Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


THE RITUAL IS COMPLETE!
rwurl=http://i.imgur.com/zP9kTfe.jpg



Alien: Covenant = Die Hard 5
Komolyan mondom, hogy ilyen gusztustalan ipari hulladékot nem tudom, mikor láttam utoljára. Aki szerint ez jobb, mint a Prometheus, annak elment az esze. Színvonalban közelebb áll az AvP filmekhez, mint a fő sorozathoz. Az első fél óra majd megtéveszt pár embert, ott még van pár jó jelenet, meg a remény, hogy ebből a középszerből majd alakul valami. Aztán alakul: a világ szégyene.
Én vártam ezt a filmet, bíztam Scottban. Nagyon szeretem az első két Alien filmet (az Alien nagyon fiatalon volt az első horror és sci-fi élményem is egyszerre, tökéletes film!) és a Prometheus-t. Viszont ez volt az utolsó Alien film, amit moziban néztem, az élettől is elment a kedvem.

Respect is not given. It's taken.



Nagyon várom már a Bladerunner folytatását. Mármint konkrétan nem a filmet, hanem az itteni emberek csalódását, mert "nem olyan mint régen". :D Minden folytatásnál eljátszuk ezt itt. Mármint tisztelem mások véleményét és unalmas lenne a világ, ha mindenkinek ugyanaz tetszene, de ez már lassan papírforma.

rwurl=https://youtu.be/JfUM5xHUY4M



A Blade Runner folytatását nem egy demens bácsi rendezte, így van némi remény, de arra pont nem, hogy más lesz, mint régen. Sajnos az is a "trendekneknek" megfelelő remake lesz első olvasatra.

rwurl=https://youtu.be/jrNijjU-2IE



Szerencsére Scottnak az újhoz annyi köze van, hogy kinyitotta a pénztárcáját. Ennyi. Így még van remény arra, hogy ne legyen Engineer vonal a BR2049-ben.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Erről az engineerezésről egyfolytában Dilbert jut eszembe.
rwurl=http://i.imgur.com/R1171nD.gif



aw shit statikus gifekrol megfeletkeztem amikor atirtam az imgur kodot. Fixelem majd ezt is.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



A kommentem lényege az volt, hogy a Prometheus című Alien film folytatását vártam a Prometheus után következő Alien filmtől. Ebből hogy jött le az, hogy az a bajom, "nem olyan, mint régen"? Vagy van egy jó mantrád azokra, akik a '79-es feelinget várják azóta is, és berugdostál közéjük?

Respect is not given. It's taken.



Jaa, akkor mea culpa. Ez tényleg nem Prometheus hangulatú film.



done.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



(Mi a baj az Alien3-al ? Én simán az első 2 rész mellé tenném, te csak az első kettőt említetted. Kíváncsi lennék, hogy mi a baj vele..)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Sztem is ott van Alien 3 is azok mellett.



Végül is igen, de csak az Assembly Cut, és nem azt adták a mozikban.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



En nem tom tvben melyiket adtak, de hangulat es elmeny szempontjabol nagyon rendben volt. Egy 3. Reszrol beszelunk hangsulyozom...



Alien Covenant
Spoiler mentes

Én egy hibrid filmre vágytam ami Promcsi folytatás és Alien film is egyben. Azt kell mondjam hogy megkaptam. Bár ez a rész az akció dúsabbak közé tartozik és a horror mivolta inkább a vérben nyilvánul meg, nem a feszültségben, de ettől függetlenül nagyon szórakoztatóak lettek a hentelések.
Egy bizonyos gondolatiság is átjárja a filmet ami most nem a genesis, hanem az alkotás témaköre. A filmnek jót tett hogy fontos szerepet kapott benne Faszbender, és bár a film végi csavar könnyen kitalálható idejekorán ez nem von le értékéből: jó ötlet volt.
Az evidens dolgokat hagytam utoljára: szép látvány, igényes effectek, erős atmoszféra és végre vállalható forgatókönyv.
Tetszett hogy megint mást kaptam mint vártam, és azon kissebbségbe tartozom akik remélik csinál még pár részt Scott mert az irány tetszik.



A legegyszerűbben úgy tudod megállapítani a dolgot, hogy megpróbálsz visszaemlékezni arra, mi történik abban a jelenetben, amikor Ripley a film végén leugrik:

- Ha zuhanás közeben kikel a mellkasából egy élien, akkor mozis verzió
- Ha nem, akkor Assembly Cut.

Durva különbség van aközött is, hogy miből kel ki a dög a film elején: a mozisban kutyából, az Assembly-ben meg egy ökörből:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=M7Gm-PbV5BE

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Akkor mozis, nekem így is tetszett. Többször is.



