"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
A hús mellett folyton ott kell állnod (és 3 fázison kell átesned vele - és akkor az csak a sütés! ~ 1,5 kiló csirke mellett neked még le kell tisztítanod, nekem sajnos csontozni is kellett a hentes miatt, meg feldarabolni - ez is idő, nincs előkészítve, mester), egyszerre itt nem kezdhetem el a lábasban való krumpli sütését (sajnos nekem ilyen körülmény mellett 4x kellett, ami 7 perc / csapat), ami közben hézagosan van időm a zöldségek aprításához, a reszeléshez. Ennek oka egyszerű: többek között hely.
Egyedül tolom, nincs 800 kezem. És fontos, hogy mindent megfelelően süssek, csináljak. Ha pedig azt mesterfokon akarom megcsinálni, nos az időigényes. De, amúgy megéri.
Nincs is jobb dolog mikor egész napos semmit evés után elhatározzátok, hogy beálltok két kocsi közé gyalog a McDrive-nál, és tök nyugodtan rendeltek valamit magatoknak. A kellemetlenkedő sofőr pedig inkább hátrább tolat, ha megfelelő tekintettel néztek rá. Pl.: "Ha kiszállsz megeszünk!"
Stílus: 10/10
What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.
Öhm-öhm.... kicsit eltértünk az "úticéltól", de azt hiszem ennél sokkal rosszabb is lehetett volna a végeredmény. Legközelebb kell zselatin is a tetejére. Teljesen kiment a fejemből.
Sült hal lesz majd krumplival, hétvégén meg halászlé volt, utána harcsapaprikás túrós csuszával, a végén torta. Utóbbi valami karamellás, barackpálinkás, mittoménmilyen díjnyertes darab, mondja a rokonom szeletelés közben, hogy lehet enni, mert cukormentes! Ó, és miből van a karamella? :D
Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.
Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta? Nagyon finom, csak a pálinkát sajnálom :D
A cukormentes karamell kb megoldható eritritol használásával, csak mivel nem sűrűsödik be ezért szoktak mézet hozzá tenni. :)
Fokhagymás-szerecsendiós-citromos sült hal salátával (bolti vegyes saláta összekeverve tartárral).
Finom lett, és nem volt macerás megcsinálni. Mondjuk olcsónak nem mondanám, a hal atom összemegy sütés közben és ha azt nézzük mi marad belőle a végén és mennyibe került...
- 4 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- csokor petrezselyem
- 2 db paradicsom
- maréknyi aszalt paradicsom apróra vágva
- 2 db tv paprika
- füstölt paprikapor (egyik legfontosabb ingerdient ha nincs lehetőség bográcsozásra szvsz)
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- jóféle fokhagymás-borsos nyerskolbász a fővámtéri hentestől, 2 rúd (úgy 60-70 dkg kb)
- 2 kiló krumpli
- só, bors, 2 húsleveskocka, meg 10-15 deka julien keverék (natúr szárított zölség, eléggé függő vagyok)
+ csemegeubi
szalonnát, kolbászt libazsírban aranybarnára, aztán belekúrod a hagymát, tv paprikát, paradicsomot, pirítod. Leveszed a lángról hogy kihüljön szobahőmérsékletre, aztán rászórod a füstöltpaprikát, sózod, borsozod, belerakod a szárított zöldséget, aszalt paradicsomot, krumplit, fokhagymagerezdeket, petrezselymet, felkockázott paradicsomot. Felöntöd vízzel és rotyogtatod amíg a krumpli meg nem puhul (krumplimérettől függően), nekem ez másfél óra volt.
Result: GECIJÓ
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
Ok, nyilván nem az az atom házi cucc volt, simán gépi, ergo masszívabb és konkrétabb konstrukció, szóval vágni/pirítani eléggé simple. Legközelebb valami disznótorossal fogom kipróbálni.
