Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


+1 A csapdákkal körbeépített bázist is a fákon közlekedve közelítette meg...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



-0.5, a fákat gyakorlatilag szétrobbantották és kivágták a bulletstormmal és a gránát záporral, amit cirka 60° szögben nyomattak. Az elejéből biztos kapott pár karcolást, aztán tudott esetleg csak fára menekülni.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Kapott, persze a vére ott volt az egyik növényen, de a bulletstorm jeletős részét valószínűleg elkerülte. Ugyan nem láttuk, hogy hogyan menekült el, de elég nagyokat tudott ugrani ...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Logan

Jót tett neki, hogy az AAA helyett a BBB kategóriában indultak. Tökéletesen működik a kevesebb több elv.

Jó lesz az.



Csak simán fut jobbra 15 métert és kint van a lőtérből. Nem atomfizika ez

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Tno képe
Tno

Meg mondom, ilyen nem-newtoni folyadékos hálós felsőben feszít.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



The Cure for Wellness

A fényképezése gyönyörű, a szanatóriumi atmoszféra atomjó, de ezt leszámítva a film egy közepes értékelésnél nem ér többet és ezért a történet a felelős.

ShowHide spoiler #

Egy estére kellemes szórakozást nyújtott, de maradandó emléket tuti nem fog hagyni, a viharsziget ezerszer jobb film volt.

6/10



Pirates of the Caribbean napokat tartottunk a héten. Az első részt szoktam újrázgatni, de a többiből volt, amit most láttam másodjára, és gyakorlatilag néhány emlékezetesebb effekten kívül nem maradt meg belőlük semmi az idők során.

1: Szégyen vagy sem, nálam ez bizony az alapművek között van. Egyetlen negatívumként azt tudnám felhozni, hogy időnként a kardozást túlzásba viszik (ami főleg a végén értelmetlen), de ezt leszámítva _minden_ téren csillagos ötös.

2: Ennek a résznek nekifutottam már régebben is párszor, de úgy a harmadánál tovább nem jutottam soha (az első alkalmat kivéve). Nekem a széria mélypontját jelenti, egy nagy katyvasz az egész, se füle, se farka, tele idiótaságokkal, végtelen kardozásokkal, és Davy Jones és gárdája a krakennel együtt se menti meg. Végig ásítoztam alatta.

3: Valahogy rosszabbra emlékeztem. Egész jól szórakoztam, leszámítva a több Jack Sparrow-t felvonultató jeleneteket, amik megtörték a tempót. Hans Zimmer is bedobta magát, és a vége jó lett így, hogy nem úszott full nyálban az egész. Mondjuk irgalmatlan hosszú, mire vége lett, már szinte nem is emlékeztem, mi volt az elején.

4: Nézhető, de igazából semmi extra, és a főgonosz a legjellegtelenebb karakter a szériában. A megszokott szereplők hiánya miatt inkább valamiféle spinoffnak érződik, mint rendes folytatásnak. Jack Sparrow itt már kezd meglehetősen idegesítő lenni.

5: Részben visszatérés a gyökerekhez, amennyiben a 3. rész folytatásának tekinthető néhány régi ismerőssel (bár némelyik csak másodperceket szerepel). Másfelől Jack Sparrow önmaga paródiája már ebben, és mivel szinte non-stop premier plánban van, ez eléggé fájdalmas tud lenni. A boss kiváló, Salazar talán a legádázabb karakter az eddigi 5 rész alatt. Az ifjoncoktól nem estem hanyatt, bár lehetett volna sokkal rosszabb is. A szokásos credits utáni jelenet viszont erős WTF.

1 >>> 3 > 5 >= 4 >> 2

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



A mai nap folyamán sikerült elkászálódnunk (hozzám hasonlóan Xenomániás Barátosnémmel és AvP megszállott Anyámmal) halál pontosan a moziba és megnéznünk a filmet, amit már nagyon vártunk úgy jó pár hónapja. Aztán hogy mi sült ki belőle?

Alien Covenant 8/10

ShowHide spoiler #

Ja és még valami...

