Jelenlegi hely

Moderátorok figyelmébe

Utolsó bejegyzés

Tno képe
Tno

Szóval hogy én csak azt szeretném kérni, hogy tényleg csak az egyértelműen offtopic, hosszú, vélhetően a beszélgetés résztvevői szerint is átmozgatandó - olykor egy moderátori kérdés se árthat, hogy mi lenne, ha átmozgatnánk? - szálak legyenek áttéve.
Szerk.: Biztos túl idealisztikus elképzelés, de valójában az "olykor"-t úgy értettem, hogy "mindig" :(

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Sajnálom, hogy még itt tartunk. Az a baj, hogy a mozgatás szétkúrja a sorrendet. Nem látom, miért okozna problémát egy vita folytatása az arra alkalmas helyen, ha az előzményeket korrektül áthelyezték a moderátorok.
Most viszont nem csak szimplán offtopic volt a diskurzus, hanem azt egy olyan filmes hozzászólás indította, amely filmet még be sem mutattak itthon, potenciális spoiler-aknamezővé változtatva a terepet.
Tudom, fallosz vagyok, mert nekem még az is spoiler, hogy valakinek tetszik-e egy film vagy sem (mondjuk pont Jodánál ez kevésbé igaz). Így én benézek a filmes topikba, meglátom, hogy Covenant -> goto next comment. Innentől viszont nem szeretek lábujjhegyen lépkedni egy oda nem való párbeszéd miatt.


Tno képe
Tno

Jó, én mondjuk a ki a rendező szinten legalább szeretek informálódni :D (mármint ezt nem úgy értem, hog minden filmnek megnézem a rendezőjét)
Amúgy gőzöm sincs mi volt a vitaindító téma, csak beírtam már ezt, ha már erről szólt a diskurzus.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



A túlzott szigorral az a baj egyébként, hogy általában megöli a beszélgetést, másrészt meg az is gondot okoz, hogy mint sok mindenben, az offtopic meghatározására és az átmozgatás szükségességére sincs felállítva egy minimális, de objektívnek mondható mérce.

Nekem kijelentheti egy moderátor, hogy az adott hsz-ek "egyértelműen offtopicok", de ezzel nem sokra megyek, mert nincs mögötte egy normális érvelés, normális érvelés meg azért nincs, mert nincs rá mérce. Szvsz lenne kettő, nagyon egyszerű szempont, ami alapján el lehetne dönteni, hogy az adott cuccot érdemes-e átmozgatni:

- Offtopic-e? Ennek eldöntése alapból elég szubjektív, de van olyan szempont, amivel azért tág határok között lehetne objektívebb döntést hozni: a beszélgetésnek van-e értelme az azt elindító ontopik hozzászólás nélkül? Szvsz most is azért volt rossz az átmozgatás, mert Joda teljesen ontopik kommentjét is mozgatni kellett, hiszen anélkül az egész csak lógott volna a levegőben. Hogy egy kicsit én is elkövessem a tradíciós érvelési hibát: a HW-n és az RW-n is előfordult már, hogy a filmes topikban egy film volt kitárgyalva másfél oldalon keresztül, mégsem lett átmozgatva az egész hóbelevanc.

- Hány embert zavar? Szvsz amíg mondjuk hárman nem kérik lila telefon formájában a mozgatást, addig a moderátornak a füle botját se kéne mozdítania, és akkor is csak akkor, ha indokolt az offtopik miatt.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Meglepődnél Zaxx, ha azt mondanám, hogy nem láttam még az elmúlt években olyan Fórumot (pedig legalább ~15 Fórumon jártam már mint dolgozó, és még többen mint fórumozó), ahol ennyi engedménye van az embernek? Itt nincs szigor! Aki azt mondja, hogy az van, azt bevágnám pár nap erejéig az eddigi "munkahelyeimre" és a nyakam rá, hogy ha nem vágják ki pár napon belül kezét összetéve jönne ide (én is ezért vagyok itt, a szigor hiánya miatt).

Egyébként pedig abszolút normális érveket olvastam a hozzászólások áthelyezését illetően amikkel én magam is egyetértek. El lett magyarázva érthetően, miért történt.

előfordult már, hogy a filmes topikban egy film volt kitárgyalva másfél oldalon keresztül, mégsem lett átmozgatva az egész hóbelevanc.