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
Ha kicsit szarkasztikusnak tunt a hsz-em, akkor bocs. Egyalatalan nem akart az lenni, kerdesed tok legit volt, szerintem. Tenyleg jol nez ki, nekem pl. eselyem sem lenne egy ilyet elkesziteni, annyira bena vagyok en ehhez :)
"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
szalonnat, libazsirt kiprobalom, gondolom jobb mint a sima etolaj
Ég és föld baszki, olyan zsiradéka lesz hogy abban fogom magam tartósítani ha meghalok :D
Étolaj meg max sültkrumplihoz,fasírthoz meg egyéb rántott szarokhoz jó, egyéb esetben olaszoshoz meg szüzike oliva.
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
olivat szoktam hasznalni ilyenhez is, csak legutobb kifogyott
szerk: izen nem nagyon szokott megjelenni, eleve egy kis olajon piritom a hagymat, az igazi zsiradekmennyiseg a kolbibol fo ki (azt nem nagyon szoktam sajnalni a kajabol)
alig 3 hete csinaltam, de megint kedvet kaptam hozza :)
Csináltam egy próba verziót a Wellingtonból. Hát kép az nem lett róla mert ótvar ronda lett... Több ponton is elrontottam, azt hiszem a fő gond az volt, hogy a "leveles tészta" alatt nem ugyanazt érti a recept mint amit én ugyanezzel a névvel vettem a boltban (az enyém ilyen leveles rétestésztának bizonyult). A végeredmény tök finom lett ugyan, de. A külsejéről több égett tésztaréteget kellett lekaparni, és a maradék is szétesett. A hús túlságosan átsült de mégsem lett puha (evés szempontjából így is frankó volt, de az a nyiszálás ami a szeleteléséhez kell, szétbarmolja a körülötte lévő rétegeket). A krémből meg részint kifelejtettem a kakukkfüvet, bár ízre így is jó vol, részint meg viszont nem lett elég krémes, darabos lett, amitől még jobban szétesett az egész. A végén nyiszálni kellett a húst és kanalazni a minden mást... Viszont az íze nagyon bejött.
Azt hiszem az lesz, hogy gyakorlom még ezt a krémet, illetve kenyértésztát fogok használni (azzal már többször sikerült kotyvasztanom dolgokat, igaz húst eddig nem sütöttem bele).
Ja még egyet, elképesztően drágák az alapanyagok. Egy átlag kaja öt-tízszerese fajlagosan. Nem minden hétfőn-szerdán-pénteken lesz ilyen nálunk :-)
Más: tegnap voltunk valahol ahol mártogatósnak csemegeuborkás majonézt adtak. Egyszerű ötlet de még nem találkoztam vele. Nagyon ízlett! Itthon is bekevertem némi majonézt a csemegeuborka levével, meg aprítottam bele magából az uborkából is, sikere volt, használni fogom a jövőben is.
Alkoholmentes szénsavas Unicum kanalas gyógyszerrel
"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
Uborka, paradicsom, sajt.
Paprikás csirkemell apróra szeletelve - kissé grillezve.
Friss sültkrumpli.
Fokhagymás öntet.
Megérte pepecseni vele 2,5 órát. Jó étvágyat mindenkinek.
What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.
Biztos, hogy jól nézted az időt ? Nem vagyok egy nagy mesterszakács de szerintem ezt össze lehet dobni 1 óra alatt kb.
Akkor nagyon nem vagy gyakorlott ebben. :D
A hús mellett folyton ott kell állnod (és 3 fázison kell átesned vele - és akkor az csak a sütés! ~ 1,5 kiló csirke mellett neked még le kell tisztítanod, nekem sajnos csontozni is kellett a hentes miatt, meg feldarabolni - ez is idő, nincs előkészítve, mester), egyszerre itt nem kezdhetem el a lábasban való krumpli sütését (sajnos nekem ilyen körülmény mellett 4x kellett, ami 7 perc / csapat), ami közben hézagosan van időm a zöldségek aprításához, a reszeléshez. Ennek oka egyszerű: többek között hely.
Egyedül tolom, nincs 800 kezem. És fontos, hogy mindent megfelelően süssek, csináljak. Ha pedig azt mesterfokon akarom megcsinálni, nos az időigényes. De, amúgy megéri.
