Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Blade Runner 1982

Sajnálom kimondani, de ez egy sokkal jobb film, mint a második rész még most is. Akármennyire is tetszik a Villeneuve-féle vízió, ez egyszerűen jobb, és meg is mondom, hogy miért. Egész egyszerűen azért, mert tökéletes, átélhető és hihető betekintést enged egy alternatív valóságba. Annyira kidolgozott, annyira életszerű az a világ, amit felépítettek ebben a filmben, amihez nincs fogható a filmes sci-fik és fantasyk világában. Egy alternatív valóságot építettek fel az alkotók, amiben teljesen el lehet veszni. Tényleg rengetegszer láttam már, és már csak a részletekre figyelek, és még most is lenyűgöz. Önmagában álló, monolitikus mestermű, amit nem tudok pontozni. A legjobb film ever számomra, és ez már val'szeg nem is fog változni.



Nana, vagy Blade Runner, vagy Blade Runner 2019, de semmiképp sem 1982! :D

De ha már évszám, egy pillanatra próbáljuk elképzelni 1982 júniusának utolsó hetét az amerikai mozikban. Két hete megy az E.T., a két új bemutató pedig a Blade Runner és a The Thing. :O És utóbbi kettő megbukik a kasszáknál...

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



és akkor még nem is említettük annak a nyárnak az olyan találatait, mint májusban a Mad Max 2 és a Konan a barbár, júniusban a Star Trek 2 és szintén júliusban a Tron



basszus, az aztan szep honap volt :)

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Voltak még jó filmek, de a nyáriak közül érdekes a Poltergeist, a vizuális effektekre a Blade Runnerrel együtt végeztek az Oscar vert mezőnyében. Vangelis zenéjét pedig nem is jelölték John Williamsé és Jerry Goldsmithé mellé.

Sors bona, nihil aliud.



Vangelis Tűzszekerkért megkapta (1981). Amúgy Poledouris Conanja is jelölve volt.
Az az év elég durva volt felhozatalban.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Jó, de én nem értek egyet azzal, ha valakit azért nem jelölnek, mert előző évben is ő kapta - ha egyáltalán erről van szó. Az érdekel, hogy a Blade Runnerért megérdemelte volna. De nekem Morricone zenéje is többet tett hozzá a The Thinghez, mint a többi említett, ha az "furcsa" is lett volna a mezőnyben.

Persze ebben benne van, hogy ezt a két filmet láttam - és hallottam - a legtöbbször közülük, így ezek égtek bele az agyamba. Amúgy is lényegtelen ma már, azon túl, hogy sci-fin, horroron (ez nem a BR nyilván :) és látványon túl zenében is erős volt az akkori mezőny.

Sors bona, nihil aliud.



Számomra az adott év zenéje, mint önmagában hallgatható OST és érzelmekre erősen ható zene a Conané volt. Kb. olyan erejű az a zene, mint a Rózsa féle Ben Huré.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Tisztelettel megkérem a kedves fórumtársakat - mindenféle indulattól mentesen -, hogy húzzatok már a retkes picsába.



Ex Machina

Kellemes volt. Nem volt kiszámíthatatlan, de könnyen lehetett volna más is a vége, ezért végig le tudott kötni, figyelemre, találgatásra késztetett.

Star Trek Beyond

Egynek jó volt, de a korábbi részek szerintem valahogy jobban felépítettek, emlékezetesebbek. Azért volt ebben is jó néhány nagyon eltalált jelenet, de összességében nem hiszem, hogy egy hónap múlva emlékezni fogok rá, hogy miről szólt.

ShowHide spoiler #

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ezt elbasztad, mert ide nem robotok járnak, még ha eddig nem is esett le.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Lucky number Slevin

Nem volt rossz. Picit több akart lenni mint ami sikerült belőle, de azért teljesen jó kis film. A színészi játék természetesen tökéletes, ezzel a stábbal nem is vártam mást, a sztori helyenként gyenge.