És még mindig nem érted, mi a különbség, igaz? Ez azért felettébb elszomorító. Talán akad egy papagáj, aki megismétli. De, kétlem hogy fogékony lennél az infó befogadására.

Még mindig vicces, hogy azon megy a hiszti, hogy nem X hanem Y topikban van a hozzászólásotok (ahol amúgy is a helye van). Legszívesebben kitörölném utólag az összeset, de se módom nincs rá és itt senki nincs hozzászokva a valódi szigorhoz. Ezért is megy a háború, ha valami mégis történik. Valljuk be, ezért meg csak a kommentelők a felelősek. A Moderátorok csak közbelépnek.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



akármit mondtok megöltetek egy beszélgetést, és minden egyes ilyen esetben meg fogtok, ha áthelyezik a modok a kommenteket. Olyan ez mint amikor megkívánjátok egymást a csajoddal a fürdőszobában, de anyu rátok nyit. Legyünk már egy kicsit utilitaristák, nagyobb haszna van a közösség szempontjából annak, ha pörög az oldalon a kommentszám, mint az, hogy 2-3 embernek végig kell görgetni esetleg 2 oldalt 20 másodperc alatt...



Szerintem nem az áthelyezés öli meg a diskurzust, hanem az, hogy ezt nem képes a társaság zökkenőmentesen lekövetni és az ontopik téma után a banda fele siratja az eljárást, másik fele meg védeni próbálja :D. Simán lehetne áthelyezésnél egy mod által elhelyezett figyelmeztetés és egy link amire kattintva már ott is vagy a megfelelő topikban és lehet folytatni a beszélgetést.



Nem kell bevágni senkit sehova. Ez az oldal nem azért van hogy mindenkit faszkorbáccsal verjen mindenki. Alapvető elvárások vannak voltak és lesznek is mint bármelyik normális társaságban, de nincs diktatúra és nem is lesz. Közösen raktuk rá össze a pénzmagot, közösen találtuk ki hogy legyen egyáltalán valami, mégis mi a faszért szopatnánk egymást olyan szigorral mint amit te is emlegetsz? Ismer mindenki mindenkit ezer éve pár tagot leszámítva úgyhogy mindenki pontosan jól tudja mikor kinek hogy és miként lehet odaszúrni ha akar és mindenki tudja kinél milyen komment mit fog kiváltani plusz ahogy minden kapcsolatban itt is vannak jó és rossz hangulatú hetek/hónapok.

Értem én, hogy jösz te a semmiből és mindenen elcsodálkozol, mutogatsz mindenre és mindenkire, magyarázod hogy bezzeg máshol meg bezzeg mikor te csináltad... Értem, de tudod mennyire érdekel ez itt bárkit is? Semennyire. Nagyon jó, hogy itt vagy félre ne érts. Szívesen látom én is ahogy bárki más is ha új taggal bővül a kis társaságunk, de ne próbálj változtatni vagy rámutatni olyan hülyeségekre amik már tizenéve mennek ebben a társaságban. Ha zavar tovább lehet állni, ha meg nem akkor meg lehet alkalmazkodni ahogy jópáran tették már elötted is és érdekes módon nem volt belőle semmiféle konfrontáció soha. Biztos te is értékes tagja lehetnél itt a fórumnak, de nem fogok hazudni engem eléggé zavar ez a fajta hozzáállásod az oldal ügyeihez. Persze ez már csak én személyes problémám. Meg majd elmúlik valszeg.

NADE

A probléma meg nem a mozgatás volt, amikor írtam az eredeti kommentem én is beleírtam, hogy beszélhetünk róla ha többen látták a saját topikjában bővebben. (Jelen esetben halvány fingom sincs otthon mikor mutatják be a filmet) Nem ott kezdődött a beszélgetés és kurvára nem volt off sem. Az, hogy át lett mozgatva és mostmár totálisan átláthatatlan az egész diszkurzus az baj. Ennyi a probléma. Ezért sír most pár ember. Plusz nem értem miért kellett a kritikát is átvinni, mert annak semmi értelme nem volt bárhogy is nézzük.

