Jelenlegi hely

Virtual, Augmented Reality

Utolsó bejegyzés


Na igen, csak annyira rápörgött összes VR tematikájú oldal, hogy nem hittem el ennyire gagyi. :D
Az a baj, hogy az összes értelmes, mindenkit érdeklő VR projektről se kép, se hang, viszont ilyen gáz cuccokkal van tele minden. A VR + MMO téma meg sok ember számára várós, pedig szvsz első generációs VR motyóval nem lesz túl jó fél napokat játszogatni. Jelenleg ami értelmes VR támogatással bíró játék van vagy lesz és van is róla elég kép és videó, azok jellemzően szimulátor jellegűek, legyen egy Project Cars vagy Elite Dangerous ...



csak annyira rápörgött összes VR tematikájú oldal

valszinuleg mivel (meg) nincs semmilyen ertekelheto projekt a temaban, mindenre harapnak amirol hirt lehetne kovacsolni.

Ennek az ipsenek is utananeztem aki a xvirentet csinalta, valami random pakisztani az ember es tobb unsuccsessful projektrje volt, pl: https://www.kickstarter.com/projects/saltamimi/thekingofspadescom-platfo...

Mind ilyen vilagmegvaltoan gagyi, de csillagokat is leigero cucc ahogy nezem.

Egy nyugdijas redneck (kerdeses kepzettsegu, ugye elmeletben csak szamitogepeket javitott allitolag) ipsevel is osszeallt, es o keszitett volna neki egy area-t a friss jatekaban, persze detto szornyen gagyi prezentacio (konyhaban van, legyek maszkalnak a hatterben, stb) es unsuccessful az is:
https://www.kickstarter.com/projects/1738405243/greater-niagara-falls-re...

Ezen a ponton ugy vagyok vele mar akar siman scammerek is lehetnek. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Közben a Google Cardboard iOS szoftvere felkúszott az iTunes szervereire. Hát ez gyors volt, bár kétlem, hogy iPhone tulajok pár óra alatt nagy tömegben szereztek volna belőle.



Ez nem annyira játék téma, de engem nagyon lenyűgözött, pláne ami 3:20-nál kezdődik.
A Google Jump prezentáció:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=QpW4LuNQ1ZQ



Szép, eddig az android photosphere legnagyobb problémája pont ezek voltak. Mondjuk elég nagynak tűnik a cucc, de örülnék neki, ha pl hotelekben elterjedne szobák képei mellé. (Yeah, hotelekkel dolgozunk...)



facebook bekemenyit az arazassal. Oculus rift csomag 1500dolcsi korul lesz.
http://recode.net/2015/05/27/oculus-rift-total-package-price-around-1500/

remelhetoleg a tobbi ceg nem kap verszemet es nyomja detto a csillagos egekbe a sajat arazasaikat.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Azért erős dolog ezt csomagnak hívni a múltkor még éppen hogy 800 $os pct ajánlottak hozzá

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



USA-ban aktuális csúcstechnológiát 1500 dollárért lehet eladni, ez egy lélektani határ, szerintem az egész infóhalmaznak csak ennyi az alapja, meg az igazság, hogy nem fog menni egy 400 dolláros gépen. Anno ennyi volt a MacIntosh, ennyi egy normális asztali PC, stb. És akkor ebbe az árba már benne lesz az Oculus Rift is, így már nincs is messze a 800 dolláros PC-től.

Más. Lesz pár VR témával foglalkozó kiállítás és konferencia a következő hetekben. Egyesek meg nagyon szeretnék felhívni magukra a figyelmet vagy a termékük okán vagy mert szeretnék ha valaki felvásárolná őket a nagyok közül.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=dtc5wdhG1i0



Oculus rift csomag 1500dolcsi korul lesz.

Ezzel egy kicsit megijesztettél, de szerencsére ezt nem úgy kell érteni, ahogy, mert a link után kiderül, hogy ez egy fejlesztő általi "saccperkábé" kijelentés volt, és bele értette a komplett felsőkategóriás számítógépet is, ami meghajtja a HMD-t. Nyilván az dobja meg az árat. A HMD-t én továbbra is a 300-500 dolláros sávba várom.



