Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


OFF: "a memtestet futtatni 5 perc lenne"
Én szerintem még egy über gyors procival is órák kérdése teljes memtest./OFF



pcxtol szoktam rendelni, de voltam naluk szemelyesen is, haat, nem is tudom merjem-e ajanlani
garis problemam meg nem volt

Parizer forever.



Én szerintem még egy über gyors procival is órák kérdése teljes memtest./OFF

Annyira szar volt a memória, hogy gyakorlatilag első 30 másodperc futás után már vöröslött a kép a hibáktól. Gyakorlatilag elszállt néhány chip. Leadáskor mondtam nekik, hogy mi az ábra, mégis két héttel később kellett rájuk kurvaanyáznom mailben, amire már aznap érkezett a válasz, hogy köv nap mehetek a cseréért.




Én még az aqua-t szeretem

http://www.aqua.hu/

Nem mindig a legolcsóbb, de alapvetően rendben vannak az árai, nagy a raktárkészlet és gyorsak/megbízhatóak (legalábbis nekem eddig ez volt a tapasztalat)

SZERK: Ja ezt még EverIce #209-re, csak olyan sokáig volt nyitva tab (melóztam), hogy közben jött pár hozzászólás



Viszont netto parasztvakitas a "Webshop ar" mert a) nem lehet online fizetni b) ha uzletben elocsapod a kartyat, egybol nem webshop ar, hanem a magasabb, normal ar

(ezt leszamitva amugy tenyleg jok)

Regen minden jobb volt.



Ez hazai .... khmmm ... sajátosság, hogy utána még a nagyker mondja meg szerinte jó vagy sem és ugye ülhetnek rajta 15 munkanapot, ami "jól elosztva" lehet majdnem egy hónap is. Volt olyan amikor 3 napon belül vissza hozta a user az MSI notebookot, hogy ráolvadt(!) a burkolat és képesek voltak 4 hónapig szabotálni a cserét, csak azért nem lettek szétperelve, mert egy Zen főpap volt a user.



Teszek rá, hogy kinek a sara. Vagy megvan a cucc, vagy részemről indulhat a full pályás letámadás. :)

Legutóbb hazai Sennheiser szervízt 5 perc választotta el attól, hogy elküldjem a központnak (plusz egyéb szerveknek.) a levelemet. Mivel volt tech-es újságíró vagyok, és nem szimplán kurvaanyázok, ez nem lett volna jó hír a szervíznek. Azóta csak mindenkit óva intek a Sennheiser termékektől.



Aqua nem jó, mert nem adnak fél évvel a vásárlás után grátisz GTA V és Arkham Knight kupont!!! :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Szokasos 2x annyit zabal mint az NV+melegebb, de legalabb 4Kban van +5 fps? :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Ez itt a legolcsóbb, de ehhez már kurázsi kell: http://hardverapro.hu/apro/_157


Lou képe
Lou
Donator

nagi írta: Legutóbb hazai Sennheiser szervízt 5 perc választotta el attól, hogy elküldjem a központnak (plusz egyéb szerveknek.) a levelemet. Mivel volt tech-es újságíró vagyok, és nem szimplán kurvaanyázok, ez nem lett volna jó hír a szervíznek. Azóta csak mindenkit óva intek a Sennheiser termékektől.

akkor ezek szerint nem csak nekem volt erősen negatív tapasztalatom velük, szerencsére én is a zen buddhista türelmével voltam megáldva.

kb 2-3 hónapja tönkrement az egy éve vett PX210BT fülesem, bal oldala megszűnt szólni, KH. ez is elég gyalázatos, de előfordulhat. szervíz persze csak 9-től 17-ig van nyitva, én meg természetesen 9-től 17:30-ig dolgozom, vagyis egyik nap korábbi napos túlórázások után elkéredzkedtem másfél órával korábban, és sikerült odaérnem a szervízbe zárás előtt.
tök normálisan átvették, és majd értesítenek, ha kész van, legkorábban két hét.

oké. 3 hét után telefonáltam, hogy mikorra lehet kész? - hááát éppenséggel sajnos komplett kengyelcsere kell, még várják a visszajelzést a beérkező alkatrészről, 1 héten belül visszaszólnak, addigra itt lehet.
1 hét múlva megint hívtam őket, ugyanez
majd 1 hétre rá fölhívtak. igen, meg tudják javítani, 2 héten belül kész lehet, és csak 27k pénzembe fog kerülni... igen drágáim, csak ne zavarjon titeket, hogy még garanciális a termék. "ööö tényleg? ööö megnézem a gépben, kis türelmét kérem" - 1-2 perc " ööö igen, tényleg, akkor körülbelül 2 hét a javítás még, bekérjük az alkatrészt"

nagyjából 2-3 hétre rá jött is az sms, hogy kész vannak, mehetek érte. persze megint a szokásos lehetetlen nyitvatartás, most meg esélyem se volt elmenni korábban munkából. megkértem apámat, hogy ugorjon el érte.