Én ma tekintem meg a Covenatot, így előzetesen csak annyit jegyeznék meg, hogy az Alien univerzum önmagával sosem alkotott logikailag koherens egységet. Az első részben az inkubációs idő napokat vett igénybe. A 3. részben pedig nincs lárvaállapot (kifejlett xenomorph jön világra a kutyából/ökörből) és a szuper arctámadó két sporával rendelkezik. Tudjuk, mert a film elején csak egy tojás látható, de Ripley és Spike kutya/Babe ökör is ugyanattól fertőződik meg. Az Alien első részében még az volt a koncepció, hogy a bebábozott áldozatok alakulnak át tojássá. A második részben kaptuk meg a királynőt, ugyanakkor a 79-es Alien rendezői változata is kánon fokozattal bír, így máris kaptunk egy újabb ellentmondást. Az Alien 3 elején más a hibernátor, mint amibe az Aliens végén befeküdtek a túlélőink. Az Alien 3-ban Fiorina 161 néven említik a büntetőtelepet, míg a Alien Resurrection című részben Fury 16 - ként. Az egész szériát végigkíséri az inkonzisztencia. Valaki belekötött az Alien Covenantban látható inkubációs időbe. A széria inkonzisztenciáját tekintve azzal sem lenne probléma, ha a lény 5 perc után kelne ki az áldozatából és 3 lába lenne. In universe minden ilyen apróság magyarázható mutációval. Ma megnézem a filmet, de az biztos, hogy az ilyen dolgokba nem fogok belekötni.



ez a jelenet spec kevésbé tetszik, mint a kutyás :D



Erdekes dolgok. Szep osszefoglalo.

Annyit azert meg kell jegyezni, hogy egyreszt regen ezek a dolgok annyira nem erdekeltek az embereket (vagy talan megis, de az internet ugye felnagyitja a hibakat), masreszt meg ezek ellenere (es a masik zarojeles resz miatt meg plana) is kicsit jobban kene figyelni.

De amugy tenyleg jo gyogyir az, hogy "meh, mutacio". Az mar egy masik kerdes, hogy egy igazan jo film eseteben elnez sokmindent az ember. A Covenant sajnos nem egy jo film...

Alien totyik amugy ITT talalhato :)



Meg az Assembly Cutban

ShowHide spoiler #

(Akárhányszor megnézem a filmet, az a kérdés mindig felmerül bennem, hogy hogyan csinálták meg Ripley bevérzett szemét. Valami kontaktlencse szerűséggel vajon? Mert baromi valóságosnak tűnik.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



progabe írta: Erdekes dolgok. Szep osszefoglalo.
Alien totyik amugy ITT talalhato :)

Nem akartam ott vitatkozni, azért ide írtam. Ha a film viszi a nézőt, még az sem számít, ha egy szuperfejlett idegen civilizáció anyaűrhajóját XX. századi számítógéppel töri fel az illetékes tudós. Ha pedig nincs a filmnek hangulata és megfelelő üteme, azon már a következetes történetvezetés sem segíthet. Eddig csak a zenéjét hallgattam meg a filmnek, de attól annyira nem voltam elragadtatva. Nehéz versenyezni Jerry Goldsmith, James Horner, Elliot Goldenthal, John Frizzell, vagy akár Marc Streitenfeld - Harry Gregson-Williams (Promcsi) hihetelenül atmoszférikus taktusaival. Legtöbbünknél a zene 50% és az A:C soundtrack meghallgatása után sajnos keserű lett a szám íze, pedig mostam fogat, nincs gyomorpanaszom, zápfogam és a nyelvem sem lepedékes! Vagy bekaptam valami vírust, vagy tényleg nem lett jó a zenéje.



Ezt most ettől a filmtől függetlenül, mindig is hibának gondoltam egy soundtrack meghallgatását a film előtt. Mert lehet akármilyen a zene, a képpel együtt lesz igazán emlékezetes és amikor legközelebb magában hallgatod (abban az esetben, ha jól sikerült az összehangolás) már egyből az a jelenet fog beugrani, megsokszorozva az élményt. Persze vannak ugye olyan filmzenék, amik alapból kibaszott jóra sikerülnek, de egy jó filmben hallva őket még jobbak lesznek, mikor legközelebb meghallod. (ugyanez igaz játékokra is, MGS zenéje alapból epic, de amikor beugranak mellé a képek, amikor először láttad, az valami egész más dimenzió:D)
Aztán lehet ez csak nálam van így:)



Vnaal írta:
- A 3. részben pedig nincs lárvaállapot (kifejlett xenomorph jön világra a kutyából/ökörből) és a szuper arctámadó két sporával rendelkezik. Tudjuk, mert a film elején csak egy tojás látható, de Ripley és Spike kutya/Babe ökör is ugyanattól fertőződik meg.

- Az Alien első részében még az volt a koncepció, hogy a bebábozott áldozatok alakulnak át tojássá.

- A második részben kaptuk meg a királynőt, ugyanakkor a 79-es Alien rendezői változata is kánon fokozattal bír, így máris kaptunk egy újabb ellentmondást. Az Alien 3 elején más a hibernátor, mint amibe az Aliens végén befeküdtek a túlélőink.