Shay & Xala

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



John Wick 2

Az első rész nagyon tetszett, de valamiért kimaradt a második a moziban, de végre felkerült a torrentre, így le tudtam tölteni, de magyar feliratot nem találtam. Szórakoztató, mint az elődje, de a kelleténél talán 20 perccel hosszabb. Sokszor volt az a benyomásom, mintha ismétlődnének bizonyos mozdulatok a verekedéseknél. Nagyobb hiba viszont az, hogy ez a John Wick lehet, hogy nagy bunyós és jól lő, de nem túl okos. Ahhoz képest, hogy mítosz és legenda, eléggé esetlenül bukdácsol abban a rendszerben, amiben elméletileg lubickolnia kellene. Mondjuk biztos, hogy IQ tesztet egyik bérgyilkosnak se kell kitöltenie, mikor felvételét kéri a szervezetbe, mert még amatőrebb megoldásokkal próbálkoznak, mint hősünk. Azért jó volt, és izgatottan várom a már bejelentett harmadik részt, amiből biztos nem maradhat ki az obligát jellemfejlődés, hisz hősünk immáron kitaszított...


ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



free fire
jopofa, hangulatos, kellemes humoru. nagyjabol mindenhol a kutyaszoritoban-hoz hasonlitjak es emlekeztet is arra, de kozel sem olyan jo. egyszer mindenkeppen nezheto.

"okey-dokey!"


ShowHide spoiler #

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



wunderfrau valaki?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan




küsz

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



a készülő Kenneth Thelyesh-féle Poirot film előzetes hatására ránéztem a régi jó Poirot filmekre, és ott leltem ezt. Valahogy eddig kimaradt. Jó.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=B-dLddv431s
(és hogy Jarvis milyen fiatal volt... :-) )



W.W.

Gal Gadot annyira jó WW mint amennyire Hugh Jackman jó rozsomák. Erre a szerepre született.
Nem is tudnék mást elképzelni helyette.
Az akciók látványosak, szépek voltak. Kicsit igazán lehetett volna több is belőle. A helyszínek is jók voltak a sziget is ahol WW felnőtt.
A "főboss" is jó volt kicsit meg is leptek vele.

Ami nem tetszett az ugyan az mint a mostani filmek többségénél. Túl hosszú volt. 2 óra 20 perc. Azt a 20 percet kivághatták volna nyugodtan. A kevesebb több lenne.
Az egyik mellékszereplő létét sem értem. Miért kell egy féleszűt beleírni a történetbe. Egyáltalán ki vinne magával egy ilyet egy küldetésre. A "mesterlövészre" gondolok. Nyugodtan kihagyhatták volna egy nagy nulla karakter volt.

8/10



Wonder Woman
Magasan a legjobb DCU film ez kétségtelen, viszont azért nem kellett nagy korlátot megugrania. Gal Gadot bár fizikumilag nem éppen a legtökéletesebb választás, de nagyon jól hozta a szerepet megint. Viszont problémám volt a filmmel nem is egy. Túl hosszú. Vannak nagyon badass jelenetek csak a köztük eltelt idő és tartalom pure időhúzásnak érződik sokszor. Értettem, hogy körök amiket le kell futni csak ahhhhhh. Fájt nézni azért néha. Viszont mikor odabasz akkor nagyon odabasz. Jobban mint a hasonszőrű filmek. Talán Batman csihipuhi 2 percét tudnám ide sorolni a BvS-ből (ami ott az egyetlen értékelhető jelenet volt). Itt mikor WW rendet tesz a németek között, na az ÚRISTEN! Több ilyesmi kellett volna bele. Ott úgy éreztem eldurrant minden puskapor és nem maradt a film többi részére semmi. Úgyhogy ja, nekem kicsit csalódás, de még így is okés. :)

