Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Archiválós lemeznek nem olyan nagy baj az, elvégre "lassan járj tovább élsz" a vinyókra igaz.



mindegy, jo lesz ez :)

Parizer forever.



Kijött két, az első custom PCB-vel készült Vega RX review-je, és hát.... fos.

https://www.guru3d.com/articles-pages/asus-radeon-rog-rx-vega-64-strix-8...

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=MyFTQFtju4Y

tl;dr verzió:
* 104°C-ra felmelegedő VRM
* szarabb teljesítmény, mint a blower reference design-nál, ergo az olcsóbb, halkabb (lol), jobban húzható sima 1080 is kb mindenben veri, húzás nélkül
* ASUS megpróbálta a Guru3D-s cikket elrejteni, mondván várjanak a BIOS update-re, ami aztán soha nem jött.

Akarnék én RX Vega-t venni, mert hát freesync-es monitorjaim vannak, de hát így.... marad a 1080.



Durva bazd+, hogy 3 évvel ezelőtt szinte ugyanannyiért vettem ugyanazon teljesítmyű kártyát, mint most tehetném. (r9 280 vs GTX 1050)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Jah, én egy éve vettem 1080-t, most konkrétan ugyanannyi lenne.

A ryzen/threadripper megérkeztéig a 4770K-emmel is hasonló volt az eset CPU fronton. Sőt, anno akkor jelentősen olcsóbban vettem, mint most. A ramot meg kb harmadannyiért.

Sajnos most úgy tűnik a GPU-nál vagyunk több éves stagnálásban az AMD GPU részleg gyengélkedése miatt :-/

...talán elkezdik optimalizálni a játékokat a haladás hiánya miatt.. Ah, who am I kidding?



Úgy látszik, egyelőre nem csak hely hiányában okafogyott 4K-ra váltanom.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Azért az nem volt rossz, hogy az 1070 hozta a 980 Ti szintjét (fölötte is vannak jó cuccaik meg alatta is), megvolt Nvidiánál a szokásos ugrás, és az RX 470-480 sem életképtelen az AMD-nél, csak náluk a high-end nem az igazi. (Az árat ugye bányászoknak köszönhetjük.)

Egyelőre nem érzem kétségbeejtőnek a VGA-igényeket, de már sokszor elpanaszkodtam, hogy az i5 sokkal inkább megfog, és hát a procik is drágák. Nem baj, itt az ajtóknál toporog már a Coffee Lake. Az "i7-verő" i3 8350K azért nem hangzik rosszul, de a Ryzent lekövető magszámemelés nem tudom, hogy mikorra gyűrűzik be játékokba használhatóan.

Sors bona, nihil aliud.



Zoo írta: csak náluk a high-end nem az igazi. (Az árat ugye bányászoknak köszönhetjük.)

Úgy érted gyakorlatilag nem létezik. :D

Egy évvel a 1080 után van egy olyan kártyájuk, ami néhány dologban hasonló teljesítménnyel rendelkezik, sokkal többet fogyaszt, drágább.

Az árat nem csak a bányászoknak köszönhetjük, hanem az AMD idióta árpolitikájának is, pl ami miatt Európában ugye a csomagokat se lehetett venni, mert dögöljön meg itt mindenki. Persze, a csomagokat a bányászatnak köszönhetjük, de az, hogy szar cuccokat próbálnak eladni vele még az USA-ban is (a Samsung freesync monitor egy kalap szar, az egyik legrosszabb amit találhatsz), és még a ryzen procis csomagot se hozták át USA-bóül sehova, az bizony az AMD saját faszsága.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Persze a high-endben vicc így az AMD, az árazást viszont az összes kártyára értettem Néztem is, amikor nemrég 150k-ért is eladhattam volna az 1060-at (amit ugye azért vettem, mert a kinézett Polaris alig volt beszerezhető), amikor csúcson ment a bányászat, vagyis jókora haszonnal.

Az AMD sajnos tényleg annyit bénázik is szédít (bekamuzta az alacsony 480-árakat, de valójában nem annyiért adta), hogy lehet, hogy nehéz szeretni a zöldeket, de legalább annyira nehéz nem utálni a pirosakat. A hajamat tépem minden egyes megnyilvánulásuktól. Vagy önszabotázs amit művelnek, vagy nem tudom. Nagy kár érte, hogy nem erőltetik meg magukat jobban.

Sors bona, nihil aliud.


Tno képe
Tno

Mér, a 9800Pro tökjó kártya volt.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az még szerencséjére a leánykori nevén futott. AMD-nek én akkoriban legfeljebb az AthlonXP-met hívtam. Azóta meg a háztartásban soha semmit.

Sors bona, nihil aliud.



