Jelenlegi hely

Alien-filmek (igen, a Promcsi is)

Utolsó bejegyzés


@Tompi:

(mellesleg a Covenant olyan messze van a horror műfajtól mint ide új-zéland, de az már más téma)

Nem tudom a neomorfok születését esetleg láttad-e a filmben? Onnantól ha az Alien ScifiHorror, akkor a Covenant is az. Persze a Covenantben nem volt már meg az a típusú feszültség mint az Alienben, de azért az, hogy a Covenantnek semmi köze a horrorhoz az túlzás, vagy trollkodás.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



gore /= horror, de oké. Akkor legyen sci-fi horror. A Mass Effect meg űropera. (régi HWsok érteni fogják ;) )



Ez így tényleg értelmetlen. Olyan érzésem van mintha még nem láttál volna igazi rossz filmet aminek nincsenek erényei, hogy ilyen könnyen dobálod a hulladék és egyéb jelzőket. De mivel gondolom hogy vszeg nem így van ezért következtettem arra hogy túlreagálod.
Meg egy adott dolog különböző módon látása: Szerintem nagyszerű a David-es szál a teremtés témájával, te viszont lehet hogy csak annyit láttál benne hogy szétkúrták a xenok eredetét stb...
Sokféleképp lehet ehhez a filmhez állni. Rossz Promcsi folytatás, vagy valakinek jó, rossz Alien film vagy érdekes hibrid, egy scifi horror stb... De a fos és hulladék jelzők azok nagyon elragadtatott szavak. És nem, ezt a meglátásomat nem igazán fogja befolyásolni se a box office, se a rotten se az Imdb. Vagy szerinted kéne? Szerinted az jellemző a piacra hogy a jó filmek kaszálnak a szarok meg buknak a közepesek meg közepesen teljesítenek? Ezért van az alltime top lista top10-ben a Jurassic World meg a FandF7?



David egyedül Fassbender miatt olyan amilyen. A mögötte lévő téma / mondanivaló szvsz végtelen bugyuta és ezerféleképp lehet belekötni. Nem csak a mítoszt rombolást látom bele. Mond el melyik univerzumban van egy olyan személyzetet rakni egy kolonizáló hajóra akik párok? Bármi történik mindenféleképp befolyásolja a döntéseiket onnantól kezdve az, hogy a szeretteikről van szó. (ahogy ez történt is ugyebár, hibátlan történet) Miközben ott van mögötte 2000 ember (remélem ők is párok biztos ami biztos :DD:D:D) + ki tudja hány embrió. Nulla szükség van a párokra. (melegekre pláne, de diversity ftw). A történet tele van ilyen és hasonló baklövésekkel. A dialógusok szintén többnyire borzalmasak. Próbál nagyon mélynek hatni és borzalmasan filozófikusnak tűnni, de nem az. A már említett fingering is pontosan ilyen amatőr hiba bármennyire ez a hivatalos megnevezése a dolognak. Ezt már kifejtettem régebben. A karakterek között mennyi emlékezetes van? Ohwell. Meg milyen zseniális megoldás már, hogy a film elötti kis mini-t ha nem nézted meg fogalmad sincs ki kinek a kicsodája meg mivan. Így kell jó filmet írni, hogy külön meg kell hozzá nézned egy shortot, hogy értsd a legalapabb dolgokat a karakterekkel kapcsolatban. Minden fordulat borzalmas, messziről látható. A film majdnem minden részlete újrahasznosított elem. Sokáig beszélgethetnénk még róla mennyi minden probléma van a mítoszromboláson kívül, objektíven csak filmes értéket nézve, de van egy olyan érzésem, hogy az ilyeneket vagy nem akarod észrevenni vagy számodra egyáltalán nem zavaró, de attól még az marad. Hiba.

Az összehasonlítást meg azért mondtam, mert a prometheus mint itt is (meg úgy mindenütt máshol is) univerzálisan utált dolog és ennek ellenére is minden létező szempontból jobban teljesített. Ennyi, semmi több. Messzemenő következtetéseket vagy levon az ember ebből vagy nem. Érdekes tény attól még.