ShowHide spoiler #

Baywatch
Ez minden amire számítottam és ahogy számítottam rá. :D Ugyanolyan cringe fesztivál mint a sorozat és ugyanolyan rosszul over-the-top mindenben. Viszont legalább tisztában vannak vele és büszkén lovagolják meg ezt a hullámot! Mármint ténylegesen viccet csinálnak abból, hogy milyen elképesztően nagy faszság az egész balhé meg így kb az egész szituáció amiben vannak, megállás nélkül. :D Ez mindenképp becsülendő. Tele van klisékkel csak azért, hogy ott legyenek, mert szükség van rájuk egy ilyen filmben. Lassítva futnak vagy sétálnak csapatostul valahova legalább 5ször a filmben? NANÁ! :D Jobban örülök egy ilyen Baywatchnak mintha mondjuk csináltak volna belőle egy ténylegesen elejétől vicceskedő vígjátékot vagy egy nagyon komoly detektívsztori szerűséget. Pont így volt jó, pont ilyen a Baywatch és pont ezért telitalálat a film. Jó? Nem. Vicces? Néha. Baywatch? Maximálisan! :D Remélem összekapar annyi pénzt, hogy csináljanak egy folytatást, a világnak szüksége van rá!! :)



Joda írta: Baywatch
Remélem összekapar annyi pénzt, hogy csináljanak egy folytatást, a világnak szüksége van rá!! :)

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=ud7oGRjxy3w

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Valahol értem mi a bajuk, egyet is értek itt-ott. Nekem viszont nagyon úgy tűnik, hogy egy új 21 Jump Street-et vártak tőle és mivel nem azt kapták ezért minden létező hülyeségbe belekötnek ha kell ha nem. Ettől persze nem lesz jó film, de túlzásnak érzem a sárba döngölést. :( Az egyik srác ki is mondja, hogy nem érti miért utálja a másik ennyire, ugyanolyan kaksi mint a sorozat volt annó. Ennyi.



Ugyanolyan cringe fesztivál mint a sorozat és ugyanolyan rosszul over-the-top mindenben.

Ezt nem értem, hogy miért szajkozzátok BW-al kapcsolatban. Köze nincs az eredeti Baywatchhoz a trailer alapján, inkább egy Dirty Grandpa meg az esküvős Zac Efron film féle alja vígjátékokhoz áll közelebb. A Baywatch a maga idején nem volt cringe fest, ennyi erővel az összes legendás sorozat a '80-as, '90es évekből az (Knight Rider, Miami Vice, Magnum, stb.).



trailer alapján

Ühüm. A trailer alapján én alpára túltolt viccelődős filmre számítottam, de nem az volt.

Az, hogy a maga idejében milyen volt, nehari, de én emlékszem, hogy már maga idejében is csak röhögtünk rajta mennyire halálkomolyan vesznek mindent. Ha most készülne egy sorozathoz hű Knight Rider film szerinted nem lenne cringe? Vagy most újranézni? Hogyaviharbanelenne. Mostani szemmel nézve vicces és nem tudod komolyan venni. Ahogy ebben a filmben is halál komolyan veszik a nyomozást és ott van Efron karaktere aki nem érti miért. Felsorolnak ügyeket amiket megoldottak és mindre van megoldása, hogy kit kellett volna értesíteniük, mert rohadtul nem rájuk tartozott és teljes mértékben igaza volt. Ahogy a filmbéli bűncselekményhez sincs _semmi_ köze a lifeguard csapatnak mégis véresen komolyan utánajárnak! :D Pont ez idézi meg a régi sorozatok hangulatát. Efron is először ellenál, de utána felhagy vele és "hisz"... :D Egyszerűen tökéletesen áthozták azt a hangulatot amire emlékeztem a sorozatból.



Mi az, hogy nem érdekel, hogy annak idején milyen volt? Akkor a Nosferatu, meg az Ének az esőben is ultragáz, de az említett többi sorozat is, sőt a Robotzsaru is meg a Predator is :D A Baywatch mindenidők egyik legnépszerűbb sorozata volt, ezek a sorozatok kultuszt teremtettek, az egész világon ízlést, divatot, etc. formáltak. Én most is simán megnézek egy Knight Rider részt a cool tvn, és nyilván rengeteg vicces dolog van benne, de ez akkoriban teljesen más volt. Ezek feelgood, erőlködés nélküli könnyed szórakoztató sorozatok voltak és tökéletesen illeszkedtek az adott kor szelleméhez. Mondjuk elhiszem, hogy a rockereknek különösen cringy volt, meg vicces egy Baywatch vagy Miami Vice, de ezek a sorozatok sokkal meghatározóbbak voltak, mint most egy GoT vagy bármi, és nem azt érdemlik, hogy hülye viccet csináljanak belőlük.