Ezzel az erővel ha valaki reagálni mer bárkinek az írására egy filmről akkor nyisson neki topikot aztán ott beszéljen róla. Remélem ezt beláthatjuk mennyire reális. Soha nem működött így a forum, nem is fog. Nyilvánvaló nagyobb frencsájzoknál ahol van értelme oldalakon keresztül beszélgetni ott érthető a dolog és én is támogatom (jelen esetben is belátom jobb lett volna ott megbeszélni ami meg lett beszélve).

psi:
Viszont ha maga a mozgatás fícsör ilyen szarul működik akkor ha lehet olyat kérni ne mozgassatok már át olyan beszélgetést ami ilyen stílusú "féligoff". Semmi értelme, de tényleg. Ezzel az erővel a ki milyen játékkal játszott topikból is ki lehetne baszni a kommentek felét. Mostmár mind1, csak a jövőre való tekintettel kérném. Ha nyilvánvaló off vagy mittomén akkor persze legyen, de a jelenlegi helyzet nem ez volt igazából és tök érdekes beszélgetés volt egy filmről ami valószínű elég sokmindenkit érdekel is.



borsós brassóit eszem



sandalar írta: Szerintem nem az áthelyezés öli meg a diskurzust, hanem az, hogy ezt nem képes a társaság zökkenőmentesen lekövetni és az ontopik téma után a banda fele siratja az eljárást, másik fele meg védeni próbálja :D. Simán lehetne áthelyezésnél egy mod által elhelyezett figyelmeztetés és egy link amire kattintva már ott is vagy a megfelelő topikban és lehet folytatni a beszélgetést.

+1, annyival kiegészítve, hogy az általad említett siránkozás főként a bugos mozgatás miatt van. Optimális esetben a mozgatási hiba megszüntetésével megszűnik a siránkozás nagyja is (nincsenek illúzióim, mindig lesznek olyanok, akiknek érthetetlen módon fájni fog, ha egy topikkal odébb folytatódik tovább egy beszélgetés, ahova emberfeletti erőfeszítéssel még át is kell kattintaniuk).
Hogy ne csak mindig a moderátorok kapják az ívet, ide tartozik még az is, hogy minden kedves fórumozó mérlegeljen, főleg egy hosszabb hozzászólás előtt, hogy valóban a jó topikba írja-e azt, nincs-e valahol jobb helye.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



borsós brassóit eszem

rwurl=http://i.imgur.com/IGEVquA.jpg



+1



Mi lenne, ha alkotmányoznánk? Legyen egy általános fórum szabályzat, írott formában, amit elfogadása előtt szavazásra bocsátunk. Előtte mindenki elmondhatja a véleményét, javaslatát és az így kialakított és megszavazott szabályzatot utána mindenkinek be kell tartani és a modok is az alapján járnának el.


Tno képe
Tno

Ilyen célra szerintem ott az erepublic.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Valószínűleg megérett egy revízióra a régi egyébként, mert amióta össze lett mazsolázva, elég sok gyakorlati változás volt. Valahol bővíteni, valahol vágni kéne belőle, itt-ott szigorítani, máshol enyhíteni.

Kicsit elöregedett, mondjuk eredetileg sem volt gránitszilárd, meg a betartása sem mindig jön össze, bármelyik oldalról is legyen szó.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Itt nincs szigor!

Azt én sem mondtam, hogy összességében szigor lenne, mert az RW azért még most is többé-kevésbé hozza azt a liberális (sic!) irányvonalat, amire annak idején a HW-t belőtték a pápák (mielőtt elcseszték volna :DD). Csak a trigger happy kommentmozgatási szokásokra értettem a dolgot.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



ha vagdosni akarom az ereim ezt a topicot fogom elolvasni :D



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Haha, még csak az kéne, hogy elkezdjünk jogászkodni itt :P



Pedig jó lenne egy kicsit, mert a mostaniban olyan dolgok sincsenek benne, mint pl. a pult alatti fórum. Az is úgy indult, hogy "hé, ha kéred, itt van még 3 topik", erre manapság már be sem vagyok engedve, mert valaki kitalálta, hogy az úgy jó meg legális meg megérdemlem.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Megszüntettük a pult alattit. Aki aszongya, hogy van, az vagy hazudik, vagy a hiriohq-ra gondol.