és nála is bepróbálkoztak a 27k legombolásával a javított füles átadásakor :DDD
szerencsére fölkészítettem, meg apámat se kell félteni ilyen téren, szóval kicsit elkeserítette őket, de akkor is egy utolsó szarházi pofátlan bandának érzem ezeket a Sennheiser szervizeseket, és nekem sincs túl sok kedvem még egyszer ehhez a márkához fordulni

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



tönkrement az egy éve vett PX210BT fülesem, bal oldala megszűnt szólni

Bázz, nekem 310BT-n ment el az egyik oldali zajszűrés.

Nekem nem volt legombolás, de amikor már ideges voltam, és rákérdeztem, hogy mégis mi a faszt csináljak a kieső hónapokban, és nem ezért vettem egy listaáron 75k-s cuccot, a palinak valszleg kattant, hogy nem lesz jó vége rájuk nézve. Ezért küldtek futárral egy "hoppá, mégis kész" darabot. Csakhogy 310-et először, amiből végülis csak a BT hiányzik. Futárfordultával megkaptam a 310BT-t. Persze garipapír semmi.

...aztán "hátha" alapon vettem egy MM 550-X-et havertól, akinek nem tetszett (listaár 100+k itthon, de erősen alatta), és basszameg, a lényeges tekintetekben a 310BT jobb. Zajszűrésre pl alkalmatlan, és csak kívülről hajtva értékelhető a hangja, a belső elektronika egy hatalmas fos. Meg más is. Többet nem veszek Sennheisert, az tuti.



Utanaolvastam a tiereknek, ertem mire gondoltal. A tier 3 at full ba tamogatja az amd, nvidia meg nem ad a heapre teljes hozzaferest. Ugy tunhet, az amdnek all a zaszlo. Vajon a fejlesztok kedveznenek az amdnek nvidia elleneben, nem hinnem.



Az lesz ami mindig. A fejlesztők a Tier 2-t támogatják, mert az elmegy mindkettőn, tesznek a Tier 3-ra, az EA játékok meg majd Tier 1-re lesznek fejlesztve, hogy Intel HD-n elinduljon egyáltalán.

Más.
AMD "Fiji" Block Diagram Revealed, Runs Cool and Quiet (Techpowerup)
Egy pletyka szerint a gyártónak fontos, hogy 54 fok alatt legyen a GPU. Na ezt a 290x (és persze 390x) fogyasztása és melegedése okán kétkedve fogadták páran, eme cikk szerint viszont bizony terhelés alatt 50 fokos a Fury X. Valahol pedig azt is letesztelték, hogy ha nem kap a venti "levegőt" rendesen akkor is csak 58 fok. Ez biztató. Mint ahogy a Nano kártya fotóján az egy darab 8 tűs tápcsatlakozó is.



Komplikato írta: Az lesz ami mindig. A fejlesztők a Tier 2-t támogatják, mert az elmegy mindkettőn, tesznek a Tier 3-ra, az EA játékok meg majd Tier 1-re lesznek fejlesztve, hogy Intel HD-n elinduljon egyáltalán.

Ezzel a logikával az NVIDIA a hajára kenhetné a DX 12.1-et. :) De jövőre már biztos mindkét cég kártyái full DX 12.x kompatibilisek lesznek, szóval csak azok szívnak, akik mostanában vettek/vesznek kártyát.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Első generációs kártyákkal (DX8, DX10, DX11, stb.) csak szívás van, de ez igaz alaplapokra, chipsetre és sok másra is. De akinek sok a pénze és/vagy türelmetlen ... :)
Ettől még hozzám vágnának egy Fury X-et nem dobnám vissza, csak a valódi csata a Pascal és a Fury utóda között lesz.



Kint vannak az elemzések, nem váltotta meg a világot az AMD.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Pont azt tudja a Fury X, amit ki lehetett okoskodni a Tonga tudásából, a fogyasztásból, és a többiből. Semmi meglepetés. Illetve de. A tesztekben Frostbite motor alatt az NV elverte, viszont a Fury X jól ment Far Cry 4 és Metro LL alatt, pedig azok ugye közismerten NV támogató Dunia motorra épülnek. Mondjuk az árából is lehetett sejteni mi lesz.
Magyarán nem változott semmi, a kérdés az, hogy az R9 Nano hozza majd a meglepetést vagy sem. De arra még jó sokat várhatunk őszig.



Igen, én is most néztem meg. Persze úgy volt beharangozva, hogy a leggyorsabb kártya, sokat nőttek a szememben....



Az meg a másik fele, hogy a 2560x1440 és a 4K meg 5K tesztekből tök egyértelmű, hogy egyik kártya SEM alkalmas érdemi 4K gamingre, akármit kamuznak a marketingesek.