Végül is egy csöpp tányérban ilyen a végeredmény.
rwurl=http://kephost.com/images/2017/05/03/18279966_1934060013497904_159026641...
Ha meg valaki problémázik az idővel, egyen konzerv kaját. Csak ne álljon sorba nálunk.
What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.
Ízlésesen megszórva egy kis napfénnyel :D
Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut
Nincs is jobb dolog mikor egész napos semmit evés után elhatározzátok, hogy beálltok két kocsi közé gyalog a McDrive-nál, és tök nyugodtan rendeltek valamit magatoknak. A kellemetlenkedő sofőr pedig inkább hátrább tolat, ha megfelelő tekintettel néztek rá. Pl.: "Ha kiszállsz megeszünk!"
Stílus: 10/10
What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.
Öhm-öhm.... kicsit eltértünk az "úticéltól", de azt hiszem ennél sokkal rosszabb is lehetett volna a végeredmény. Legközelebb kell zselatin is a tetejére. Teljesen kiment a fejemből.
rwurl=http://kephost.com/images/2017/05/08/18361676_1936463849924187_202719515...
What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.
Sült hal lesz majd krumplival, hétvégén meg halászlé volt, utána harcsapaprikás túrós csuszával, a végén torta. Utóbbi valami karamellás, barackpálinkás, mittoménmilyen díjnyertes darab, mondja a rokonom szeletelés közben, hogy lehet enni, mert cukormentes! Ó, és miből van a karamella? :D
Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.
Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta? Nagyon finom, csak a pálinkát sajnálom :D
A cukormentes karamell kb megoldható eritritol használásával, csak mivel nem sűrűsödik be ezért szoktak mézet hozzá tenni. :)
Fokhagymás-szerecsendiós-citromos sült hal salátával (bolti vegyes saláta összekeverve tartárral).
Finom lett, és nem volt macerás megcsinálni. Mondjuk olcsónak nem mondanám, a hal atom összemegy sütés közben és ha azt nézzük mi marad belőle a végén és mennyibe került...
KMZ gaszrtoblog - KMZ féle Paprikáskrumpli Specimen-01
rwurl=http://orig06.deviantart.net/b26c/f/2017/144/c/e/paprikaskrumpli_01_by_0...
Hozzávalók:
- 4 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- csokor petrezselyem
- 2 db paradicsom
- maréknyi aszalt paradicsom apróra vágva
- 2 db tv paprika
- füstölt paprikapor (egyik legfontosabb ingerdient ha nincs lehetőség bográcsozásra szvsz)
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- jóféle fokhagymás-borsos nyerskolbász a fővámtéri hentestől, 2 rúd (úgy 60-70 dkg kb)
- 2 kiló krumpli
- só, bors, 2 húsleveskocka, meg 10-15 deka julien keverék (natúr szárított zölség, eléggé függő vagyok)
+ csemegeubi
szalonnát, kolbászt libazsírban aranybarnára, aztán belekúrod a hagymát, tv paprikát, paradicsomot, pirítod. Leveszed a lángról hogy kihüljön szobahőmérsékletre, aztán rászórod a füstöltpaprikát, sózod, borsozod, belerakod a szárított zöldséget, aszalt paradicsomot, krumplit, fokhagymagerezdeket, petrezselymet, felkockázott paradicsomot. Felöntöd vízzel és rotyogtatod amíg a krumpli meg nem puhul (krumplimérettől függően), nekem ez másfél óra volt.
Result: GECIJÓ
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
:-DDD
Amúgy meg atom finomnak tűnik.
Szoval nem barmolodott szet a kolbi. Azert izgultunk am paran szerintem, hogy jo lesz-e :D
Ok, nyilván nem az az atom házi cucc volt, simán gépi, ergo masszívabb és konkrétabb konstrukció, szóval vágni/pirítani eléggé simple. Legközelebb valami disznótorossal fogom kipróbálni.