/az meg, hogy ennyit rugózok a témán az annak köszönhető, hogy még mindig fáj amit műveltek. Rengeteg rossz filmet láttam már, ez is csak egy a sok közül, csak pont olyan ami közelebb áll a szívemhez mint a többi hulladék, ennyi az egész/



Rendben. Direkt nem fogok pontról pontra reagálni mert nincs értelme. Amikor másodjára néztem a filmet igyekeztem úgy tekinteni rá mint stand alone sci-fi horror, hogy ne nehezdjen rá a franchise álltal felépített elvárás torony vagy nívó.
Igen vannak olyan hibái amik amúgy pont a horror filmekre jellemzőek: jelentéktelen karakterek, illogikus cselekedetek, ellentmondások, panelek..
Viszont a hangulat nagyon megfogott és végig szórakoztatott a film. Valamint találtam benne olyan elemeket amik túlmutattak saját műfaján.
Szerintem sem volt zseniális, de kifejezetten tetszett. Nem láttam volna szükségét hogy vitázzunk erről ha nem éreztem volna azt hogy a benned lévő csalódottság vagy ahogy fogalmaztál "fájdalom" egy picit nem nagyította volna fel a hibákat és bagatelizálta volna el az erényeit. De szíved joga így viseltetni, és én tovább nem is piszkálnám ezeket a dolgokat.



Szvsz továbbra is teljesen fölösleges azon vitatkozni, hogy most mennyire szar vagy jó a film, mert igazából két eléggé különböző látásmód találkozik egymással: a széles spektrumon mozgó, sci-fi-barát filmkedvelőké és az Alien és az Aliens alá nem adó, specifikus elvárásokkal rendelkező fanoké. Előbbiek szeretik a sci-fit, ha megüt egy szintet és kész, utóbbiak meg az Alien 3 óta utálják az Alient, ergo soha a büdös rohadt életben nem fognak jól szórakozni.

Már előre félek, mi lesz Shane Black Predatorja után, mert én azóta sem értem, mit lehet utálni a Predatorson. :D A kövcsi résznél szerintem ugyanez lesz, mert sokan személyes sértésnek veszik azt az egyébként teljesen evidens dolgot, hogy a legendás első filmet már nem lehet megugrani minőségben.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Én nagyon büszke voltam Nimródra. Nem lett egy klasszis a film de élveztem elejétől a végéig.
Shane Black-től viszont én is nagyon sokat várok, nem csak írói múltja miatt hanem mert mind2 rendezése maximálisan meggyőzőtt afelöl hogy ő a megfelelő ember. Persze innen szép pofára esni...



(nekem is tetszett a Predators)



Nem lett egy klasszis a film de élveztem elejétől a végéig.

= "Egy szar az első részhez képest, a kurva anyját mindenkinek, aki mert egy ÖTÖDIK részt csinálni a roppantul komolyan vehető Predator frencsájzhoz. Bezzeg az AvP, az legalább őszintén volt szar!"

Furcsa egy világ az, ahol egy erős közepes, roppantul szórakoztató film az új Phantom Menace néhányak szerint. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Van megint 1-2 delikvens akivel évekig lehetne vitatkozni, hogy bíz szar a film, bebizonyíthatod nekik teljesen feleslegen, láttuk már ezt nem egyszer. Hagyd a picsába, nem éri meg, csak szopják az energiád.



Előbbiek szeretik a sci-fit, ha megüt egy szintet és kész

/thread



Sose szerettem az ötletet miszerint egy univerzumban játszódik az Alien és a Predator. Nem is olvastam se az ezzel foglalkozó képregényeket se a könyveket se az Avp játékokkal nem foglalkoztam mélyre hatóan. A filmeket viszont sajnos láttam és bár nem a koncepción csúsztak el, nekem erőltetett volt a mixelésük. Részemről továbbra is külön kezelem a két univerzumot, és remélem az avp2 "sikere" egy életre abortálta ezt a koncepciót nagyvásznon.