Hm? Nem mondtam, hogy nem érdekel egy szóval sem. Azt se mondtam, hogy ultragáz minden. Tudom helyén kezelni a dolgokat és idejében azt amit kell. Viszont nem értem miért kötsz bele olyanba ami elmondásod szerint is ott van mostani szemmel. Azt hogy "rockerként" mi milyen volt azt meg végképp nem értem miért keverjük ide. Mikor 5-10 éves voltam és igazán dúlt a Baywatch láz és én is ott ültem elötte minden nap ennek biztos nagy jelentősége volt. Ugyanúgy a TV-re voltam ragadva a Knight Ridernél is. Ezeket mind jól ki is beszéltük másnap suliban ahogy kell, meg néztük együtt néha az akkori iskolatársakkal. Nem is értelek, de gondolom nehéz lett volna valamilyen beszólás nélkül érvelni.

A helyzet az, hogy fogták az ottani hangulatot és áthozták a filmbe mindennel ami jó és rossz. Nekem kellemes szórakozás volt, jókat nevettem a filmmel és nem a filmen. Nem csinált viccet a Baywatchból csak az volt ami a sorozat is, de mostmár nem fogom n+1edjére is leírni. Nem volt jó film, volt benne pár szar poén, szükségtelenül volt 2 óra és mindezek ellenére is tök jól szórakoztam, mert eredendően Baywatch volt. Aztán ha nem akarod nem hiszed el és a trailer alapján eldöntöd, hogy úgyis egy fos minden szempontból.



Egy Baywatchot meg egy Knight Ridert hogyan lehet egyáltalán ugyanabban a dimenzióban említeni, mint a Miami Vice? A Miami Vice toronymagas kultsorozat (majdnem olyan fontos, mint a Twin Peaks), ma is simán meg tudod nézni, brutálisan frankó krimi Jan Hammer zseniális zenéjével:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=m8-ItRoHJM0

Ezzel szemben a Baywatch szándékoltan limonádé volt, amit egyébként az első évad után kaszáltak is, és csak a nemzetközi szindikációnak köszönhette azt, hogy később mégis visszahozták és siker tudott lenni, szóval Amerikában csak mérsékelten volt nagy szám. Divatot teremtett? Egy faszt, hozott egy Playboy-nyuszit meg relevánsan tartotta Hasselhoffot egy ideig kint, ennyi (esetében egyébként elég sok amerikai rejtélyesnek tartja a sikert pont azért, mert azt se tudják, mi az a Baywatch meg Knight Rider, szóval istenigazából Hasselhoff is inkább európai celeb, mint amcsi). A Knight Rider már ennél is sokkal szarabb szinten van: az a cucc Amerikában teljesen megbukott néhány évad alatt, egyedül az európai nézettség miatt nem tűnt el a kukában, "pajti."

Kb. olyan összevetni a két kategóriát, mintha nem is tudom, a Sopranost akarnád összevetni a Sex and the City kevésbé sikeres verziójával.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nekem nem kell bemutatnod a Miami Vice-t se a zenéjét, amit nem rég linkeltem a zenés topicba :D Imádom az ilyen logikai következtetéseidet :D "Amerikában elkaszálták volna első szezon után, ezért nem is nagy szám, nem is volt jelentősége, stb." :D Hány meg hány nagy sorozatot kaszáltak el (főleg akkoriban) 1-2 évad után. Tudod a Family Guy-t is elkaszálták párszor amerikában... :D A Baywatch a valaha volt egyik legismertebb, a világon legnépszerűbb sorozat volt. Ez akkoriban brutális kultúra exportot jelentett, gigasztárrá tett egy "sima playboy nyuszit" (egyébként többet is...), nem lehet alábecsülni a jelentőségét. A Miami Vice egy fokkal komolyabb szintet képviselt, de azért ugyanúgy megvoltak benne bizonyos jellemzők, mint minden akkori sorozatban. Egyszerűen meg kell érteni, hogy milyen jelentősége volt akkoriban ezeknek a sorozatoknak, amikor nem volt 1000000+ instant elérhető műsor a neten, meg a TV-ben, hanem mindenki ugyanazt nézte délután 4kor. A Miami Vice tette gyakorlatilag Miamit azzá a várossá ami ma, és a divatteremtésnél is erre a sorozatra céloztam. (+ a legjobb GTA-t is neki köszönhetjük) Nem lehet őket értékelni a mai igényeket alapul véve, hanem időt kell utazni. A Knight Rider meg annyira népszerűtlen volt amerikában, hogy nem győzték gyártani a Pontiacokat... XD



