Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


1. Mostanság amikor néztem 220k körültől vannak kevésbé presztízs márkás (MSI, ASUS, ACER stb.) laptopok GTX 960-al szerelve, csak nehéz találni olyat, amelyikbe erősebb I5-van és 8 giga ram van egyszerre (nem értem hogy képesek még mindig 4 gigával szerelni...). I7-et/AMD-t én nem néznék.

Ilyesmik vannak: http://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-ideapad-y700-29735-elado/?utm_source=arukereso&utm_medium=29735-lenovo&utm_campaign=konverzio

Procikat össze tudod nézni itt (HQ, U, T stb. jelölések közt igen szép különbségek vannak): http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html

Van videókártyára is, de abba nem nagy válogatni való van:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Youtube-on meg tudod nézni az adott kártya mennyire viszi a húzósabb játékokat.

2. Volt pár játék annó amiből az e8400-am melletti 9800 GTX-emet erősebbre cserélve még sajtoltam ki nem kevés képkockát, de a 970GTX már durván túlméretezett lenne benne.

Max terhelés alatt 340W-180W(VGA)-110W(CPU tuning nélkül)=50W körül maradna a többi alaktrésznek full terhelés mellett, ami elég csücskös, de majd jön egy okos és megmondja :D Illetve valószínű, hogy a 970 GTX-nek kell a külön áram csatlakozó, ami 400W-os tápon nem hiszem hogy van, de azt te látod.



Ha van egy gtx 970 ed akkor főleg nem érdemes laptopot venni.

Persze akkor kell egy jobb processzor i5 kb 65 ezer ft
Egy alaplap hozzá 20 ezer ft
16Gb ddr4 memória 35 ezer ft
Meg egy 550 Wattos táp elég 20 ezer ft

Összesen 140 ezer.

Ezek csak hasraütés szerű árak nem néztem pontos árakat. Szóval így jóval olcsóbban kijössz mint ha vennél egy laptopot. Kérdés, hogy mi másra lenne még használva a laptop. Mert ha csak játékra akkor nem érné meg szerintem.



Igen kell külön tápcsatlakozó a gtx970 nek.
De abba a gépbe nem lenne érelme beletenni ami van neki mert annyira visszafogná a 970 teljesítményét.



Egyértelmű, de gondolom valamiért "laptop" kell, úgyhogy én már be se írom, hogy csak asztalit érdemes :D Amúgy használtba ~i5 3550 köré építve bőven 100 alatt is kijön.

Szerk. hardveraprón megnéztem közben i5 33xx-35xx, 8 gb ram, alaplappal ~50-60 ezer. Ki kell fogni :P



Ha laptop is kell mindenképpen akkor amit javasoltam gép megvan 140k ból. És még mindig marad 110 ezer (az eredeti 250 ezerből) egy fasza kis ssd-s laptopra amivel lehet netezni, dolgozni.



Ha csak otthon lenne használva laptop, akkor inkább desktopot vegyél, főleg úgy, hogy van már 970 hozzá. Ahogy előttem is mondták, olcsóbban kijössz egy jobb géppel még úgyis, ha mindent újat veszel, ház, táp, stb. Ha pedig nem rettentően sürgős, akkor 1-1,5 hónapot várhatsz, mert jön az AMD Ryzen 5 áprilisban (hogy papíron vagy boltba, az kérdéses) és ha még nem is szimpatizálsz vele, csökkenhet az i5-ök ára, ahogy történt most az i7-el. Persze erre nem vennék mérget, csak hátha.



Ezt ne velem vitasd meg, nem én akarok laptopot venni :D csak a kérdésre válaszoltam.



Köszi.
A laptop és a desktop (1 és 2) két különálló kérdés. Laptop mindenképpen kell.
Meglévő desktop upgrade e mellé.



És mindenképp gamerkedésre elegendő laptop kell, vagy lehetne a játszadozást desktopra hagyni?



Nem lehet, másik lokacio és 2 gyerek van.



Nah ezért mondtam, hogy nem szólok bele :D Vissza a #2132-es hsz-emre.

Ha a desktop fejlesztése is cél, akkor esetleg laptopból lentebb adhatsz 950m-re, azok bár videó teljesítményre jóval gyengébbek és árban 170 körül vannak, így ár-értékben szvsz rosszabbak, de a különbözetből a 970 GTX mellé elég jó gép építhető, de én használtban gondolkoznék, amit fentebb írtam. 250-ből kihozható mindkettő így. Ha ez így tetszik, akkor kifejtem bővebben, de feleslegesen nem írok már 300 oldalt.



Első kupaktalanítva... ez téynleg kibaszottul könnyű volt.
rwurl=https://images.discordapp.net/.eJwNxksSwiAMANC7sOeTEAR6m9gCrdMKA3TleHd9q...