Azt a jelenetet láttad mikor

ShowHide spoiler #

Oh mindenki örülne, ha a családjától elküldenék 30-50 évre, vagy lifetime valahová a galaxisba kolonizálni, ha 'űrhajószemélyzetnek' ment akkor úgy járt.. Nem ésszerűtlen hogy a családtagjával együtt menjen, ha lehet. Esetleg még úgy is válogatják össze a legénységet. Hadleys hope-ban (Alien2) is családok voltak, de ot nem volt gáz ugyebár ... Azt is meg kellene érteni, hogy nem arra készültek alapvetően, hogy találkozhatnak egy xenomorf jellegű fajjal, sőt (Alien2) tengerészgyalogosok (akik nem voltak egy család) sem tudtak mit kezdeni a xenokkal. És az is fejlődés, hogy csak pöffetegeket babráltak nem space kobrákat. A Covenantnak ráadásul a Prometheus bugyutaságain is köszörülni kellett, már amin lehetett. Promcsinál meg Alien előzménnyel csináltak sorozatírókkal egy közepes sorozatpilot szintű plothole festet retard befejezéssel.

imdbn egy kategória a Promcsi és a Covenant.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Szeretem mikor valaki ennyire elvan telve magával és a véleményével hogy neki nem elég egy táborba tartozni, neki le kell néznie azokat akik máshogy vélekednek. "Csak szopják az energiád." :D Hát neked is érdekes vitakultúrád van ödönke.



Azt még, ha valki tudja, mondja már meg, hogy pl. a Predator2 az miért 6.2 pontos film ? Azaz szódával fanoknak kategória ?
Predators egy tisztességes iparosmunka, de az elődök szintjénél kicsit gyengébb lett szerintem, de bőven nézhető.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



"Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket!" - ödönke "vitakultúrája" in a nutshell.

ShowHide spoiler #

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azt még, ha valki tudja, mondja már meg, hogy pl. a Predator2 az miért 6.2 pontos film ? Azaz szódával fanoknak kategória ?

Pontosan, de egyébként én mindig tudtam benne értékelni a "geekesebb" Predatort (egy csomó hülye cucca van benne, amit aztán a játékok előszeretettel használtak is), és a "városi dzsungel" is egy érdekes kontraszt az első rész igazi dzsungeléhez képest. A koncepció is egy kicsit tisztábban követi a Thomas-tesók eredeti terveit: vegyél egy hagyományos filmes műfajt (az első részben a "kommandós akciófilm", itt a zsarufilm), majd csesszél bele egy óriási földönkívülit. :D Az első film pont így született... egy jó poénból. :D

Én ezt a metódust követve biztos, hogy csinálnék egy westernt a predivel (gondoljatok a Cowboys & Aliensre)... tutira utálná mindenki a földön, de én imádnám. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Én is néztem :)


ShowHide spoiler #

Én jól szórakoztam a filmen. Főleg imax-ben adta a szórakoztatási faktort (az viszont felháborító, hogy milyen kiült kényelmetlen fos székek vannak a teremben).
Bevallom őszintén, be tudott szippantani a xeno fanboy-ság, és végig tudtam élvezni. A gore is megfelelő volt, és hadd hozzam fel pozitívumként, hogy nem erőltették a 3d-t (pedig a promcsinak kifejezetten jól állt a 3d)

ShowHide spoiler #

Tetszettek az új (régi?) lények is. Nem hibáktól mentes, mint ahogy egyik alien film sem az, csak valahogy a régiekkel szemben elnézőbbek vagyunk a szép emlékek miatt.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



nekem is tetszett. vannak benne hülyeségek, de az összhatás rendben van és pörög végig, nem esik szét mint a prometheus a felénél. mondjuk nálam a prometheus is simán vállalható kategória.



3D jó lett volna, Scott filmjeiben többnyire jó a 3D. Én rosszabbat vártam, mint amilyen lett a Covenant. Mondjuk azért patt helyzet ez így, mert nem valószínű, hogy jobban teljesít majd bevételek szempontjából a Promcsinál, és kérdés, hogy mi maradt a következő részekre. Kicsit visszafogottabb scifi lesz a következő film, vagy megint inkább akciódúsabb, több gore-al.