Hölgyeim és uraim, megjött az 1000W-os CPU..... (lolintel)
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=rEdXayoA1Es



Láttam youtubeon egy tesztet 1080Ti+Gsync vs Vega64+Fast sync 4K doom-al teszteltek gamereket, és ott közel sem mondta azt a tesztelők még csak fele sem, hogy a 1080Ti+Gsync +250 dodót ér, sőt a legtöbben nem láttak észrevehető különbséget a két konfig között ...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



doom előnye, hogy kurvajó engine van alatta. Még 1080-nal is tud 4K-ban 60-at szerintem, ami azt jelenti, hogy kurvára mindegy, milyen sync-et raksz rá, AMD-n is koppon lesz 60-on, és sync nélkül is jó lesz.

1080TI meg annyival erősebb, hogy nem kell hozzá sync-es monitor, legalábbis vs vega64.

Freesync egyébként tényleg jó, csak a probléma az, hogy a monitorok jelentős része (pl amit amcsiban pakkban adnak) FOS. Pl hivataloan csak 50-60fps közt működik a sync. A samuból pl csak elvétve tudják a full freesync-et, a többi blackscreen-ezik orba-szájba ha nem a default aszem 45-60Hz-en használod. Gyakorlatilag eladtak egy lottónégyes szerencséjét megkövetelő nem túl jól OC-zett monitort.




Az egyszeri oszakai tuner feltalálta a tökéletes hologramot :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Azért a 1080Ti tud 100 FPSt, egy Vega64 kb. 70-et.(mint a sima 1080) Gsync/120Hz-es monitorral az ugye olyan 100 FPSt jelent, míg a Vegával olyan - 30%, és a többség szerint a kísérletben nem igazán észrevehető. Én úgy tudtam egyébként a freesync 75 Hz et is támogatja, de lehet, hogy maga a feature csak 45-60 Hz tartományban működik. És valószínűleg egy 140Hzes GSync monitornál egy 1080p Doom 140 FPS Gsync már észrevehető lenne a Freesync 70 FPS-hez képest...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Freesync támogatja a 75 Hz-t, 1080p-n (45-75 Hz az enyém is). Viszont 4K monitor 75 Hz-el jelenleg nincs, mivel, ha jól rémlik, a Display port 4K-n max 60 Hz-et tud..



HDMI az ami biztos, hogy csak 60hz-et tud 4K-n, emlékeim szerint a display portnak tudnia kellene többet. Már csak onnan is, hogy most a legnagyobb gond a 4K TV - monitorként való használatával, hogy ragaszkodnak a HDMI port-hoz.

1.4-es Displayport:

4K UHD (3840×2160) at 120 Hz with 30 bit/px RGB color and HDR.


Tno képe
Tno

Egyrészt azt inkább a HDMI-vel kevered, az tud 60Hz-et 4K-ban, másrészt nem emiatt nincs szerintem 75Hz-es 4K monitor, hanem szimplán a monitorgyártók nem gyártanak ilyet.

Szerk.: Bár mondjuk nem tudom, mit akarok itt aktívkodni :)

Szerk.2.: De ha már nagyon muszáj, megjegyzem, hogy már az 1.2-es Displayport is tudott 75 Hz-et.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Akkor kevertem, mea culpa, HDMI max 60 HZ, DP pedig több. Legalább okosabb lettem. Mindenesetre akkor sincs 60 Hz feletti 4K monitor. =D



De van. Atomdrága Dell Ultrasharp OLED 30"-os cucc az 120Hz, röpke 5000 USD. Meg elvileg van QLED csoda is, de fene tudja milyen panellel.



Ha Dell UltraSharp UP3017Q-ra gondolsz, akkor ez is 60 Hz, nem pedig 120 Hz. ahogy előtte a pletykák szóltak előtte. Amennyiben nem erre, akkor meg nem tudom. =D



Ez mai hír, de ismerve a 165 hz+ panelek kálváriáját ebből lesz 2018 elején bumutató darab, aztán augusztusig se kép, se hang, magyarán optimista esetben 2018 Q3-Q4.
https://prohardver.hu/hir/kuszobon_a_144_hz-es_4k_panelek_es_meg_sok_mas.html




De a bélése totál új ennek már. Viszont felidézi a szép kezdeti napokat, amikor megjöttek az első optikai egerek, Microsoft, 18-24.000 közötti áron, ami akkor elképzelhetetlenül drágának számított, kb. mint most egy 60-90K közötti gamer keyboard. És elvitték őket. Mind. Mint ha ingyen lenne. De azokra még "örök" garancia volt, tehát meghalt, visszaküldted, cserélték zsír újra.



milyen jo is volt a 4.0 meg az 1.1 :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Eléggé mellélőttek az árazással. GTX1080at olcsóbban lehet kapni...

https://ipon.hu/webshop/product/asus_rog_strix_gtx1070ti_a8g_gaming_geforce_gtx_1070_ti_8gb_gddr5_pcie/1612452



Ha valaki a laptopjában tárhelybővítésen törné a fejét:
rwurl=https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/am2bLv6_700b.jpg



Na igen, akkor viszont sok értelme nem volt a tesztnek, 60FPS max a monitor... bár úgy tudom van már 120Hzes 4K monitor is...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!