Jelentés: 4770k
delid előtt idle 40-42°C
delid + CLU + relid utáni idle 34-36°C

Eddig 50-60 fokra szalad fel 1 maggal, most 50-re se. :D


Lou képe
Lou
Donator

direkt spórolnak ki belőle pár fillérért minőségi anyagot, hogy nehogy ne kelljen ilyennel baszakodnia az átlagjóskának?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



i7-4790k @ 4.6Ghz
delid előtt idle 35-36°C
delid + CLU + relid után idle 33°C

előtte full terheléssel 65-68 fokra is felszaladt, most 55-60 volt a legtöbb amit láttam, intel stress test alatt. :DDDDDDD

Megj: mindkettő CPU hűtését próbáltam lehető leghalkabbra belőni úgy, hogy azért 70 fok alatt maradjanak. Tehát valszleg sokkal többet is nyerhetnék, ha hűtési teljesítményre mentem volna rá.



Állítólag valójában a kupakot leragasztó cucc az, amit túl vastagon applikálnak a gyárban. Mondjuk a kupak maga is van legalább egy milliméter vastag, ami valszleg szintén nem tesz jót a hőátadásnak. VÖ a több, mint kétszer annyit zabáló GPU-mmal, amin "direct-die" hűtés van, és lám, sokkal lassabban változik a hőmérséklete.



További képek errefelé:
http://imgur.com/a/sw1vh



Azt mond még meg, hogy hogyan szedted le a kupakot, körbevágtad a ragasztás mentén? Illetve mit kentél utána a chip és a kupak közé?



Megnéztem megint, volt még ott 5 kép alul így már a kupaktalanítás része tiszta. :)



Ez megéri szerintetek?
http://hardverapro.hu/apro/asus_radeon_hd_6850_2gb
Vagy ilyen árban tudtok jobbat?

Vill du bli ihop med mig?



CLU-T lehet használni csak és kizárólag.

@Iron: ennyit megér, csak tuti 6950 legyen, mert a hirdetés linkje 6850-rol szól. :)



Fú kösz, arra akkor rákérdezek :)

Vill du bli ihop med mig?



Az a fényes cucc meg a többi képen a CLU. :)
(CooLaboratory Ultra, gallium-alapú hővezető paszta)

Egyébként lehet mást is használni rá, de akkor sokkal kevesebbet kap az ember.

BTW, kupaktalanítás előtt nem is tudtam, hogy ennyire baszottvastag az. tippre úgy jó 1-1,5mm, elég súlyos egy darab.

Ma egész nap niereztem, 55 fok volt a max amire felment ahogy láttam.



560ti-t vettem nemrég bnőm gépébe 15-ért (kb. egál a 2, egyszerre jöttek ki), de 1-2 játék már problémázik/csúnya grafikai bugokat generál egyes beállításoktól (egyébként szépen vinne mindent leverve low-mid-re a grafikát). Kicsit rádobsz 20 körül R9 270(x)/gtx 750(ti)?



De miért? Ha már levetted a kupakot, minek visszarakni?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

(egyébként szépen vinne mindent leverve low-mid-re a grafikát)

Ha már 750 Ti-t ajánlasz, ami hasonló szint, de újabb, és talán kicsit jobb: nálam nem vitt már tavaly se vitt mindent "szépen" low beállítások mellett sem. Persze lehet játszani a felbontással is, én full HD-ben használtam. Ahol a 720p sem ment neki, ott jó eséllyel procilimit is volt i5-tel.

Nyilván Ironnak nincsenek vérmes elvárásai a kártyától.

Sors bona, nihil aliud.



Kelleni nem kell visszarakni, csak vissza szokták.

És hogy azt minek? Mert a procihutoket a teljes CPU magassaghoz tervezik, és ha hiányzik az IHS, akkor az -1.5mm és nem érintkezik tökéletesen.



Ezért kell olyan felfogatás, ami a meztelen procira való. ;-)



Chiller írta: Kelleni nem kell visszarakni, csak vissza szokták.

És hogy azt minek? Mert a procihutoket a teljes CPU magassaghoz tervezik, és ha hiányzik az IHS, akkor az -1.5mm és nem érintkezik tökéletesen.

Nem csak emiatt, hanem mert sokaknak sikerült ez esetleg egyenetlenül fellépő nyomással degradálniuk a procijukat. Mint amikor anno lesarkazták a procit a régi szép időkben.



Valakit talán érdekel, gondoltam beírom: majdnem három hónapja megy melóban a brutuszos billentyűzetem ugyanazon 4 AA-s akksival. Ez egy Logitech diNovo, talán már azóta 3. verzióját lehet kapni. Csak gondoltam szólok...

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!