Még szerencse, hogy monitorunk sincs olyan :)

Amúgy jó olvasni, de el nem tudom képzelni, hogy mit tudtok ezen a 3xx szérián össze-rúgózni ;P

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Most néztem használt gagyi paneles 4K monitorok (28") már olyan 70-80K körűl kaphatóak, de az új se sokkal drágább. Már aki szereti a Tn panelt. A 2560x1440p meg a 27"-os "gamer" monitorok felbontása, bár létezik már 25" méretben is.

A rugózás NEM a 300-as szériáról szólt, hanem a Fury X-ről aminek ma jelentek meg első tesztjei.



Van a Fury X-nek olyan biosbeállítása, hogy 175W-ban limitálja a kártya teljesítményét. Érdekes módon még nem találtam olyan tesztet, ahol ezt kimérték (hőfok/feszültség/teljesítmény/stb), de nem sokára biztos lesz. Ha más nem, home-made teszt.

Ez majd egy jó kiindulópont lehet a Nano képességeihez.



Én gondolkoztam rajta, hogy 380-asat veszek, azért pörögtem a témán.



Engem meg érdekel, hogy az újféle memóriacsatolás mennyire is befolyásolja a teljesítményt.

...mondjuk én se fogok venni ebből a szériából, a 290X még kitart szerencsére :D



Kérdés, bár arrébb van még (így is halogatom már vagy 2-3 éve :D), de a Doom meg a jövőre érkező Oculus miatt muszáj lesz gépet újítanom, nagyjából mennyivel számoljak (úgy nagy általánosságban bármikor, ha rászánom magam), ha a 0-ról szeretnék építeni egy bika gépet (amit nem tudok, hogy jelenleg elég-e a 8 GB vagy kell-e a 16 + megéri-e a vízhűtés bele, nem overclocking, hanem hangkibocsátás miatt) és hogy ezek a nagyon kicsi gépházak (mATX) kizárják-e a nagyon erős gépet a hely limitáltsága miatt?

Tudom, hogy a határ a csillagos ég, nekem majd megfelel ha FullHD-ban meg gyönyörűen minden, nem vagyok még megfertőzve a 4K-val. :D Ja és intel + nVidia párti voltam világéletemben egyedül az előző VGA-m egy HD4890, annyit tudok a dologról, hogy mindig változik épp az nVidia vagy az AMD-t éri-e meg beszerezni.

- I don't think you should drink that. It looks bad for you. - Nonsense. It makes me feel great. Smarter. More aggressive. It feels like I could... Like I could... TAKE ON THE WORLD!



Egy tisztességes léghűtés bőven elég, és sokkal olcsóbb, mint egy tisztességes vízhűtés (ott is van hang ám!). Nekem konkrétan rá kell néznem a HDD ledre, ha ki van kapcsolva a monitor, mert olyan halk. Persze ez a hűtés nem fog elférni egy minim házban, az biztos.
Vidkarival, SSD-vel de monitor nélkül kb 200e

16GB? Hagyjuk má!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Több az már, sokkal. Elszállt a dollár és a forint is. Egy normális 4magos intel 65-75 ezer, hozzá lap 25-30 (de inkább 40), 2x8GB DDR3 40 rugó, hűtő, ház, táp szintén legalább egy laza 40-50, és akkor még videokártyáról és SSD-ről nem is volt szó.

Márpedig 16GB ram mindenre elég :D (én biztos nem vennék új gépet 8GB rammal, érted 4GB VRAM is kevés VR/4K-hoz...)

Egyébként aki VR-re tervez gépet építeni az nyugodtan kitűzheti a 4K@60fps vagy 1440P@90fps-es célt maga előtt.... szóval vagy a mostani 980ti/furyx (esetleg CF/SLI), vagy megvárja a pascalt és az új ATI-t.



300k? Okulusz nélkül persze... Én is pont ugyanebben a cipőben vagyok. Jelenlegi konfigom 4 éves, volt már pár ráncfellvarrás rajta, de elérkezett az idő egy cserére. A jelenlegi gép (i5-760, 8gb ram, GTX760) megy asszonynak, hogy jól fusson rajta a csetelés meg a nők lapja cafe :D, én meg beújítok valami jót. Év végéig tuti várok, de lehet csak jövő év elején fogom meglépni, de még az okulusz előtt kéne.

BTW tudom mindig lehet várni valamire, mindig igaz az a mondás, hogy oké most megveheted ezt a cuccot, de kijön 6-8 hónap múlva egy másik és az lesz az igazán durva, nomeg lenyomja az árakat is, de az okuluszon azért elgondolkoztam, hogy lehet várni kéne a köv generációra. Fogalmam sincs mennyivel jöhet utána és mivel tudhat többet (felbontás, FOV, mittomén), de alapvetően az első generációs cuccok mindig túlárazottak és a gyerekbetegségeit (DK verziók ide vagy oda), úgyis a második generációban fogják kijavítani.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!