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
Ha kicsit szarkasztikusnak tunt a hsz-em, akkor bocs. Egyalatalan nem akart az lenni, kerdesed tok legit volt, szerintem. Tenyleg jol nez ki, nekem pl. eselyem sem lenne egy ilyet elkesziteni, annyira bena vagyok en ehhez :)
rwurl=https://i.imgur.com/eUYfVt5.jpg
"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
jol nez ki
fustolt vastagkolbaszt szoktam belerakni (bekesi, vagy a tescon kivul kisbodeban arult bekescsabait)
leveskocka nem kell bele szerintem es a hagyma is soknak tunik, egy fejjel szoktam
szerk: szalonnat, libazsirt kiprobalom, gondolom jobb mint a sima etolaj :)
Parizer forever.
egyik legegyszerubb kaja, amit mutat az is, hogy en is foztem mar kb. 3x, es elfogyott :)
Parizer forever.
Ég és föld baszki, olyan zsiradéka lesz hogy abban fogom magam tartósítani ha meghalok :D
Étolaj meg max sültkrumplihoz,fasírthoz meg egyéb rántott szarokhoz jó, egyéb esetben olaszoshoz meg szüzike oliva.
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
olivat szoktam hasznalni ilyenhez is, csak legutobb kifogyott
szerk: izen nem nagyon szokott megjelenni, eleve egy kis olajon piritom a hagymat, az igazi zsiradekmennyiseg a kolbibol fo ki (azt nem nagyon szoktam sajnalni a kajabol)
alig 3 hete csinaltam, de megint kedvet kaptam hozza :)
Parizer forever.
Sült oldalas, törtkrumpli, cicaki (caciki csak én így hívom).
Zöldborsós brassói
ne hazudj!
....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....
Tehát tokányt.
Jó lesz az.
http://www.rewired.hu/content/sor?page=6#comment-143045
http://streetkitchen.hu/2015/11/30/wellington_belszin_928
Ezt fogom
kipróbálnielrontani nemsokára. Abban a felettébb valószínűtlen esetben, ha összejön, megpróbálom reprodukálni karácsonyra.Ez nagyon jól néz ki. Majd csinálsz képet az eredméyről?
Oké, de ne lepődj meg ha egy kupac szén lesz rajta...
Csináltam egy próba verziót a Wellingtonból. Hát kép az nem lett róla mert ótvar ronda lett... Több ponton is elrontottam, azt hiszem a fő gond az volt, hogy a "leveles tészta" alatt nem ugyanazt érti a recept mint amit én ugyanezzel a névvel vettem a boltban (az enyém ilyen leveles rétestésztának bizonyult). A végeredmény tök finom lett ugyan, de. A külsejéről több égett tésztaréteget kellett lekaparni, és a maradék is szétesett. A hús túlságosan átsült de mégsem lett puha (evés szempontjából így is frankó volt, de az a nyiszálás ami a szeleteléséhez kell, szétbarmolja a körülötte lévő rétegeket). A krémből meg részint kifelejtettem a kakukkfüvet, bár ízre így is jó vol, részint meg viszont nem lett elég krémes, darabos lett, amitől még jobban szétesett az egész. A végén nyiszálni kellett a húst és kanalazni a minden mást... Viszont az íze nagyon bejött.
Azt hiszem az lesz, hogy gyakorlom még ezt a krémet, illetve kenyértésztát fogok használni (azzal már többször sikerült kotyvasztanom dolgokat, igaz húst eddig nem sütöttem bele).
Ja még egyet, elképesztően drágák az alapanyagok. Egy átlag kaja öt-tízszerese fajlagosan. Nem minden hétfőn-szerdán-pénteken lesz ilyen nálunk :-)
Más: tegnap voltunk valahol ahol mártogatósnak csemegeuborkás majonézt adtak. Egyszerű ötlet de még nem találkoztam vele. Nagyon ízlett! Itthon is bekevertem némi majonézt a csemegeuborka levével, meg aprítottam bele magából az uborkából is, sikere volt, használni fogom a jövőben is.
Szuvidálót használsz?
....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....