltérően a legjobb jelenetekből és karakterekből semmit se mutattak a trailerek. Komolyan mondom, le a kalappal! Kicsit még hagyom ülepedni, aztán még szerintem írok róla, de részemről maximálisan ajánlott kategória, és még csúnya szó is van benne! A szinkron rendben van.

(Persze a 3D megint egy nagy nulla, ami azért is állati gáz, mert a film 80%-a CGI térben játszódik.)



Ready Player One

Iszonyat látványos volt de kell egy kis idő hogy értékeljem mert a napokban olvastam a könyvet és ez kb. csak a 30%a volt az alapanyagnak. A maradék hetvenet vagy átírták vagy kidobták. Sajnos rengeteg érdekes dolog és gondolat látta kárát. A könyv okosabb és tartalmasabb volt, sajnos nem kicsit. De annyira át lett dolgozva szinte minden hogy fél óra után el is engedtem a hasonlítgatást.
Aki nem olvasta és szeretne egy látványos filmet, annak hajrá



Es aki olvasta, de szeribte tulertekelt szar a konyv annak jo lesz a film? =\ Penteken kiderul, de erdekelne azert.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!