"Amerikában elkaszálták volna első szezon után, ezért nem is nagy szám, nem is volt jelentősége, stb."

Ne hadakozz a tények ellen, pl. ez az egy (ráadásul valamilyen perverzióból idézőjellel ellátott) mondatrészed máris tele van egy csomó olyan dologgal, amit nem írtam. Nézzük:

- Nem el akarták kaszálni, hanem el is kaszálták.
- Azt nem mondtam, hogy nem volt nagy szám, annyit írtam, hogy Amerikában nem volt túl nagy szám.

Röpke 3 percnyi wikipedia hozta ezt a korabeli cikket, itt mindent megtalálsz a dologról:
http://www.nytimes.com/1995/07/03/business/media-television-stand-aside-cnn-america-s-no-1-tv-export-no-scoffing-please.html?scp=4&sq=baywatch&st=cse
A Baywatch pont amiatt lett hatalmas siker mindenhol, amire te is utalsz egyébként: nem volt más, a külföld meg felzabálta.

"Have you ever been to Glasgow in February?" he asked. "If you have, then you know why this show's a hit. After a soupy day with three hours of a sort of sunlight, you look forward to coming home at 6:30 and watching what? The BBC has gardening on. So you look out at the soupy fog and you see 'Baywatch' is coming up and you decide: That's what I'll watch!"

A Miami Vice tette gyakorlatilag Miamit azzá a várossá ami ma, és a divatteremtésnél is erre a sorozatra céloztam.

Ez teljesen igaz és nincs is vele gond, de pont ezért nem értem, mit keres a környéken a Baywatch meg a Knight Rider. Ugye a Miami Vice-szal kapcsolatban szokott felmerülni az a félreértés, hogy "tök hangulatos sori, MERT a 80-as évekbeli Miamiban játszódik", miközben a Scarface és a Miami Vice CSINÁLTÁK a 80-as évek Miamiját (és a kettő közül is inkább a Miami Vice). Ilyen mértékű hatást nem igazán lehet elmondani más sorozatról, a 80-as éveket tekintve meg abszolút toronymagas csúcs. Persze ezt mi nem igazán érezzük, mert hozzánk vagy 20 éves késéssel hozták be. :D

A Knight Rider meg annyira népszerűtlen volt amerikában, hogy nem győzték gyártani a Pontiacokat... XD

Erről dobhatnál egy forrást, de egyébként el tudom képzelni mondjuk az első évad idejéről, onnantól viszont baromi gyorsan ment a levesbe Glen A. Larson karrierjével együtt. A Baywatch a szindikáció miatt bírt vagy 10 évadot, a Knight Rider viszont már bőven halott volt Amerikában, mire ugyanez beindult, és visszahozni sem tudták semmilyen formában már. Asszem kb. 8-10 éve volt utoljára egy revival, de annak is annyi lett nagyon gyorsan.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem volt sikeres, de kb. az akkori idők Prison Breakje volt: egy érdekesen induló, de baromi gyorsan kifulladó valami.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Persze ezt mi nem igazán érezzük, mert hozzánk vagy 20 éves késéssel hozták be. :D

Az IMDb-n valóban 2002-es magyarországi debütálást írnak (talán akkor szinkronizálták újra? vagy csak a DVD-hez?), de ettől még ment a közszolgálatin, egy-két évvel a rendszerváltás után (én néztem is akkor), tehát az első évad "csak" 7-8 évet késett. Magyarországon nem vált akkora eseménnyé a vetítése, mint a hosszan futó és orrba-szájba ismételt Dallasé vagy Baywatché, ezért valószínűleg lemaradtál róla, hogy nálunk is volt.

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!