Magic Leap Announces Its Augmented Reality Developer Platform
Egy cikk találgatásokkal, tényekkel, Unity és Unreal Engine támogatással, meg a lényeggel, hogy van kint SDK.
Azt, hogy mit is takar a Magic Leap még mindig csak sejteni lehet.

"Using our Dynamic Digitized Lightfield Signal™, imagine being able to generate images indistinguishable from real objects and then being able to place those images seamlessly into the real world…Imagine you being one of the first to help transform the world forever. For the time being, we’re being a little tight-lipped in what we’re communicating publicly, but under the appropriate non-disclosures, we’d love to talk possibilities."

Another piece of big news announced was that Magic Leap has spent part of its $592 million in funding to build a 300,000 square foot pilot manufacturing facility in Florida for its “photonic lightfield chip”, says Abovitz. This chip powers its augmented reality headset that works by shooting light directly onto your eye, rather than sticking a screen in front of it.

Ha ez nem csak duma, akkor ehhez képest az MS HoloLens egy kőbalta. De ugye simán lehet marketing rizsa.



Az osztrák Cyberith az E3 Expo közeledtével kiadott a Virtualizer nevű kütyüjéről egy videót, ami eredetileg egy VR játékok játszását és beleélést segítő eszköz, "bútordarab" volt amiben ülni, állni, menni lehetett, de azóta kigyúrta magát VR irányító rendszerré:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=vQ23ELgu_NA
Természetesen igazi fotel huszárok számára nem lesz egy vonzó megoldás. :D



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Újabb versenyző VR kesztyű témában. A GloveOne kesztyűről az első infók, képek és videók még 2012 elejéről valóak, de valamin csak dolgoztak, mert kint van a KickStarteren is. Kevésbé nézz ki fapadosnak mint a vezetékes Tesla Glove, viszont így is az érintés és megfogás szimulálására képes.
(Szerk.: Az alsó videón még a korai prototípus van, a "végtermék" kinézete a KS oldalon megtekinthető.)
http://www.gloveonevr.com/
https://www.kickstarter.com/projects/gloveone/gloveone-feel-virtual-reality
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=3C_kR4BKYkA



Letoltittem de elég bena. És szarul is néz ki. Az a baj ezekkel, hogy ez egy "sima" videó aminek a felbontasa csak fullhd és ennek mindig egy kis részét látod csak ezért pixelhalmaz.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Hááát, elvileg telefonra van optimalizálva, gondolom PC megoldásnál lehet egy kb. 4K videó sávszéllességére optimalizált jobb felbontású verziót csinálni. Már ha akarnak. Most rengeteg hír van ki csinál ilyen filmeket, de bevallom nem sok bizodalmam van ezekben, már tartami szinten. Inkább néznék ilyen extrém sport videókat meg ilyesmiket, ha lenne mivel, mint ilyen izzadságszagú kisfilmeket. Persze lehet tévedek.



Na de 4k is kevés. Fullhd kijelzőn nézel egy tegyük fel 4k s videó 1/10-et.

Arra kell technológia hogy amerre nézel azt a szeletet streamelje fullhdban. De hát ez nem nagyon megoldható.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Létezik mobilra olyan alkalmazás, amit elindítok, utána ráirányítom a kamerát mondjuk egy múzeumra és kapok infókat a nyitva tartásról, aktuális kiállításokról?

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Most így hirtelen nem tudom, de az biztos, hogy sok múzeum komplett útikalauzt csinált telefonokhoz, ami kiállítási tárgyaknál szkennelés után elrebegi mit kell róla tudni. Régebben voltak ilyen próbálkozások GPS alapon, de nem követtem hova fejlődtek vagy próbálta e valaki a kettőt kombinálni.



Google Glass

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ilyesmire gondolok. Egy ilyet el tudnék viselni.
rwurl=http://i.guim.co.uk/static/w-620/h--/q-95/sys-images/Guardian/Pix/pictur...