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=fVIUEcizkPc



Tök jó volt úgy látni ezt a filmet, hogy semmit nem tudtam róla előtte

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Logan Lucky

Vicces, szeretheto heist movie! Vegig lekotott es meg is lepett egy ponton.
Soderbergh is back!



én még nem láttam, de hogy hátha valakit érdekel: a The shape of water a Geekz szerint fasza.
https://geekz.444.hu/2017/10/23/a-viz-erintese-amelie-es-a-viziszorny



Wind River

Gyilkosság történik az indián rezervátumban, Jeremy Renner morcos vadász (és meglepően jól játszik) a tapasztalatlan FBI ügynök segítségére siet aki az egyik Olsen iker (és szintén meglepően jól játszik). Insomnia hangulatú, kicsit lassú, erős atmoszférájú film.

Jó lesz az.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Insomnia hangulatú,

Ja, vannak ilyen filmek. Ha nem alszom el rajtuk, azt hiszem, insomniás vagyok, és tárcsázom az orvost, hogy már szenvedek.

Sors bona, nihil aliud.



Megnéztem én is. Fasza film volt. De ha belelőnek valakibe akkor az nem fog 5 métert repülni meg kettőt pördülni közben. Nem értem, hogy ilyenekkel miért basznak el egy normális filmet.
Ez nem a faszt end furious 14 ahol simán elmenne...



vannak azert fegyverek/lovedekek amik direkt az un stopping power-re mennek ra. altalaban nagyvadakra mennek vele -a filmben pumara, de amugy medvere, oroszlanra stb. ha nem is teljesen realisztikus a a tripla leszurt egy lovestol de lehet hasonlo hatasa egy kistestu humanon. de majd Sunyi kijavit ha nem igy lenne.
mindenesetre csak azt akartam mondani, hogy szamomra nem tette hiteltelenne a filmet az emlitett jelenet. azt meg mar biztos irtam, hogy egeszeben nagyon bejott.

"okey-dokey!"



jah, btw o pont nem az egyik iker, hanem a kishuguk, aki gyakorlatilag az egyetlenkent villantott eddig szineszi tehetseget.:)

"okey-dokey!"



Ezt csak a "hatás kedvéért" teszik bele a filmbe semmi valóságalapja sincs.

If a bullet had enough force behind it to hurl someone through the air when they were hit, a similar force would act on the person holding the gun that fired the bullet.



Semmilyen állatot vagy embert nem fog egy lövedék hátralökni, egyszerűen azért, mert nincs meg az a struktúrális ellenállás, hogy felfogja a becsapodás erejét, ellenállva neki, hogy mozgási energiává alakuljon (átmegy rajta, vagy szétkeni belül a dolgokat). Anno volt youtube-on teszt ahol lógó cocatetemre lőttek, különböző nagy erejű fegyverekkel és nem igazán lengett be. Egy shotitól csúszott le a kapóról, de ott se volt belengés.
A stopping power a kaliber nagyság és a lövedék típusa határozza meg és az, hogy a kinetikus energia kompressziós hullámban terjed szét a testben, ami insta kill.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



erről a beszélgetésről jutott eszembe
rwurl=https://streamable.com/ppveu



stopping power :DDD

"okey-dokey!"



Bezony :-D
Annyira bennünk maradt ebben a szerepben, pedig hát máshol is játszott bőven és nem is akárhogy, hogy előbb jut eszembe a Füge Franky név mint a Michael Clarke Duncan :-)
Nagyszerű színész és amilyen hatalmas, olyan kedves, szelíd ember volt, nyugodjék békében.



És tényleg. Akkor ez sokmindent megmagyaráz. Furcsán ismerős volt az arca. Aztán láttam, hogy Olsen. Csodálkoztam is, hogy összeszedte magát :)

Jó lesz az.