És minél idősebb egy franchise annál nehezebb újat mutatni, és általában annál több mindent kell figyelembe venni egy folytatásnál, hogy ne legyen ellentmondás.. Pl. F&F 2. rész után skippeltem, RE szintén, mégis kb. 6-7 rész készült belőlük, és a SW is. Most ugye bővül 3 sequellel, és közben csinálnak 3 spinoff-t.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



én abban a formában örülök a 3d mellőzésének (gondolom megvoltak az okai), hogy ha úgy látták nem fér bele, vagy nem tudják megoldani ahogy ők szeretnék akkor nem erőltették

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Szerintem a Predator 2 egy minden tekintetben méltó folytatása az 1-nek.
Cowboys & Aliens borzasztó volt. (Én. szvsz a Cowboys & Aliens & Engineers & goo - t nézném meg szívesen. Lindelof seperc alatt összehozná.. :D )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Háááát nem tudom, szerintem sokkal gyengébbek a karakterei és a forgatókönyve is lemarad pár lépéssel: alig van benne idézhető duma, Danny Gloveren kívül meg nincs egy épkézláb szereplő.

Viszont ott van Gary Busey a filmtörténelem egyik legviccesebb halálával. :D

Cowboys & Aliens borzasztó volt.

Az, de a koncepció szerintem nagyon poén.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



a predi2 tényleg kb a térdéig ér az első résznek. ez már akkor is így volt és most is így van.
ennek ellenére még mindig a második legjobb predator film a világon :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Teljesen jó volt a Predi2. Nyilván nem érhetett fel az eredetihez ami robbanásig volt töltve tesztoszteronnal, tökös csávókkal és ideális helyszínnel. Ennek ellenére a városi dzsungel és a tömény erőszak hangulata és helyszíne is egy remek ötlet volt, hogy tovább építsék a világot anélkül, hogy ugyanazt ismételjék. Ezért is teljesen megbocsájtható, hogy nem megint óriásra gyúrt katonák ellen harcol hanem hétköznapibb emberek ellen. Ezenkívül faszán bővítette a fegyverarzenálját a Predatornak valamint elhintette az Aliens világgal való összefüggést amiből lett a képregény és végül a sajnos katasztrofálisan szar filmek. Plusz szerepelt benne Bill Paxton is aki büszkén mondta is, hogy ő az egyetlen szinész akit mindkettő híres földönkívüli szörny kinyírt már :)

Továbbá az sem igaz, hogy nincsenek idézhető szövegek mert vannak csak nem "Get to da choppaaaaa" jellegűek.

Lieutenant Mike Harrigan: It's all right! I'm a cop!
Ruth: I don't think he gives a shit!

Pár évvel ezelőtti Predators film pont azért volt egy határ fos mert az elsőt próbálta majmolni (mindenféle tökös katona meg zsoldos jellegű arc egy dzsungel környezetben) de azt is kurva szarul és bénán csinálta.

Random móka:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=qlicWUDf5MM

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



+ #686

Na most hogy bizonyítsam be nektek, hogy a Predator2 nem szar ? :D Ez olyan, mint az Alien3, lehet hogy sokaknak más filmet vetítettek...
Gyakorlatilag annyi, hogy a Predi2-ben kevesebb volt a karakter. Volt ugye DGlover, Dannyboy, a csajszi, meg BPaxton, meg GBusey. A Predi1 szakasza több emberből állt, de kb. ennyi. Az események, maga a Predator tök hiteles volt.

Emlékezetes duma ?

"- Széklet, vizelet, és sperma minta kellene
- Sietek, elég, ha itthagyom az alsógatyám ?"
:D
Vagy ez is csak szerintem vicces ?

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



asziszem ma predator retro estet tartok

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



a predi2 jó film. csak nem olyan jó mint az első. (legalábbis nekem nem ütött akkorát)
bár kétségtelen hogy a városi környezet jó húzás volt. meg g. busey hightech squadja

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!