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.




Többet vártam az élő közvetítéstől, a kontroller sejthető volt, legalább lesz verseny, de a fejlesztők névsora kevés, mert a vevőt azért érdekli 1-2-3 év múlva számítson VR termékekre.
Nyilván nem mindegy, hogy mire kijön a kedvenc stúdiód játéka addigra már Oculus Rift CV3 lesz vagy sem. E3 Expon se jön semmi komoly bejelentés, akkor eléggé a levegőben lóg az egész téma. Az ezer éve EVE trailert betenni meg pofátlanság volt. Ez az Edge of Nowhere VR meg jól hangzik, de a videó mutathatott volna VR módot is.



A mostani esemény nem a Microsofttal kötött paktum bejelentésére szolgált elsősorban? Nekem legalábbis úgy tűnt, míg a nagyágyúkkal a konzolok első időszakában is várni kell, pedig az már eléggé be van járatva befektetői szemszögből. Szóval szerintem természetes, hogy az új technológiából fakadóan nem két Blizzard és három Naughty Dog projekttel fog indulni a platform... vagy majd ráérünk az E3 után előre eltemetni az egészet. :)



Új versenyző érkezik az E3 Expon-ra:
InfinitEye 210 Degree VR Headset Reborn as ‘StarVR’ with 5K Display

The unit claims not only that stellar 210 degree horizontal FOV, but an impressive 130 degrees vertical FOV to match. The unit is comprised of Dual 5.5 inch LCD panels creating a total 5120×1440 resolution (2 x QHD panels). The headset now also features positional head tracking, using what looks to be fiducial markers and an outside-in camera system. The positional tracking extends to 360 degrees.

What’s more, the new StarVR system will be available to try at E3 with an impressive sounding exclusive experience based around The Walking Dead.

Szkepticizmus ON: A dupla látószög mellett a dupla felbontás szvsz pixelesedés kérdésben ott lehet ahol a 100-110 fokos testvérek. Cserébe kb. semmi nem tudja meghajtani, ellenben nincs infó róla, hogy a sok műszaki problémát amivel a többiek küzdenek miként oldották meg?



Nem elég, hogy semmi nem tudja önmagában meghajtani, de azért 3D-s 5K videót se minden tud csinálni, főleg nem ilyen FOV mellett... ha meg minimális head trackinget akarsz, ahhoz kell még nagyobb felbontás és fov. Good luck with that. A RED pl áprilisban jelentette be(!) a 8K-s kameráját, $10k csak a foglaló(!), és év vége előtt nem jön.



rwurl=http://i.imgur.com/pEvsORb.jpg

Harnessing the power of Crytek's CRYENGINE, Robinson: The Journey will offer players an unparalleled sense of presence in a game world as they assume the role of a young boy who has crash-landed on a mysterious planet. With freedom to explore their surroundings in 360 degrees of detail, players will become pioneers by interacting with the rich ecosystem around them and unearthing incredible secrets at every turn.

http://www.robinsonthegame.com/



Robinson izgatja a fantáziámat, de egy darab screenshot sincs róla kint még. :(

Más. HoloLens plusz MineCraft. Ezt akkor hiszem el, ha élőben látom, de a lényeg, hogy van és működik. Meglátásom szerint jól sikerült portolni, mert még a híresen bugos kerítés is benne van. :P
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=2NdUv-yLae8



http://index.hu/tech/2015/06/15/nem_lesz_szex_az_oculus_riften/

Lol.... szokásos amcsi prüdéria.

kár, hogy nem lesz, mert már van, legalábbis pornó. Annyira, hogy oculusVRporn vagy vmi hasonló volt asszem az első sikeresebb oldal neve. :D




Hands-on: Crytek’s ‘Robinson The Journey’ Prototype is a Visual Feast, Built for Motion Controls (RoadToVR)
Hát kedves CryTek rohadtul remélem, hogy ez kivételesen nem csak egy látványos techdemó lesz. jelenleg az EVE Valkyr mellett az egyetlen valamire való kinézetű VR játék.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!