Lényegében igazad van. Annyit azért belekötnék a legelső mondatodba, hogy ez függ az adott élőlény tömegétől és a lövedéktől is.

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=pP_KSgmNqRM

Valamint említették a hatás-ellenhatás elvét, ami szintén igaz, de a nagyobb kaliberű fegyverekben már van hátrarúgás csökkentő mechanizmus mind a tusban, mind akár csőhátrasiklásban is, ráadásul a fegyver tömegét nem számoltátok hozzá, miszerint egy nagy kaliberű fegyver van vagy 14 kg.

rwurl=https://youtu.be/GXEK7rcqO-Y?t=133

Szóval a lövészt lehet hogy mégsem ugyanakkora energia üti meg hátrafelé, mint a célpontot, ráadásul a lövész nehezebb is lehet már a fegyvere miatt is, meg az ő vállát egy viszonylag nagy felületen üti meg a fegyver, a célpontot meg relatíve kicsi helyen.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Thor: Ragnarok
Messze a legviccesebb Marvel film. A rendező kiléte miatt ez nem is volt igazából kérdés, mert a What We Do in the Shadows és a Hunt for the Wilderpeople is zseniális volt (cameokra lehet számítani ^^). A legjobban mégis az lepett meg, hogy mennyire megvezették a népet a trailerekkel. :D Illetve nem is ez a legjobb szó rá, mert igazából ami a trailerben van az itt is csak totál másképp. Nagyon meglepett, de követendő példa lenne. Bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy nem nzétem meg minden létező trailert csak a 2 nagyobbatt mikor megjelentek szóval nem kizárt, hogy azóta valami eldugott international trailerben már máshogy voltak. A sztoriról sokat nem érdemes mondani igazából. Kiszámítható, látsz mindent jönni előre. A CG is meh több helyen, pár dolog nem jött át úgy ahogy ők akarták volna szerintem, de elképesztően jól szórakoztam. Az egész terem együtt röhögte végig az egészet. Baromi jól áll ennek az ágnak a poénkodás csak eddig senki nem találta el úgy igazán. Remélem ha lesz még Thor film megint Waititi-t kérik fel a rendezésre. Mindemellett nagyon jó látni, hogy kamatoztatják a sok sok év alatt felépített univerzum apróságait és karaktereit. Ó és Cate Blanchett! Így az 50hez közel is lélegzetelállítóan néz ki, nem tudom hogy csinálja, de wow. Nekem a 3 Thorból ez tetszett a legjobban az MCU filmekhez mérten meg simán TOP5be raknám.

Persze mint nagy egész megint fél centit se léptünk előre az Infinity War-hoz ami engem a végtelenségig bosszant. Kibaszott 10 éve építgetik a filmek sorsát abba az irányba és ott tartunk, hogy 1 film maradt és továbbra is olyan érzés mintha nem is létezne igazából. Biztos szánt szándékkal csinálják így, de egyszerűen elképzelni nem tudom, hogy különösebb felvezetés nélkül miképp fogják megoldani 2-3 órában azt az egész sztorit (mivel ugye mostmár csak 1 film nem 2...)



Baby Driver

Jó kis autós akciófilm, hozzá passzoló sztorival, karakterekkel, kiváló muzsikákkal (+ nagyon faszán zenére illesztett jelenetekkel) és egész kellemes színészi játékkal. Egy nehéz nap estéjén teljesen jól kikapcsolt.

Vanília égbolt

Szerintem régen már láttam TV-ben, de valószínűleg csak részletekben, mert nagyon nem volt meg minden a memóriában. Most megnéztem elejétől a végéig, de szerintem nem érte meg. Bár a poén nem volt meg korábbról, csak egy-két emlékfoszlány az utolsó jelenetekről, de a katarzis mégis teljesen elmaradt.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Fun fact: A film 97-es eredetijében, az Open Your Eyes-ban is Panélope Cruz a főhős szerelme.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!