Hadd mutatkozzam be: Mikulás vagyok.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Értem én, hogy jösz te a semmiből és mindenen elcsodálkozol, mutogatsz mindenre és mindenkire, magyarázod hogy bezzeg máshol meg bezzeg mikor te csináltad... Értem, de tudod mennyire érdekel ez itt bárkit is? Semennyire. Nagyon jó, hogy itt vagy félre ne érts. Szívesen látom én is ahogy bárki más is ha új taggal bővül a kis társaságunk, de ne próbálj változtatni vagy rámutatni olyan hülyeségekre amik már tizenéve mennek ebben a társaságban. Ha zavar tovább lehet állni, ha meg nem akkor meg lehet alkalmazkodni ahogy jópáran tették már elötted is és érdekes módon nem volt belőle semmiféle konfrontáció soha. Biztos te is értékes tagja lehetnél itt a fórumnak, de nem fogok hazudni engem eléggé zavar ez a fajta hozzáállásod az oldal ügyeihez. Persze ez már csak én személyes problémám. Meg majd elmúlik valszeg.

Kívánom neked a legjobbakat.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Pedig mindenki jobban járna, ha elhinnéd. Megúszunk hat oldal szöveghegyet, hogy miért is vonták be a vip kártyádat / rúgtak ki az Olimposzról / zárták ki a Klubból, és te ezt miért is sérelmezed vélt, valós okokra, Psi személyes bosszú-hadjáratár hivatkozva

ShowHide spoiler #

Szóval, vedd úgy, hogy nincs semmi titkos lejáró, hátsó szoba (ajtót direkt nem használtam, mert még azt hinnék, utalok valamire) és akkor nem is lesz. Schrödinger topikja.



Láttál itt hat oldal szöveghegyet?

Psinek meg nincs személyes bosszúhadjárata, psinek sérelmei vannak, amiket annyiban érzékeltet, hogy engem könnyebben csesztet, mint másokat.

ShowHide spoiler #

Ez nyilván rám is igaz (bár nem abból az okból, amiért te gondolod, egyszerűen csak egy folyamatosan értetlenkedő embernek tartom, akivel emiatt frusztráló beszélgetni, így nem is szívesen beszélgetek vele, egyébként személyes ellenérzésem nincs olyan, amin ne tudnék túllendülni), én csak annyit mondok, hogy érdemes lenne ezeken túllépni, és véleménykülönbségek és ellenérzések miatt meg senkinek sem szabadna korlátozni az oldalhoz való hozzáférését... aminek a szintjét én döntöm el, amíg a szabályok keretein belül mozgok.

Ez most kb. olyan, hogy én ki vagyok tiltva az idők végezetéig a pandorából, ödönke meg a 100. passzív-agresszív (és offtopik :D) megnyilvánulása után sincs bannolva egy enyhe három napra, pedig tök egyértelmű, hogy mit és miért csinál konzekvensen 500 hónapja.

Szerk: A hirirást sem azért hagytam abba egyébként, mert hogy most nekem személyesen olyan súlyos problémám lenne psivel, Vajkkal vagy bárkivel, hanem azért, mert folyamatosan az az érzésem volt, hogy a falhoz beszélek, ha feldobok valamit... ez mintha ebben a topikban is megjelenne "itt-ott". A közös oldalépítgetés alapja az együttműködés szokott lenni, ez az RW-n nincs meg, én meg abból nem kértem, ennyi, de ettől függetlenül nem húztam el, itt vagyok, ez meg nem lenne meg akkor, ha utálnám a társaságot.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az isten óvjon meg minekt attól, hogy Zaxx és IZZADTKÖCSÖG Moken elkezdjen egyetérteni, mert akkor baszhatjuk. Srácok, egy napig nem vagyok fent, és hisztiroham - honnan tudtam, hogy Shy és Zaxx lehet a középpontban?