- A 3. részben totál más a gazdatest. (A prometheusban a deacon gyakorlatilag kitöltötte az engineer teljes felsőtestét..) Amúgy én nem gondoltam, hogy csak egy arctámadó volt, de lehet, mert egyszerre 2-t nem láttunk. Viszont a nyitó jelenetben (ami az AC-ben és a simában is benne van) nincs a szuperarctámadó úszóhártya szerűség az arctámadó ujjai között, viszont mikor az AC-ben megtalálja az egyik elítélt döglötten az 'ökörfeldogozóban' azon már van... (Elvileg Fincher ezért nem szerette az Alien3-at mert orbitális kavarások voltak az egész forgatás folyamán)

- Az Alien Extended első részében van bebábozott Dallas, És Brett jórészt már felismerhetetlen, egy teória szerint ha egyetlen drón van, az testből tud tojást morpholni, amiből 'királynőképes' szuperarctámadó fejlődik... a rendezői változatban viszont nincs benne az a jelenet.

- A hibernátor lehet, hogy más, őszintén, én nem figyeltem.

Amit az alien3-al kapcsolatban említeni szoktak az az, hogy hogyan került a tojás a hajóra.
(nos, ahol királynő van ott előbbutóbb tojás is lesz szerintem... :D )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök




Srry.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



King Arthur

Az elso 5 perc botrany. Ritchie valoszinu felszivott fel gram kokaint, mikozben mar ott volt a nyelve alatt ketto belyeg. Mar a legelso masodpercben ereztem, hogy baj lesz, mert 3 sor szoveg jelent meg a keperenyon, olvashatatalan betutipussal!! WTF?!?!??!

Aztan jon a focim, vele egy verbeli Ritchie-montazs es oriasit javul a film.
Rottenen 28%, tokeletes pelda arra, hogy mennyit er az az oldal, meg a kritikusok.

Nem egy vilagmegvalto film, de igazan latvanyos (sokszor mar tulsagosan is ugy ereztem, hogy tiszta Lord of the Rings, a kiralyi varos tiszta Minas Tirith), normalis karakterek, abbol a bizonyos Ritchie-montazsbol van tobb is, ulnek a poenok, a beszolasok, van ritmusa es ive a sztorinak, faszak a szineszek, egyben van, na.

Oke, az egesz legenda faek egyszerusegu es emiatt feleslegesen van megkavarva par szal, de mit lehet tenni? Ez egy olyan sztori, amit mindenki ismer es fohosunknek szo szerint a kezebe adjak a megoldast.

Plusz egy pont, a zene! OOOooooo igen bebi, apuci az ilyet nagyon szereti :D

Alairom, hogy sokan utalni fogjak, elintezve csak annyival, hogy mi ez a szar. Mert Jude Law ripacskodasa pl. nem mindenkinek valo. Sotet a film, szo szerint. Amit mar irtam, hogy meg van kavarva, vagis inkabb el van nyujtva par dolog, ez sem fog tetszeni sokaknak. Klises, mert, hat, ahogy irtam, mi mas lehetne? De nekem szorakoztato volt, meg mindenki masnak is a teremben, ahogy ereztem.

Szerk.: most nezem, imdb-n meg 7.3. Tenyleg kapjak be a kritikusok, mert igenis orisi szerepuk van egy ekkora bukasban es ez a film ezt nem erdemelte meg :(

Szerk. 2: a design dicseretet kihagytam. Na az is nagyon bejott! Itt a lenyekre gondolok. Plusz a diszletek, ruhak, smink, ilyesmi is mind csillagos otos. Jo volt ez, na!

Szerk 3.:
http://www.imdb.com/name/nm2793591/?ref_=tt_cl_t2 Mmmmmhm, nyamiiii :D



Alien: Covenant

Szerintem a világegyetemben nincs még egy ember rajtam kívül, aki szerint ez egy durvajó Alien film. Nekem annyira tetszett, hogy szívem szerint 10 pontot adnék rá. Nem írok róla kritikát, mert tök egyedül lennék a véleményemmel. Szerintem ez a film még úgy is baromi jó, hogy az alien univerzum valamennyi szabályát borítja. Elég egy kottát elütni a szimfóniában és máris félresikerül a teremtés. Ez konkrétan Walter robot szájából hangzik el. Ezzel a filozófiai felütéssel indít a Szilmarilok is, amikor Melkor ügyetlen, hamis dallamot játszik, amivel felborítja Eru tökéletes dallamának (teremtésének) a rendjét. Aztán van itt Ozymandias is, amit elég nehéz értelmezni, de aki ismeri a szonettet, annak nem lesz idegen. Sokadmagammal néztem meg és egyedül voltam a véleményemmel. Úgy gondolom, hogy ez egy remekmű, ahogy remekmű lett a szilánkokból összetákolt Alien 3 is. Ez volt itt az utolsó kommentem, így ez tényleg nem vitaindító. Köszönöm, hogy leírhattam a véleményemet és jó mozizást kívánok mindenkinek!



Nem tudom, hogy ez a jelenet benne van-e a filmben, de az Ozymandias-t már az egyik prologue is idézte szó szerint:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=XeMVrnYNwus&t=2s

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ennek a filmnek a köpködését én se értem a kritikusok részéről.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!