MI A FASZ TÖRTÉNT, amitől dráma mehet? De komolyan, arrébbbasztak pár "a promcsi2 fos" hozzászólást, ezen kell pörögni? Ha ez Mokenkének szar, akkor mostantól én is figyelni fogok ilyenekre. Vagyunk huszan, oszt megy a hőbörgés? Komolyan? Nemár.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Megint igazából 3 hsz-ben lerendezhető apróság miatt lett hiszti:
A: Skacok, nem jó a szövegáthelyezés/moderáció az xy topikban, mert keveredtek a hsz számozások. Pls. nézzetek utána, ha lesz időtök. Köszi!
B: Fú, bocsi, kösz, hogy szóltál, dolgozzunk rajta, addig légyszi így-meg-úgy használjátok a dolgokat, mert ingyenes fórummotornak sajna ez is a hátránya.
A: Oké, semmi gond, kicsit zavaró, de türelmesen várunk.



Baj van?
:D

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Aaaargh! Mindenhol ott vannak!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Úgy gondolom, technikai okokból tette át kritikát psi, mert különben vagy nem lett volna kezdete, vagy több szálon kellett volna átmozgatni a válaszokat, ami még sokkal nagyobb kavarás lett volna. Ilyen esetben, ha bárki gondolja, nyugodtan be lehet másolni újra az eredeti kritikát, a gyűjtőtopikba, jelezve a végén, hogy hol megy róla a diskurzus. Nem hiszem, hogy bárkit a világot zavarna egy efféle duplikátum.

Moderátorként viszont csak azt visszamozgatni nem lehet, mert hozna minden választ is automatikusan, simán duplázni a hozzászólást pedig nem tudjuk Jodaként. (Topikot nyitni tudunk, lásd a megszavazott híreket vagy a beküldött beszámolókat.)

Ezzel az erővel a ki milyen játékkal játszott topikból is ki lehetne baszni a kommentek felét.

Ez nyilván a kitérő várható hosszától is függ. Volt már onnan is áthelyezés.

@Zaxx

Kategorikusan lemondani az átmozgatásról szerintem nem célszerű, hiszen néhány hozzászólásnál aránylag könnyű rendbe rakni úgy, hogy túl zavaróan ne sérüljön az eredeti állapot. De ha a mod rászánja az időt, akkor szívós munkával át lehet mozgatni nagyobb adagot is viszonylag jó hatékonysággal. Volt már amikor ez kifizetődött.

Én használtam már a Shay által joggal említett átmeneti topikzárást (jeleztem, hogy senki ne lepődjön meg), de az sem életszerű mindig. Ha éppen 5-8 személy pörget egy témát, akkor nem célszerű azt kérni, hogy menjenek el sörözni egy pár órára, amíg másolgatok :) Ha meg átvonul egy téma a helyére, oda utólag már bemásolgatni értelmesen nem lehet. De ha éjjel van, más a kommentelés dinamikája, akkor mások a lehetőségek. Ezt gyakorlati úton már tapasztaltam eleget.

Nagyon erősen szituációfüggő, hogy pontosan milyen megoldást választ moderátor, nincs olyan, hogy kitalálunk valamit, és aztán mereven mindig ugyanúgy járunk el, mert a gyakorlatban nem működik. Eleve az sem mindegy, hogy munka közben cigiszünet helyett néz be a moderátor, vagy éppen viszket a tenyere az RW-s funkciókat használhassa. Az előbbi esetben nyilván eleve csak szólni van ideje, ez a realitás.

Az természetesen jogos, hogy amíg nem működik jól az áthelyezés, addig csínján kell bánni vele. Eddig is volt már rá számos példa, hogy ebből a szempontból nem került rá sor. Ugyanez a helyzet a offtopikság mérlegelésével. Ahogy említettem, itt is lehetnek további szempontok (pl. mennyire pörög a téma, van-e dedikált topik), némelyikhez jósolni kell (mekkora a kifutása, lehet, hogy úgyis mindjárt leáll, vagy tutira megy még oldalakon át?). Az a legfontosabb, hogy a diskurzusok lefolytathatók legyenek, anélkül, hogy akár technikai okok fojtanák meg őket, akár az, hogy az offtól való félelem miatt nem tud kibontakozni egy gyűjtőtopikban. Ahhoz egyébként nem kell moderátornak lenni, hogy adott topikból átvigye valaki a beszélgetést egy linkkel jelezve, hogy inkább amott érdemes folytatni. De mondjuk ahhoz sem, ha valaki a Blade Runnernek nyisson saját topikot ;)

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!